Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Kabinet VVD-SP-PVV ?

VVD-SP-PVV

Wilders: wie weet met VVD en SP video, audio

NOS 28.08.2012 “Wie weet is een coalitie mogelijk van VVD, SP en PVV, misschien ook niet.” Dat heeft PVV-leider Wilders gezegd bij de NOS. Wilders voegde eraan toe dat hij geen enkele partij uitsluit, al ziet hij zichzelf niet snel in een kabinet stappen met GroenLinks en D66.

Wilders wil geen breekpunten formuleren. Wel zei hij dat hij in “geen 100.000 jaar” aan een coalitie zal meedoen, die niet minder Europa wil. De PVV ziet het liefst dat Nederland de EU helemaal verlaat.

Live Politiek 24 gesprek: Wilders (PVV)

‘Voor het eerst spreekt lijsttrekker zich zo uit over coalitie’Video

Bekijk ook…

Geert Wilders: Coalitie VVD, SP en PVV is mogelijk

Elsevier 28.08.2012 PVV-leider Geert Wilders sluit een coalitie van zijn partij met de VVD en SP niet uit. ‘Wie weet is een coalitie mogelijk van VVD, SP en PVV, misschien ook niet.’ Dat heeft Wilders dinsdag gezegd in een interview met de NOS. Hij voegde eraan toe dat hij geen enkele partij uitsluit, al ziet hij zichzelf niet snel zitten in een kabinet met GroenLinks en D66.

Praktijk
Wilders wil geen breekpunten formuleren, maar zegt wel ‘in geen honderdduizend jaar’ in een kabinet te zullen stappen dat niet minder Europa wil. De PVV wil het liefst dat Nederland uit de Europese Unie stapt. Veel partijen hebben Wilders al uitgesloten als coalitiepartner. Wilders denkt dat dat in de praktijk wel zal meevallen. Ook een nieuw gedoogkabinet ziet Wilders wel zitten. Hij verwacht dat zijn partij meer zetels krijgt dan de peilingen nu aangeven.

Zetels
De PVV-leider spreekt van een ‘gordijnbonus’. Hij veronderstelt dat er kiezers zijn die niet toegeven dat zij op de partij van Wilders stemmen, maar dat toch doen. In de laatste peiling van Maurice de Hond staat de PVV op 18 zetels. Dat zijn er 6 minder dan momenteel in de Tweede Kamer. De SP staat met 35 zetels bovenaan, gevolgd door de VVD met 32 zetels.

Weblog van Afshin Ellian: PVV, PvdA en SP: een mooi socialistisch rijtje

Zie ook:

Wilders: wat te denken van een coalitie van VVD, SP en PVV?

NRC 28.08.2012 PVV-leider Geert Wilders wil na de verkiezingen het liefst gaan meeregeren. “Wie weet is een coalitie van VVD, SP en PVV mogelijk.” Lees verder›

Wilders: ‘Wie weet is coalitie PVV-SP-VVD mogelijk’

VK 28.08.2012 Geert Wilders ziet een coalitie met SP en VVD als een mogelijkheid. Dat zei de PVV-leider bij de NOS. ‘Wie weet is een coalitie mogelijk van VVD, SP en PVV, misschien ook niet’, zei Wilders. De PVV-leider zei ook geen enkele partij uit te sluiten, al ziet hij zichzelf niet snel in een kabinet stappen met GroenLinks en D66. Wilders wil nog geen breekpunten formuleren, al ziet hij het liefst dat Nederland de Europese Unie verlaat. ‘In geen 100.000 jaar zal de PVV deelnemen aan een coalitie die niet minder Europa wil’, aldus Wilders bij de NOS.

Wilders zinspeelt op VVD, SP & PVV

Spits 28.08.2012 Elke zin van PVV-leider Geert Wilders kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke samenwerking met een bepaalde partij. Zo heeft de leider van de Partij Voor de Vrijheid vanochtend gezinspeeld op een samenwerking met de VVD en de SP na de verkiezingen. “Wie weet is een coalitie mogelijk”, zei hij. “Misschien ook niet.”

Wilders: ‘Wie weet is coalitie PVV-SP-VVD mogelijk’

Trouw 28.08.2012 Geert Wilders ziet een coalitie met SP en VVD als een mogelijkheid. Dat zei de PVV-leider bij de NOS. ‘Wie weet is een coalitie mogelijk van VVD, SP en PVV, misschien ook niet’, zei Wilders. De PVV-leider zei ook geen enkele partij uit te sluiten, al ziet hij zichzelf niet snel in een kabinet stappen met GroenLinks en D66.

augustus 28, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 reacties

  1. […] Kabinet VVD-SP-PVV ? […]

    Pingback door Verkiezingen 12.09.2012 beloven een hete Herfst « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 28, 2012

  2. […] Maar zeker ook moeten we zeker niet de combinatie VVD-SP vergeten !! En mogelijk zelfs een Kabinet VVD-SP ??  Hoewel Komt er een Kabinet VVD-SP in 2012 ?  Wordt Emile Roemer SP – Premier van Nederland na 12.09.2012 Ja of Nee ??  En anders een Kabinet D66-SP ???? Of toch maar een Kabinet VVD-SP-PVV ? […]

    Pingback door De lakmoesproef voor een nieuwe regeringscoalitie in 2012 « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 28, 2012

  3. […] Kabinet VVD-SP-PVV ? […]

    Pingback door Campagne 2e kamerverkiezing 12.09.2012 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | september 2, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: