Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 20.05.2012 Maurice de Hond – GL zakt naar 4 zetels

Dieptepunt GL.

In de peiling staat GroenLinks nu op vier zetels. Dat is de laagste score sinds de vorming van GroenLinks in 1989. Slechts 30 procent van de kiezers uit 2010 geeft aan nu weer op GroenLinks te stemmen. De partij heeft nu tien zetels in de Kamer.

In de peiling is de SP nu met een ruime afstand de grootste partij. Met 29 zetels staan de socialisten op een winst van 14 ten opzichte van de Kamerverkiezingen van juni 2010.

In de peiling verliest niet alleen GroenLinks maar ook de VVD fors, eveneens drie zetels in een week tijd. De liberalen komen daarmee op 25 zetels, tegen de huidige31 inde Kamer. PvdA en PVV stijgen allebei drie zetels en staan op 23 zetels. Voor de PvdA betekent dat nog steeds een verlies van zeven zetels ten opzichte van het huidige aantal in de Tweede Kamer. Voor de PVV is het een zetel minder dan nu in de Kamer.

CDA en D66 staan stabiel ten opzichte van de afgelopen weken. Het CDA staat op 15 zetels, zes minder dan nu in de Kamer. D66 staat bij De Hond op 17 zetels, zeven meer dan nu in de Kamer.

De actuele Thermometer.

Geruzie om Dibi kost GroenLinks drie zetels

RTL 20.05.2012 De ophef bij GroenLinks heeft de partij geen goed gedaan. In de peiling van Maurice de Hond verliest de partij drie zetels ten opzichte van vorige week. Ook de VVD zakt drie zetels.

GroenLinks verliest in peiling

NOS 20 mei 2012  GroenLinks heeft in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond drie zetels ingeleverd. De partij, die in de Tweede Kamer tien zetels heeft, komt uit op vier zetels. Dat is de laagste score in een peiling sinds GroenLinks in 1989 werd opgericht.

GroenLinks verliest drie zetels in peiling

Trouw 20.05.2012  GroenLinks heeft deze week in de peiling van Maurice de Hond drie zetels verloren ten opzichte van vorige week. Het verlies is volgens De Hond te wijten aan het gedoe rond de kandidatuur van Tofik Dibi.

In de peiling staat GroenLinks nu op vier zetels. Dat is de laagste score sinds de vorming van GroenLinks in 1989. Slechts 30 procent van de kiezers uit 2010 geeft aan nu weer op GroenLinks te stemmen. De partij heeft nu tien zetels in de Kamer.

GroenLinks door onenigheid op dieptepunt in peiling

Elsevier 20.05.2012 GroenLinks heeft deze week in de peiling van Maurice de Hond drie zetels verloren ten opzichte van vorige week. Het verlies is volgens De Hond te wijten aan het gedoe rond de kandidatuur van Tofik Dibi.

Dibi heeft zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van de partij. Volgens de kandidatencommissie van GroenLinks is Dibi echter ongeschikt. Daarvoor mocht hij zijn kandidatuur al niet aankondigen van de partijleiding

Zie ook:

GL verliest drie zetels

Telegraaf 20.05.2012 In de peiling staat GroenLinks nu op vier zetels. Dat is de laagste score sinds de vorming van GroenLinks in 1989. Slechts 30 procent van de kiezers uit 2010 geeft aan nu weer op GroenLinks te stemmen. De partij heeft nu tien zetels in de Kamer.

GroenLinks historisch laag in peiling door gestuntel rond Tofik Dibi

NRC 20.05.2012 GroenLinks haalt in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond nog maar vier virtuele zetels. Niet eerder stond de partij in de peiling zo laag. De VVD stond vorige week al op het laagste punt sinds deze regeerperiode, maar duikt daar nu nog drie zetels onder en komt uit op 25. Lees verder›

GroenLinks naar dieptepunt in peiling

Spits 20.05.2012 Het gerommel binnen GroenLinks over de kandidatuur van Tofik Dibi voor het lijsttrekkerschap heeft de partij geen goed gedaan. Nog nooit in haar bestaan heeft GroenLinks zo weinig kiezers aangetrokken als vandaag de dag.

GroenLinks op historisch dieptepunt in peiling

Metro 20.05.2012 GroenLinks haalt zondag in de wekelijkse zetelpeiling van Maurice de Hond nog maar vier zetels. Niet eerder stond de partij in de peiling zo laag, meldt De Hond. De VVD stond vorige week al op het laagste punt sinds deze regeerperiode, maar duikt daar nu drie zetels onder en komt uit op 25 zetels.

GroenLinks op dieptepunt na gedoe rond Dibi

NU 20.05.2012 De ontwikkelingen rondom de kandidatuur van Tofik Dibi binnen GroenLinks hebben ervoor gezorgd dat de partij op de laagste score ooit staat. Dat blijkt uit de laatste peiling van Maurice de Hond.

Gerelateerde artikelen;

Advertenties

mei 20, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: