Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 01.07.2012 Maurice de Hond – SP 32 zetels, VVD 26 zetels

SP weer winnaaar.

De VVD heeft nu 26 Kamerzetels. De SP krijgt er twee zetels bij en zou bij verkiezingen uitkomen op 32 zetels. Het CDA komt met twee zetels winst uit op 13. De PvdA levert twee zetels in en gaat van 20 vorige week naar 18 nu. D66 stijgt in de peiling stijgt van 17 naar 18 zetels. De partij van Alexander Pechtold haalde bij de vorige Kamerverkiezingen twee jaar geleden 10 zetels. De PVV staat sinds vorige week stabiel op 23 zetels. Ook bij de overige partijen GroenLinks, ChristenUnie, SGP en Partij voor de Dieren is geen verandering gekomen.

Dat meldt De Hond zondag op zijn website. In het zetelverlies van de VVD is de invloed te zien van het debat over Europa en de afspraken die vrijdag zijn gemaakt in Brussel op de EU-top. Op de vraag wie de kiezer als premier wil, Rutte of Emile Roemer antwoordde 44 procent Rutte en 43 procent Roemer. Twee maanden geleden was de score 54-38 procent en 3 weken geleden 48-44 procent.

SP loopt verder uit op VVD

Telegraaf 01.07.2012 De VVD heeft twee zetels verloren in de wekelijkse politieke peiling van Maurice de Hond en staat nu op 26 Kamerzetels. De SP kreeg er twee zetels bij en zou bij verkiezingen uitkomen op 32 zetels. Het CDA kan weer eens een plusje noteren. De christendemocraten krijgen er deze week twee zetels bij en staan op 13. Dat meldde De Hond zondag.

Peiling De Hond: CDA profiteert van verlies VVD

Elsevier 01.07.2012 De VVD heeft in de wekelijkse politieke peiling van Maurice de Hond twee zetels verloren en staat nu op 26 Kamerzetels. De SP krijgt er twee zetels bij en zou bij verkiezingen uitkomen op 32 zetels.

Zie ook:

Peiling: SP loopt verder uit op VVD

AD 01.07.2012  De VVD heeft twee zetels verloren in de wekelijkse politieke peiling van Maurice de Hond en staat nu op 26 Kamerzetels. De SP kreeg er twee zetels bij en zou bij verkiezingen uitkomen op 32 zetels. Het CDA kan weer eens een plusje noteren. De christendemocraten krijgen er deze week twee zetels bij en staan op 13. Dat meldde De Hond vandaag. In het zetelverlies van de VVD is de invloed te zien van debat over Europa en de afspraken die vrijdag zijn gemaakt in Brussel op de EU-top. Volgens opiniepeiler De Hond profiteert het CDA van het wegzakken van de VVD en het wat beter binden van de groep kiezers die vorige week aangaf niet te weten wat te stemmen.

Peiling: SP loopt verder uit op VVD

Parool 01.07.2012 De VVD heeft twee zetels verloren in de wekelijkse politieke peiling van Maurice de Hond en staat nu op 26 Kamerzetels. De SP kreeg er twee zetels bij en zou bij verkiezingen uitkomen op 32 zetels. Het CDA kan weer eens een plusje noteren. De christendemocraten krijgen er deze week twee zetels bij en staan op 13. Dat meldde De Hond vandaag.

De Hond: SP loopt verder uit

Parool 01.07.2012 In de wekelijkse politieke peiling van Maurice de Hond loopt het SP deze week verder uit op de concurrentie. Terwijl de SP zelf twee zetels wint, leveren VVD en PvdA beiden twee zetels in. De PVV blijft staan op 23 zetels. Dat meldt De Hond vandaag.

‘Rutte heeft voorsprong op Roemer verloren’

Metro 01.07.2012 Premier Mark Rutte (VVD) heeft zijn voorsprong op SP-leider Emile Roemer verloren. Twee maanden geleden wilde 54 procent van de ondervraagden Rutte nog als premier en 38 procent Roemer. Nu is de verhouding 44 tegenover 43 procent, blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

SP loopt uit op VVD in peiling

NU 01.07.2012 Het debat over Europa en de afspraken die deze week in Brussel zijn gemaakt hebben de VVD geen goed gedaan in de peilingen. De partij verliest twee zetels en komt uit op 26 zetels. Dat blijkt uit de laatste peiling van Maurice de Hond. De SP, die vorige week een zetel moest inleveren doet goede zaken en stijgt twee zetels. De partij staat op 32 zetels, zes zetels verschil met de VVD.  Het CDA profiteert van de verzwakte positie van de VVD en stijgt twee zetels (13). D66 heeft nu18 zetels, een meer dan vorige week. De Partij van de Arbeid moet, net als de VVD, twee zetels inleveren en komt eveneens uit op 18.

Advertenties

juli 1, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

1 reactie »

  1. Kraft `t meest, en minstens150 zetels !

    Reactie door ronantoinekraft | juli 2, 2012 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: