Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV versus noodfonds ESM – Rechtzaak tegen de Nederlandse Staat – deel 2

Hij haalde de beroemde woorden van Charles de Gaulle aan het begin van de Tweede Wereldoorlog aan: ”We hebben een slag verloren, maar niet de oorlog”.

Wat door staatsrechtgeleerden al was voorspeld, is vandaag door de rechter bevestigd: Geert Wilders kan besluitvorming in het parlement niet aanvechten in de rechtszaal. De PVV-leider zal om de uitspraak geen traan laten. Toen hij vorige week de stemming over het verdrag in de Kamer steeds weer wist uit te stellen door een hoofdelijke stemming aan te vragen, wist hij ook dat dit de uiteindelijke goedkeuring van het verdrag niet kon tegenhouden. 

Op televisie kondigde Wilders aan de komende tijd met meer ‘ludieke en originele plannen’ te komen. Met alle middelen zal Wilders proberen om zijn strijd tegen Europa – volgens Wilders dé inzet bij de komende verkiezingen – extra aandacht te geven. De gang naar de rechter hoort daar bij, ook al zegt hij zelf dat er geen sprake is van een campagnestunt. 

Vandaag na het bekend worden van het vonnis zei Wilders dat de uitslag ‘zuur’ was. ‘We hebben het geprobeerd maar nu twee keer nul op het rekest gekregen.’ Hij riep premier Rutte op het ESM-verdrag alsnog op te schorten. De meerderheid van de bevolking is immers tegen de komst van het ESM, zei Wilders. Als Rutte een premier van alle Nederlanders is dan handelt hij naar de wens van de meerderheid, betoogde de PVV-leider. Als Rutte dan niet doet, zal Wilders overwegen een bodemprocedure tegen de staat te beginnen. 

Zie ook: Geert Wilders PVV versus noodfonds ESM – Rechtzaak tegen de Nederlandse Staat – deel 1

Vonnis kort geding Wilders tegen Staat over ESM Download pdf (55,3 kB)

Wilders vangt bot bij rechter om noodfondsVideo

PeilingRatificatie van het ESM, meting II

PVV blijft zich tegen ESM verzetten

Spits 20.06.2012 De PVV blijft zich verzetten tegen het permanente noodfonds voor de euro, beter bekend als het ESM. De partij gaat nu in de Eerste Kamer verder met het verzet. De Eerste Kamer-fractie van de PVV, die wordt geleid door Machiel de Graaf, heeft voor volgende week ruim acht uur spreektijd aangevraagd.

PVV zet verzet tegen noodfonds door in Senaat

NU 20.06.2012 DEN HAAG – De PVV zet haar verzet tegen het permanente noodfonds voor de euro (ESM) voort in de Eerste Kamer. De fractie heeft volgende week bij de bespreking van het fonds in de Senaat ruim 8 uur spreektijd aangevraagd.

Gerelateerde artikelen;

PVV gaat ook filibusteren in de Eerste Kamer

Trouw 20.06.2012 De PVV zet haar verzet tegen het permanente noodfonds voor de euro (ESM) voort in de Eerste Kamer. De fractie heeft volgende week bij de bespreking van het fonds in de Senaat ruim acht uur spreektijd aangevraagd. Een vergelijkbare actie ondernam de PVV eerder in de Tweede Kamer bij een debat over het eigen risico in de zorg, in de hoop zo de afronding van het debat te frustreren.

Staten-Generaal niet bijeen om ESM – verzoek Wilders afgewezen

NRC 14.06.2012 De Eerste en Tweede Kamer vergaderen niet gezamenlijk over de ratificatie van het verdrag voor het permanente noodfonds voor de euro ESM, zoals PVV-leider Geert Wilders gisteren verzocht. Dat schrijft Eerste Kamervoorzitter Fred de Graaf vanmiddag in een brief.  Lees verder›

Wilders krijgt geen Verenigde Vergadering over noodfonds ESM

VK 14.06.2012 Het verzoek van PVV-leider Geert Wilders om de Eerste en Tweede Kamer samen te laten praten over het permanente Europese noodfonds (ESM), is afgewezen. Voorzitter Fred de Graaf van de Eerste Kamer, en daarmee ook van de Verenigde Vergadering van Senaat en Tweede Kamer, heeft dat vandaag laten weten.

Meer:

Vertragingstrucs frustreren parlement

Trouw 14.06.2012 De vrijbuiters in de Tweede Kamer grijpen steeds vaker naar procedurele trucs en tactische manoeuvres om ingrijpende bezuinigingsplannen uit te stellen tot na de verkiezingen van september. De vrijbuiters zitten in de partijen tegen dit akkoord: SP, PVV en Partij voor de Dieren. De PvdA-fractie stelt zich wat gematigder op in de schiettent die het parlement momenteel is

Het parlement zit in een onbestemde periode; de vertrouwde balans tussen regering en controlerende macht is weg, nu het gesneuvelde kabinet demissionair is. Om het extra ingewikkeld te maken sloten VVD, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks hun Lente-akkoord over miljardenbezuinigingen voor volgend jaar.

Filibusterpogingen PVV en SP lopen spaak

VK 14.06.2012 Politiek Met het zomerreces en de verkiezingen voor de boeg is het de PVV en de SP er alles aan gelegen om voornemens van de Kunduzpartijen te frustreren.  Gisteren bestormden de SP en PVV de media met on-Nederlandse dwarsboomtactieken. De SP vroeg acht uur spreektijd aan voor het debat over de verhoging van het eigen risico in de zorg. De PVV volgde met een aanvraag van zeven uur. De PVV diende ook nog een verzoek in voor een ‘Verenigde Vergadering’, een bijeenkomst van Eerste én Tweede Kamer. De inzet van het debat zou uitstel van Nederlandse deelname aan het Europese noodfonds ESM zijn. 

Lees ook SP en PVV spreken om te vertragen, de Nederlandse filibusters – 13/06/12

Wilders krijgt geen Verenigde Vergadering over noodfonds ESM

Parool 14.06.2012 Het verzoek van PVV-leider Geert Wilders om de Eerste en Tweede Kamer samen te laten praten over het permanente Europese noodfonds (ESM), is afgewezen. Voorzitter Fred de Graaf van de Eerste Kamer, en daarmee ook van de Verenigde Vergadering van Senaat en Tweede Kamer, heeft dat vandaag laten weten.

Lees ook‘Filibustering-tactiek van PVV en SP werkt niet in Nederland’ (13-06-12)

Lees ook: PVV speelt met spelregels: wil nu vergadering Eerste én Tweede Kamer over ESM (13-06-12)

Kamers niet gezamenlijk bijeen over ESM

NU 14.06.2012 De Eerste en de Tweede Kamer komen niet bijeen voor een gezamenlijke vergadering over het ESM, het permanente noodfonds voor de euro. Voorzitter van de senaat Fred de Graaf (VVD) heeft een verzoek van PVV-leider Geert Wilders afgewezen.

Wilders krijgt geen Verenigde Vergadering

NU 14.06.2012 DEN HAAG – Het verzoek van PVV-leider Geert Wilders om de Eerste en Tweede Kamer samen te laten praten over het permanente Europese noodfonds (ESM), is afgewezen. Voorzitter Fred de Graaf van de Eerste Kamer, en daarmee ook van de Verenigde Vergadering van Senaat en Tweede Kamer, heeft dat donderdag laten weten.

Gerelateerde artikelen:

Verzoek van Wilders zeer uitzonderlijk

AD 13.06.2012  Fred de Graaf, voorzitter van de Eerste Kamer en daarmee ook van de Verenigde Vergadering van de Eerste en Tweede Kamer, gaat grondig studeren op de procedurele achtergrond van de nieuwe poging van Geert Wilders (PVV) om uitstel te krijgen van de beslissing over het nieuwe permanente Europese noofonds ESM tot na de verkiezingen in Nederland (12 september)..

‘Filibustering-tactiek van PVV en SP werkt niet in Nederland’

Parool 13.06.2012 De PVV wil een Verenigde Vergadering van Eerste en Tweede Kamer samen, om het wetsvoorstel over het Europese noodfonds ESM te behandelen.
‘Dat kan helemaal niet. In de Grondwet is bepaald in welke gevallen de Staten-Generaal in Verenigde Vergadering bijeenkomen: het aanwijzen van een regent, bepalen dat de koning niet in staat is te regeren, een oorlogsverklaring of bij het uitspreken van de Troonrede. Dat is het, en niet voor niks. Dat is zo gedaan om te voorkomen dat de Tweede Kamer in bepaalde gevallen de Verenigde Vergadering bijeenroept om zo een eventueel onwelgevallige de Senaat te passeren. Dat wil je dus niet.’

PVV speelt met reglement van orde, wil nu vergadering Eerste én Tweede Kamer over ESM

AD 13.06.2012  De PVV zet alle mogelijke instrumenten in om onderwerpen die de partij niet zinnen te vertragen tot na de verkiezingen in september. In een laatste poging om het Europese noodfonds ESM uitgesteld te krijgen heeft Geert Wilders een ‘Verenigde Vergadering’ aangevraagd, een bijeenkomst van Eerste én Tweede Kamer.

PVV speelt met spelregels: wil nu vergadering Eerste én Tweede Kamer over ESM

VK 13.06.2012 De PVV zet alle mogelijke instrumenten in om onderwerpen die de partij niet zinnen te vertragen tot na de verkiezingen in september. In een laatste poging om het Europese noodfonds ESM uitgesteld te krijgen heeft Geert Wilders een ‘Verenigde Vergadering’ aangevraagd, een bijeenkomst van Eerste én Tweede Kamer.

Nieuwe poging PVV over ESM

Telegraaf 13.06.2012 Geert Wilders van de PVV wil dat de Eerste èn Tweede Kamer samen bij elkaar komen om te praten over uitstel – tot na de verkiezingen- van de Nederlandse beslissing over het nieuwe permanente Europese noodfonds ESM. Dat heeft hij woensdag laten weten aan het ANP. Een dergelijke ‘Verenigde Vergadering’ komt niet vaak voor. Wel op bijvoorbeeld Prinsjesdag of om te beslissen over het Koninklijk Huis.

Wilders wil Staten-Generaal bijeen om ESM – ‘behoorlijk inventief’

NRC 13.06.2012 Geert Wilders wil tijdens een gezamenlijke vergadering van de Eerste en de Tweede Kamer proberen de ratificatie van het verdrag voor het permanente noodfonds voor de euro ESM uit te stellen tot na de verkiezingen. Lees verder›

Wilders wil Staten-Generaal bijeen om noodfonds

Metro 13.06.2012 Geert Wilders wil tijdens een gezamenlijke vergadering van de Eerste en de Tweede Kamer proberen de ratificatie van het verdrag voor het permanente noodfonds voor de euro ESM uit te stellen tot na de verkiezingen.

Wilders wil de Kamers bijeen over noodfonds

NU 13.06.2012 Geert Wilders van de PVV wil dat de Eerste èn Tweede Kamer bij elkaar komen om te praten over uitstel – tot na de verkiezingen- van de Nederlandse beslissing over het nieuwe permanente Europese noodfonds ESM.

Gerelateerde artikelen;

Jean-Claude Trichet in NRC: hoger noodfonds en garantiestelsel redden euro

NRC 02.06.2012 Om uit de crisis te geraken moet er een Europees depositogarantiestelsel en een hoger noodfonds oprichten. Ook is het nodig het economische bestuur van Europa te versterken. Dat zegt Jean-Claude Trichet, voormalig president van de Europese Centrale Bank tegen NRC Handelsblad.

De Amerikaanse econoom, columnist en Nobelprijswinnaar Paul Krugman zegt in NRC dat de euro een vergissing is. Toch denkt hij dat met de euro ophouden geen optie is. De politieke kosten van een teloorgang van de euro zijn te hoog. Krugman: “Het Europese project zorgt al zestig jaar voor vrede, welvaart en democratie.”

Uitspraak kort geding:

‘Staat misbruikt macht bij het ESM-verdrag’

VK 07.06.2012  De behandeling in de Tweede Kamer van de wetsvoorstellen over het Europese noodfonds is ondemocratisch. Dat betoogt Rob Kooijman.

Wim Voermans beweert dat het kort geding en een bodemprocedure van Geert Wilders tegen de Staat over het ESM-verdrag misbruik van procesrecht is (Volkskrant.nl, 26 mei). Dat is onhoudbaar. Misbruik van macht door de Staat is aan de orde.

Knetter Geert

Trouw 02.06.2012 Gisteren volgde er een lange geeuw op het besluit van de voorzieningenrechter in Den Haag, in het kort geding dat Gekke Geert naar aanleiding van het ESM-verdrag had aangespannen. Nutteloze procedure, voorspelbare uitkomst. Mag ik geen Gekke Geert meer schrijven als het weer om een knettergekke actie van Wilders gaat? Knetter Geert had dus aan justitie gevraagd om de Nederlandse bijdrage aan het Europese noodfonds voor de euro (ESM) uit te stellen tot na de verkiezingen. Dit, omdat de regering demissionair is.

‘Ik had plaatsvervangende schaamte toen ik Moszkowiczs argumentatie hoorde’

VK 01.06.2012 Geert Wilders heeft het kort geding over het permanente noodfonds dat hij tegen de Staat had aangespannen, verloren. Is het een goed vonnis? En was de argumentatie van Wilders advocaat Bram Moszkowicz sterk te noemen? ‘Het was natuurlijk bij voorbaat een kansloze zaak’, zegt hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de

Lees ook Wilders zal geen traan laten om verloren kort geding – 01/06/12

Lees ook Wilders ‘teleurgesteld’, overweegt bodemprocedure tegen Staat – 01/06/12

Kabinet blij met uitspraak rechter over noodfonds

VK 01.06.2012 t kabinet is blij met de uitspraak van de kortgedingrechter in Den Haag dat het besluit over het permanente noodfonds niet onrechtmatig was. Dat zei vice-premier Maxime Verhagen vandaag na afloop van de ministerraad.

De rechter stelde volgens Verhagen terecht dat hij zich niet kan mengen in de discussie over het ESM want dat is voorbehouden aan het parlement en de regering.

Verhagen en De Jager: Wilders terecht terechtgewezenVideo

NOS 01.06.2012 Vicepremier Verhagen en minister De Jager vinden dat PVV-leider Wilders “terecht terechtgewezen” is. Wilders…(meer)

Financiën verheugd over uitspraak noodfonds

NU 01.06.2012 DEN HAAG – Het ministerie van Financiën vindt dat de rechtbank de overheid op alle fronten gelijk heeft gegeven bij het kort geding over de besluitvorming rond het ESM. PVV-leider Geert Wilders verloor vrijdag een kort geding dat hij had aangespannen tegen het Europees noodfonds voor de euro (ESM).

‘Einde aan insinuaties over ESM’

Spits 01.06.2012 Minister van Financiën Jan Kees de Jager is tevreden met de uitslag van het kort geding dat PVV-leider Geert Wilders had aangespannen tegen de staat. De rechter gaf vandaag namelijk de overheid op alle punten gelijk.

De Jager hoopt dan ook dat de “insinuaties” dat er geen democratische controle zou zijn over het ESM nu eindelijk voorbij zijn.

Wilders zal geen traan laten om verloren kort geding

VK 01.06.2012  PVV-leider Geert Wilders heeft het kort geding tegen de Staat verloren en moet 1.391 euro betalen aan proceskosten. Maar hij wint ook, zijn verkiezingscampagne tegen Europa heeft een flitsende start.

 
Wilders ‘teleurgesteld’, overweegt bodemprocedure tegen Staat

Parool 01.06.2012 PVV-leider Geert Wilders overweegt een bodemprocedure tegen de Staat over de behandeling van het ESM-verdrag. Dat zei hij vandaag nadat hij door de rechter in het ongelijk werd gesteld in het kort geding dat hij eerder aanspande.

De PVV-leider doet een dringend persoonlijk beroep op premier Mark Rutte om het definitieve besluit over het noodfonds voor de euro door te schuiven tot na de verkiezingen. ‘Zo niet, dan beraden wij ons op de mogelijkheid van een bodemprocedure.’ Hij zei de zaak ‘tot het bittere einde’ te gaan bestrijden. ‘We hebben een slag verloren, maar niet de oorlog.’

Rechtbank geeft Wilders ongelijk in ESM-zaakVideo

NOS 01.06.2012 PVV-leider Wilders heeft zijn kort geding tegen de Staat over het Europees noodfonds verloren. Wilders wilde…(meer)

‘ESM-vonnis’: Grondwet bepaalt dat rechter niet mag ingrijpen in procedure

Parool 01.06.2012 De voorzieningenrechter in Den Haag heeft besloten dat het kabinet rechtmatig heeft gehandeld door het ESM-verdrag (over het permanente Europese noodfonds) voor te leggen aan de Kamer, hoewel het een demissionaire status had. In het vonnis zegt de rechtbank dat een rechter niet mag ingrijpen in politieke besluitvormingsprocedures.

In het vonnis staat: ‘Het vaststellen van wetten in formele zin is ingevolge artikel 81 Gw (Grondwet – red.) opgedragen aan de regering en Staten-Generaal gezamenlijk, waarbij de vraag of, wanneer en in welke vorm een wet tot stand zal komen moet worden beantwoord op grond van politieke besluitvorming en afweging van de daarbij betrokken belangen. De op de Grondwet berustende verdeling van bevoegdheden van de verschillende staatsorganen brengt mee dat de rechter niet mag ingrijpen in deze procedure van politieke besluitvorming.’ 

Wilders doet dringend beroep op Rutte voor uitstel ESM

Elsevier 01.06.2012 PVV-leider Geert Wilders doet een dringend beroep op demissionair premier Mark Rutte (VVD) om het besluit over het noodfonds voor de euro door te schuiven tot na de verkiezingen. Rutte zou niet alleen de juridische maar ook de morele winnaar zijn als hij dat alsnog doet.

Dat zei Wilders vrijdag in de eerste reactie op het kort geding dat hij heeft aangespannen tegen de staat. Hij heeft de zaak verloren.

Wilders benadrukt dat veel Nederlanders de bijdrage aan het noodfonds niet willen, en zich in elk geval willen uitspreken tijdens de verkiezingen op 12 september. Nederland stort 4,6 miljard euro in het fonds en staat garant voor 40 miljard.

Zie ook:

Wilders op de knietjes voor Rutte

Spits 01.06.2012 PVV-leider Geert Wilders doet een dringend persoonlijk beroep op demissionair premier Mark Rutte om alsjebliefbliefblieft het besluit over het noodfonds voor de euro op te schorten tot na de verkiezingen. Dat was Wilders’ eerste reactie na het verliezen van het kort geding dat hij over de zaak had aangespannen.

Wilders doet dringend beroep op Rutte

NU 01.06.2012 PVV-leider Geert Wilders doet een dringend persoonlijk beroep op premier Mark Rutte om het definitieve besluit over het noodfonds voor de euro door te schuiven tot na de verkiezingen.

Wilders verliest geding tegen noodfonds EU

RTL 01.06.2012 PVV-leider Geert Wilders heeft het geding over het Europees noodfonds ESM verloren. Hij vraagt premier Rutte nu de kwestie toch over de verkiezingen heen te tillen.

Wilders eiste dat de beslissing over het noodfonds moest worden uitgesteld tot na de verkiezingen in september, hoewel een meerderheid van de Tweede Kamer er al mee heeft ingestemd. De voorzieningenrechter in Den Haag heeft de eis nu afgewezen.

De rechter stelt in het vonnis (pdf) dat hij niet bevoegd is om in te grijpen in de politieke besluitvorming. Het proces van wetgeving is in de Grondwet voorbehouden aan het parlement en de regering. Daarom kan hij niet inhoudelijk ingaan op een deel van Wilders’ argumenten. De rechter gaat wel in op de klacht van de PVV-leider dat het kabinet onrechtmatig handelt. Daarvan is geen sprake, stelt hij.

Wilders verliest kort geding 

NOS 01.06.2012 PVV-leider Wilders heeft zijn kort geding tegen de Staat over het Europees noodfonds verloren. Wilders wilde dat het besluit over de behandeling van de Nederlandse deelname aan het fonds zou worden opgeschort tot na de verkiezingen, maar de rechter gaat daar niet in mee.

Geert Wilders verliest kort geding over noodfonds euro

Elsevier 01.06.2012 PVV-leider Geert Wilders heeft vrijdag het kort geding verloren dat hij had aangespannen tegen de Nederlandse staat. De rechter oordeelt dat hij niet mag ingrijpen in het proces van wetgeving, omdat dit volgens de Grondwet is voorbehouden aan het parlement en de regering.

Volgens de rechter blijkt niet dat de regels dusdanig zijn geschonden, dat hij toch moet ingrijpen. Wilders’ advocaat Bram Moszkowiczbepleitte dinsdag dat er sprake is van een onrechtmatige daad.

Wilders spande een kort geding aan om de beslissing over de Nederlandse medewerkerking aan het Europese noodfonds voor de euro (ESM) uit te stellen tot na de verkiezingen. 

PVV-leider Geert Wilders doet een dringend beroep op demissionair premier Mark Rutte(VVD) om het besluit over het noodfonds voor de euro door te schuiven tot na de verkiezingen. Rutte zou niet alleen de juridische maar ook de morele winnaar zijn als hij dat alsnog doet.

Lees ook: Wilders doet dringend beroep op Rutte voor uitstel ESM

‘De gang van zaken rond Europees Stabiliteits-mechanisme noopt tot fundamenteel debat over eurobeleid. Kamer loopt achter de feiten aan’ Commentaar van Carla Joosten: Tweede Kamer moet controle op ESM eisen

Zie ook:

Wilders verliest kort geding tegen Staat over ESM

Trouw 01.06.2012 Geert Wilders stapte naar de rechter om een stok te steken voor de Nederlandse deelname aan het permanente Europese noodfonds ESM. Hij noemde het ‘onrechtmatig’ dat het kabinet dit verdrag heeft voorgelegd aan de Kamer, terwijl het demissionair is. De rechter is het daar niet mee eens. Volgens de rechter is niet gebleken dat de regels dusdanig zijn geschonden, dat hij toch moet ingrijpen. Alle argumenten die Wilders in het kort geding over de wetgeving heeft aangedragen ‘zijn onderwerp van het politiek debat’.

Wilders verliest kort geding tegen Staat over ESM

Parool 01.06.2012 Geert Wilders heeft het kort geding over het ESM dat hij tegen de Staat had aangespannen, verloren. De kortgedingrechter in Den Haag heeft zijn vorderingen vanochtend afgewezen, aldus een woordvoerster. Een toelichting op het vonnis volgt nog.

Kort geding: Wilders is de verliezer

Spits 01.06.2012 Geert Wilders heeft zijn kort geding verloren. De PVV-leider spande een kort geding aan tegen het Europees noodfonds voor de Euro (ESM). Een toelichting op de beslissing moet nog volgen.

Wilders verliest kort geding: stemming over noodfonds kan doorgaan

NRC 01.06.2012 Wilders heeft het kort geding tegen de staat over het Europese noodfonds verloren. Er hoeft niet tot na de verkiezingen gewacht te worden voordat er over het ESM gestemd wordt.

Dat wilde de PVV-leider, bijgestaan door advocaat Bram Moszkowicz, wel afdwingen met de zaak. Wanneer het verdrag wordt goedgekeurd door de Kamer, is sprake van de ‘grootste soevereiniteitsoverdracht ooit’, zei hij eerder. Dat kan volgens hem niet worden behandeld door een demissionair kabinet en met verkiezingen op komst. Maar er werden hem door veel juristen vooraf al weinig kansen toegedicht.

Wilders vangt bot in kort geding over ESM

Metro 01.06.2012 Het kabinet heeft niet onrechtmatig gehandeld door het ESM-verdrag voor te leggen aan de Tweede Kamer. Dat oordeelde de voorzieningenrechter in Den Haag vrijdag in het kort geding dat PVV-leider Geert Wilders had aangespannen tegen de staat. De rechter wees erop dat hij niet kan ingrijpen in het wetgevingsproces. Dat is aan de politiek.

Wilders verliest kort geding om ESM

NU 01.06.2012 Geert Wilders heeft het kort geding verloren dat hij had aangespannen tegen het Europees noodfonds voor de euro (ESM). 

Gerelateerde artikelen;

Uitspraak in kort geding Wilders tegen Staat om 10.00 uur

Trouw 01.06.2012 De voorzieningenrechter in Den Haag doet vandaag rond 10 uur ’s ochtends uitspraak in het kort geding dat Geert Wilders aanspande over het Europees noodfonds ESM. De PVV’er eiste daarin dat de beslissing over het noodfonds tot na de verkiezingen in september van tafel gaat, ondanks dat een meerderheid van de Tweede Kamer er al mee heeft ingestemd.

Advertenties

juni 1, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 reacties »

  1. […] Brinkman op zeepkist  – Video   De PVV, de SP en de ChristenUnie zijn tegen het fonds en willen een besluit erover uitstellen. “In het licht van de slagvaardigheid van het fonds en de zekerheid naar de financiële markten zou dat niet gewenst zijn”, zei De Jager. “Als je niet in staat bent de brandweer te laten uitrukken is dat geen gewenste situatie. Maar het is aan de Tweede Kamer erover te besluiten.”   Zie ook: Geert Wilders PVV versus noodfonds ESM – Rechtzaak tegen de Nederlandse Staat – deel 2 […]

    Pingback door Geert Wilders PVV versus noodfonds ESM – Rechtzaak tegen de Nederlandse Staat « Debat in de Digitale Hofstad | juni 1, 2012 | Beantwoorden

  2. […] Zie ook: Geert Wilders PVV versus noodfonds ESM – Rechtzaak tegen de Nederlandse Staat – deel 2 […]

    Pingback door Geert Wilders PVV versus noodfonds ESM – Rechtzaak tegen de Nederlandse Staat – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 26, 2012 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: