Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 25.05.2012 Synovate – VVD, PvdA en SP bovenaan

Partijen trekken naar elkaar toe
Deze week zien we weinig verschuivingen. Wel zien we dat de drie grootste partijen; de VVD, de SP en de PvdA de laatste weken wat naar elkaar toe trekken.

De VVD bevindt zich in een dalende trend. Deze week komen de liberalen uit op 30 zetels. Dit is het laagste aantal in ruim twee jaar. De PvdA, die de laatste weken juist een stijgende lijn laat zien, is op dit moment twee zetels verwijderd van de SP. De partij van Emile Roemer staat stabiel op 27 zetels.

GroenLinks blijft kwakkelen in de Politieke Barometer. De partij haalt de helft van het aantal zetels in de Tweede Kamer. De hoeveelheid media-aandacht rondom het lijsttrekkerreferendum, betaalt zich niet uit in zetels. Overigens zijn de GroenLinks-kiezers redelijk eensgezind over wie de lijsttrekker moet worden. Jolande Sap krijgt de steun van meer dan drie kwart (78%) van de GroenLinks-kiezers. Tofik Dibi moet het doen met 11%.

Meer weten? bezoek www.ipsos-nederland.nl
Klik hier om de laatste peiling te bekijken!

VVD verliest opnieuw in peiling

VK 26.05.2012 De VVD verliest in de politieke barometer opnieuw. In vergelijking met vorige week verliezen de liberalen 1 zetel en komen uit op 30, een minder dan ze nu hebben in de Tweede Kamer. Ook de PVV verliest een zetel in de peiling. De partij gaat naar 20, vier minder dan het huidige zetelaantal.

VVD verliest opnieuw in peiling

Telegraaf 26.05.2012 De VVD verliest vrijdag in de politieke barometer opnieuw. In vergelijking met vorige week verliezen de liberalen 1 zetel en komen uit op 30, een minder dan ze nu hebben in de Tweede Kamer. Ook de PVV verliest een zetel in de peiling. De partij gaat naar 20, vier minder dan het huidige zetelaantal.

VVD zakt weer in de peiling

Spits 26.05.2012 Gisteren werd er weer gepeild voor de politieke barometer, en wat is het resultaat? Vergeleken met een week eerder is de VVD weer een zetel gezakt naar 30, een minder dan de partij nu in de Tweede Kamer heeft.

VVD blijft verliezen in peiling

Metro 26.05.2012 De VVD blijft de laatste weken zetels verliezen in de Politieke Barometer van Ipsos Synovate. Vergeleken met vorige week verliezen de liberalen een zetel en komen daarmee uit op dertig zetels, het laagste aantal in ruim twee jaar.

VVD blijft verliezen in peiling Synovate

NU 25.05.2012 AMSTERDAM – De VVD blijft de laatste weken zetels verliezen in de Politieke Barometer van Ipsos Synovate. Vergeleken met vorige week verliezen de liberalen een zetel en komen daarmee uit op dertig zetels, het laagste aantal in ruim twee jaar. De PvdA laat de laatste weken juist een stijgende lijn zien. Als nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou de partij van Diederik Samsom inmiddels 25 zetels krijgen, een meer dan vorige week.

Gerelateerde artikelen;

VVD, PvdA en SP schuiven naar elkaar toe in peiling

Elsevier 25.05.2012 VVD, PvdA en SP trekken in de peiling qua zetels wat naar elkaar toe. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de VVD een zetel inleveren en uitkomen op 30. De PvdA zou 25 zetels halen en de SP 27. Dat blijkt vrijdag uit de politieke barometer van onderzoeksbureau Ipsos Synovate. De VVD van premier Mark Rutte staat met 30 zetels op het laagste niveau in ruim twee jaar.

Stabiel
De PvdA liet sinds het aantreden van partijleider Diederik Samsom een stijgende lijn zien. Deze lijkt nu gestuit. De partij zou bij verkiezingen slechts een zetel meer halen ten opzichte van vorige week. De SP van Emile Roemer is stabiel op 27 zetels.

In de peilingen is de SP groter dan de PvdA, maar de verkiezingsstrijd wordt keihard. En dat is in het voordeel van de calculerende Diederik Samsom.

Commentaar Eric Vrijsen: Teddybeer Roemer bang voor lefgozertje Samsom

Zie ook:

Advertenties

mei 25, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: