Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Emile Roemer SP – Premier van Nederland na 12.09.2012 Ja of Nee ??

Premier Emile Roemer ?

Op de vraag wie de kiezer als premier wil, Rutte of Emile Roemer antwoordde 44 procent Rutte en 43 procent Roemer. Twee maanden geleden was de score 54-38 procent en 3 weken geleden 48-44 procent. peiling Maurice de Hond

‘Roemer heeft tijdgeest aan zijn zijde’  – De kandidatuur van SP-leider Emile Roemer voor het premierschap krijgt de warme steun van linkse partijen. Aan de rechterzijde wordt echter gevreesd dat zachtmoedige Brabander het land zal omvormen tot een ‘socialistische heilstaat’.

Zie ook:

Verkiezingen 12.09.2012 – Premier Emile Roemer SP ??

Komt er een Kabinet VVD-SP in 2012 ?

Kabinet VVD-SP in 2012 ?

Emile Roemer SP de nieuwe (oppositie)leider ??

PvdA-SP-GroenLinks-D66 versus een Hete en Rode Lente – deel 2

Roemer wil premier worden

Telegraaf 28.08.2012 Het jasje van partijleider past Emile Roemer wel. Ruim 2,5 jaar nadat hij begon als fractievoorzitter van de SP, toont hij zich als een vis in het water. Ambities heeft de 50-jarige Brabander genoeg: van de SP wil hij de grootste partij maken en zelf zou hij graag als premier aan de slag gaan. Hij zou dan de derde in Nood-Brabant geboren naoorlogse premier worden, na Jan de Quay (1959-1963) en Andries van Agt (1977-1982).

Weinig kiezers zien Roemer als premier

Trouw 22.08.2012 SP-lijsttrekker Emile Roemer heeft de grootste moeite buiten zijn eigen partij-aanhang geloofwaardigheid te vinden als kandidaat voor het premierschap. VVD-leider Mark Rutte is onder kiezers veel populairder als premier, behalve dan bij de aanhang van de SP.

Als de verkiezingen, zoals de opiniepeilingen doen geloven, inderdaad een race worden tussen Rutte en Roemer met als inzet de vraag wie de grootste partij gaat leiden en daarmee mogelijk het initiatief krijgt in een kabinetsformatie, dan liggen de problemen bij de lijsttrekker van de SP.

‘Hij is de juiste man om premier te worden, maar dat heeft u hem niet horen zeggen’

VK 21.08.2012 column Jean Wagemans Gaat het in de campagnes om de poppetjes of om de inhoud? Columnist Jean Wagemans analyseert de retorische strategieën van Samsom en Roemer. Wat dit aangaat kan Samsom nog wat leren van SP-lijsttrekker Roemer. In een recent interview met het blad Libelle werd hem de vraag gesteld: ‘Bent u de juiste man om premier te worden?’ Waarop Roemer antwoordde: ‘Daar moeten de mensen zelf maar over oordelen. Wat mij betreft gaat het niet om de poppetjes, maar om de inhoud. Maar natuurlijk lopen SP-ers niet weg voor hun verantwoordelijkheid, ik dus ook niet’ (libelle.nl, 13 augustus 2012).

Opgelegde solidariteit in Nederland kent grenzen

Elsevier 21.07.2012 Het socialisme mag in Rusland, China en Cuba dramatisch hebben gefaald, in Nederland blijkt het tamelijk succesvol. En niet alleen omdat daarnaast ook nog eens 4,5 miljoen mannen en vrouwen een uitkering ontvangen. En ook niet omdat de kosten van de gezondheidszorg geen grens kennen, waardoor de zorg als koekoeksjong alle andere uitgaven van de overheid aan het verdringen is.

Gratis voetbal
Zij maken het luilekkerland van de andere Nederlanders mogelijk: lage huren, gratis medicijnen, kaartjes voor openbaar vervoer en opera ver onder de kostprijs, een leven lang een inkomen zonder te hoeven werken, een staatspensioen, gratis voetbal op televisie en hulp aan arme landen zonder daaraan zelf een cent bij te dragen.

Het is socialisme, maar in Nederland heet het ‘solidariteit’. Het is de opgelegde solidariteit van vier miljoen meestverdienende Nederlanders met de rest. Hun salaris bedraagt gemiddeld 65.500 euro bruto per jaar. Samen zorgen ze wel voor 90 procent van de loon- en inkomstenbelasting.

Hypotheekrenteaftrek
De vraag is natuurlijk hoe elastisch de solidariteit van die vier miljoen werkenden is. Er is een theorie dat gevangenen altijd een mogelijkheid moeten hebben om te ontsnappen. Dat houdt ze rustig.

In Nederland heet die ontsnappingsroute de hypotheekrenteaftrek. Die route is al tot dertig jaar beperkt, maar politieke partijen zinnen op het verder terugdringen van de aftrek. Wat dat met de solidariteit doet, laat zich raden. Zeker als het hoogste belastingtarief van 52 procent niet omlaaggaat.

Op naar de heilstaat met de SP van premier Roemer

Elsevier 20.07.2012 Premier Emile Roemer neemt de peilingen buitengewoon serieus. Daarom ontving hij al een president uit Latijns-Amerika. En wat voor een president! De innige vriend van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad en andere misdadigers  in Teheran. Premier Roemer nam zijn minister van Buitenlandse Zaken Harry van Bommel mee naar de ontvangst van die rare vent uit Bolivia. Ja, Harry wordt de minister van Buitenlandse Zaken. Wat is premier Roemer met ons van plan? Hoe gaat hij zijn ambt vervullen? De kernvraag luidt: is de Socialistische Partij belangrijker dan Nederland en het Nederlandse volk? Ik hoor het Emile al zeggen: manneke, wat een rare vraag!

Partijkas
Emile, luister naar jezelf. De media berichten dat onder jouw heerschappij de salarissen van SP-ministers naar de partijkas gaan. Ze moeten een deel van hun salaris aan de Partij afdragen. Ook Emile zelf, premier van alle Nederlanders, zal een deel van zijn salaris aan de SP overdragen. Maar hoeveel moeten de SP-ministers afdragen aan de partij? ‘Daarover is nog niets afgesproken, omdat we nog nooit in de regering hebben gezeten. Maar misschien de helft,’ aldus Roemer. Premier Roemer voegt daaraan toe: ‘De SP is echt toe aan regeren.’ Inderdaad, de SP is echt toe aan regeren: andermans salaris inpikken wordt nog leuker als de SP mag regeren.

Misbruik
De dienstauto is toegestaan, op voorwaarde dat er geen misbruik van wordt gemaakt, aldus premier Roemer. Mag Harry, onze Harry, dan eindelijk als minister van Buitenlandse Zaken in een BMW 7-serie zitten? Mag dat Emile? Harry droomt al heel zijn leven van een BMW 7 met chauffeur. Hij kon al lang zo’n auto bezitten, als hij zijn salaris niet aan de partij had afgedragen, maar Harry is een socialist.

Armzalige toestand
Is de overweldigende medemenselijkheid van de SP een oprechte houding jegens de armzalige toestand van de medemens? Nee.Als dat het geval was, hadden Roemer, Jan Marijnissen en andere socialistische partijleden hun kaders opgeroepen de helft van hun salaris over te dragen aan voedselbanken, bejaardenhuizen en andere filantropische oorden. De Socialistische Partij klaagt al decennia over de armoede in Nederland. Al jaren klaagt de SP over het bestaan van voedselbanken. Dat is schandalig, vindt de SP. De SP ontdekte al bij haar ontstaan dat Nederland een asociaal land is. Armen die niet kunnen eten en bejaarden die niet worden verzorgd. Het is de eeuwige klacht van de Socialistische Partij. Deze overweldigende medemenselijkheid verdient respect en bewondering, nietwaar?

Dissidentie
De partij van de socialisten is belangrijker dan de staat en de hele samenleving. Omdat zonder deze partij de staat – en daarmee de samenleving – nooit de weg naar een heilzame toekomst zal vinden. In de partij wordt elke vorm van dissidentie de kop ingedrukt. De SP wil een partij zijn zonder concurrerende fracties en ideeën.

‘Emile Roemer is te licht om premier te worden’

Elsevier 18.07.2012 Oud-partijleden en vrienden betwijfelen of SP-lijsttrekker Emile Roemer wel voldoende dossierkennis en diepgang heeft om premier van Nederland te worden als de SP de grootste partij wordt.

Jan Marijnissen is een onaangenaam mens, maar hij weet alles. Bij Emile Roemer heb ik weleens het idee dat dit andersom is,’ zegt Sjaak van der Velden deze week in Elsevier. Van der Velden was tot begin dit jaar werkzaam op het Wetenschappelijk Bureau van de SP en onder meer hoofdredacteur van de uitgave van dat bureau, SPanning

Maoïstische beginselen
Naar aanleiding van de groeiende populariteit van de 49-jarige voorman van de partij die is gestoeld op maoïstische beginselen, maar nu een gematigder profiel nastreeft, maakte het weekblad Elsevier een groot profiel van Roemer dat vandaag is gepubliceerd.

De vele gesprekken met (oud-)partijgenoten, vrienden, dorpsgenoten en ook oud-collega’s uit Roemers tijd als wethouder in Boxmeer leveren een vrij eensluidend beeld op: Roemer is een aardige, benaderbare man, met wie ook politieke tegenpolen goed politieke afspraken kunnen maken.

Maar zijn achilleshiel is zijn dossierkennis. Die is ‘nog niet zo optimaal’, zegt Van der Velden in Elsevier.

Assistentie 
De Boxmeerse burgemeester Karel van Soest (VVD) omschrijft Roemer als een prima wethouder van Financiën, die inhoudelijk assistentie nodig had van ambtenaren. ‘Daar zat voor hem heel veel nieuws in. Roemer is meer een generalist, een bestuurder.’

Een tennispartner van Roemer in Brabant lijkt het niet zo’n goed idee dat Roemer premier wordt. ‘Ik gun hem alles, maar dat lijkt me te hoog gegrepen.’

Of Roemer ook de baas is in de SP, wordt door oud-SP’ers sterk betwijfeld. Het machtige partijbestuur, met Jan Marijnissen als voorzitter en Hans van Heijningen als secretaris, zou nog steeds de dienst uitmaken.

Zie ook: Marijnissen geen minister

juli 18, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , ,

8 reacties

 1. […] Emile Roemer SP – Premier van Nederland na 12.09.2012 Ja of Nee ?? […]

  Pingback door Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – SP « Debat in de Digitale Hofstad | juli 18, 2012

 2. […] !! En mogelijk zelfs een Kabinet VVD-SP ??  Hoewel Komt er een Kabinet VVD-SP in 2012 ?  Wordt Emile Roemer SP – Premier van Nederland na 12.09.2012 Ja of Nee ??  Of toch maar een Kabinet CDA-PvdA […]

  Pingback door De lakmoesproef voor een nieuwe regeringscoalitie in 2012 « Debat in de Digitale Hofstad | juli 18, 2012

 3. REGEREN IS TOCH VER VOOR UITZIEN *****

  Den Uyl begon in 1974 voor Sinterklaas te spelen, toen zag Kraft dat het vroeg of laat verkeerd zou gaan aflopen.
  Op de Pensioen hadden we al haast geen grip OP. Kabinet / Bonden en Instellingen etc., gingen min of meer oeverloze gesprekken aan en de een weet het nog beter dan de ander.

  Subsidies kon en kan niet op. Alle partijen behoren zeker de laatste jaren, decennia vooraan in hun Verkiezingsprogramma moeten staan!
  Iedereen eigen BAAS, omdat de liquide middelen in overvloed naar voren werd en wordt getoverd. Dus iedereen zag zijn / haar kansen!

  Media-politiek vóór – tegen – vóór !!! Ook oeverloze gesprekken..

  Scandinavië: de Economie van Landen, Banken e.d. zijn daar wel zeer goed.

  De STAAT geen echte STAAT meer was en is !

  Kraft, eerst allen Orde Op Zaken punt, en geen discussies zonder echte inhoud.

  Als fervent Links, in dit geval de SP meer gaat (toe-) geven, dan mogen ze ook meer (toe-) nemen, logisch toch..

  Lang leve ,in ieder geval het ontstaan van ons leven, in dit nog zo mooie Heelal…….

  PS.1: Als het om de stemming gaat, dan is het toch wel zo; dat als iedereen meer ,of althans er beter van wilt worden op Financieel-Economisch gebied, dan behoren we allemaal vooruitstrevend onze stem op midden, rechts de vooruitgang uit te brengen.

  PS.:2 Maar het Sociaal karakter mag nooit uit het oog verloren te worden.

  PS.3: Orde der Genootschappen en dergelijken behoren wel op een lijn te staan en absolute kennis te hebben.

  PS.4: Disciplines in optima forma *

  Reactie door Ron Antoine Kraft | juli 18, 2012

 4. […] Emile Roemer SP – Premier van Nederland na 12.09.2012 Ja of Nee ?? […]

  Pingback door Kabinet PvdA-SP ? « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 3, 2012

 5. […] Emile Roemer SP – Premier van Nederland na 12.09.2012 Ja of Nee ?? […]

  Pingback door Verkiezingen 12.08.2012 beloven een hete Herfst « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 25, 2012

 6. […] Emile Roemer SP – Premier van Nederland na 12.09.2012 Ja of Nee ?? […]

  Pingback door Verkiezingen 12.09.2012 beloven een hete Herfst « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 25, 2012

 7. […] Emile Roemer SP – Premier van Nederland na 12.09.2012 Ja of Nee ?? […]

  Pingback door Campagne 2e kamerverkiezing 12.09.2012 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | september 2, 2012

 8. […] zie ook: Emile Roemer SP – Premier van Nederland na 12.09.2012 Ja of Nee ?? […]

  Pingback door Klimt de SP in 2018 uit het diepe dal ???? « Debat in de Digitale Hofstad | december 14, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: