Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 8

En nog meer Gedonder.

Onlangs verklaarde parlementair historicus Peter van der Heiden van de Radboud Universiteit in Nijmegen het ‘afbrokkelen’ van de PVV. „Het is ook een kwestie van: als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Kamerlid Hero Brinkman heeft laten zien dat opstappen bij de PVV niet meteen betekent dat je een paria wordt en nu durven provinciale PVV’ers ook van zich te laten horen.”

Verdere ophef binnen de PVV:

Dit jaar zijn om verschillende redenen PVV-Statenleden vertrokken. In Zeeland stapte in mei Ruud Muste op uit onvrede met fractievoorzitter Peter van Dijk. Die zou het fractiebudget grotendeels uitkeren aan zijn stiefdochter. Het Drentse Statenlid Frans van Rhee verliet de PVV in april uit schaamte voor uitspraken en beleid van de PVV en ging verder als eenmansfractie. Cor Bosman, Limburgs Statenlid, werd in januari uit de fractie gezet. In een mail aan partijgenoten had hij PvdA-collega Selcuk Özturk ”een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken” genoemd.

Zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6

Gedonder bij de PVV in Den Haag

Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun 

Van Gedoogsteun, Minderheidskabinet en Gatenkaas.

Hero Brinkman PVV – Een zuipschuit maar zeker geen drankorgel

Hero Brinkman van de PVV slaat weer door 

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 5

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent deel 4

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent deel 3

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ! – deel 2

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent !!!!!deel 1

Hero Brinkman uit eigen fractie gezet

Spits 26.07.2012 Politicus Hero Brinkman hoeft niet meer op zijn Statenleden Gerton van Unnik en Monica Nunes van de Onafhankelijke Burger Partij te rekenen. Het tweetal heeft hun politieke voorman per sms laten weten niet meer met hem te willen samenwerken in zijn eigen fractie.

Met het tekstbericht “I’m afraid we have to let you go” zou Brinkman volgens het Parool zijn afgepoeierd. Eerder hadden Van Unnik en Nunes nog de kant van Brinkman gekozen, toen deze brak met de PVV-fractie in Noord-Holland.

Hero Brinkman wordt nu door het duo bestempeld als “een leugenachtige ruziezoeker”. Nunes: “Wat Brinkman Geert Wilders verweet bij de PVV, doet hij nu met zijn eigen partij in het kwadraat. Hero is het enige bestuurslid van de fractie en de stichting die de fractiegelden beheert. Zo democratisch is hij dus. We staan volledig buitenspel en dat voelt vreselijk.”

Brinkman reageerde kort, maar krachtig: “Ik heb mijn vertrouwen in Gerton van Unnik maanden geleden al verloren. Hij komt zelden opdagen. Dit zijn mensen met moeilijkheden.”

Brinkman alleen verder in Staten, ex-fractieleden: ‘Brinkman is Wilders in het kwadraat’

VK 26.06.2012 Ex-PVV’er Hero Brinkman is zijn twee medefractieleden van de Onafhankelijke Burgerpartij (OBP) in de Provinciale Staten van Noord-Holland kwijt. Statenlid Monica Nunes bevestigde vandaag dat zij en haar collega Gerton van Unnik uit de OBP zijn gestapt.

Brinkman alleen verder in Staten, ex-fractieleden: ‘Brinkman is een leugenachtige ruziezoeker’

Parool 26.06.2012 Voor de derde keer in enkele maanden tijd kampt de voormalige fractie van de PVV in Noord-Holland met een scheuring. Vanochtend hebben de Statenleden Gerton van Unnik en Monica Nunes van de Onafhankelijke Burger Partij (OBP) hun politieke voorman Hero Brinkman per sms laten weten niet langer met hem te willen samenwerken in de fractie. ‘I’m afraid we have to let you go,’ aldus het tekstbericht.

Hero Brinkman raakt Statenleden Noord-Holland kwijt

Elsevier 26.06.2012 Statenleden Monica Nunes en Gerton van Unnik zijn uit de Onafhankelijke Burgerpartij van Hero Brinkman gestapt. Dit waren de twee Statenleden die Brinkman volgden toen hij de PVV verliet.

Nunes bevestigt het opstappen aan persbureau ANP en op Twitter.

Ze begint waarschijnlijk een fractie met Van Unnik. ‘Brinkman zegt een rasdemocraat te zijn, maar in feite is hij een Geert Wilders in het kwadraat. Sinds zijn afscheiding van de PVV drie maanden geleden, heeft hij ons volledig links laten liggen,’ zegt het Statenlid.

Toen hij uit de PVV stapte, steunden ze hem ‘onvoorwaardelijk’.

Brinkman liet in maart overigens ook via sms aan Geert Wilders weten uit de PVV te stappen.

Het opstappen van de twee politici betekent dat de PVV in Noord-Holland, die voorheen uit zes man bestond, nu is opgesplitst in vier fracties. Twee leden bleven de PVV trouw en een Statenlid stapte op. Haar vervanger wilde voor zichzelf beginnen. Nu is ook de OBP van Brinkman gesplitst.

De provincie Noord-Holland gaat onderzoeken wat de perikelen bij de voormalige PVV de provincie hebben gekost. Dat heeft commissaris van de Koningin Johan Remkes (VVD) maandag toegezegd.

Brinkman was niet bereikbaar voor commentaar. Hij is inmiddels lijsttrekker voor Democratisch Politiek Keerpunt (DPK), een fusiepartij met Trots op Nederland van ex-VVD-minister Rita Verdonk.  

Zie ook:

Brinkman alleen verder

Telegraaf 26.06.2012  Ex-PVV’er Hero Brinkman is zijn twee medefractieleden van de Onafhankelijke Burgerpartij (OBP) in de Provinciale Staten van Noord-Holland kwijt. Statenlid Monica Nunes bevestigde dinsdag dat zij en haar collega Gerton van Unnik uit de OBP zijn gestapt.

Fractie Hero Brinkman in Noord-Holland valt uiteen

Metro 26.06.2012 Hero Brinkman verliest zijn twee fractiegenoten in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Monica Nunes en Gerton van Unnik splitsen zich af, zo bevestigde Brinkman dinsdag. Hij zei verbaasd te zijn over het besluit van de twee.

Gerelateerd nieuws;

Brinkman alleen verder in Staten

NU 26.06.2012 HAARLEM – Ex-PVV’er Hero Brinkman is zijn twee medefractieleden van de Onafhankelijke Burgerpartij (OBP) in de Provinciale Staten van Noord-Holland kwijt. Statenlid Monica Nunes bevestigde dinsdag dat zij en haar collega Gerton van Unnik uit de OBP zijn gestapt.

Advocate bekent miljoenenfraude  

Den HaagFM 15.06.2012 De Haagse advocate die wordt verdacht van miljoenenfraude heeft bekend. Dat zegt de Orde van Advocaten. De vrouw liet klanten grote bedragen op haar rekening storten door correspondentie te vervalsen. Van het geld kocht ze luxe artikelen. Een deel van de spullen is in beslag genomen bij…Lees meer

Advocate bekent miljoenenfraude

RTVWEST 15.06.2012 DEN HAAG – De Haagse advocate die wordt verdacht van miljoenenfraude heeft bekend. Dat zegt de Orde van advocaten. De vrouw vervalste gerechtelijke stukken en haalde zo cliënten over om grote bedragen op haar rekening te schrijven. Het geld gebruikte ze om luxe artikelen te kopen. Een deel van de spullen is in beslag genomen bij huiszoekingen in haar kantoor in Den Haag en in haar woonhuis. De advocate is geschorst. Lees verder

Verdachte advocate bekent miljoenenfraude

VK 15.06.2012 Van H. zou gerechtelijke stukken hebben vervalst, om cliënten ertoe te bewegen grote bedragen in depot of als voorschot op haar rekeningen over te schrijven. Dat blijkt volgens de deken uit onderzoek dat hijzelf en het Openbaar Ministerie (OM) de afgelopen maanden hebben gedaan.

Advocate bekende fraude

Telegraaf 15.06.2012 Advocate Monique van H., die wordt verdacht van miljoenenfraude, heeft een bekentenis afgelegd. Dat meldt de deken van de Orde van Advocaten in de regio Den Haag, Ernst van Win, vrijdag.

Advocate geschorst vanwege verdenking fraude

RTVWEST 15.06.2012 DEN HAAG – De Haagse advocate die van fraude wordt verdacht is geschorst. De Raad van Discipline heeft haar gehoord en besloten dat ze voor onbepaalde tijd haar beroep niet mag uitoefenen. 

De vrouw wordt verdacht van fraude met het geld van haar klanten en het vervalsen van correspondentie. Ze zou werken voor een Haags advocatenkantoor en heeft zichzelf gemeld bij de politie. De Waalwijkse woningcorporatie Casade heeft aangifte gedaan, omdat het bedrijf door de advocate mogelijk voor drie miljoen euro is gedupeerd.  Lees verder

Haagse advocaat vanwege fraude geschorst

Den HaagFM 15.06.2012 De Haagse advocate die van fraude wordt verdacht is geschorst. De Raad van Discipline heeft dat besloten na de vrouw gehoord te hebben.

Ze wordt verdacht van fraude met het geld van haar klanten. De vrouw werkt voor een Haags advocatenkantoor.

De Waalwijkse woningcorporatie Casade deed…Lees meer

Woningcorporatie doet aangifte tegen advocate

Metro 13.06.2012 Woningcorporatie Casade doet aangifte tegen een Haagse advocate wegens fraude. De raadsvrouw, partner van het voormalige Utrechtse PVV-Statenlid Jos van Hal Scheffer, werd vorige week opgepakt op verdenking van miljoenenfraude.

Woningcorporatie doet aangifte tegen advocate

NU 13.06.2012 De Waalwijkse woningcorporatie Casade heeft aangifte gedaan tegen advocate Monique van Hal Scheffer wegens fraude. De hooggespecialiseerde advocate stond de Waalwijkse corporatie bij in een vastgoedzaak.
Vorige week stapte haar man Jos van Hal Scheffer op als Statenlid van de PVV in de provincie Utrecht wegens privéomstandigheden.

Gerelateerde artikelen

Jos van Hal Scheffer PVV prov. Utrecht

Nieuws uit NRC: PVV-Statenlid dient ontslag in om fraudezaak›

NRC 08.06.2012 PVV-lid Jos van H. van de Provinciale Staten in Utrecht zou betrokken zijn bij miljoenenfraude door het advocatenkantoor van zijn vrouw. Dit melden bronnen rond het onderzoek aan NRC Handelsblad. Hij heeft deze week zijn zetel in de Provinciale Staten opgegeven.

Van Hal Scheffer is vooralsnog geen verdachte in het onderzoek naar zijn vrouw. Hij vindt niet dat hemzelf iets valt te verwijten, maar hij is wel van mening dat zijn positie door de huidige situatie niet meer is te handhaven.

De deken van advocaten in Den Haag heeft de Raad van Discipline gevraagd de advocaat voorlopig te schorsen, meldt NRC Handelsblad. De advocaat van Van Hal Scheffer, Theo Hiddema, zegt dat zijn cliënt heeft bekend geschriften te hebben vervalst.

‘Mijn cliënt is geen meesteroplichter,’ zegt Hiddema. ‘Er is eerder sprake van een wanhoopsdaad, een kamikaze.’ Hij kan niets zeggen over de motieven. Volgens Monique van Hal Scheffer is haar echtgenoot niet betrokken bij de vervalsingen. Lees verder›

PVV-Statenlid stapt per direct op om miljoenenfraude

Elsevier 08.06.2012 PVV’er Jos van Hal Scheffer legt per direct zijn functie van Statenlid voor de partij in Utrecht neer. Reden voor zijn plotselinge vertrek is een grote fraudezaak waarbij zijn vrouw, vastgoedadvocaat Monique uit Den Haag, betrokken zou zijn.

Monique wordt ervan verdacht woningbouwcorporaties te hebben opgelicht door uitspraken en brieven van de Raad van State te vervalsen. Ingewijden zeggen dat er de afgelopen tijd 3 miljoen euro is verdwenen van depotrekeningen van het advocatenkantoor.

Onderzoek
PVV-Statenlid Van Hal Scheffer zou ook werkzaam zijn bij het advocatenkantoor van zijn echtgenote

Zie ook:

‘PVV’er betrokken bij miljoenenfraude’

Parool 08.06.2012 Het utrechtse PVV-Statenlid Jos van Hal Scheffer lijkt betrokken te zijn bij de zaak rond de van miljoenenfraude verdachte vastgoedadvocaat Monique van H. (52) uit Den Haag. De advocate werd maandag opgepakt.

Lees ook: Advocate blijft vastzitten om fraude (07-06-12)

PVV-statenlid weg om fraude

Telegraaf 08.06.2012 Jos van Hal Scheffer is per direct opgestapt als Statenlid voor de PVV in Utrecht. Aanleiding zijn publicaties in De Telegraaf waaruit blijkt dat hij via zijn vrouw betrokken is bij de grote fraudezaak op een Haags advocatenkantoor.

Van Hal Scheffer is getrouwd is met de van miljoenenfraude verdachte advocaat Monique van H. (52) en zou ook werkzaam zijn op het advocatenkantoor van zijn vrouw. Hij diende donderdagavond zijn ontslag in, zo bevestigt de Utrechtse PVV-fractieleider René Dercksen. Van Hal Scheffer, die vooralsnog geen verdachte is in het strafrechtelijk onderzoek naar de fraude, vindt niet dat hemzelf iets te verwijten valt, maar hij is wel van mening dat zijn positie door de huidige situatie niet meer te handhaven is.

‘Advocate heeft correspondentie vervalst’

RTVWEST 08.06.2012 DEN HAAG – Advocate Monique van Hal Scheffer, die begin deze week is aangehouden op verdenking van fraude met geld van clienten, zou ook correspondentie van de Raad van State hebben vervalst. Dat zegt Ernst van Win, de deken van de advocatenorde in de regio Den Haag. et Openbaar Ministerie (OM) wil niet ingaan op de verdenking tegen de advocate. Er loopt momenteel zowel een tuchtrechtelijk als een strafrechtelijk onderzoek. De advocate blijft de komende twee weken vastzitten. Lees verder

PVV-statenlid Utrecht stapt op om fraudezaak

NU 08.06.2012 UTRECHT – PVV-statenlid in de provincie Utrecht, Jos van Hal Scheffer, heeft donderdag zijn ontslag ingediend vanwege ”privéomstandigheden”. Dat meldt de PVV in Utrecht vrijdag. De partner van Van Hal Scheffer is maandag aangehouden op verdenking van miljoenenfraude. Volgens de PVV heeft Van Hal Scheffer maandag meteen aangegeven dat hij de privéomstandigheden niet kan combineren met zijn Statenlidmaatschap. Donderdag diende hij officieel zijn ontslag in.

PVV-statenlid weg na fraude partner

Spits 08.06.2012 Jos van Hal Scheffer stapt op als statenlid voor de PVV in de provincie Utrecht. De officiële reden van zijn ontslag: “privéredenen”. Dat meldt de Utrechtse afdeling van de PVV vandaag.

Weer PVV’er die opstapt

Telegraaf 08.06.2012 Opnieuw heeft een PVV’er voortijdig zijn fractie verlaten. Vrijdag werd bekend dat PVV-Statenlid in de provincie Utrecht, Jos van Hal Scheffer, zijn ontslag heeft ingediend wegens privéomstandigheden. Zijn partner werd maandag aangehouden op verdenking van miljoenenfraude.

juni 8, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

9 reacties

 1. […] Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 8 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 9 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 30, 2012

 2. […] Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 8 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 12 « Debat in de Digitale Hofstad | december 14, 2013

 3. […] Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 8 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 13 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 8, 2014

 4. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 8 […]

  Pingback door Is ex-PVVer Daniel van der Stoep echt een Seksbeest ?? « Debat in de Digitale Hofstad | november 23, 2015

 5. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 8 […]

  Pingback door Gedonder met Michael Heemels van de PVV Limburg deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 26, 2016

 6. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 8 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ?? – deel 16 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 14, 2017

 7. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 8 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ?? – deel 18 « Debat in de Digitale Hofstad | september 9, 2017

 8. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 8 […]

  Pingback door Debat in de Digitale Hofstad | januari 9, 2018

 9. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 8 […]

  Pingback door Gedonder met Henk van Deún PVV « Debat in de Digitale Hofstad | januari 9, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: