Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 05.08.2012 Maurice de Hond – SP 34 zetels, VVD 32 zetels

SP 34 zetels, VVD 32 zetels.

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de SP de grootste partij worden met 34 zetels. De VVD volgt met 32 zetels: één meer dan vorige week.

Groeiend gat – Het gat tussen de SP en de VVD enerzijds en de andere partijen groeit echter al een tijdje. De PVV verloor deze week één zetel en houdt er 18 over. Het gat tussen de virtueel derde partij met de VVD is daarmee 14 zetels. Een maand geleden liep de virtueel derde partij nog maar 4 zetels achter op de nummer twee, aldus De Hond.

Premier – Als de ondervraagden tussen Mark Rutte of Emile Roemer moeten kiezen als premier, wint Rutte de strijd. 47 procent van de ondervraagden geeft de voorkeur aan Rutte boven 40 procent voor Roemer.

05-08-2012: Verschil tussen 2e en 3e partij is in 1 maand 10 zetels gestegen Maurice de Hond.

De actuele Thermometer.

TNS NIPO: GROEI SP STAGNEERT

De peiling eerder deze week van TNS Nipo laat hetzelfde beeld zien. Wel zakt de SP twee zetels en komt op een totaal van 35 zetels uit. Voor de VVD blijft het zetelaantal ongewijzigd op 31.

De Politieke Barometer van Ipsos Synovate kende deze week weinig verschuivingen.

Spannende strijd in peiling tussen SP en VVD

Elsevier 05.08.2012 Enkele weken voor de verkiezingen op 12 september ontlopen de SP en de VVD elkaar nog steeds niet veel. Dat valt zondag op te maken uit een peiling van Maurice de Hond.

Zie ook: Verkiezingen spannend: SP en VVD nek aan nek in peiling

SP en VVD blijven grootste in peilingen

NRC 05.08.2012 De SP en de VVD kunnen nog altijd rekenen op de meeste zetels bij de komende Tweede Kamerverkiezingen in september. De partijen staan in de jongste peiling van Maurice de Hond op respectievelijk 34 en 32 zetels. Ondertussen wordt het gat met de derde partij, de PVV, steeds groter. Lees verder›

Peiling: gat tussen VVD en PVV wordt steeds groter, SP blijft grootste partij

Parool 05.08.2012 Enkele weken voor de verkiezingen op 12 september ontlopen de SP en de VVD elkaar nog steeds niet veel. Dat valt vandaag op te maken uit een peiling van Maurice de Hond. Het gat tussen de SP en de VVD enerzijds en de andere partijen groeit echter al een tijdje. De PVV verloor deze week één zetel en houdt er 18 over. Het gat tussen de virtueel derde partij met de VVD is daarmee 14 zetels. Een maand geleden was dat gat nog maar vier zetels, aldus De Hond.

Roemer scoort bij vrouwen

Telegraaf 05.08.2012 Minder dan 40 dagen voor de verkiezingen zijn de verschuivingen nog steeds klein. Verschil tussen SP (34) en VVD (32) is 2 zetels. Het gat tussen nummer 2 en 3 wordt echter steeds groter. Het is nu 14 zetels, terwijl dat 1 maand geleden 4 was.

VVD kruipt dichter naar SP

Spits 05.08.2012 Wat heeft ome Maurice de Hond dit keer in petto bij zijn wekelijkse peiling? Sinds vorige week is de VVD een zetel opgeklommen, naar 32 stuks. Maar zouden er nu verkiezingen zijn, dan zou de SP nog steeds de grootste worden. Net als vorige week staat de partij van Emile Roemer op 34 zetels.

Peiling: gat tussen VVD en PVV wordt steeds groter, SP blijft grootste partij

VK 05.08.2012 Enkele weken voor de verkiezingen op 12 september ontlopen de SP en de VVD elkaar nog steeds niet veel. Dat valt vandaag op te maken uit een peiling van Maurice de Hond. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de SP de grootste partij worden met 34 zetels. De VVD volgt met 32 zetels: één meer dan vorige week.

Lees ook SP loopt in de peiling verder uit naar 34 zetels – 29/07/12

Lees ook Wilders verwacht minstens 25 zetels – 23/07/12

Lees ook Weinig verschuivingen in peiling; SP blijft grootste partij – 22/07/12

SP en VVD blijven grootste in peilingen

Verschil VVD PVV in maand tijd van vier naar 14 zetels

NU 05.08.2012 AMSTERDAM – Met minder dan veertig dagen voor de verkiezingen kunnen SP en VVD nog altijd rekenen op de meeste zetels. Dit blijkt uit peilingen van Maurice de Hond. De SP blijft de grootste met 34 zetels. De VVD krijgt er een zetel bij, de PVV levert een zetel in. In een maand tijd is het verschil tussen de nummers twee (VVD) en drie (PVV) gegroeid van vier naar 14 zetels.

Gerelateerde artikelen31/07/2012 SP verliest zetels in peiling

SP en VVD blijven grootste in peiling

Metro 05.08.2012 De SP en de VVD kunnen nog altijd rekenen op de meeste zetels bij de komende Tweede Kamerverkiezingen in september. De partijen staan in de jongste peiling van Maurice de Hond op respectievelijk 34 en 32 zetels. Ondertussen wordt het gat met de derde partij, de PVV, steeds groter

Gerelateerd nieuws;

Advertenties

augustus 5, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: