Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – OBP

Onafhankelijke Burger Partij – O.B.P

Belastingen – Voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman maakte dinsdag bekend dat hij meedoet aan de verkiezingen met een eigen lijst. Hij noemt zijn partij de OBP en maakt zich hard voor lage belastingen en een kleine overheid.

Partijdemocratie – Brinkman belooft dat zijn partij binnen twee jaar een democratische partij is, dus met leden én een jongerenafdeling. Hij wil zich vooral richten op jongeren en ouderen, omdat die twee groepen het volgens hem hard te verduren hebben gehad. Ook mikt Brinkman zich specifiek op zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) en het midden- en kleinbedrijf. ‘Dat is de motor van de economie’, aldus Brinkman. Volgens hem moeten de belastingen omlaag om die motor aan te jagen.

Brinkman zei dat hij wil opkomen voor de burger die moet inbreken in de ‘ongelooflijke bureaucratische en bestuurlijke kliek in Nederland’. Hij wil in Brussel financiële afspraken heronderhandelen. Dat zal scheve gezichten geven en pijn doen bij de ‘politieke elite’ in Nederland. ‘Maar wij staan daar niet voor, maar voor de burger.’

Website

Zie ook:

Samenvoeging OBP + ToNL = ????

Hero Brinkman OBP doet mee aan de 2e kamerverkiezingen

Brinkman mag naam Onafhankelijke Burger Partij gebruiken bij verkiezingen

AD 13.06.2012  Oud-PVV-Kamerlid Hero Brinkman mag de naam ‘Onafhankelijke Burger Partij’ (OBP) gebruiken bij de aanstaande verkiezingen in september. Dat heeft de Raad van State vandaag beslist in een kort geding dat werd aangespannen door de Burger Partij Amersfoort (BPA). Die partij vond dat ‘Onafhankelijke Burger Partij’ teveel leek op haar eigen partijnaam. De BPA is bang dat er lokale afdelingen worden opgericht van Brinkmans partij, wat in Amersfoort zou kunnen leiden tot verwarring bij de kiezers. 

Brinkman mag naam Onafhankelijke Burger Partij gebruiken bij verkiezingen

VK 13.06.2012 Oud-PVV-Kamerlid Hero Brinkman mag de naam ‘Onafhankelijke Burger Partij’ (OBP) gebruiken bij de aanstaande verkiezingen in september. Dat heeft de Raad van State vandaag beslist in een kort geding dat werd aangespannen door de Burger Partij Amersfoort (BPA). Die partij vond dat ‘Onafhankelijke Burger Partij’ teveel leek op haar eigen partijnaam. De BPA is bang dat er lokale afdelingen worden opgericht van Brinkmans partij, wat in Amersfoort zou kunnen leiden tot verwarring bij de kiezers. 

Naam OBP mag

Telegraaf 13.06.2012 Politicus Hero Brinkman mag, als hij dat nog zou willen, de naam Onafhankelijke Burgerpartij (OBP) gebruiken bij de Tweede Kamerverkiezingen in september. De lokale Burger Partij Amersfoort (BPA) had bezwaar gemaakt tegen die naam, maar de Kiesraad heeft de naam OBP terecht in het kiesregister opgenomen, zo besliste de Raad van State woensdag.

Brinkman had partij OBP mogen noemen

Metro 13.06.2012 Voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman mag zijn partij Onafhankelijke Burger Partij (OBP) noemen als hij dat nog steeds zou willen. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Door de zaterdag aangekondigde fusie met Trots op Nederland is Brinkman echter al op zoek naar een nieuwe naam.

Brinkman mag naam OBP definitief gebruiken

NU 13.06.2012 Politicus Hero Brinkman mag, als hij dat nog zou willen, de naam Onafhankelijke Burgerpartij (OBP) gebruiken bij de Tweede Kamerverkiezingen in september.

Gerelateerde artikelen;

Brinkman op zeepkist  – Video

Telegraaf  24.05.2012 VIDEO Voor een handjevol toehoorders hield OBP-partijleider Hero Brinkman op het Plein voor de Tweede Kamer in Den Haag een demonstratie tegen het Europese noodfonds ESM.

Amersfoortse partij dient bezwaar in tegen Brinkman

VK 24.05.2012 Burger Partij Amersfoort (BPA) heeft vandaag bij de Raad van State bezwaar gemaakt tegen de naam van de partij van Hero Brinkman, Onafhankelijke Burger Partij (OBP). Volgens fractievoorzitter Hans van Wegen van BPA worden kiezers op het verkeerde been gezet als de partij van Brinkman in de toekomst aan lokale verkiezingen mee gaat doen.

Opnieuw ophef om naam OBP

Telegraaf 24.05.2012 AMERSFOORT –  Burger Partij Amersfoort (BPA) heeft donderdag bij de Raad van State bezwaar gemaakt tegen de naam van de partij van Hero Brinkman, Onafhankelijke Burger Partij (OBP). Volgens fractievoorzitter Hans van Wegen van BPA worden kiezers op het verkeerde been gezet als de partij van Brinkman in de toekomst aan lokale verkiezingen mee gaat doen.

Geschil over Brinkmans OBP nog niet voorbij

Metro 24.05.2012  De Burger Partij Amersfoort stapt naar de Hoge Raad in een poging alsnog te voorkomen dat Hero Brinkman de naam Onafhankelijke Burger Partij (OBP) gebruikt. Eerder deze maand wees de Kiesraad alle bezwaren van de Amersfoortse fractievoorzitter Hans van Wegen af.

Amersfoortse partij in actie tegen Brinkman

NU 24.05.2012 AMERSFOORT – Burger Partij Amersfoort (BPA) heeft donderdag bij de Raad van State bezwaar gemaakt tegen de naam van de partij van Hero Brinkman, Onafhankelijke Burger Partij (OBP). Volgens fractievoorzitter Hans van Wegen van BPA worden kiezers op het verkeerde been gezet als de partij van Brinkman in de toekomst aan lokale verkiezingen mee gaat doen. ”Dat ze in gemeenten mee gaan doen ligt in de verwachting”, aldus Van Wegen donderdag.

Gerelateerde artikelen;

‘En toch komt Hero Brinkman met kandidaten op de proppen die het ergste doen vrezen’

VK 12.05.2012 Sinds hij niet meer in de fractiekamer van de PVV komt, lijkt het brein van Hero Brinkman weer contact te maken. Toch kwam hij met kandidaat-Kamerleden op de proppen die het ergste doen vrezen, constateert columnist Lars Anderson.

Glimmend van trots beweerde Hero Brinkman in De Wereld Draait Door dat hij geen gelukszoekers tolereert in zijn nieuwe Onafhankelijke Burger Partij (OBP). De deserteur van de PVV is, nadat hij bekend maakte deel te nemen aan de verkiezingen, overstelpt met aanvragen van ‘echt honderden kandidaten’ voor zijn kieslijst. Hij heeft ‘zich verbaasd over het niveau van de aanmeldingen’ en uiteindelijk komen op zijn lijst ‘vijftien hele goede kandidaten die zich herkennen in zijn nuance.’

Brinkman ook eenmanspartij?

Spits 11.05.2012 Hero Brinkman, vervent aanhanger van democratie, blijkt op dit moment zijn partij helemaal in zijn eentje te runnen. Dit terwijl hij vrij kritisch was over de ondemocratische toestanden in de PVV. Dat meldt www.DagelijkseStandaard.nl.

Hero ‘democratie’ Brinkman is enig bestuurslid binnen zijn partij

DS 11.05.2012 Is dat even pijnlijk. Zo de mond vol over democratie binnen de PVV, blijkt dat hij het voor zijn eigen partij óók gewoon in zijn eentje doet. Dat blijkt uit de gegevens van de Kamer van Koophandel.

Jami niet op lijst van Brinkman

NU 10.05.2012 AMSTERDAM – Ehsan Jami staat niet op de lijst van de Onafhankelijke Burger Partij (OBP), de partij van Hero Brinkman.  Dat laat Jami weten aan het weblog De Dagelijkse Standaard.

Lees meer over dit onderwerp;

Brinkman: ‘Honderden aanmeldingen kandidatenlijst OBP’

VK 07.05.2012 Het loopt storm voor de kandidatenlijst van de Onafhankelijke Burger Partij van Hero Brinkman. ‘Echt honderden mensen hebben zich gemeld’, zegt de voormalig PVV’er. ‘Ja, gelukszoekers zitten er ook tussen, maar ik heb me echt verbaasd over het niveau van de aanmeldingen.’ Op de uiteindelijke kieslijst komen ten minste ‘vijftien hele goede kandidaten die zich herkennen in mijn nuance.’

mei 8, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , ,

10 reacties

 1. […] Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – OBP […]

  Pingback door Samenvoeging OBP + ToNL = ???? « Debat in de Digitale Hofstad | juni 9, 2012

 2. […] Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – OBP […]

  Pingback door Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – DPK « Debat in de Digitale Hofstad | juli 13, 2012

 3. […] Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – OBP […]

  Pingback door Verkiezingen 12.08.2012 beloven een hete Herfst « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 25, 2012

 4. […] Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – OBP […]

  Pingback door Verkiezingen 12.09.2012 beloven een hete Herfst « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 25, 2012

 5. […] Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – OBP […]

  Pingback door Campagne 2e kamerverkiezing 12.09.2012 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | september 2, 2012

 6. […] Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – OBP […]

  Pingback door TONL en DPK liggen in een scheiding « Debat in de Digitale Hofstad | november 18, 2012

 7. […] lees: Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – OBP […]

  Pingback door Hero Brinkman ex-PVV start nieuwe partij « Debat in de Digitale Hofstad | april 18, 2015

 8. […] Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – OBP […]

  Pingback door Return van Rita Verdonk TONL ?? « Debat in de Digitale Hofstad | januari 31, 2017

 9. […] Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – OBP […]

  Pingback door Op weg naar de 2e kamerverkiezingen in 2017 – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 31, 2017

 10. […] Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – OBP […]

  Pingback door Op weg naar de 2e kamerverkiezingen in 2017 – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 31, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: