Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

2e kamerverkiezingen 12.09.2012 – IQ-partij afvaller

IQ-partij afvaller verkiezingen 12.09.2012

Gunther Niessen, woordvoerder van de IQ-partij

Belangrijkste standpunten: „We willen clean energy en clean government. Wij willen alleen mensen die niet met tweede agenda’s werken, geen wolven in schaapskleren. Daarvoor willen we de wolventest invoeren: mensen in topfuncties worden aan de computer gezet en moeten vragen beantwoorden, een zogenaamde geheugeninhoud herkenningstekst.”

Hoeveel zetels: „Tien tot twaalf zetels. We willen ook gelijk in de regering.”

Welke partij gaat op jullie inleveren: „Iedere partij. We zijn linkser dan links en rechtser dan rechts.”

Hoe: „We gaan een apparaat laten zien waardoor iedereen in elektrische auto’s kan rijden zonder batterij. We willen in de massamedia komen, maar daar worden we belemmerd. De media worden beheerst door het grote geld: de oliemaatschappijen verhinderen dat onze boodschap in de krant komt.”

Eerste actie in de Kamer: „De wolventest invoeren, clean energy bekendmaken en de apparaten die schone energie mogelijk maken, ter beschikking stellen aan de bevolking.”

De partij spreekt van ‘vuile spelletjes’. De IQ-partij ging uit van tien tot twaalf zetels bij de verkiezingen. Ze noemen zichzelf “linkser dan links en rechtser dan rechts”. De belangrijkste punten? Clean energy en clean government. De aarde moet beter worden door het gebruik van schone energie en voor mensen in topfuncties moet er een ‘wolventest’ komen. Partijvoorzitter Gunther Niessen legde het laatst aan Sp!ts uit.

Lees hier het hele bezwaar van de partij. De woordvoerder van de Kiesraad is niet bekend met de klachten van de IQ-partij.

IQ-partij mag niet meedoen aan verkiezingen

VK 09.08.2012 De Raad van State heeft donderdag besloten dat de IQ-partij niet mag meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september. De partij was naar de Raad gestapt, omdat de kandidatenlijst eerder ongeldig was verklaard.

De partij stelt door het hoofdstembureau te zijn tegengewerkt. Daarom zou het niet aan de IQ-partij hebben gelegen dat een verplichte waarborgsom niet is betaald.

IQ-partij mag niet meedoen aan verkiezingen

Parool 09.08.2012 De Raad van State heeft donderdag besloten dat de IQ-partij niet mag meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september. De partij was naar de Raad gestapt, omdat de kandidatenlijst eerder ongeldig was verklaard.

IQ-partij mag niet meedoen

Telegraaf 09.08.2012  De Raad van State heeft donderdag besloten dat de IQ-partij niet mag meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september. De partij was naar de Raad gestapt, omdat de kandidatenlijst eerder ongeldig was verklaard.

IQ-partij bij Raad van State

RTVWEST 09.08.2012 DEN HAAG – De Raad van State behandelt vandaag het beroep van de IQ-partij tegen het ongeldig verklaren van haar kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.  Lees verder

 

IQ-partij verzet zich tegen uitsluiting 

RTVWEST 07.08.2012 DEN HAAG – De Raad van State behandelt donderdag het beroep van de IQ-partij tegen de ongeldigverklaring van haar kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. De kandidatenlijst was ongeldig verklaard door de Kiesraad. De kandidatenlijst is volgens de Kiesraad alleen in de kieskring Den Haag ingeleverd en door het hoofdstembureau daar ongeldig verklaard. De wettelijke waarborgsom was niet was betaald.  Lees verder

IQ-partij in verzet tegen afkeuring

Den HaagFM 07.08.2012 De Raad van State behandelt donderdag het beroep van de IQ-partij tegen het ongeldig verklaren van haar kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. De kandidatenlijst is volgens de Kiesraad alleen in de kieskring Den Haag ingeleverd en daar door het hoofdstembureau ongeldig verklaard omdat…Lees meer

IQ-partij pikt ongeldigverklaring niet

Parool 07.08.2012 De Raad van State behandelt donderdag het beroep van IQ-partij tegen de ongeldigverklaring door de Kiesraad van haar kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

IQ-partij in beroep tegen uitsluiting

Spits 07.08.2012 De IQ-partij hoopt op 12 september toch mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezing. De partij was door de Kiesraad uitgesloten van de verkiezingen omdat ze de wettelijke waarborgsom niet hebben betaald. Het beroep dat de ID-partij tegen deze beslissing heeft ingediend zal overmorgen door de Raad van State behandeld worden. 

De IQ-partij doet niet mee aan de verkiezingen en is boos

NRC 03.08.2012 Niet 22, maar 21 politieke partijen doen er aan de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september mee. De kandidatenlijst van de IQ-partij is namelijk ongeldig verklaard, meldt de Kiesraad vanavondLees verder›

IQ-Partij geweerd in kieskring Den Haag

RTVWEST 03.08.2012 DEN HAAG – De keus tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in september is iets beperkter geworden. Als je in Den Haag woont, kan er niet meer gestemd worden op de IQ-Partij.  Lees verder

IQ-Partij haakt af

Telegraaf 03.08.2012 De kandidatenlijst van de IQ-Partij is ongeldig verklaard. Dat meldde de Kiesraad vrijdagavond. Deze lijst is alleen in kieskring Den Haag ingeleverd, maar is door het hoofdstembureau van deze kieskring ongeldig verklaard, omdat de wettelijk verplichte waarborgsom niet was betaald.

De IQ-Partij stond op de kiesformulieren op plek 22.

augustus 3, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , ,

3 reacties

  1. […] 2e kamerverkiezingen 12.09.2012 – IQ-partij afvaller […]

    Pingback door Verkiezingen 12.08.2012 beloven een hete Herfst « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 25, 2012

  2. […] 2e kamerverkiezingen 12.09.2012 – IQ-partij afvaller […]

    Pingback door Verkiezingen 12.09.2012 beloven een hete Herfst « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 25, 2012

  3. […] 2e kamerverkiezingen 12.09.2012 – IQ-partij afvaller […]

    Pingback door Campagne 2e kamerverkiezing 12.09.2012 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | september 2, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: