Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 29.07.2012 Maurice de Hond – SP 34 zetels

SP 34 zetels.
Dat zijn twee zetels meer dan in de peiling van vorige week.

De VVD blijft op 31 zetels staan en ook zijn er verder geen verschuivingen, behalve bij de PvdA: die zou ten opzichte van vorige week nog 1 zetel verder zakken naar 17.

Linkse meerderheid
Uit de tweewekelijkse peiling van onderzoeksbureau Ipsos Synovate, die vrijdag werd gepubliceerd, blijkt dat linkse partijen afstevenen op een flinke meerderheid in de Tweede Kamer na de verkiezingen van 12 september.

De VVD is in de peiling van Ipsos Synovate wederom de grootste partij, de andere rechtse partijen blijven achter.

Overstappen 
‘Niet alleen zien we dat bijna een derde van alle PvdA- en een kwart van GroenLinks-kiezers van 2010 aangeven nu SP te stemmen, maar ook bij kiezers van PVV, CDA en VVD uit 2010 wint de SP inmiddels tussen de 5 en 10 procent,’ aldus Maurice de Hond.

TNS Nipo.

Ook in de peiling van TNS Nipo eerder deze week, doet de SP goede zaken:

Politieke Barometer.

Het beeld bij de Politieke Barometer van Ipsos Synovate tenslotte, is niet anders. Ook daar is de tweestrijd te zien tussen de VVD en de SP.

Zie ook: Linkse meerderheid na verkiezingen lijkt onvermijdelijk

29-07-2012: SP loopt verder uit. Kans op 18 zetels verschuiving bij strategisch stemmen Maurice de Hond

peiling  Maurice de Hond.

De actuele Thermometer.

SP blijft stijgen in peiling De Hond, PvdA verliest

Elsevier 29.07.2012 Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou de SP verreweg de grootste partij worden met 34 zetels. Dat valt op te maken uit een peiling van Maurice de Hond zondag.

Peiling De Hond: zelfs bij strategisch stemmen geen meerderheidscoalitie

NRC 29.07.2012 Zelfs als iedereen die erover denkt om strategisch te stemmen dat doet, is er nu geen voor de hand liggende meerderheidscoalitie te vormen. Dat concludeert Maurice de Hond vandaag uit een peiling. Door de nek-aan-nekrace tussen VVD en SP is het mogelijk dat meer mensen besluiten strategisch te stemmen. Van de ondervraagden geeft 26 procent hierover te denken. Lees verder›

SP loopt in de peiling verder uit naar 34 zetels

PvdA zakt naar 17 zetels

Parool 29.07.2012 De SP heeft deze week weer meer zetels gewonnen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De partij komt uit op 34 zetels en is hiermee verreweg de grootste partij. Vorige week kwam de SP uit op 32 zetels. De partij krijgt kiezers uit alle partijen.

SP loopt in de peiling verder uit naar 34 zetels

VK 29.07.2012 De SP heeft deze week weer meer zetels gewonnen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De partij komt uit op 34 zetels en is hiermee verreweg de grootste partij. Vorige week kwam de SP uit op 32 zetels. De partij krijgt kiezers uit alle partijen.

SP loopt in de peiling verder uit naar 34 zetels

Trouw 29.07.2012 De SP heeft deze week weer meer zetels gewonnen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De partij komt uit op 34 zetels. De VVD blijft op de 31 zetels staan en ook verder zijn er geen verschuivingen, behalve bij de PvdA: die zou ten opzichte van vorige week nog 1 zetel zakken naar 17. ‘Niet alleen zien we dat bijna een derde van alle PvdA- en een kwart van GroenLinks-kiezers van 2010 aangeven nu SP te stemmen, maar ook bij kiezers van PVV, CDA en VVD uit 2010 wint de SP inmiddels tussen de 5 en 10 procent’, aldus De Hond.

Meer :

Roemer gaat voor goud

Telegraaf 29.07.2012 Kiezers van alle partijen lopen weg richting SP. De partij van Emiel Roemer loopt inmiddels al 3 zetels uit op de VVD. Bijna eenderde van alle PvdA-kiezers en een kwart van de Groen Links-kiezers uit 2010 geven middels een peiling van Maurice de Hond aan dat ze SP stemmen. Ook bij kiezers van PVV, CDA en VVD wint de SP tussen de 5 en 10 procent van de stemmen.

Gerelateerde artikelen;

14-07: Laag loon premier Roemer

24-07: Emile Roemer is ongeloofwaardig als premier

22-07: SP aan kop in peiling

15-07: Roemer en Rutte nek aan nek

30-06: Roemer plaagt premier Rutte

30-06: Kandidatenlijst SP gepresenteerd

SP groeit naar 34 zetels

NU 29.07.2012  Zelfs als iedereen die erover denkt om strategisch te stemmen dat doet, is er nu geen voor de hand liggende meerderheidscoalitie te vormen. Dat concludeert Maurice de Hond zondag uit een peiling. Door de nek-aan-nekrace tussen VVD en SP is het mogelijk dat meer mensen besluiten strategisch te stemmen. Van de ondervraagden geeft 26 procent hierover te denken.

Gerelateerde artikelen;

Bij strategisch stemmen geen meerderheidscoalitie 

Metro 29.07.2012 Zelfs als iedereen die erover denkt om strategisch te stemmen dat doet, is er nu geen voor de hand liggende meerderheidscoalitie te vormen. Dat concludeert Maurice de Hond zondag uit een peiling.

SP laat VVD op grotere afstand

Spits 29.07.2012 Zouden er nu al nieuwe verkiezingen worden gehouden in plaats van pas op 12 september, dan was de SP overtuigend de grootste geworden. Vergeleken met vorige week stijgt de partij twee zetels in de peiling van Maurice de Hond.

Advertenties

juli 29, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: