Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e Kamer 10.06.2012 Maurice de Hond – SP weer de grote winnaar

SP winnaar.

De SP zou, als er nu verkiezingen zouden zijn, volgens de peiling ruim de grootste partij worden met 32 zetels. De VVD volgt met 26 zetels. De PVV staat op 24 zetels, de PvdA op 19.

Veel respondenten die zeggen op de SP te gaan stemmen, komen van de PvdA. De SP van Emile Roemer heeft aangegeven te willen regeren en dat er geen breekpunten zijn bij het vormen van een coalitie.

PvdA’ers
Met de PvdA wil de SP een lijstverbinding aangaan, wat gunstig is bij de verdeling van restzetels.

Van de mensen die in 2010 op de PvdA stemden, gaat nu 29 procent voor de SP. Bij GroenLinks is dit 19 procent, bij de PVV 11 procent.

Het CDA zou maar 13 zetels overhouden als er nu verkiezingen zouden zijn. Daarmee is de partij kleiner dan D66, dat stabiel op 16 staat.

Coalitie
De Kunduz-coalitie zou volgens de peiling geen meerderheid krijgen. Met de 6 zetels van GroenLinks en de 6 zetels van de ChristenUnie komt de combinatie uit op 67 zetels.

Ook een linkse samenwerking van SP, PvdA, D66 en GroenLinks komt niet verder dan 73 zetels.

De SGP en de Dierenpartij zouden allebei 3 zetels halen, een meer dan ze nu in de Kamer hebben.

Tweestrijd
De verkiezingen lijken steeds meer een tweestrijd te worden tussen SP en VVD. Demissionair premier Mark Rutte (VVD) ontkende in Eva Jinek op Zondag echter dat hier afspraken over zijn gemaakt.

‘Of ik in debatten nu tegenover Roemer of Diederik Samsom van de PvdA sta, maakt niet echt uit. Beide partijen willen de schulden laten oplopen en potverteren, dus er is weinig verschil.’

De premier zei daarnaast dat er een reële kans is dat de VVD de omstreden forensentaks uit het Lenteakkoord niet zal opnemen in het verkiezingsprogramma.

SP stijgt 3, CDA en PvdA zakken 2 weg. Roemer loopt in op Rutte

De actuele Thermometer.

Peiling: SP en VVD winnen ten koste van PvdA en CDA

Elsevier 10.06.2012 In de nieuwste peiling van Maurice de Hond heeft de SP drie zetels gewonnen ten opzichte van vorige week. Ook de VVD gaat een zetel vooruit. Middenpartijen PvdA en CDA verliezen allebei twee zetels.

Goed dat de SP vanEmile Roemer zich realistisch opstelt. Toch ademt het verkiezingsprogramma nog altijd de sfeer van politici die een crisis willen oplossen door meer geld uit te geven in plaats van te bezuinigen

Lees ook het Elsevier-commentaar van Eric Vrijsen:Wantrouw de poeslieve SP van Roemer

ZIE OOK:

Winst voor SP, verlies voor PvdA en CDA in wekelijkse peiling

AD 10.06.2012 De SP heeft deze week in de peiling van Maurice de Hond drie zetels gewonnen ten opzichte van vorige week. De PvdA en het CDA moesten elk een verlies van 2 zetels incasseren.

Winst voor SP, verlies voor PvdA en CDA

Trouw 10.06.2012 De SP heeft deze week in de peiling van Maurice de Hond drie zetels gewonnen ten opzichte van vorige week. De PvdA en het CDA moesten elk een verlies van 2 zetels incasseren.

De SP wil na de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september proberen in de regering te komen en heeft aangegeven dat er daarbij geen breekpunten zijn. Die strategie lijkt volgens De Hond aan te slaan bij de kiezers. De SP zou uitkomen op 32 zetels, 17 meer dan nu.

Roemer blijft scoren

Telegraaf 10.06.2012  De lijn die de SP heeft ingezet, lijkt goed aan te slaan bij de kiezers. De SP heeft deze week expliciet gesteld dat het ernaar streeft om in de regering te komen en heeft daarbij aangegeven dat er geen breekpunten zijn.

Zo’n 63 procent van de kiezers vindt dat een slimme strategie van de SP. Van de SP-kiezers vindt dat maar liefst 84 procent. Ook uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond blijkt dat duidelijk. De SP stijgt drie zetels naar 32, terwijl het CDA en de PvdA ieder twee zetels wegzakken naar respectievelijk 13 en 19. De VVD stijgt er een en staat nu op 6 achter op de SP.

SP boekt opnieuw zetelwinst

CDA en PvdA leveren zetels in

NU 10.06.2012 AMSTERDAM – De SP stijgt in de peiling van deze week verder en gaat richting het historisch hoogtepunt van januari, toen de partij een recordhoogte van 34 zetels behaalde. De partij staat nu in de peiling van Maurice de Hond op 32 zetels, 3 meer dan vorige week.

De VVD stijgt net als vorige week een zetel en komt uit op 26. De verliezers zijn CDA en PvdA die allebei moeite hebben met het aantrekken van nieuwe kiezers. De partijen leveren 2 zetels in en staan op respectievelijk 13 en 19 zetels.

Gerelateerde artikelen:

SP pakt weer zetels in peiling

Metro 10.06.2012 De SP blijft het goed doen in aanloop naar de verkiezingen. De partij wint in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond drie zetels en komt daarmee op 32 zetels, twee lager dan het historische hoogtepunt van 34 zetels in januari.

Zowel het CDA als de PvdA moet deze week inleveren. Beide partijen verliezen twee zetels en staan nu op respectievelijk dertien en negentien zetels. De VVD stijgt er weer een en staat nu op 26, zes achter op de SP.

Gerelateerd nieuws

Winst voor SP, verlies voor PvdA en CDA in peiling

VK 10.06.2012 De SP heeft deze week in de peiling van Maurice de Hond drie zetels gewonnen ten opzichte van vorige week. De SP wil na de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september proberen in de regering te komen en heeft aangegeven dat er daarbij geen breekpunten zijn. Die strategie lijkt volgens De Hond aan te slaan bij de kiezers. De SP zou uitkomen op 32 zetels, 17 meer dan nu.

juni 10, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , ,

1 reactie

  1. […] lees ook: Peiling 2e Kamer 10.06.2012 Maurice de Hond – SP weer de grote winnaar […]

    Pingback door Klimt de SP in 2018 uit het diepe dal ???? « Debat in de Digitale Hofstad | december 14, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: