Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 17.08.2012 IPSOS Synovate – SP 29 zetels, VVD 35 zetels

SP 29 zetels.

De VVD zou uitkomen op 35 Kamerzetels. De SP kan rekenen op 29 zetels. Dat blijkt vrijdag uit de  politieke barometer van Ipsos Synovate. Vorige week had de VVD nog 32 zetels en de SP 31.

Grootste
Uit het onderzoek blijkt verder dat 36 procent van de respondenten denkt dat partij van Emile Roemer de grootste wordt van Nederland. Dat is een verdubbeling ten opzichte van eind april. Van de deelnemers van het onderzoekers denkt 33 procent dat de VVD opnieuw de grootste partij wordt. Overige partijen maken volgens de kiezers nauwelijks kans om de meeste zetels te halen in de Tweede Kamer.

Verschuivingen
Volgens de politieke barometer zou de PvdA met 23 zetels de derde partij worden gevolgd door PVV met 18 zetels. Bij de overige partijen is de stand als volgt: D66 en CDA worden even groot met elk 14 zetels. GroenLinks komt niet verder dan 4 Kamerzetels, ChristenUnie 5, SGP 3, Partij voor de Dieren 3 en Ouderenpartij 50Plus komt de Kamer in met twee zetels.

In de laatste peiling van Maurice de Hond was de SP van Roemer de grootste partij. De socialisten staan op een recordaantal zetels van 37.

Zie ook:

Verkiezingsstrijd: VVD loopt uit op SP in peiling

Elsevier 17.08.2012 Het verschil tussen VVD en SP wordt groter in de politieke barometer. De partij van premier Mark Rutte zou 35 zetels halen als er nu Tweede Kamervekiezingen zouden zijn. De SP staat virtueel op 29 zetels.

Politieke Barometer: VVD loopt uit op SP

Parool 17.08.2012 Als er nu Tweede Kamerverkiezingen gehouden zouden worden, dan zou de VVD uitkomen op 35 Kamerzetels. De SP kan rekenen op 29 zetels in het parlement. Dat blijkt uit de Politieke Barometer van vrijdag van Ipsos Synovate. Vorige week resulteerde de peiling in 32 zetels voor de VVD en 31 voor de SP.

VVD loopt uit op SP

Telegraaf 17.08.2012 Als er nu Tweede Kamerverkiezingen gehouden zouden worden, dan zou de VVD uitkomen op 35 Kamerzetels. De SP kan rekenen op 29 zetels in het parlement. Dat blijkt uit de Politieke Barometer van vrijdag van Ipsos Synovate. Vorige week resulteerde de peiling in 32 zetels voor de VVD en 31 voor de SP.

Gerelateerde artikelen;

14-08: VVD loopt in op SP in peiling

12-08: PvdA in diep dal

Politieke Barometer: VVD loopt uit op SP

VK 17.08.2012 Als er nu Tweede Kamerverkiezingen gehouden zouden worden, dan zou de VVD uitkomen op 35 Kamerzetels. De SP kan rekenen op 29 zetels in het parlement. Dat blijkt uit de Politieke Barometer van vrijdag van Ipsos Synovate. Vorige week resulteerde de peiling in 32 zetels voor de VVD en 31 voor de SP.

Lees ook  SP nadert VVD op 1 zetel in politieke barometer – 10/08/12

Verschil tussen VVD en SP weer wat groter

Metro 17.08.2012 Het verschil tussen de VVD en de SP is deze week in de peiling van Ipsos Synovate weer wat groter geworden. De partij van Mark Rutte komt vrijdag uit op 35 zetels, zes meer dan de SP. Vorige week was het verschil nog maar één zetel, in het voordeel van de liberalen.

VVD loopt uit op SP

NU 17.08.2012 Als er nu Tweede Kamerverkiezingen gehouden zouden worden, dan zou de VVD uitkomen op 35 Kamerzetels. De SP kan rekenen op 29 zetels in het parlement. Dat blijkt uit de Politieke Barometer van vrijdag van Ipsos Synovate. Vorige week resulteerde de peiling in 32 zetels voor de VVD en 31 voor de SP. De derde partij van het land is volgens de Politieke Barometer de PvdA met 23 zetels. Op de vierde plaats staat de PVV met 18 zetels.

Gerelateerde artikelen

Advertenties

augustus 17, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: