Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Monica Nunes ex-PVV NH stapt over naar Forza Nederland

Forza Nederland krijgt met de komst van Monica Nunes ex. PVV een vertegenwoordiger in de Provinciale Staten.

Forza! Haarlemmermeer is een politieke partij die in 2003 is opgericht.  Grote inspirator was en is Pim Fortuyn. Forza! won bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 drie zetels in de gemeente Haarlemmermeer. Eén raadslid is overgestapt naar de VVD. Daarmee is volgens de partij de koek nog niet op. Forza! wil in 2014 in meerdere gemeenten meedoen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Daarover worden al gesprekken gevoerd.

* Verkiezingsprogramma

Monica Nunes ex-PVV Provinciale Staten van Noord-Holland naar Farza Nederland.

Hero Brinkman werd al eerder door  Monica Nunes  bestempeld als “een leugenachtige ruziezoeker”. Nunes: “Wat Brinkman Geert Wilders verweet bij de PVV, doet hij nu met zijn eigen partij. Hero is het enige bestuurslid van de fractie en de stichting die de fractiegelden beheert. Zo democratisch is hij dus. We staan volledig buitenspel en dat voelt vreselijk.”. Nunes bevestigde het opstappen aan persbureau ANP en op Twitter.

Ze begon aanvankelijk een fractie met Van Unnik. ‘Brinkman zegt een rasdemocraat te zijn, maar in feite is hij een Geert Wilders in het kwadraat. Sinds zijn afscheiding van de PVV drie maanden geleden, heeft hij ons volledig links laten liggen,’ zegt het Statenlid Monica Nunes.

Het opstappen van de twee politici betekent dat de PVV in Noord-Holland, die voorheen uit zes man bestond, nu is opgesplitst in vier fracties. Twee leden bleven de PVV trouw en een Statenlid stapte op. Haar vervanger wilde voor zichzelf beginnen. Nunes splitste zich in maart samen met Hero Brinkman en een derde Statenlid af van de PVV. De drie gingen verder onder de naam Onafhankelijke Burgerpartij (OBP). Nunes en haar collega Gerton van Unnik braken vorige maand met Brinkman, nadat ze hem beschuldigden van solistisch optreden. Nu is dus ook de OBP  (inmiddels DPK) van Brinkman gesplitst. En stapt ze nu dus over naar Forza!  Meer  nog  meer

De provincie Noord-Holland gaat overigens nog onderzoeken wat de perikelen bij de voormalige PVV de provincie hebben gekost. Dat heeft de commissaris van de Koningin Johan Remkes (VVD) onlangs toegezegd.

Zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 9

Onderzoek dubbelfunctie Monica Nunes Statenlid PVV Noord Holland

PVV provincie Limburg – Dubbelfunctie’s statenleden PVV

MONICA NUNES dossier

Nunes door scheiding in de war

Telegraaf 15.04.2014 Spook-Statenlid Monica Nunes van Noord-Holland was in de war na haar scheiding. Het einde van haar huwelijk gaf ze bij de griffie onder meer op als reden van haar afwezigheid in de Statenzaal, dat zegt commissaris van de Koning Johan Remkes in een gesprek met De Telegraaf.

Gerelateerde artikelen;

11-04: Spook Nunes zet tegenaanval in

07-04: CvdK: spook moet zetel opgeven

Brief

“Ik weet dat ze een tijdje kwakkelde met haar gezondheid, maar dat zou nu voorbij moeten zijn”, stelde Remkes. “Ik heb haar een brief gestuurd, maar geen reactie gekregen, en heb dus geen idee wat er met haar aan de hand is

In een reactie via haar brief, gericht aan Remkes, vraagt Nunes zich openlijk af of hij wel weet waarom zij zich zo lang niet heeft laten zien bij vergaderingen van Provinciale Staten.

De politca schrijft dat Remkes bovendien “grove leugens” heeft verspreid over haar persoon. Nunes noemt de woorden van Remkes zeer kwetsend. “Is hij soms een gespecialiseerd arts, of oncoloog?”, vraagt ze zich af. In de brief schrijft de vrouw dat ze een periode lang ernstig ziek was. Zij heeft dat naar eigen zeggen gemeld bij de Statengriffie van Noord-Holland.

Persoonlijke afrekening

Nunes vermoedt dat zij slachtoffer is geworden van een persoonlijke afrekening. “Het is geen geheim dat de CvdK en mijn persoon niet graag door één deur gaan. Mijn kritische vragen hebben mij  zeker niet geliefd bij de CvdK en het college gemaakt. Spelen deze zaken mee in de beslissing  van de CvdK om onwaarheden over mijn afwezigheid te lozen via de media?”

Spook Nunes zet tegenaanval in

Telegraaf 11.04.2014   Forza Noord-Holland heeft spookstatenlid Monica Nunes in de nacht van donderdag op vrijdag geroyeerd. De politica heeft in 2014 en 2013 precies nul vergaderingen van Provinciale Staten bijgewoond. Ondertussen ontving ze wél haar bezoldiging. Volgens een woordvoerder van de partij is nu de maat vol.

Gerelateerde artikelen;

07-04: CvdK: spook moet zetel opgeven

REMKES HEEFT HET GEHAD MET SPOOKSTATENLID

BB 08.04.2014 Commissaris van de Koning Johan Remkes is er helemaal klaar mee. Statenlid Monica Nunes is al sinds eind mei 2012 niet meer aanwezig geweest bij een vergadering, maar vangt wel iedere maand haar vergoeding van 1150 euro.

Brief gestuurd

In een interview met RTV NH zegt Remkes dat hij Nunes vorige week een brief heeft gestuurd waarin hij haar oproept op te stappen. Het is wettelijk niet mogelijk haar te ontslaan of de vergoeding in te houden of terug te vorderen. Wel werkt de Tweede Kamer momenteel aan een wetsvoorstel om het mogelijk te maken spookraadsleden of spookstatenleden te korten op hun vergoeding.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

Remkes maant spookStatenlid Noord-Holland tot opstappen

Elsevier 07.04.2014 Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Johan Remkes (VVD), heeft Statenlid Monica Nunes gevraagd te overwegen haar functie neer te leggen. Nunes doet zo goed als niets voor het belastinggeld dat ze ontvangt. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

Twee jaar zoek

Nunes kwam in 2011 voor de PVV in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Na enkele conflicten ging ze alleen verder met Forza Noord-Holland.

Neonazi

Dat Nunes zich graag door de belastingbetaler laat uitbetalen, was al langer bekend. In 2011 raakte ze in opspraak omdat ze haar functie als Statenlidcombineerde met een beleidsfunctie voor de fractie van de PVV.

Wat Nunes doet om de tijd te verdrijven, is onbekend. Bekend is wel dat de vrouw een trouwe bezoeker was van het neonazistische forum Stormfront.

CvdK: spook moet zetel opgeven

Telegraaf 07.04.2014 Spookstatenlid Monica Nunes van Forza Noord-Holland is benaderd om haar zetel op te geven. De ex-PVV’er heeft de afgelopen jaren slechts drie vergaderingen bijgewoond van de Provinciale Staten.

In 2014 en 2013 heeft Nunes zich niet één keer laten zien bij vergaderingen van Provinciale Staten. In 2012 was ze slechts drie keer aanwezig.  Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft haar om die reden schriftelijk benaderd, meldt het Noordhollands Dagblad. Remkes schrijft dat het aanzien van en het vertrouwen in Provinciale Staten er niet mee is gediend als “een volksvertegenwoordiger wel een vergoeding en onkostenvergoeding ontvangt zonder dat daar een prestatie tegenover staat.”.

Ex-PVV Statenlid stapt over naar Forza!

VK 10.07.2012 Het Noord-Hollandse Statenlid Monica Nunes, dat vorig jaar voor de PVV in Provinciale Staten werd gekozen, stapt over naar de politieke partij Forza!. Dat heeft zij vandaag laten weten.

Zie: ‘Ex-PVV-Statenlid Nunes actief op extreemrechtse site’ – 05/07/12

Ex-PVV Statenlid stapt over naar Forza!

Telegraaf 10.07.2012 Het Noord-Hollandse Statenlid Monica Nunes, dat vorig jaar voor de PVV in Provinciale Staten werd gekozen, stapt over naar de politieke partij Forza!. Dat heeft zij dinsdag laten weten.

Ex-PVV Statenlid stapt over naar Forza!

NU 10.07.2012 HAARLEM – Het Noord-Hollandse Statenlid Monica Nunes, dat vorig jaar voor de PVV in Provinciale Staten werd gekozen, stapt over naar de politieke partij Forza!. Dat heeft zij dinsdag laten weten. Nunes splitste zich in maart samen met Hero Brinkman en een derde Statenlid af van de PVV. De drie gingen verder onder de naam Onafhankelijke Burgerpartij (OBP).

Nunes en haar collega Gerton van Unnik braken vorige maand met Brinkman, nadat ze hem beschuldigden van solistisch optreden. Van Unnik heeft inmiddels besloten zijn Statenzetel terug te geven aan de PVV.

Ruzie ex-PVV’ers bij debat

Telegraaf 09.07.2012 De ex-PVV’ers Hero Brinkman en Monica Nunes zijn elkaar maandagavond verbaal in de haren gevlogen tijdens een vergadering van de Provinciale Staten van Noord-Holland. Ze maakten elkaar uit voor leugenaar en bedrieger.

Achtergrond:

‘Ex-PVV-Statenlid Nunes actief op extreemrechtse site’

VK 05.07.2012 Het Noord-Hollandse Statenlid Monica Nunes (ex-PVV) is een tijdlang zeer actief geweest op de extreemrechtse website www.stormfront.org. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad. Volgens de krant heeft het Statenlid tot drie jaar geleden bijna 2200 bijdragen geleverd op het forum van de website.

Download hier de verklaring van ex-Statenlid Nunes Open pdf (178,7 kB)

Statenlid actief op Stormfront.org

Spits 05.07.2012 Monica Nunes, Statenlid in Noord-Holland, heeft tot 2009 actief bijdragen geleverd op het forum van het extreemrechtse Stormfront. Uit het onderzoek van de antifascistische Kafka blijkt onder meer dat Nunes riep dat alle moslims “naar het land van herkomst” moeten worden gestuurd en dat “joden een goede neus voor geld” hebben.

Statenlid actief op radicale site

Telegraaf 05.07.2012 Het Noord-Hollandse Statenlid Monica Nunes blijkt een rijk verleden te hebben op de extreemrechtse website stormfront.org. De politica, tot maart Statenlid voor de PVV, heeft meer dan 2000 bijdragen geschreven op het forum van de radicale site. Veel van haar teksten zijn racistisch en beledigend.

Dat schrijft het Noord-Hollands Dagblad, op basis van onderzoek door de antifascistische groep Kafka. Nunes was tot drie jaar geleden actief op het forum van Stormfront, waar internetters met extreemrechtse en nazistische sympathieën samenkomen. Onder het pseudoniem ‘Doubt’ schreef ze onder meer dat alle moslims ’naar het land van herkomst’ moeten worden gestuurd en dat ’joden een goede neus voor geld’ hebben. Over een ’treurmars’ voor een neergestoken extreemrechtse skinhead schrijft ze: “Een dapper initiatief, de mars. Respect.’’

Op het forum staat ook een foto van Nunes. In een begeleidende tekst schrijft ze niet bang te zijn te worden herkend door antifascisten.

Advertenties

juli 10, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: