Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 29.08.2012 EenVandaag – SP 30 zetels, VVD 33 zetels

SP zakt af naar 30 zetels.

De VVD zakte 2 zetels maar is met 33 zetels nu de grootste partij, terwijl de SP het met 30 zetels moet doen.

Ook in deze peiling heeft het succesvolle optreden van PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom de partij extra zetels opgeleverd. De sociaaldemocraten klimmen naar 21 zetels, 4 meer dan een week geleden.

Ook de PVV wint 3 zetels en komt op 18. D66 krijgt 14 zetels en het CDA 13. De ChristenUnie volgt met 7 zetels, GroenLinks krijgt er 4. De SGP van Van der Staaij wint een zetel en komt op 3, hetzelfde geldt voor de Partij voor de Dieren. 50Plus zou met 4 zetels in de Kamer komen.

Roemer
SP-leider Roemer zegt ‘nog beter zijn best te gaan doen’ om de standpunten van zijn partij uit te dragen. De socialistische voorman klaagt dat alle pijlen nu juist op hem gerichtzijn om ervoor te zorgen dat de SP niet de gootste wordt.

Volgens Roemer staat zijn partij nog altijd op grote winst. In het vervolg zal Roemer ‘iets minder lief zijn’. Hij zei zich niet meer te laten overbluffen. Vermoedelijk doelt de SP’er op de discussie met premier Rutte waarin de VVD-lijsttrekker ontkende dat de VVD het eigen risico in de zorg verhoogt.

Hiermee wordt de eerdere verwachting van peiler TNS Nipo bevestigd.

EenVandaag :: De Stemming: SP zakt fors

EenVandaag :: De Stemming: VVD in opmars

EenVandaag :: De stemming: SP laat VVD verder achter zich

Peiling: SP verliest acht zetels, VVD grootste partij

Elsevier 29.08.2012 De SP is flink gezakt in de peiling van actualiteitenrubriek EenVandaag. De socialisten verloren 8 zetels waardoor de VVD nu de grootste partij is.

Zie ook: Optreden Roemer in premiersdebat kost SP vier zetels

SP zakt fors in peiling

Telegraaf 29.08.2012 De SP is woensdag flink gezakt in De Stemming van actualiteitenrubriek EenVandaag. In deze peiling door bureau Intomart GfK komt de partij van Emile Roemer uit op 30 zetels, 8 minder dan vorige week. De VVD zakt ook, van 35 naar 33 zetels, maar is daarmee wel de grootste partij. Bij de vorige verkiezingen haalde de SP 15 zetels, de VVD 31.

Zie ook: Flinke daling SP in Nipo-peiling

SP verliest fors aantal zetels in peiling – Roemer: ik heb het niet goed gedaan

NRC 29.08.2012 De SP heeft enorm verloren in de nieuwste peiling van EénVandaag: de socialisten zakken van 38 naar 30 zetels. De VVD verliest twee zetels, maar is met 33 zetels wel weer de grootste partij. EénVandaag noemt het RTL-premiersdebat van afgelopen zondag, waarin PvdA-leider Diederik Samsom goed voor de dag kwam, de belangrijkste oorzaak van de daling bij de SP.

Flinke daling SP in Nipo-peiling

Telegraaf 29.08.2012  De SP is in de nieuwe peiling van TNS Nipo 4 zetels kwijtgeraakt. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zouden de socialisten uitkomen op 30 zetels, nog altijd een verdubbeling van het huidige zetelaantal.

SP verliest enorm in nieuwste peiling EénVandaag: van 38 naar 30 zetels

NRC 29.08.2012 De SP heeft enorm verloren in de nieuwste peiling van EénVandaag: de socialisten zakken van 38 naar 30 zetels. De VVD verliest twee zetels, maar is met 33 zetels wel weer de grootste partij. Lees verder›

SP zakt fors in peiling EenVandaag

VK 29.08.2012 De SP is woensdag flink gezakt in De Stemming van actualiteitenrubriek EenVandaag. In deze peiling door bureau Intomart GfK komt de partij van Emile Roemer uit op 30 zetels, 8 minder dan vorige week. De VVD zakt ook, van 35 naar 33 zetels, maar is daarmee wel de grootste partij. Bij de vorige verkiezingen haalde de SP 15 zetels, de VVD 31.

SP zakt fors in peiling

Spits 29.08.2012 Uit een peiling door bureau Intomart GfK blijkt de SP met 8 zetels terug te zakken naar in totaal 30 zetels. Hiermee wordt de verwachting van peiler TNS Nipo bevestigd. Uit de peiling van Intomart GfK, in opdracht van EenVandaag, blijkt verder dat de VVD ook licht zakt. Deze zien hun aantal zetels van 35 naar 33 zakken, maar blijft nog wel de grootste partij.

Advertenties

augustus 29, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: