Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 19.08.2012 Maurice de Hond – SP 36 zetels, VVD 32 zetels

De SP staat nu op 36 zetels (-1) en de VVD op 32 (+1).

Ook bij de overige partijen is een kleine verschuiving te zien. De PvdA, PVV en 50PLUS gaan er 1 vooruit, waardoor 50PLUS nu op 2 zetels staat. D66, ChristenUnie en Partij voor de Dieren 1 achteruit.

Europese boete
De PvdA, PVV en 50PLUS winnen een zetel ten opzichte van een week eerder. D66, ChristenUnie en Partij voor de Dieren verliezen een zetel. Het CDA, GroenLinks en de SGP zagen hun zetelaantal niet veranderen. Deze week zorgde SP-leider Emile Roemer voor verbazing door op te merken dat als hij premier wordt, hij weigert een boete aan Europa te betalen voor het overschrijden van het begrotingstekort. Later nuanceerde hij die uitspraak.

Verkiezingsretoriek
De verkiezingscampagne voor de stembusgang van 12 september is een week oud. De afgelopen week presenteerde alle partijen opmerkelijke plannen. GroenLinks wil gratis water in de horeca, D66 wil dat iedereen automatisch orgaandonor wordt, het CDA is opeens tegenstander van de langstudeerboete, VVD en PvdA willen na de Olympische Spelen plotseling meer geld naar sport en PVV-leider Geert Wilders wil kickbokser Badr Hari het land uitzetten als hij wordt veroordeeld.

De actuele Thermometer.

SP verliest, VVD wint in peiling Maurice de Hond

Elsevier 19.08.2012 Als er nu verkiezingen worden gehouden dan zou de SP 36 zetels halen in de Tweede Kamer, een minder dan een week geleden. De VVD komt uit op 32, een zetel meer dan vorige week. Dat blijkt zondag uit de laatste peiling van Maurice de Hond.

Zie ook: SP stijgt naar recordaantal zetels in peiling De Hond

Standpunt Roemer over EU-boete levert geen zetels op

NU 19.08.2012 AMSTERDAM – De uitspraak van SP-leider Emile Roemer dat Nederland een eventuele Europese boete bij een te groot begrotingstekort niet moet betalen heeft de partij weinig goeds gedaan. In de wekelijkse zetelpeiling van Maurice de Hond daalt de SP deze week een zetel. De VVD komt uit op 32, een zetel meer dan vorige week. De uitspraak die Roemer donderdag in het Financieele Dagblad deed, kwam hem al op flink wat kritiek te staan. 

Verschil SP en VVD kleiner

Telegraaf 19.08.2012 Ondanks de opmerking van Emile Roemer over het niet betalen van de boete voor een begrotingstekort afgelopen week, zijn er geen grote electorale verschuivingen geweest. Wel komt VVD in de peilingen van Maurice de Hond een stapje dichterbij SP.

Geen grote veranderingen in nieuwe peiling De Hond

Parool 19.08.2012 In de laatste peiling van Maurice de Hond zijn geen grote politieke verschuivingen te zien. De SP zou als er nu verkiezingen waren 36 zetels halen, een minder dan een week geleden. De VVD komt uit op 32, een zetel meer dan vorige week.

Lees ook: Politieke Barometer: VVD loopt uit op SP (17-08-12)

Geen grote veranderingen in nieuwe peiling De Hond

Trouw 19.08.2012 In de laatste peiling van Maurice de Hond zijn geen grote politieke verschuivingen te zien. De SP zou als er nu verkiezingen waren 36 zetels halen, een minder dan een week geleden. De VVD komt uit op 32, een zetel meer dan vorige week.

Geen grote veranderingen in nieuwe peiling De Hond

VK 19.08.2012  In de laatste peiling van Maurice de Hond zijn geen grote politieke verschuivingen te zien. De SP zou als er nu verkiezingen waren 36 zetels halen, een minder dan een week geleden. De VVD komt uit op 32, een zetel meer dan vorige week.

Lees ook Politieke Barometer: VVD loopt uit op SP – 17/08/12

Advertenties

augustus 19, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: