Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Judith Bokhove Groenlinks Rotterdam – gedonder met de nevenfuncties

Aandeelhouder – Haar nevenfunctie is opvallend omdat  Rotterdam grootaandeelhouder is in energiebedrijf Eneco en daarmee belanghebbende in een conflict met Greenchoice, dat deels in handen is van Eneco.

Greenchoice – Judith Bokhove is sinds begin dit jaar via een getrapte constructie bestuurder annex algemeen directeur bij het omstreden energiebedrijf Greenchoice.  Ze maakte daarvan geen melding in haar officiële lijst van nevenfuncties.  Bokhove is sinds begin dit jaar via een getrapte constructie bestuurder annex algemeen directeur bij het omstreden energiebedrijf Greenchoice. Ze maakt daarvan geen melding in haar officiële lijst van nevenfuncties, meldt Het Financieele Dagblad vrijdag.  Fractievoorzitter Arno Bonte Groenlinks zegt dat Judith Bokhove haar bestuursfunctie wel had gemeld, maar ‘later dan chic was geweest’.

Belangentegenstelling – Bokhove erkent dat zij ‘inderdaad achter is met de actualisatie’ van haar nevenfuncties. Ze ontkent echter dat sprake is van belangentegenstelling: ‘Want ik, GroenLinks, de gemeente Rotterdam, Eneco en Greenchoice hebben allemaal dezelfde groene agenda.’ De GroenLinkser vindt wel dat Eneco ‘de macht probeert te grijpen’ bij Greenchoice. ‘Dat wil ik niet. Greenchoice is ons familiebedrijf, van mij, mijn man en mijn kinderen. Greenchoice moet onafhankelijk blijven.’

Miljoenenboetes – De Nederlandse Mededingingsautoriteit legde vorig jaar miljoenenboetes op aan Greenchoice vanwege onder meer marktmisbruik. Daarop stapte Michiel Rexwinkel, de partner van Bokhove, op als directeur. Rond die tijd trad de GroenLinkser toe tot het bestuur.

GroenLinks-raadslid schaadde aanzien raadslidmaatschap

Elsevier 27.09.2012  Het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Judith Bokhove heeft het aanzien van het raadslidmaatschap geschaad, oordeelt Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). Door het te laat aanmelden van haar functie als algemeen directeur bij het energiebedrijf Greenchoice heeft zij een wettelijk voorschrift niet in acht genomen.

Rotterdams raadslid ‘schaadde aanzien’

BB 27.09.2012 Het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Judith Bokhove heeft het aanzien van het raadslidmaatschap geschaad. Door het te laat aanmelden van haar functie als algemeen directeur bij het energiebedrijf Greenchoice heeft zij een wettelijk voorschrift niet in acht genomen. Hierover ontstond afgelopen zomer commotie. Maar volgens Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING), dat ruim vijf weken onderzoek deed naar het handelen van het raadslid, is er geen sprake geweest van belangenverstrengeling. Dat staat in het rapport van BING dat donderdag door GroenLinks naar buiten is gebracht.

Gerelateerde artikelen;

18-08 GroenLinks doet onderzoek naar raadslid

17-08 GroenLinks-raadslid Rotterdam meldt nevenfunctie te laat

Rapport: raadslid GroenLinks ondoordacht, maar integer

Trouw 27.09.2012 Het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Judith Bokhove heeft het aanzien van het raadslidmaatschap geschaad. Door het te laat aanmelden van haar functie als algemeen directeur bij het energiebedrijf Greenchoice heeft zij een wettelijk voorschrift niet in acht genomen. Hierover ontstond afgelopen zomer commotie.

Directeur Greenchoice schaadde aanzien raadslidmaatschap

NU 27.09.2012 ROTTERDAM – Het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Judith Bokhove heeft het aanzien van het raadslidmaatschap geschaad.  Door het te laat aanmelden van haar functie als algemeen directeur bij het energiebedrijf Greenchoice heeft zij een wettelijk voorschrift niet in acht genomen. Hierover ontstond afgelopen zomer commotie.

Gerelateerde artikelen;

06/07/2012 Boetes voor oud-bestuurders Greenchoice

28/03/2012 Greenchoice wil windturbines draaiend houden

07/02/2012 Greenchoice selecteerde ‘slachtoffers’

GroenLinks doet onderzoek naar raadslid

BB 18.08.2012 GroenLinks laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de integriteit van het Rotterdamse gemeenteraadslid Judith Bokhove. Dat liet fractievoorzitter Arno Bonte zaterdag weten. ,,Haar integriteit staat wat mij betreft nog steeds niet ter discussie en het onderzoek is bedoeld om alle twijfels daarover weg te nemen.”

Gerelateerde artikelen

Zie ook: Rotterdams GroenLinks-raadslid blijkt stiekem de baas van omstreden energiebedrijf

GroenLinks laat integriteit raadslid Bokhove onderzoeken

Elsevier 18.08.2012 GroenLinks laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar het gedrag van het Rotterdamse gemeenteraadslid Judith Bokhove. Dat liet fractievoorzitter Arno Bonte zaterdag weten.

Zie ook: Rotterdamse GroenLinks-politicus verzwijgt nevenfunctie

GroenLinks doet onderzoek naar Rotterdams raadslid

VK 18.08.2012 GroenLinks laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de integriteit van het Rotterdamse gemeenteraadslid Judith Bokhove. Dat liet fractievoorzitter Arno Bonte zaterdag weten. ‘Haar integriteit staat wat mij betreft nog steeds niet ter discussie en het onderzoek is bedoeld om alle twijfels daarover weg te nemen.’

GroenLinks doet onderzoek naar Rotterdams raadslid

Parool 18.08.2012 GroenLinks laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de integriteit van het Rotterdamse gemeenteraadslid Judith Bokhove. Dat liet fractievoorzitter Arno Bonte zaterdag weten. ‘Haar integriteit staat wat mij betreft nog steeds niet ter discussie en het onderzoek is bedoeld om alle twijfels daarover weg te nemen.’

GroenLinks achter raadslid

Telegraaf 17.08.2012  Fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks in de Rotterdamse gemeenteraad neemt het op voor het in opspraak geraakte raadslid Judith Bokhove. Het Financieele Dagblad schrijft vrijdag dat zij verzuimd heeft melding te maken van haar functie als algemeen directeur bij energiebedrijf Greenchoice, dat in een conflict is verwikkeld met Eneco. Dat is het energiebedrijf waarvan de gemeente Rotterdam grootaandeelhouder is.

GroenLinks twijfelt niet aan integriteit raadslid in opspraak

Trouw 17.08.2012  Fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks in de Rotterdamse gemeenteraad neemt het op voor het in opspraak geraakte raadslid Judith Bokhove. Het Financieele Dagblad schrijft vrijdag dat zij verzuimd heeft melding te maken van haar functie als algemeen directeur bij energiebedrijf Greenchoice dat in een conflict is verwikkeld met Eneco. Dat is het energiebedrijf waarvan de gemeente Rotterdam grootaandeelhouder is. Op rotterdam.nl worden van Bokhove vier ‘overige maatschappelijke functies’ vermeld, maar niet haar directeurschap bij Greenchoice.

GroenLinks steunt raadslid dat nevenfunctie verzweeg

Elsevier 17.08.2012 De GroenLinks-fractie in de Rotterdamse gemeenteraad steunt het in opspraak geraakte raadslid Judith Bokhove. Dat zegt fractievoorzitter Arno Bonte vrijdag.

Rotterdamse GroenLinks-politicus verzwijgt nevenfunctie

Elsevier 17.08.2012 Het Rotterdamse raadslid Judith Bokhove (GroenLinks) houdt zich niet aan de regel dat politici nevenfuncties openbaar moeten maken. Bokhove is sinds begin dit jaar via een getrapte constructie bestuurder annex algemeen directeur bij het omstreden energiebedrijf Greenchoice.

Advertenties

augustus 17, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

4 reacties »

 1. […] Judith Bokhove Groenlinks Rotterdam – gedonder met de nevenfuncties […]

  Pingback door Het gerommel van VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep Vlissingen « Debat in de Digitale Hofstad | juni 22, 2013 | Beantwoorden

 2. […] en: Judith Bokhove Groenlinks Rotterdam – gedonder met de nevenfuncties […]

  Pingback door Gerommel bij eurofractie Groenlinks « Debat in de Digitale Hofstad | december 13, 2013 | Beantwoorden

 3. […] zie ook: Judith Bokhove Groenlinks Rotterdam – gedonder met de nevenfuncties […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 1 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 22, 2017 | Beantwoorden

 4. […] zie ook: Judith Bokhove Groenlinks Rotterdam – gedonder met de nevenfuncties […]

  Pingback door Gerommel in de Politiek versus Integriteit deel 2 – VVD nummer 1 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2017 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: