Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Boerkaverbod weer de kast in ??

Boerkaverbod weer de kast in ??

De PVV kon mede dankzij de samenwerking met het CDA belangrijke punten binnenslepen op het gebied van integratie, immigratie en buitenlands beleid. Na de val van het kabinet en het uiteenvallen van de gedoogconstructie laat vooral het CDA er geen misverstand over bestaan: de PVV kan stokpaardjes op de buik schrijven.

Boerkaverbod.

Het verbod op de Burka is een plan uit het regeerakkoord van het kabinet-Rutte. Na Frankrijk en België zou Nederland het derde Europese land worden waar een boerkaverbod van kracht is. In Frankrijk trad het in april in werking. Daar riskeren vrouwen een boete van 150 euro. Mannen die hun vrouw verplichten gezichtsbedekking te dragen, kunnen gestraft worden met een geldboete van 30.000 euro en twee jaar gevangenisstraf.

Daar is niks raars aan, bleek uit de woorden van Donner: ‘Je mag ook niet geheel ontkleed over straat. ‘Gezichtsbedekkende kleding als de boerka past niet in Nederland. ‘Het staat haaks op de wijze waarop wij in de publieke ruimte met elkaar omgaan: herkenbaar en aanspreekbaar.’ Dat zei minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken.

Boete

Mensen die op straat een boerka, een bivakmuts of een integraalhelm dragen, kunnen inmiddels een boete tegemoet zien. Het kabinet heeft namelijk onlangs ingestemd met een verbod op gezichtsbedekkende kleding.

Zie ook:  Het Boerkaverbod nu ook in Nederland – deel 2

Het verbod op de Burka en de Integratienota van kabinet VVD-CDA-PVV

CDA pakt wilders terug

Metro 03.05.2012 De PVV kon mede dankzij de samenwerking met het CDA belangrijke punten binnenslepen op het gebied van integratie, immigratie en buitenlands beleid. Na de val van het kabinet en het uiteenvallen van de gedoogconstructie laat vooral het CDA er geen misverstand over bestaan: de PVV kan stokpaardjes op de buik schrijven. Dit zijn een aantal punten waarop het CDA terugkrabbelt van steun aan PVV-idealen.

Als een blad aan de boom…

Trouw 03.05.2012 ‘Van onvoorstelbaar groot belang’, zo kwalificeerde minister Liesbeth Spies het door het kabinet gewenste boerkaverbod. Nu, amper twee maanden later, blijkt dat immense belang relatief. De kandidaat-lijsttrekker voor het CDA zal er ‘geen traan om laten’ als de Tweede Kamer besluit het boerkaverbod naar de prullenbak te verwijzen, stelde ze gisteren in de Volkskrant. En dat is opvallend, aangezien het verbod op gelaatsbedekkende kleding niet alleen een PVV-wens is die in het gedoogakkoord staat, maar ook prijkt onder het kopje ‘standpunten’ op de website van het CDA.

CDA-kiezers kritisch over draai

Metro 03.05.2012 Twee derde van de CDA-kiezers vindt het ongeloofwaardig dat demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) opeens tegen het boerkaverbod is. 57 procent van de achterban van de christendemocraten wil dat het verbod op de boerka alsnog doorgaat. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Peiling: Meeste CDA-kiezers willen wel verbod op burqa

Elsevier 03.05.2012 Een meerderheid van 57 procent van de CDA-kiezers wil dat het dragen van de allesverhullende burqa in Nederland wordt verboden. Verantwoordelijk demissionair minister Liesbeth Spies (CDA, Binnenlandse Zaken) zei woensdag dat het verbod wat haar betreft de prullenbak in kan.

Maurice de Hond heeft een peiling gehouden over de veranderde standpunten van het CDA. Naast het burqaverbod staat de partij ook niet meer achter het standpunt dat het hebben van een dubbele nationaliteit moet worden verboden.

Zoals je na een verbroken verhouding plotseling alles wat je ooit zo in iemand aantrok, verafschuwt – hoe heb je ooit van die bleke benen kunnen houden, of van die baard, of van dat kale plekje op zijn kruin – zo keert nu kandidaatlijsttrekker voor het CDA Liesbeth Spies zich tegen haar oude makker, de PVV. Lees ook de weblog Vrouw van de Wereld: De verbluffende lenigheid van Liesbeth Spies

CDA-kiezers teleurgesteld in minister Spies

NU 03.05.2012 Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) heeft zich niet populair gemaakt bij de CDA-kiezers nu zij zich niet meer inzet voor het boerkaverbod. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Spies gaf onlangs in een interview met De Volkskrant aan ‘er geen traan om te laten’ als het boerkaverbod niet door zou gaan na het afhaken van de PVV uit de gedoogcoalitie. “Door de kabinetsval staat er niets meer tegenover.”

Lees meer over dit onderwerp;

PvdA tegen Spies: schrap verbod boerka en dubbele nationaliteit

VK 02.05.2012 De PvdA vraagt demissionair minister Spies van Binnenlandse Zaken de wetsvoorstellen voor het boerkaverbod en het verbieden van de dubbele nationaliteit zelf van tafel te halen. Kamerlid Martijn van Dam stelt Kamervragen naar aanleiding van een interview met Spies in de Volkskrant waarin ze zegt ‘geen traan te laten’ om de voorstellen nu het kabinet gevallen is.

Spies denkt dat de voorstellen nu van tafel zijn, zegt ze in het interview. ‘De Tweede Kamer wil de dubbele nationaliteit in de prullenbak doen. Als dat ook met het boerkaverbod gebeurt, zal ik daar geen traan om laten. In de politiek doe je soms je eigen standpunten geweld aan omdat er andere zaken tegenover staan.’

De worsteling van het CDA met boerka en dubbele nationaliteit

VK 02.05.2012 Het boerkaverbod en het verbod op dubbele nationaliteiten, twee speerpunten van de PVV, maar ook standpunten van het CDA. Nu de christendemocraten niet meer regeren met gedoogsteun van Wilders, beraadt het CDA zich op deze gevoelige punten.

De demissionaire minister Spies van Binnenlandse Zaken zei vandaag in de Volkskrant ‘geen traan te zullen laten’ als de voorstellen tot verbieden van dubbele nationaliteiten en het boerkaverbod van tafel gaan.

Spies verdedigt boerkaverbod niet langer – geen trek in PVV-plan

NRC 02.05.2012 Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) gaat zich niet meer inspannen om het boerkaverbod en het verbod op de dubbele nationaliteit door de Tweede Kamer te krijgen. Ze heeft geen trek meer om deze PVV-plannen te verdedigen. Dat zegt Spies, sinds gisteren kandidaat voor het lijsttrekkerschap van het CDA, vandaag in de Volkskrant.

Spies nu tegen burqaverbod en voor dubbele nationaliteit

Elsevier 02.05.2012 Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) verwacht dat het door haar voorbereide burqaverbod en het verbod op de dubbele nationaliteit van tafel gaan. Spies zegt er geen traan om te laten als de Tweede Kamer tegen de PVV-plannen stemt. Dat zegt Spies tegen de Volkskrant.

Twee maanden geleden verdedigde ze het verbod op de dubbele nationaliteit nog fel. Spies zei in maart dat het kabinetsplan om nog maar één nationaliteit te mogen hebben ‘helderheid verschaft omtrent de rechten en verplichtingen die tussen staat en individu bestaan’.

Spies zal boerkaverbod niet meer verdedigen

Trouw 02.05.2012 Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies vindt dat het door haar voorbereide boerkaverbod van tafel kan, net als het voorgestelde verbod op een dubbele nationaliteit. Nu het kabinet is gevallen zal ze er ,,geen traan om laten” als de Tweede Kamer het PVV-plan in de prullenbak doet. ,,Door de kabinetsval staat er niets meer tegenover”, zegt ze woensdag in een interview met De Volkskrant.

Boerkaverbod in de prullenbak

Spits 02.05.2012 Als het aan Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Speis ligt, wordt het boerkaverbod van tafel geveegd. Spies zal er “geen traan om laten” om het PVV-plan in te trekken. “Door de kabinetsval staat er niets meer tegenover”, aldus de politica in een interview met De Volkskrant.

Boerkaverbod hoeft niet meer voor Spies

NU 02.05.2012 Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies vindt dat het door haar voorbereide boerkaverbod van tafel kan, net als het voorgestelde verbod op een dubbele nationaliteit. Nu het kabinet is gevallen zal ze er ”geen traan om laten” als de Tweede Kamer het PVV-plan in de prullenbak doet. ”Door de kabinetsval staat er niets meer tegenover”, zegt ze woensdag in een interview met De Volkskrant

Achtergrond:

Het Boerkaverbod nu ook in Nederland – deel 2

Het Boerkaverbod nu ook in Nederlanddeel 1

Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 3

Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 2

Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 1

Het verbod op de Burka en de Integratienota van kabinet VVD-CDA-PVV

Van Boerkapolitie en Caviapolitie – Korpschef Bernard Welten heeft het gedaan

mei 8, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 reacties

 1. […] Zie ook: Boerkaverbod weer de kast in ?? […]

  Pingback door Boerkaverbod weer uit de kast ?? « Debat in de Digitale Hofstad | mei 23, 2012

 2. […] Zie ook: Boerkaverbod weer de kast in ?? […]

  Pingback door Debat in de Digitale Hofstad | mei 23, 2015

 3. […] Zie ook: Boerkaverbod weer de kast in ?? […]

  Pingback door Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen – deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 23, 2015

 4. […] Zie ook: Boerkaverbod weer de kast in ?? […]

  Pingback door Van Hoofddoekjes, Burka’s, kruizen en Boerkini’s – deel 6 « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 18, 2016

 5. […] Zie ook: Boerkaverbod weer de kast in ?? […]

  Pingback door Haagse PVV wil verbod op Boerkini ook in Den Haag !! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 18, 2016

 6. […] Zie ook: Boerkaverbod weer de kast in ?? […]

  Pingback door Van Hoofddoekjes, Burka’s, kruizen en Boerkini’s – deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad | november 23, 2016

 7. […] Zie ook: Boerkaverbod weer de kast in ?? […]

  Pingback door Van Hoofddoekjes, Burka’s, kruizen en Boerkini’s – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad | november 21, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: