Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – Anti Europa Partij

De Anti-Europa Partij lijst 18.

De Anti Europa Partij heeft drie speerpunten: uit Europa, minder subsidies en minder belastingen, en meer referenda. Binnenkort trapt de partij de campagne af met een nieuwe website, zegt De Jongh.

Anti Europa Partij

Frits van Dam, oprichter van de Anti Europa Partij
Belangrijkste standpunten: „We moeten uit de euro en uit de EU. Wij willen de belastingen op 18 procent hebben. Voor iedereen, ook voor bedrijven. Er moeten drie kwartjes van Kok terug. Of ik dat door heb laten rekenen? Nee, maar economen weten het zelf eigenlijk niet.”

Hoe: „We hebben nog geen campagneactiviteiten gehad, we zijn er nog over aan het nadenken.”

Hoeveel zetels: „Vijf tot acht.”

Welke partij gaat op jullie inleveren: „Vooral de PVV. Wij hebben weliswaar eenzelfde standpunt over Europa, maar we zijn een veel vriendelijkere partij. En van de SGP en van de SP.”

Eerste actie in de Kamer: „Proberen aansluiting te vinden met andere partijen die ook vinden dat we uit de euro en EU moeten. En aansluiting vinden bij de partijen die ook willen dat de belastingen naar beneden gaan.”

Kiesraad geeft partijen hun plaats

Trouw 02.08.2012 De Kiesraad heeft vandaag, tijdens een openbare zitting in het Tweede Kamergebouw, de plaatsen van de politieke partijen op de kiesformulieren vastgesteld. De tien deelnemende partijen die al in de Kamer zitten, kregen een nummer op volgorde van de stemresultaten van de vorige verkiezingen.

Anti Europa Partij: ‘Wij hebben geen bakken met geld’

Parool 01.08.2012 ‘We zijn een beginnende partij. Wij hebben geen bakken met geld’, zegt Gerrie de Jongh, nummer twee van de nieuwe partij. ‘We hadden die verklaringen al vroeg rond. Een lid van onze partij is naar Bonaire gegaan. Hij is zelf van Caribische komaf. Dat kostte ons alleen het ticket en zijn verblijf.’ Maar ook de Anti Europa Partij heeft nog niet alle ondersteuningsverklaringen rond. In Kieskring Den Haag ontbreken er nog vier. De partij heeft nog tot vrijdag om dat goed te maken.

Advertenties

augustus 3, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

3 reacties »

  1. […] Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – Anti Europa Partij […]

    Pingback door Verkiezingen 12.08.2012 beloven een hete Herfst « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 25, 2012 | Beantwoorden

  2. […] Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – Anti Europa Partij […]

    Pingback door Verkiezingen 12.09.2012 beloven een hete Herfst « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 25, 2012 | Beantwoorden

  3. […] Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – Anti Europa Partij […]

    Pingback door Campagne 2e kamerverkiezing 12.09.2012 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | september 2, 2012 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: