Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Tofik Dibi en Jesse Klaver Groenlinks – Vrijdenkerskamer ‘vrije expressie en tegen censuur’

Vrijheid maakt een comeback in de gangen van de Tweede Kamer. Nee, niet bij de VVD, die stiekem haar Vrijdenkersruimte opdoekte, maar bij GroenLinks. De Kamerleden Tofik Dibi en Jesse Klaver beginnen namelijk een eigen Vrijdenkersruimte, die na de zomer wordt geopend in de tweede Kamer.

„Een plek om ruimte te bieden aan meningen die elders in de samenleving geen plek krijgen. We moeten laten zien dat Nederland een open en tolerante houding heeft”, aldus Klaver.

Ook GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi vindt het opdoeken van de Vrijdenkersruimte vreemd. ‘Als het Rutte echt om de vrijheid van meningsuiting te doen was, moet die ruimte juist open blijven. Blijkbaar was het hem alleen te doen om met de ouders van Theo van Gogh op de foto te kunnen.’

Het Kamerlid wil dat bezoekers van zijn site actief meedenken over de vraag wie er op deze site aandacht verdienen. ‘Ik hoop op wat meer obscure voorbeelden, het verborgen leed zeg maar.’

GroenLinks is ook bezig met een daadwerkelijke vrijdenkersruimte. Na de zomer moet in de Tweede Kamer een tentoonstelling komen over het werk van gedurfde opiniemakers.

Zie ook: Vrijdenkersruimte sterft stille dood  Tofik Dibi komt met ‘vrijdenkersfatwa’

GroenLinks – Terugkeer van de Vrijdenkersruimte

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi – ‘de laatste Fatwa’

Ophef over tweet van Tofik Dibi

Telegraaf 11.03.2016 Een opmerkelijke tweet van voormalig GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi over PVV-leider Wilders lokt hevige reacties uit op Twitter.

Bij een foto van de PVV-voorman met een koala plaatste Dibi de tekst: „Wanneer Je Wil Dat Een Soort Uitsterft & Een Soort Blijft Leven.”

Veel andere twitteraars interpreteren de tweet als een doodwens aan het adres van Wilders.

Dibi ontkent in een andere tweet echter dat dat de bedoeling van zijn tweet was. „Voor de domme sukkels: de tekst boven de foto slaat op @geertwilderspvv. Hij (!) wil koala’s beschermen maar moslims zien verdwijnen,” schrijft hij. Ook op die tweet volgen weer een boel boze reacties.

Dibi trekt er zich weinig van aan, getuige zijn volgende tweet:

Dibi opent virtuele vrijdenkersruimte

Parool 05.08.2012 GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi heeft op zijn website een virtuele vrijdenkersruimte geopend. Deze ruimte is voor de ‘vrije expressie en tegen censuur’, zo liet Dibi vandaag weten. Op de site wordt aandacht gegeven aan mensen die worden bedreigd met censuur, vervolging, gevangenschap en zelfs de dood, omdat ze hun mening geven.

Advertenties

augustus 5, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , ,

1 reactie »

  1. […] Tofik Dibi en Jesse Klaver Groenlinks – Vrijdenkerskamer ‘vrije expressie en tegen censuur’ […]

    Pingback door Gaat Groenlinks Nederland veranderen ? « Debat in de Digitale Hofstad | mei 18, 2015 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: