Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent

Gedonder in de tent.

Vooral Jan Nagel en vicevoorzitter Henk Krol, tevens hoofdredacteur van de Gay Krant, hebben het verbruid. Henk Krol probeert ‘heel hard alles naar zich toe te harken en zichzelf totaal onmisbaar te maken’, aldus Kees de Lange.

Daarbij schuwt hij volgens Kees de Lange de verstrengeling van zakelijke en partijpolitieke belangen niet. Henk Krol, ook bekend als hoofdredacteur van de Gay Krant, zou zakelijke en partijpolitieke belangen niet kunnen scheiden en zich schuldig maken aan belangenverstrengeling. Kees de Lange verwijt Henk Krol in de Volkskrant dat hij “overval een mannetje, een vriendje, een relatie voor heeft”.  Henk Krol zou iemand uit zijn netwerk de website laten beheren. Hiervoor verzon hij volgens Kees de Lange zelfs dat de oude website was gehackt.

Volgens Jan Nagel wordt Henk Krol valselijk beschuldigd; er zijn offertes aangevraagd bij diverse websitebeheerders. Kees de Lange zou zich zelf schuldig maken aan vriendjespolitiek, door een kennis aan te stellen als persoonlijk medewerker in de senaat.

Partijvoorzitter en medeoprichter Jan Nagel erkent dat de partij de laatste tijd gebukt ging onder spanningen. Als er inderdaad sprake is van corruptie dan moet dat hard worden gemaakt door Kees de Lange, vindt hij. “Dan moet door hem zeker een aanklacht ingediend worden. Gebeurt dit niet dan moet je deze zware woorden terug nemen.”

Verkeerde bestuurscultuur
Onder voorzitterschap van Nagel heerst er een ‘verkeerde bestuurscultuur’, zegt De Lange. ‘Jan probeert ten koste van alles dingen in de doofpot te krijgen. Ook als je kritische of pijnlijke vragen stelt, negeert hij ze. Hij is voortdurend bezig zijn machtspositie te behouden en de dingen naar zijn hand te zetten door de halve waarheid te vertellen.’

Niet waar, werpt Nagel tegen. ‘Als er een is geweest die de afgelopen maanden heeft geprobeerd conflicten over kleine dingen in goede banen te leiden, ben ik het.’ De toekomst van 50Plus ziet er slecht uit, voorspelt De Lange. ‘Er zijn niet veel mensen die de boel voor de lange duur op de rails kunnen zetten, of die een verkiezingsprogramma kunnen schrijven dat niet is gebaseerd op gebakken lucht.’.

Ouderenpartij 50Plus verstrikt in web van beschuldigingen

VK 28.09.2013 In de peilingen is 50Plus intussen groter dan de PvdA, maar achter de schermen woedt er ruzie binnen de ouderenpartij. In een vergadering van landelijke en provinciale politici wordt vandaag besloten of het bestuur moet vertrekken. Het zou twee leden, waaronder de oprichter van de lokale pendant Ouderen Politiek Actief (OPA), onterecht uit de partij hebben gezet.

‘Eensgezind verder’

Telegraaf 28.09.2013 50PLUS heeft volgens politiek leider Henk Krol zaterdag orde op zaken gesteld tijdens een bijeenkomst van de partijtop in Utrecht. „Wij respecteren het opstappen van drie leden van het hoofdbestuur. Het royement van twee leden wordt omgezet in een schorsing, zodat de beroepscommissie van de partij deze kwestie zo snel mogelijk kan beoordelen”, aldus Krol na afloop.

50Plus eensgezind verder volgens Krol

‘Wij respecteren het opstappen van drie leden van het hoofdbestuur’

NU 28.09.2013 50PLUS heeft volgens politiek leider Henk Krol zaterdag orde op zaken gesteld tijdens een bijeenkomst van de partijtop in Utrecht.  ”Wij respecteren het opstappen van drie leden van het hoofdbestuur. Het royement van twee andere leden wordt omgezet in een schorsing, zodat de beroepscommissie van de partij deze kwestie zo snel mogelijk kan beoordelen”, aldus Krol na afloop.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: 50PLUS

 50PLUS wil rijen sluiten

Telegraaf 28.09.2013  De top van 50PLUS komt zaterdag bijeen om zich te buigen over de conflicten binnen het bestuur van de partij. Partijleider Henk Krol en bestuurslid Leo Meerts zeggen ervan uit te gaan dat de rust daarna zal weerkeren. „Ik denk dat de storm gaat liggen”, liet Krol weten.

50PLUS probeert rijen te sluiten

Trouw 28.09.2013 De top van 50Plus is in Utrecht bijeen om zich te buigen over de conflicten binnen het bestuur van de partij. Partijleider Henk Krol en bestuurslid Leo Meerts zeiden vooraf ervan uit te gaan dat de rust daarna zal weerkeren.

Henk Krol: dit is slechts een rimpelingetje in de top van 50Plus

NRC  28.09.2013 Politiek leider van 50Plus Henk Krol noemt de perikelen in de top van zijn partij ‘een rimpelingetje’. Volgens Krol gaat de partij ‘eensgezind verder’. Vandaag stapten de voorzitter, de vicevoorzitter en de penningmeester uit het partijbestuur. Lees verder

Bestuur 50Plus stapt op

Telegraaf  28.09.2013 De top van het bestuur van 50Plus stapt op. Voorzitter Willem Holthuizen, zijn vice-voorzitter en de penningmeester kunnen niet meer door één deur met politiek leider Henk Krol en oprichter Jan Nagel.

 Geen royement 50Plus-bestuursleden

Trouw 28.09.2013 Het royement van twee leden van het hoofdbestuur van 50Plus wordt omgezet in een schorsing tot de beroepscommissie van de partij een oordeel heeft gegeven. Dat liet politiek leider Henk Krol zaterdag weten. Drie leden van het hoofdbestuur van de partij lieten eerder zaterdag weten op te stappen vanwege een verschil van mening over het royement.

Bestuurstop ouderenpartij 50Plus stapt op

Elsevier 28.09.2013 De voorzitter, de vicevoorzitter en de penningmeester van 50Plus stappen op. Het bestuur kreeg binnen de ouderenpartij kritiek te verduren, nadat het eigenhandig campagneleider Dick Schouw en zijn partner Adriana Hernández had geroyeerd. 50Plus heeft tijdens die bijeenkomst orde op zaken gesteld, zegt fractievoorzitter Henk Krol. Het royement van Schouw en Hernández wordt omgezet in een schorsing ‘zodat de beroepscommissie van de partij deze kwestie zo snel mogelijk kan beoordelen’, aldus Krol.

Bestuurstop 50 Plus stapt op vanwege conflict met Krol en Nagel›

NRC 28.09.2013 De top van het bestuur van ouderenpartij 50Plus stapt op. Dat laten de voorzitter van de ouderenpartij Willem Holthuizen en de vicevoorzitter en penningmeester vanmiddag weten. De twee kunnen niet langer werken met politiek leider Henk Krol en oprichter Jan Nagel.

50PLUS buigt zich over conflicten binnen bestuur

NU 28.09.2013 De top van 50PLUS komt zaterdag bijeen om zich te buigen over de conflicten binnen het bestuur van de partij.  Partijleider Henk Krol en bestuurslid Leo Meerts zeggen ervan uit te gaan dat de rust daarna zal weerkeren. ”Ik denk dat de storm gaat liggen”, liet Krol weten.

Gerelateerde artikelen:

Lees meer over: 50PLUS

Ruzie in 50Plus over rondsturen vertrouwelijke e-mails

Elsevier  26.09.2013 De politieke top van 50Plus, bestaande uit fractievoorzitter in de Tweede Kamer Henk Krol en Eerste Kamerlid Jan Nagel, maakt ruzie met het bestuur van de partij. Voorzitter Willem Holthuizen is woedend op Krol en Nagel, omdat zij delen uit vertrouwelijke e-mails zou hebben rondgestuurd aan het partijkader. In die berichten is te lezen dat het al een maand niet goed zit tussen het bestuur en de twee politici, schrijft De Telegraaf donderdag.

Oorlog in top 50Plus

Telegraaf 26.09.2013 De politieke top van 50Plus leeft op voet van oorlog met het bestuur van de partij. Voorzitter Willem Holthuizen is woedend op aanvoerder Henk Krol en senator Jan Nagel, omdat zij een bloemlezing uit vertrouwelijke e-mails rondstuurden aan het partijkader.

50PLUS buigt zich over rel

Telegraaf 24.09.2013  50PLUS buigt zich zaterdag over het relletje dat is ontstaan binnen de partij. Er is dan een zogenoemde ‘adviesraad’, een bijeenkomst waarop het een van de onderwerpen is. „Dan ga ik het beluisteren”, aldus Henk Krol, voorman in de Tweede Kamer, dinsdag.

Gerelateerde artikelen;

20-09: 50PLUS royeert bestuurster

Adviesraad 50PLUS buigt zich over rel

Trouw 24.09.2013  50PLUS buigt zich zaterdag over het relletje dat is ontstaan binnen de partij. Het relletje ontstond met het royeren door (een deel van) het bestuur van een bestuurster en een ander lid van de partij. Krol had er voorlopig geen commentaar op. Het werk in de Kamer, met name de algemene beschouwingen deze week, vindt hij ‘even belangrijker’.

Verwant nieuws:

50plus royeert bestuurslid en lid

NOS 20.09.2013 De politieke partij 50PLUS heeft bestuurslid Adriana Hernández en partijlid Dick Schouw per direct uit de partij gezet.

Volgens de partij heeft Hernández zich schuldig gemaakt aan een “integriteitsschending”. Wat hiermee wordt bedoeld, is niet duidelijk.

Trefwoorden gemeenteraadsverkiezingen, 50Plus, Adriana Hernández, Dick Schouw

Bekijk ook…

50Plus zet bestuurder en lid per direct uit partij

Elsevier 20.09.2013 Ouderenpartij 50Plus heeft vrijdag een bestuurder en een ander lid per direct uit de partij gezet. Bestuurder Adriana Hernánez heeft zich volgens een verklaring van de partij ‘schuldig gemaakt aan integriteitsschending’. Waarnemend voorzitter Marion Schobre was niet bereikbaar voor een toelichting. Hernández was binnen het hoofdbestuur van de partij verantwoordelijk voor de interne communicatie.

Het andere geroyeerde partijlid is Dick Schouw, die tevens voorzitter is van de nieuwe partij Ouderen Politiek Actief (OPA). Die partij wil bij de  gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar meedoen in twintig gemeenten.

zie ook

50PLUS zet bestuurster en lid uit partij

VK 20.09.2013 50PLUS heeft vrijdag een bestuurster en een ander lid per direct uit de partij gezet. Adriana Hernández was binnen het hoofdbestuur van de partij verantwoordelijk voor de interne communicatie. Ze heeft zich volgens een verklaring van de partij ‘schuldig gemaakt aan integriteitsschending’.

50PLUS zet bestuurster en lid uit partij

NU 20.09.2013 50PLUS heeft vrijdag een bestuurster en een ander lid per direct uit de partij gezet. Adriana Hernández was binnen het hoofdbestuur van de partij verantwoordelijk voor de interne communicatie.  Ze heeft zich volgens een verklaring van de partij ”schuldig gemaakt aan integriteitsschending”.

50PLUS royeert bestuurster

Telegraaf 20.09.2013 50PLUS heeft vrijdag een bestuurster en een ander lid per direct uit de partij gezet. Adriana Hernández was binnen het hoofdbestuur van de partij verantwoordelijk voor de interne communicatie. Ze heeft zich volgens een verklaring van de partij „schuldig gemaakt aan integriteitsschending”.

‘Vooralsnog geen verwijt Krol in zaak Gay Krant’

Trouw 19.09.2013 Henk Krol lijkt vooralsnog niets te verwijten als het aankomt op het faillissement van zijn bedrijf Best Publishing Group, uitgever van de Gay Krant. Dat liet Sander Schouten van AMS Advocaten donderdag weten op basis van het tweede verslag van de curator die het faillissement onderzoekt.

‘Krol moet schulden aflossen’

Telegraaf 19.09.2013 50Plus-leider Henk Krol heeft nog tonnen open aan schulden. De curator van de failliete bedrijven heeft bij de rechter-commissaris een verzoek ingediend om een externe accountant in te stellen. Die accountant moet onderzoeken of aan de boekhoudplicht is voldaan.

Schuld van half miljoen achtervolgt 50Plus-leider Henk Krol

Elsevier 19.09.2013 Het faillissement van de Gay Krant achtervolgt 50Plus-leider Henk Krol, onder wiens leiding het homo-informatieblad ten onder ging. De curator van de drie bedrijven achter de Gay Krant laat onderzoeken of Krol zich aan de regels heeft gehouden. 49 schuldeisers, naast de Belastingdienst en uitkeringsinstantie UWV, zien samen ongeveer 5 ton verdampen, schrijft het Algemeen Dagblad donderdag.

‘Partijtop 50Plus niet schuldig aan corruptie’

VK 13.05.2012  Senator de Lange beschuldigt de partijtop echter van belangenverstrengeling, niet van corruptie.

Lees ook Ruzie in de top van ouderenpartij 50Plus – 12/05/12

Ruzie in top van Ouderenpartij 50Plus

Elsevier 12.05.2012 Ouderenpartij 50Plus maakt zich volgens senator voor die partij, Kees de Lange, schuldig aan corruptie en machtswellust. De lange legt daarom al zijn functies in de partij met onmiddellijke ingang neer. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag.

De Lange maakt zijn bezwaren tegen de partij kenbaar in een brief aan partijvoorzitter Jan Nagel. De bezwaren richten zich tegen Nagel en vicevoorzitter van 50Plus Henk Krol, tevens hoofdredacteur van de Gay Krant. De toekomst van 50Plus ziet er volgende De Lange slecht uit.

Zie ook: Oud-staatssecretaris boos weg bij ouderenpartij

Henk Krol

Ruzie splijt ouderenpartij

Telegraaf 12.05.2012 De bom is gebarsten binnen ouderenpartij 50Plus. Senator Kees de Lange trad vrijdag af als voorzitter van het Wetenschappelijk Bureau en de verkiezingsprogrammacommissie. Hij beschuldigt vice-voorzitter Henk Krol van corruptie en machtwellust.

‘Corruptie en machtsmisbruik in top ouderenpartij’

Parool 12.05.2012 Het rommelt bij 50Plus, de politieke partij voor ouderen, schrijft de Volkskrant. Volgens Kees de Lange, onder meer voorzitter van het wetenschappelijk bureau, maakt de partij zich schuldig aan corruptie en machtsmisbruik.

Ruzie in de top van ouderenpartij 50Plus

VK 12.05.2012  De Lange maakte zijn besluit gisteren per brief bekend aan partijvoorzitter Jan Nagel. ‘Mijn vertrouwen in een aantal toonaangevende bestuursleden is tot het nulpunt gedaald’, schrijft De Lange, die tot nu toe voorzitter was van het wetenschappelijk bureau en van de commissie die het verkiezingsprogramma opstelt.

Lees ook Wat u over de aankomende verkiezingen weten moet – 03/05/12

Lees ook Verkiezingen voor de zomer – voor wie is dat nadelig? – 24/04/12

Lees ook Aangifte na inzien patiëntgegevens door 50Plus – 20/04/12

‘Corruptie en machtsmisbruik in top ouderenpartij’

Trouw 12.05.2012 Het rommelt bij 50Plus, de politieke partij voor ouderen, schrijft de Volkskrant. Volgens Kees de Lange, onder meer voorzitter van het wetenschappelijk bureau, maakt de partij zich schuldig aan corruptie en machtsmisbruik.

‘Corruptie en machtsmisbruik in top ouderenpartij’

AD 12.05.2012 Het rommelt bij 50Plus, de politieke partij voor ouderen, schrijft de Volkskrant. De Lange heeft het vooral voorzien op partijvoorzitter Jan Nagel en vice-voorzitter (en Gay Krant-hoofdredacteur) Henk Krol. Nagel zou niet openstaan voor kritiek en Krol zou doen aan vriendjespolitiek. Nagel spreekt alle beschuldigingen tegen.

Zie ook:

Senator Jan Nagel 50PLUS niet blij met de SGP

Peiling 16.01.2011 Maurice de Hond – 50Plus scoort 1 zetel

2e Kamerverkiezingen 9 juni 2010 – De partij OokU van Jan Nagel doet niet mee

Eerste speerpunt Nieuwe partij Jan Nagel OokU

2e kamerverkiezingen 2011 – Jan Nagel met nieuwe partij OokU

mei 12, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , ,

10 reacties

 1. […] Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent […]

  Pingback door Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – Trots op NL « Debat in de Digitale Hofstad | mei 15, 2012

 2. […] Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent […]

  Pingback door Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – 50plus « Debat in de Digitale Hofstad | mei 15, 2012

 3. […] Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent […]

  Pingback door 50Plus – De nasleep « Debat in de Digitale Hofstad | maart 31, 2013

 4. […] Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel1 […]

  Pingback door Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 5, 2013

 5. […] ook: Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel […]

  Pingback door 50Plus – en weer gedonder in de tent « Debat in de Digitale Hofstad | mei 28, 2014

 6. […] ook: Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel […]

  Pingback door De Return van Henk Krol 50 Plus « Debat in de Digitale Hofstad | september 5, 2014

 7. […] ook: Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel […]

  Pingback door Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 12, 2017

 8. […] ook: Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel […]

  Pingback door Ouderenpartij 50Plus – en weer gedonder in de tent – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 12, 2017

 9. […] ook: Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel […]

  Pingback door En weer een keer gedonder bij 50plus « Debat in de Digitale Hofstad | april 19, 2018

 10. […] ook: Ouderenpartij 50Plus – gedonder in de tent – deel […]

  Pingback door En weer een keer gedonder bij 50plus – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 15, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: