Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Richard de Mos PVV – De strijd barst los om een plek in de 2e kamer na 12.09.2012

De strijd barst los om een plek in de 2e kamer na 12.09.2012.

Richard de Mos is nu een actiesite gestart. Hierop zegt hij: “Als Wilders mij als lijstduwer op plek 50 van de PVV kandidatenlijst zet, dan kan de kiezer zich op 12 september uitspreken, dan zal duidelijk worden of mijn werk als Kamerlid gewaardeerd wordt en of ik door zal gaan als Raadslid in Den Haag”

Maar die poging is volgens Wilders kansloos. ”De PVV-selectiecommissie deelt mede bij haar besluit te blijven hem niet op de kandidatenlijst te zetten. De kandidatenlijst blijft ongewijzigd”, stelde hij.

De Mos vindt de reactie van Wilders teleurstellend en zet zijn strijd tot zaterdag door. Die dag tekenen de PVV-kandidaten voor hun kandidatuur.

Toch heeft hij zelf goede hoop dat zijn actie zal slagen. Volgens De Mos waren er al meer dan 2200 steunbetuigingen. Op de site, die wordt ondersteund met het nummer Eye of the Tiger van de rockband Survivor, roept De Mos bezoekers op om Geert Wilders een mail te sturen. Op die manier hoopt De Mos alsnog de vijftigste plek van de PVV-lijst te bemachtigen.

Steunen
Al diverse prominente politici hebben aangegeven dat zij De Mos steunen. Volgens De Telegraaf hebben CDA-staatssecretarissen Henk Bleker (Landbouw) en Joop Atsma (Milieu) al gezegd dat zij achter De Mos staan.

Ook VVD-prominent Hans Wiegel vindt dat De Mos op de lijst moet komen. ‘Ik heb De Mos leren kennen als iemand die onmiddellijk de inhoud snapt. Het is een toegankelijke man die bij het gewone volk de juiste snaar weet te raken.’

Via de website www.houddemosindekamer.nu rekent De Mos op veel bijval.

Zie ook:

Richard de Mos verlaat de PVV

Richard de Mos PVV zegt de Haagse gemeenteraad gedag ????

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 9

De nieuwe Nachtburgemeester in Den Haag is Richard de Mos PVV

Die Richard de Mos van de PVV toch !!!!

2e kamerlid Richard de Mos PVV aan het woord

Haagse PVV-fractie boos

Richard de Mos PVV – de Firma Gluup en Bedrog

Taalcursus ABN 2e kamerlid PVV Richard de Mos

Na zes jaar verstoten uit de PVV

Trouw 13.07.2012 Interview Politiek De Mos: Ik hoop dat Geert er nog een nachtje over slaapt en van zijn besluit terugkomt. De voorkeurscampagne van PVV-Kamerlid Richard de Mos voor plek nummer 50 op de kandidatenlijst, lijkt al gestopt voor ze goed en wel is begonnen. “De PVV-selectiecommissie blijft bij haar besluit hem niet op de kandidatenlijst te zetten”, zo liet voorman Geert Wilders gisteren weten. De Mos is niet overtuigd: “Ik ga door tot zaterdag.”

Lees ook: Wilders: De Mos komt sowieso niet op kieslijst – 12/07/12

Lees ook: PVV’er De Mos begint actie voor Kamerzetel – 12/07/12

Johan Fretz: ‘Steun Richard en mail lekker met Geert!’

VK 13.07.2012  Afscheid nemen van dingen vormt de rode draad in de politieke agenda van Richard de Mos, die niet op de nieuwe PVV-lijst staat. Arme Richard de Mos. Toen hij te horen kreeg dat hij niet op de PVV-lijst stond, kwam dat aan ‘als een mokerslag’ . Wanneer ik de Mos op televisie zie, krijg ik wel vaker de indruk dat hij net is getroffen door een mokerslag, maar deze is dus echt bewust aangekomen.

Actie De Mos kansloos: PVV-lijst blijft onveranderd

Elsevier 12.07.2012 Ondanks zijn handtekeningenactie keert PVV-Kamerlid Richard de Mos niet terug op de kieslijst van zijn partij. Geert Wilders laat weten dat de selectiecommissie voet bij stuk houdt en dat de lijst ongewijzigd blijft.

De Mos startte donderdag een handtekeningenactie om Wilders ervan te overtuigen hem op plek 50 van de lijst te zetten. Met voorkeursstemmen hoopte de PVV’er dan alsnog in de Tweede Kamer te komen.

Wilders onthulde zaterdag de kieslijst van de PVV en tot zijn verbazing stond De Mos niet op de lijst. Bij de vorige verkiezingen stond hij nog op plek 10. In een kort gesprek gaf Wilders aan dat hij de PVV wil vernieuwen en verjongen en De Mos (36) zou daar niet bij passen.

Actie
De Mos, die ook in de Haagse gemeenteraad zit, werd al gesteund door verschillende prominente politici. Zo vinden demissionair CDA-staatssecretarissen Henk Bleker (Landbouw) en Joop Atsma (Milieu) dat de PVV’er op de lijst moet komen. Ook VVD’er Hans Wiegel steunt de actie van De Mos.

Wilders heeft Kamerleden die in opspraak zijn geraakt niet op de kieslijst van zijn partij gezet. Zo keren ook PVV’ers Jhim van Bemmel en Eric Lucassen niet terug als Kamerlid.

Van De Mos werd in 2010 bekend dat hij had gelogen op zijn cv. Daarop stond dat hij schooldirecteur is geweest, maar dat bleek niet waar te zijn.

‘Wilders zweeft in hogere sferen. De PVV lijkt op een laatgeboren LPF. De PVV bereikt nu haar hoogtepunt: de puberteit.’

Weblog van Afshin Ellian: Geert Wilders’ grootste probleem is Geert Wilders

Zie ook: PVV’er Richard de Mos wil terug op kandidatenlijst

De Mos definitief niet op de PVV lijstVideo

RTVWEST 12.07.2012 DEN HAAG – Richard de Mos komt definitief niet op de PVV-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft Geert Wilders net bekend gemaakt. Lees verder

Wilders laat De Mos definitief vallen  

Den HaagFM 12.07.2012 Richard de Mos komt definitief niet op de PVV kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft  PVV-leider Geert Wilders laten weten.     Hij reageerde op de actie die De Mos is begonnen om alsnog een plekje te krijgen op de kandidatenlijst. De Mos wil dat Wilders hem…Lees meer

Wilders negeert campagne: De Mos definitief niet op PVV-lijst

NRC 12.07.2012 Richard de Mos komt definitief niet op de lijst van de PVV. Partijleider Geert Wilders liet vanmiddag per sms weten dat de kandidatenlijst ongewijzigd blijft, schrijft persbureau Novum.

Kamerlid De Mos startte vanochtend een campagne om hem alsnog op de PVV-lijst te krijgen. Wilders reageert: “Naar aanleiding van de publiciteit rond de heer De Mos deelt de PVV-selectiecommissie mede bij haar besluit te blijven hem niet op de kandidatenlijst te zetten.” Lees verder›

Wilders: De Mos komt sowieso niet op kieslijst

Trouw 12.07.2012 PVV’er Richard de Mos komt definitief niet op de kandidatenlijst van die partij voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders donderdag laten weten.

Hij reageerde op de actie die De Mos is begonnen om alsnog een plekje te krijgen op de kandidatenlijst. De Mos wil dat Wilders hem als lijstduwer op plek 50 van die lijst zet. Hij hoopt dan met voorkeurstemmen gekozen te worden.

De Mos vindt de reactie van Wilders teleurstellend en zet zijn strijd (www.houddemosindekamer.nu) tot zaterdag door. Die dag tekenen de PVV-kandidaten voor hun kandidatuur.

Zie: PVV’er De Mos begint actie voor Kamerzetel – 12/07/12

Wilders: De Mos komt niet op PVV-lijst

Spits 12.07.2012 Ondanks de verwoede pogingen van PVV’er Richard de Mos om alsnog op plaats 50 van de kandidatenlijst van de PVV te komen, lijkt partijleider Geert Wilders onvermurwbaar. Politiek verslaggever Roelf Jan Duin van persbureau Novum  meldt zojuist via Twitter dat Wilders hem een sms heeft gestuurd met de mededeling dat De Mos niet op de lijst komt. Hiermee lijkt dan toch het doek gevallen voor de politicus, in ieder geval in de landelijke politiek.

Volgens De Mos waren er rond 13:00 uur vanmiddag via zijn actiesite al meer dan 2200 steunbetuigingen. Deze steun heeft Wilders niet van gedachten doen veranderen, zo lijkt het.

Zie ook: De Mos wil niet weg bij PVV

Wilders zet De Mos niet op lijst PVV

Metro 12.07.2012 Richard de Mos komt definitief niet op de lijst van de PVV. Partijleider Geert Wilders laat donderdag per sms weten dat de kandidatenlijst ongewijzigd blijft.

Wilders: De Mos komt sowieso niet op kieslijst

AD 12.07.2012  PVV’er Richard de Mos komt definitief niet op de kandidatenlijst van die partij voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij reageerde op de actie die De Mos is begonnen om alsnog een plekje te krijgen op de kandidatenlijst. De Mos wil dat Wilders hem als lijstduwer op plek 50 van die lijst zet. Hij hoopt dan met voorkeurstemmen gekozen te worden.

Maar die poging is volgens Wilders kansloos. ‘De PVV-selectiecommissie deelt mede bij haar besluit te blijven hem niet op de kandidatenlijst te zetten. De kandidatenlijst blijft ongewijzigd’, stelde hij.

Lees ook

‘De Mos komt niet op lijst’

NU 12.07.2012 DEN HAAG – PVV’er Richard de Mos komt definitief niet op de kandidatenlijst van die partij voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders donderdag laten weten.

Gerelateerde artikelen;

De Mos wil terug op lijst PVV

NU 12.07.2012 AMSTERDAM – PVV-Kamerlid Richard de Mos gaat een poging doen om toch opnieuw in de Tweede Kamer te komen. De Mos hoopt door de campagne op plaats vijftig op de lijst te komen. “Als Wilders mij op plek vijftig van de PVV-kandidatenlijst zet, dan kan de kiezer zich op 12 september uitspreken”, zegt hij in een reactie. “Dan zal duidelijk worden of mijn werk als Kamerlid gewaardeerd wordt en of ik door kan gaan als raadslid in Den Haag.”

Gerelateerde artikelen;

PVV’er Richard de Mos wil terug op kandidatenlijst

Elsevier 12.07.2012 PVV-Tweede Kamerlid Richard de Mos doet een poging om alsnog op de kieslijst te komen van zijn partij. Met een handtekeningenactie hoopt hij PVV-leider Geert Wilders ervan te overtuigen hem op plek 50 van de lijst te zetten.

Steunen
Al diverse prominente politici hebben aangegeven dat zij De Mos steunen. Volgens De Telegraaf hebben CDA-staatssecretarissen Henk Bleker (Landbouw) en Joop Atsma (Milieu) al gezegd dat zij achter De Mos staan.

Ook VVD-prominent Hans Wiegel vindt dat De Mos op de lijst moet komen. ‘Ik heb De Mos leren kennen als iemand die onmiddellijk de inhoud snapt. Het is een toegankelijke man die bij het gewone volk de juiste snaar weet te raken.’

Zie ook:

PVV’er De Mos begint actie voor Kamerzetel

Trouw 12.07.2012  PVV-Kamerlid Richard de Mos uit Den Haag begint een actie om alsnog een plekje te krijgen op de kandidatenlijst van de partij voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij legt zich er niet bij neer dat hij ontbreekt op de lijst met 49 namen die de PVV vorige week heeft bekendgemaakt. Dat de Hagenaar niet op de PVV-lijst staat, noemt hij ‘een gigantische mokerslag’ en een motie van wantrouwen tegen zijn functioneren. Via de website www.houddemosindekamer.nu rekent De Mos op veel bijval.

De Mos wil terug op lijst PVV

Telegraaf 12.07.2012 Diverse prominente politici steunen de aan de kant geschoven PVV’er Richard de Mos in zijn ultieme poging op toch opnieuw in de Tweede Kamer te komen. Een handtekeningenactie moet Geert Wilders overhalen hem alsnog op plek 50 van de kieslijst van de PVV te zetten.

De Mos wil terug op lijst PVV

Metro 12.07.2012 PVV-Kamerlid Richard de Mos gaat een poging doen om toch opnieuw in de Tweede Kamer te komen. Hij wil via een campagne een plaats op de kandidatenlijst van de partij afdwingen, nadat hij vorige week aan de kant werd geschoven door PVV-leider Geert Wilders.

De Mos voert actie voor plek op PVV-lijst

NRC 12.07.2012 Richard de Mos, het Kamerlid voor wie vorige week geen plek was op de kieslijst van de PVV, voert actie om alsnog op de kandidatenlijst te komen. De Mos noemt de beslissing van Wilders ‘een gigantische mokerslag’ en zegt het te ervaren als ‘een motie van wantrouwen tegen zijn functioneren’. Hij twijfelt daarom om überhaupt nog wel door te gaan voor de PVV. De Mos is naast Kamerlid ook raadslid in Den Haag.

De Mos noemt zijn actie ‘Houd de Mos in de Kamer: zet De Mos op 50′ een ultieme poging om alsnog op de lijst te komen. Op de site, die wordt ondersteund met het nummer Eye of the Tiger van de rockband Survivor, roept De Mos bezoekers op om Geert Wilders een mail te sturen. Op die manier hoopt De Mos alsnog de vijftigste plek van de PVV-lijst te bemachtigen.

PVV’er De Mos begint actie voor Kamerzetel

AD 12.07.2012 PVV-Kamerlid Richard de Mos uit Den Haag begint een actie om alsnog een plekje te krijgen op de kandidatenlijst van de partij voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij legt zich er niet bij neer dat hij ontbreekt op de lijst met 49 namen die de PVV vorige week heeft bekendgemaakt.

De Mos voert actie voor Kamerzetel

RTVWEST 12.07.2012 DEN HAAG – Kamerlid Richard de Mos uit Den Haag begint een actie om alsnog een plekje te krijgen op de kandidatenlijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat de Hagenaar niet op de PVV-lijst staat, noemde hij ‘een gigantische mokerslag’ en een motie van wantrouwen tegen zijn functioneren. Via de zelfgestarte website  www.houddemosindekamer.nu rekent De Mos op veel bijval. Lees verder

De Mos wil alsnog op PVV-lijst

Den HaagFM 12.07.2012 PVV-Kamerlid Richard de Mos begint een actie om alsnog een plekje te krijgen op de kandidatenlijst van de partij voor de Tweede Kamerverkiezingen. De Hagenaar legt zich er niet bij neer dat Geert Wilders hem niet op de lijst…Lees meer

De Mos (PVV): Geert, neem me terug

Spits 12.07.2012 PVV’er Richard de Mos, die onlangs van Geert Wilders te horen kreeg dat hij niet terug hoeft te komen in de Kamer, legt zich hierbij niet neer. Hij is nu een actie gestart om alsnog op de kandidatenlijst terecht te komen.

juli 12, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

6 reacties

 1. […] Richard de Mos PVV – De strijd barst los om een plek in de 2e kamer na 12.09.2012  […]

  Pingback door Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – PVV « Debat in de Digitale Hofstad | juli 12, 2012

 2. […] Richard de Mos PVV – De strijd barst los om een plek in de 2e kamer na 12.09.2012 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 9 « Debat in de Digitale Hofstad | juli 12, 2012

 3. […] Richard de Mos PVV – De strijd barst los om een plek in de 2e kamer na 12.09.2012 […]

  Pingback door Richard de Mos PVV zegt de Haagse gemeenteraad gedag ???? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juli 12, 2012

 4. […] Richard de Mos PVV – De strijd barst los om een plek in de 2e kamer na 12.09.2012 0.000000 0.000000 Share this:DelenFacebookE-mailTwitterVind ik leuk:LikeBe the first to like this. Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met den haag, geert wilders pvv, gemeenteraad, politiek, pvv, raadslid, Richard de Mos, Richard de mos pvv, scheveningen. Maak dit favoriet permalink. ← Occupy Den Haag ten einde […]

  Pingback door Richard de Mos verlaat de PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juli 16, 2012

 5. […] Richard de Mos PVV – De strijd barst los om een plek in de 2e kamer na 12.09.2012 […]

  Pingback door Richard de Mos verlaat de PVV « Debat in de Digitale Hofstad | juli 16, 2012

 6. […] Richard de Mos PVV – De strijd barst los om een plek in de 2e kamer na 12.09.2012 […]

  Pingback door Haagse Verkiezingsstrijd gemeenteraadsverkiezingen 19 maart 2014 losgebarsten | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 11, 2013


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: