Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 22.07.2012 Maurice de Hond – SP 32 zetels en VVD 31 zetels

SP nummer 1.

De verschuiving van een zetel van de PvdA naar de SP is de enige verandering ten opzichte van vorige week. VVD (31), PvdA (18), PVV (19), CDA (14), D66 (15), GroenLinks (5), ChristenUnie (7), SGP (3) en de Partij voor de Dieren (3) bleven gelijk.

22-07-2012: Amper verschuivingen. Wel grote verschillen in stemkansen per partij.

Maurice de Hond: ‘Schnitzler misprijst ‘klootjesvolk”  Zie: ‘Wantrouw statistieken, negeer peilingen’

De actuele Thermometer.

TNS-NIPO: SP HOUDT VOORSPONG VAST OP VVD.

Een peiling van TNS Nipo wees deze week al uit dat de SP een voorsprong uit een eerdere peiling op de VVD vasthoudt. De partij van Emile Roemer kwam in dit onderzoek op 36 zetels en de VVD op 32. De SP liep vorige week in de peiling van TNS Nipo voor het eerst uit op de VVD.

VOORSPRONG VOOR VVD BIJ PEILING SYNOVATE.

De Politieke Barometer van Ypsos Synovate – VVD 36 zetels, SP 27 zetels van vrijdag 13 juli, gaf een ander beeld dan de peiling van TNS Nipo.

Verkiezingen spannend: SP en VVD nek aan nek in peiling

Elsevier 22.07.2012 De SP is met 32 zetels de grootste partij in de peiling van Maurice de Hond. De linkse partij wint een zetel ten opzichte van vorige week en heeft nu één zetel meer dan de VVD.  

De PvdA verliest de zetel die naar de SP is gegaan. De partij van Diederik Samsom komt uit op 18. Verder zijn er weinig verschuivingen in de peiling, die afgelopen week onder ruim tweeduizend Nederlanders werd gehouden.

Na SP en VVD is de PVV de grootste partij met 19 zetels. D66 staat op 15 en is daarmee een zetel groter dan het CDA. De ChristenUnie zou 7 zetels krijgen als er nu verkiezingen werden gehouden, GroenLinks komt niet verder dan 5. Dat is een halvering van het zetelaantal dat de partij nu heeft.

Uit de peiling blijkt ook dat VVD-leider Mark Rutte en SP-voorman Emile Roemerongeveer even populair zijn. Zij krijgen allebei steun van 44 procent van de Nederlanders. De afkeer tegen Roemer iswel iets sterker dan de negatieve gevoelens bij Rutte.

Coalitie
De zetelaantallen in de peiling geven aan dat het erg moeilijk zal worden na 12 september een coalitie te vormen zonder dat SP en VVDgaan samenwerken. De Kunduz-coalitie(VVD, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks) komt niet verder dan 72 zetels. Links (SP, PvdA, GroenLinks, D66) zou 70 zetels krijgen.

De vorige gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV staat op 64 zetels. Paars-plus (VVD, PvdA, D66 en GroenLinks) zou volgens de peiling van De Hond 69 zetels krijgen. Een middencoalitie van VVD, PvdA en CDA zou met D66 net 78 zetels halen.

Lees ook de weblog van Afshin Ellian:Op naar de heilstaat met de SP van premier Roemer

en het commentaar van Arendo Joustra: Opgelegde solidariteit in Nederland kent grenzen

Zie ook:

Nek-aan-nekrace tussen SP en VVD, nu ook voor premierschap

NRC 22.07.2012 De SP en VVD zijn niet alleen verwikkeld in een nek-aan-nek-race voor het aantal zetels in de peilingen, maar ook voor het premierschap. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond, meldt persbureau Novum. Beide mannen hebben volgens hem 44 procent van de bevolking achter zich staan die hen willen zien als premier. In mei stond Rutte met 54 procent van de bevolking achter zich nog ver voor op Roemer (38 procent), maar sinds juni staan ze al ongeveer gelijk.

Weinig verschuivingen in peiling; SP blijft grootste partij

VK 22.07.2012  De SP zou volgens de laatste peiling van Maurice de Hond de grootste partij in de Tweede Kamer worden met 32 zetels, één meer dan de VVD. De SP wint ten opzichte van de peiling een week eerder een zetel, ten koste van de PvdA, die nu uitkomt op 18.

Lees ook Peiling De Hond: D66 daalt, Piratenpartij haalt zetel – 15/07/12

Lees ook Ontevreden oudere kiest voor SP of 50PLUS – 12/07/12

Weinig verschuivingen in peiling; SP blijft grootste partij

Parool 22.07.2012 De SP zou volgens de laatste peiling van Maurice de Hond de grootste partij in de Tweede Kamer worden met 32 zetels, één meer dan de VVD. De SP wint ten opzichte van de peiling een week eerder een zetel, ten koste van de PvdA, die nu uitkomt op 18…

SP aan kop in peiling

Telegraaf 22.07.2012 De SP zou volgens de laatste peiling van Maurice de Hond de grootste partij in de Tweede Kamer worden met 32 zetels, één meer dan de VVD. Ook de premiersstrijd tussen Emile Roemer en Mark Rutte gaat gelijk op. Bij de vraag wie mensen graag premier zien worden, kunnen beiden rekenen op 44 procent van de stemmen.

Peiling: SP grootste partij

Spits 22.07.2012 Volgens de laatste peiling van Maurice de Hond zou de SP de grootste partij in de Tweede Kamer worden met 32 zetels, één meer dan de VVD. De socialisten pakken een zetel van de PvdA, deze partij moet volgens de peiling genoegen nemen met 18 zetels. Verder verandert er niets. De PVV (19), D66 (15), CDA (14),ChristenUnie (7), GroenLinks (5), SGP (3) en de Partij voor de Dieren (3) blijven op een gelijk aantal zetels. 

De Hond: SP zetel meer dan VVD

NOS 22.07.2012 Bijna alle politieke partijen zijn in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond gelijk gebleven. De enige veranderingen bij de 10 partijen die in de Tweede Kamer zitten, zijn dat de SP er 1 zetel heeft bijgekregen, de PvdA heeft er 1 verloren.

De SP staat nu op 32 zetels en is in de peiling de grootste. De partij heeft nu 15 zetels in de Tweede Kamer. Vorige week stonden SP en VVD op gelijke hoogte. De VVD is nu tweede met 31 zetels, net zo veel als de partij nu heeft.

Bekijk ook…

SP grootste partij in peiling

RTL 22.07.2012 De SP zou volgens de laatste peiling van Maurice de Hond de grootste partij in de Tweede Kamer worden met 32 zetels, één meer dan de VVD.  De SP wint ten opzichte van de peiling een week eerder één zetel, ten koste van de PvdA, die nu uitkomt op 18.

Lees ook: Peiling: Europa beïnvloedt kiezer

Meer afkeer van Roemer dan van Rutte

Metro 22.07.2012 De afkeer van SP-leider Emile Roemer is iets groter dan de afkeer van premier Mark Rutte (VVD). De SP en de VVD zijn niet alleen in de zetelpeiling verwikkeld in een nek-aan-nekrace, blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

Ieder heeft 44 procent van de bevolking achter zich staan bij het streven na de verkiezingen premier te worden. In mei stond Rutte met 54 procent van de bevolking achter zich nog ver voor op Roemer (38 procent), maar sinds juni staan ze al ongeveer gelijk.

Afkeer van Roemer groter dan van Rutte

NU 22.07.2012 De afkeer van SP-leider Emile Roemer is groter dan de afkeer van premier Mark Rutte (VVD). Dat blijkt uit de laatste peiling van Maurice de Hond. Bij de aanhangers van Rutte ziet 47 procent het niet zitten om Roemer als premier te hebben. Omgekeerd vindt 41 procent het heel erg als Rutte weer minister-president wordt.

De Partij van de Arbeid levert een zetel in en staat op 18 zetels. De rest van de partijen blijven op dezelfde score als vorige week staan.

Gerelateerde artikelen;

Weinig verschuivingen in peiling; SP blijft grootste partij

Trouw 22.07.2012 De SP zou volgens de laatste peiling van Maurice de Hond de grootste partij in de Tweede Kamer worden met 32 zetels, één meer dan de VVD. De SP wint ten opzichte van de peiling een week eerder een zetel, ten koste van de PvdA, die nu uitkomt op 18.

Advertenties

juli 22, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , ,

1 reactie »

  1. […] staat er in de peilingen niet goed voor. Volgens het laatste onderzoek van Maurice de Hond haalt de partij bij de komende verkiezingen vijf zetels. Dat is een halvering van het aantal dat […]

    Pingback door Ineke van Gent GroenLinks – Storm in een glas water ?? « Debat in de Digitale Hofstad | juli 23, 2012 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: