Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Kabinet VVD-PVV ?

VVD-PVV ?

Een nieuwe samenwerking VVD-PVV leek oud-VVD-leider Frits Bolkestein eerder al uitgesloten.

VVD sluit nieuwe samenwerking met de PVV niet uit  

Elsevier 21.08.2012 De VVD staat niet onwelwillend tegenover een nieuwe samenwerking met de PVV. Dat zei VVD-Kamerlid Mark Harbers dinsdag tijdens een debat op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Harbers benadrukte wel dat zijn partij grote problemen heeft met de PVV. De liberalen zijn de actie van Wilders om weg te lopen bij het Catshuis-beraad nog niet vergeten.

Hiermee zijn de liberalen zo goed als de enige partij die de PVV niet uitsluit. Mona Keijzer, nummer twee op de lijst van het CDA, zei een nieuwe samenwerking met de PVV uit te sluiten.

Gedoogconstructie
De voormalige coalitiepartner van de VVD ziet ook niets in een nieuwe gedoogconstructie. Demissionair minister van Economische Zaken Maxime Verhagen zei dat de samenwerking met Geert Wilders hem slecht was bevallen.

VVD-leider Mark Rutte sluit ook een nieuwe gedoogconstructie niet uit. Rutte zei ieder kabinet te zullen accepteren waar het partijprogramma van zijn partij in wordt vertegenwoordigd, in welke vorm van ook.

Cordon sanitaire
Tijdens het debat in de Amsterdamse universiteit klaagde SP-Kamerlid Renske Leijten over een ‘cordon sanitaire’ tegen haar partij.

Vooral D66 zou de socialisten willen dwarszitten. D66 deed de kritiek af als een ‘complottheorie’, maar zei wel dat samenwerken met de SP moeilijk is omdat de partij weigert te hervormen.

Zie ook:

Maxime Verhagen CDA – De gedoogconstructie Ja/Nee ??

Emile Roemer SP – De gedoogconstructie Ja/Nee ??

SP-leider Roemer sluit minderheidskabinet uit

augustus 22, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 reacties

 1. […] De combinatie VVD-CDA-PVV is dus gebakken lucht gebleken !! Een combinatie VVD-PVV is derhalve uitgesloten volgens Bolkenstein. Dan maar  Samenwerking VVD +D66 ??  Of mogelijk een  Kabinet VVD-SP ?  Of toch maar een Kabinet VVD-PVV ? […]

  Pingback door De lakmoesproef voor een nieuwe regeringscoalitie in 2012 « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 22, 2012

 2. Verklaringen op papier: oftewel General Agreement

  Goed Inventariseren op de rechterflank plus de rit uitzitten. Anders is er op dit moment, mede i.v.m. Europa, geen enkele serieuze oplossing meer.

  Eerst moet in het opnieuw te vormen nieuwe Coalitie gezamenlijk, ter principale t.b.v. ons Volk, onze Families, enzovoorts, enzovoorts de echte vooruitgang worden nagestreefd.

  Hoe is ons, nog mooie Nederland anders dan dat , vanuit nobele beginselen, in den beginne toch ontstaan ?

  Reactie door ronantoinekraft | augustus 24, 2012

 3. […] Kabinet VVD-PVV ? […]

  Pingback door Verkiezingen 12.08.2012 beloven een hete Herfst « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 25, 2012

 4. […] Kabinet VVD-PVV ? […]

  Pingback door Verkiezingen 12.09.2012 beloven een hete Herfst « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 25, 2012

 5. […] Kabinet VVD-PVV ? […]

  Pingback door Campagne 2e kamerverkiezing 12.09.2012 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | september 2, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: