Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 02.06.2012 Synovate – VVD grootste met 32 zetels

VVD blijft de grootste partij.

In de Politieke Barometer van deze week stijgt de VVD twee zetels en komt uit op 32. De partij daalde tot en met vorige week. Kiezers die de VVD de afgelopen weken was kwijtgeraakt, komen langzaam weer terug. De VVD kondigde deze week bij monde van fractievoorzitter Stef Blok aan dat delen van het Lenteakkoord slechts tot de verkiezingen gelden.

Het CDA verliest juist twee zetels. De partij die de laatste weken juist wat gestegen was vanwege de lijsttrekkersverkiezing, ziet kiezers overstappen naar de VVD en de PVV.

De tweede partij is de SP van Emile Roemer. De partij staat stabiel op 27 zetels. De PvdA haalt deze week 24 zetels, daarmee is het de derde partij. Het verschil met de PVV is echter nog maar twee zetels.

Ten slotte zijn negen op de tien Nederlanders ermee bekend dat er dit jaar Tweede Kamerverkiezingen zijn. 55% weet ook de juiste datum van 12 september te noemen. Dit is vergelijkbaar met vorige week.

Meer weten? bezoek www.ipsos-nederland.nl
Klik hier om de laatste peiling te bekijken!

VVD weer omhoog

Telegraaf 02.06.2012 In de politieke barometer stijgt de VVD weer na een periode van daling. In de peiling van zaterdag komen de liberalen uit op 32 zetels, een winst van 2 vergeleken met vorige week. In de Tweede Kamer bezet de VVD op dit moment 31 zetels.

Grote concurrent in de peilingen, de SP, blijft op 27 zetels staan. Nog altijd 12 meer dan ze nu in de Kamer heeft. Net als de VVD stijgt de PVV deze week met 2 zetels en komt ze uit op 22. Dat is twee minder dan het huidige zetelaantal.

VVD gaat weer omhoog in peiling

NU 02.06.2012 DEN HAAG – In de politieke barometer stijgt de VVD weer na een periode van daling. In de peiling van zaterdag komen de liberalen uit op 32 zetels, een winst van 2 vergeleken met vorige week. In de Tweede Kamer bezet de VVD op dit moment 31 zetels.

Grote concurrent in de peilingen, de SP, blijft op 27 zetels staan. Nog altijd 12 meer dan ze nu in de Kamer heeft. Net als de VVD stijgt de PVV deze week met 2 zetels en komt ze uit op 22. Dat is twee minder dan het huidige zetelaantal.

Gerelateerde artikelen;

VVD wint in peiling, CDA verliest

Trouw 02.06.2012 De VVD stijgt deze week twee zetels in de politieke barometer van Ipsos Synovate en komt uit op 32 zetels. De partij daalde tot en met vorige week nog maar daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen. Kiezers die de VVD de afgelopen weken was kwijtgeraakt, komen langzaam weer terug. In de Tweede Kamer bezet de VVD op dit moment 31 zetels.

Advertenties

juni 3, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , ,

1 reactie »

  1. […] verder weinig verschuivingen zien in vergelijking met vorige week. In de Politieke Barometer  van Synovate is juist de VVD de grootste partij. In de politieke barometer van TNS NIPO staan de liberalen op […]

    Pingback door Peiling 2e Kamer 03.06.2012 Maurice de Hond – SP nog steeds de grootste « Debat in de Digitale Hofstad | juni 3, 2012 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: