Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – PVV

Verkiezingscampagne

Wat Wilders betreft wordt het behoud van de nationale soevereiniteit van Nederland het hoofdthema van de campagne voor de verkiezingen van 12 september. ”Zonder kunnen we onze identiteit niet verdedigen en niet vechten tegen de islamisering”, zei hij maandag in een speech in New York.

Wilders pleitte in zijn verkiezingsprogramma voor de verkiezingen in juni 2010 nog niet voor een exit uit de EU. Wel wilde hij toen het Europees Parlement afschaffen. Toch deed hij later mee aan verkiezingen voor een nieuw europarlement, om dat van binnenuit te kunnen bestrijden.

Kortom  Geert Wilders PVV heeft er zin an.  

DOSSIER VK

Klik hier voor de twitter-pagina van Geert Wilders
Lees het bericht ‘PVV-programma: “Hún Brussel, óns Nederland” op BNR.nl

Verkiezingsprogramma 2012    Hoofdpunten PVV-programma 03.07.2012

ANDERE PUNTEN UIT PROGRAMMA
EERDER WERD AL BEKEND DAT DE PVV TEGEN DE INVOERING VAN EEN FORENZENBELASTING IS EN HET ZOGEHETEN KWARTJE VAN KOK WIL TERUGGEVEN. VERDER BEPLEIT DE PVV LAGERE ACCIJNS OP LPG EN EEN LAGERE BTW OP ENERGIE. ER KOMT EEN LASTENVERLAGING VOOR BURGERS EN ER WORDT GESNEDEN IN DE OVERHEID.

EEN ANDER PUNT UIT HET PROGRAMMA IS DAT DE AOW-LEEFTIJD OP 65 JAAR BLIJFT. VOOR DE VORIGE VERKIEZINGEN RIEP WILDERS DIT UIT TOT BREEKPUNT, OM DAAR EEN DAG NA DE VERKIEZINGEN ALWEER OP TERUG TE KOMEN. DE WW BLIJFT IN HET HUIDIGE PROGRAMMA ONGEWIJZIGD EN WILDERS VERZET ZICH OOK TEGEN EEN VERSOEPELING VAN HET ONTSLAGRECHT. OOK MORRELT HIJ NIET AAN DE HYOTHEEKRENTEAFTREK.

DE PVV WIL DAT DE MAXIMUMSNELHEID OMHOOG GAAT NAAR140 KILOMETERPER UUR. OOK MOET DE ‘FLITSMARGE’ OP HOOFDWEGEN WORDEN VERRUIMD. MILIEUZONES WORDEN AFGESCHAFT EN ER WORDT NIET BEZUINIGD OP DE AANLEG VAN NIEUWE WEGEN. OOK KOMT ER EEN EINDE AAN DUURZAAMHEIDSBELEID. “DUURZAAM IS EEN ANDER WOORD VOOR DUUR.”

OOK ‘MINDER ISLAM’ IN PROGRAMMA.

PVV  07 juli 2012   Eerder deze week heeft de Partij voor de Vrijheid het nieuwe  verkiezingsprogramma gepresenteerd. Vandaag wordt de kandidatenlijst bekend gemaakt. “Ik ben ervan overtuigd dat we met dit programma en met deze lijst een fantastisch verkiezingsresultaat gaan behalen op 12 september!”, aldus Geert Wilders.

PVV-lijst 07.07.2012

Voor de rest klik hier

Klik hier voor de PVV kandidatenlijst Tweede Kamerverkiezingen 2012

zie ook:

Richard de Mos PVV – De strijd barst los om een plek in de 2e kamer na 12.09.2012 

Richard de Mos verlaat de PVV

Richard de Mos PVV zegt de Haagse gemeenteraad gedag ????

Verder:

Wilders kiest voor ‘keihard oppositie voeren’

Trouw 14.09.2012 PVV-leider Geert Wilders gaat ‘keihard oppositie voeren tegen het vreselijke beleid dat ongetwijfeld gaat komen’. Dat zei hij vrijdagochtend na een kort gesprek met Henk Kamp, die als verkenner is aangesteld voor de kabinetsformatie.

Na zijn smakeloos cabaret zeg ik: Arrivederci Geert!

Elsevier 14.09.2012  Wat hebt u gezegd? Wat heeft de kiezer gezegd? Diederik Samsom, de leider van de PvdA, mag dit land niet leiden. Een duidelijke uitspraak. Mark Rutte, de leider van de VVD, moet een stabiel en duurzaam kabinet vormen. Niemand heeft zin om over twee jaar weer te gaan stemmen. Kiezers gaven een moeilijke opdracht aan de VVD en de PvdA.

PVV’er laat Polen komen

Telegraaf 12.09.2012 Eerste Kamerlid voor de PVV Gabriëlle Popken heeft haar huis in Den Haag laten verbouwen door Poolse werknemers.

Marokkanen roepen op tot stem tegen de PVV

Elsevier 11.09.2012 Marokkaanse Nederlanders moeten woensdag naar de stembus gaan om de ‘wraakideologie’ van de PVV uit de regering te houden. Die oproep doet de directeur van het Samenwerkingsverbang Marokkaanse Nederlanders (SMN). Dat schrijft Hasib Moukaddim, directeur van het SMN, op de site van het Marokkaanse samenwerkingsverband.

Zie ook: Wilders rekent op meer zetels dankzij ‘gordijnbonus’

‘VVD probeerde PVV te kopiëren’

NU 11.09.2012   DEN HAAG – De VVD heeft de afgelopen jaren geprobeerd de PVV “te kopiëren”, bijvoorbeeld met diens strengere immigratiebeleid. Maar volgens Geert Wilders heeft dat de VVD geen winst opgeleverd, “want mensen gaan altijd voor het origineel”. Dat zegt de PVV-lijsttrekker in een interview met NU.nl.

‘Het CDA blijft een oude machtspartij’

NU 11.09.2012  Lijsttrekker Geert Wilders ziet zijn kansen om te regeren niet verkeken nu steeds meer partijen hem uitsluiten als regeringspartner. “Het CDA blijft een oude machtspartij.”

PvdA wint dankzij PVV-kiezer

Telegraaf 10.09.2012 De PVV rekent overmorgen bij de verkiezingen op een veel beter resultaat dan de peilingen nu doen vermoeden. Partijleider Wilders zegt vandaag in De Telegraaf dat hij een zogenaamde ’gordijnbonus’ verwacht van minstens vier zetels.

Wilder wil Islam helemaal uit NederlandVideo

Telegraaf 10.09.2012 Geert Wilders en zijn PVV willen de Islam helemaal uit Nederland weren. Dat zegt Wouter de Winther van de parlementaire redactie van De Telegraaf in deze verkiezingsflits.

 ‘Rutte breekt Nederland af’

Telegraaf 10.09.2012 VVD-leider en premier Mark Rutte breekt Nederland af. „Hij is een soort omgekeerde Drees”, zei PVV-leider Geert Wilders maandag bij RTLZ, verwijzend naar de razend populaire oud-premier Willem Drees (PvdA) die na de Tweede Wereldoorlog de wederopbouw van het land leidde.

Wilders: ‘Rutte is een omgekeerde Willem Drees’

Trouw 10.09.2012  VVD-leider en premier Mark Rutte breekt Nederland af. ‘Hij is een soort omgekeerde Drees’, zei PVV-leider Geert Wilders bij RTLZ, verwijzend naar de razend populaire oud-premier Willem Drees (PvdA) die na de Tweede Wereldoorlog de wederopbouw van het land leidde.

‘Wilders is niet rechts-extremistisch maar inconsistent’

VK 08.09.2012 De kritiek dat Kieskompas middenpartijen bevoordeelt is bizar, want de critici geven zelf toe dat dat ook het segment is waar de meeste kiezers staan, betoogt André Krouwel, directeur van Kieskompas.

Samenzweringstheorieën zijn altijd populair. Bij de vorige verkiezingen werd Kieskompas beschuldigd van het bevoordelen van de ChristenUnie omdat het wetenschappelijke team aan de VU zit en nu zou het Kieskompas Wilders helpen aan een klinkende verkiezingsoverwinning.

Collega’s Michiel Nuytemans (zelf ook maker van een kieshulp in Vlaanderen) en Martin Rosema (Universiteit Twente) hebben belangrijke kritiekpunten geuit op een WRR-conferentie over stemhulpen.

Misschien wordt de paranoia van Wilders dit keer electoraal afgesmurft

NRC 08.09.2012 Misschien wordt Wilders dit keer electoraal afgesmurft. Feit blijft dat de eurocrisis een identiteitscrisis heeft blootgelegd, die veel breder is dan de paranoia van Wilders, schrijft onze columnist Bas Heijne. LEES VERDER›

Geert Wilders waarschuwt voor nieuwe paarse coalitie

Elsevier 08.07.2012 Een paars kabinet van VVD, PvdA en D66 staat volgens PVV-leider Geert Wilders ‘al in de grondverf’. ‘Rutte zeurt wel over de PvdA, maar sluit de partij niet uit’.  Dat zei Wilders zaterdag in Tilburg. 

Rutte noemt de PvdA een bedreiging voor Nederland, maar volgens Wilders zijn dit ‘krokodillentranen’. ‘Een stem op de VVD is dus een stem op de PvdA,’ concludeert de PVV’er. 

Zie ook: Mark Rutte: Plannen PvdA zijn gevaarlijk voor Nederland

Wilders: ‘Paarse coalitie al in de grondverf’ \

VK 08.09.2012 Een paars kabinet met VVD, PvdA en D66 staat volgens PVV-leider Geert Wilders ‘al in de grondverf’. ‘Rutte zeurt wel over de PvdA, maar sluit ze niet uit’, constateerde Wilders zaterdag in Tilburg.

Wilders: ‘PVV-bashing’

Telegraaf 08.09.2012 PVV-leider Geert Wilders vindt dat zijn partij vlak voor de verkiezingen bewust in een kwaad daglicht wordt gesteld met een verhaal over duizenden euro’s die te veel in Europa zouden zijn gedeclareerd.

‘Wilders beste in debat’

Telegraaf 06.09.2012 Het Nederlands Debat Instituut beschouwt PVV-leider Geert Wilders als de winnaar van het donderdagavond gehouden lijsttrekkersdebat van het tv-programma EenVandaag.

‘Ondernemer kiest niet voor PVV’

NU 05.09.2012  Ondernemers gaan tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen niet voor de PVV stemmen. De stem van maar liefst zestig procent van de ondernemers gaat naar de VVD. Dit blijkt uit een enquete van Forum, het tijdschrift van werkgeversvereniging VNO-NCW. D66 is de tweede ‘ondernemerspartij’ met 17 procent van de stemmen. Als derde partij komt het CDA uit de bus met 10 procent van de stemmen.

Wilders waarschuwt Rutte voor Samsom

Telegraaf  03.2012 VVD-lijsttrekker Mark Rutte moet „voorzichtig zijn” in de laatste week voor de verkiezingen, wil hij niet alsnog worden bedreigd door PvdA-leider Diederik Samsom. Dat zei PVV-leider Geert Wilders maandagavond in het RTL-programma Wat kiest Nederland.

Wilders waarschuwt Rutte voor Samsom

NU 03.09.2012  DEN HAAG – VVD-lijsttrekker Mark Rutte moet ”voorzichtig zijn” in de laatste week voor de verkiezingen, wil hij niet alsnog worden bedreigd door PvdA-leider Diederik Samsom.  Dat zei PVV-leider Geert Wilders maandagavond in het RTL-programma Wat kiest Nederland.

Politici moeten leren luisteren naar PVV-stemmers

Trouw 03.09.2012 Een substantieel deel van de bevolking voelt zich aangesproken door rechts-populistische partijen. Hoe moeten opiniemakers, en politici hiermee omgaan? Uit onderzoek naar PVV-aanhangers wordt duidelijk dat er maar één oplossing bestaat en dat is luisteren. Dat gebeurt echter nauwelijks.

Zo stelt Rob Riemen (2010) dat de PVV gelijk staat aan een hedendaagse vorm van fascisme en denkt psychiater Joost Bosland (2010) dat de opkomst van Wilders het beste vergeleken kan worden met de psychiatrische stoornis borderline: zwart-wit denken en verruwing.

Een aantal opiniemakers probeert zich te verplaatsen in PVV-aanhangers en probeert via die weg antwoorden te formuleren voor het populisme. Dick Pels (2011) stelt bijvoorbeeld een wisselwerkingsdemocratie voor, die aan de ene kant elitairder is dan de huidige politiek, maar tegelijk populistischer. Alexander Pechtold (2012) denkt dat politici burgers niet naar de mond moeten praten omdat dat op lange termijn hun vertrouwen beschadigt en Bas Heijne concludeert samen met David van Reybrouck dat er een counterverhaal tegen de PVV moet komen (Pleij, 2011).

Chris Aalberts is docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Haage Hogeschool én auteur van ‘Achter de PVV: waarin burgers op Geert Wilders stemmen’.

PVV verwerpt ‘grotere problemen’ bij exit euro

NU 03.09.2012 De PVV verwerpt het idee dat de financiële markten op hol zullen slaan als Griekenland of andere landen uit de euro vertrekken. “De markten spelen nu al in op de overlevingskansen van de eurolanden en voorzien het einde van de eurozone”, aldusPVV-Kamerlid Teun van Dijck tegenover NU.nl. “We zien dat beleggers en spaarders massaal vluchten uit Zuid-Europese landen en de euro. Ze verwachten dat schulden niet worden terugbetaald.”

Op 3 september gaan de financiële woordvoerders van verschillende politieke partijen met elkaar in debat tijdens ‘Het Financiële Verkiezingsdebat‘ georganiseerd door NU.nl en het Holland Financial Centre. Hij reageert daarmee op de berichtgeving vandaag dat Amerikaanse bedrijven zich erop voorbereiden dat Griekenland uit de euro vertrekt.

Wilders heeft zin in elke rol

Spits 03.09.2012 Na zelf Rutte-I te hebben laten klappen moet Wilders weer de verkiezingen in. Ruikt hij de macht nog wel? Sp!ts sprak de PVV-lijsttrekker. „Als ze ons erbuiten kúnnen houden, dan zullen ze er alles aan doen om ons erbuiten te houden.”

Wilders’ ergste nachtmerrie

Trouw 02.09.2012 Na 12 september komt er onontkoombaar een middenkabinet van VVD, CDA, D66 en PvdA. Er zijn geen andere opties voor een parlementaire meerderheid. De nachtmerrie van Geert Wilders komt uit: VVD, CDA, D66 en de PvdA zullen gaan samenwerken.

Tussen Wilders en Rutte is ‘niets onherstelbaar kapot’

VK 01.09.2012 Hoewel ze in de verkiezingsdebatten flink tegen elkaar ingaan, beweert PVV-leider Wilders dat in de persoonlijke – goede – verhoudingen met Mark Rutte ‘niets is veranderd’. Hij zegt dat in een interview met de Volkskrant vandaag. Op Volkskrant.nl de hoogtepunten uit het gesprek.

Peiling Heeft u er problemen mee dat persoonlijke verhoudingen tussen de meeste politici prima zijn, terwijl ze elkaar in de politieke arena voor rotte vis uitmaken? – 01/09/12

Lees ook ‘Wilders in de greep van buitenlandse financiers? Is dat zo erg?’ – 31/08/12

Band Wilders-Rutte niet kapot

Telegraaf 01.09.2012 Ondanks het klappen van het overleg in het Catshuis, is er in de persoonlijke verhoudingen tussen VVD-leider Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders „niets veranderd”. „Er is niets onherstelbaar kapotgegaan”, aldus Wilders zaterdag in een interview met de Volkskrant.

Wilders: Band met Rutte ‘niet onherstelbaar kapot’

Elsevier 01.09.2012 Ondanks het klappen van het overleg in het Catshuis, is er in de persoonlijke verhoudingen tussen VVD-leider Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders ‘niets veranderd’. ‘Er is niets onherstelbaar kapotgegaan,’ aldus Wilders. Hij zegt dat zaterdag in een interview met de Volkskrant.

Wilders: band met Rutte niet onherstelbaar beschadigd – Kroes: niet meer met PVV

NRC 01.09.2012 De band tussen PVV-leider Geert Wilders en VVD-lijsttrekker Rutte is niet onherstelbaar beschadigd. Dat zegt Wilders vanochtend in een interview met de Volkskrant. VVD-eurocommissaris Kroes zegt desondanks in het AD dat opnieuw samenwerken met de PVV geen optie is.’Lees verder›

Band Wilders-Rutte ‘niet onherstelbaar kapot’

NU 01.09.2012 Ondanks het klappen van het overleg in het Catshuis, is er in de persoonlijke verhoudingen tussen VVD-leider Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders ”niets veranderd”.

 Gerelateerde artikelen

‘Wilders in de greep van buitenlandse financiers? Is dat zo erg?’

VK 31.08.2012  Is het hebben van buitenlandse sponsoren erg? Veel mensen vinden dat wel. Van oudsher is buitenlandse inmenging in de binnenlandse politiek een heikel thema, schrijft columnist van Volkskrant.nl Meindert Fennema.

Rosenthal: Nederland geïsoleerd met PVV aan de macht

Elsevier 30.08.2012  Minister Uri Rosenthal (VVD, Buitenlandse Zaken) vreest dat Nederland in een isolement raakt als de PVV het voor het zeggen krijgt. ‘Wilders wil het abonnement op de Verenigde Naties, het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank opzeggen.’

Zie ook:

Rosenthal vreest isolatie door PVV

VK 30.08.2012 Minister Uri Rosenthal (VVD) van Buitenlandse Zaken vreest dat Nederland geïsoleerd raakt als de PVV het voor het zeggen krijgt. Dat zegt hij in een interview.met NU.nl. ‘Wilders wil het abonnement op de Verenigde Naties, het IMF en de Wereldbank opzeggen,’ zegt Rosenthal.

Rosenthal vreest isolatie Nederland door PVV

NU 30.08.2012 Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken vreest dat Nederland in isolement raakt als de PVV het voor het zeggen krijgt. “Wilders wil het abonnement op de Verenigde Naties, het IMF en de Wereldbank opzeggen.” Daarop wijst de VVD-minister in een interview met NU.nl. Uit de doorrekeningen van het Centraal Planbureau maandag bleek dat de 3,5 miljard bezuinigingen die de PVV voorstaat op ontwikkelingssamenwerking, betekent dat lidmaatschappen van internationale organisaties worden opgezegd.

Gerelateerde artikelen

Verwarring over kunstbezuinigingen PVV

NU 30.08.2012 AMSTERDAM – Er is donderdag onduidelijkheid ontstaan over of de PVV het plan om alle subsidies op kunst te schrappen nu wel of niet heeft laten doorrekenen door het Centraal Planbureau (CPB). In NRC Handelsblad zeiden zowel de PVV als het CPB dat deze plannen niet waren doorgegeven, maar daar kwamen beide partijen later op terug.

PVV diende bezuinigingen kunst wel in

Telegraaf 30.08.2012 De PVV heeft de kunstbezuinigingen uit haar verkiezingsprogramma wel degelijk ingediend bij het Centraal Planbureau (CPB) om te laten doorrekenen.

PVV “vergeet” te bezuinigen op kunst

Metro 30.08.2012 De PVV heeft het plan om alle subsidies op kunst te schrappen niet laten doorrekenen bij het Centraal Planbureau (CPB). PVV-Kamerlid Roland van Vliet zegt dat hij vergeten is om aan het CPB door te geven dat de PVV achthonderd miljoen euro wil bezuinigen. Maar volgens partijgenoot Martin Bosma weigert het CPB de korting door te rekenen, zo meldt NRC Handelsblad donderdag.

PVV ‘vergeet’ te bezuinigen op kunst

NRC 30.08.2012 De PVV is helder in het verkiezingsprogramma: “Kunstsubsidies, daar stoppen we mee”. Maar bij het indienen van de cijfers bij het Centraal Planbureau is de partij dat vergeten; in de voorstellen van de partij van Wilders blijft de overheidsgelden voor kunst en cultuur ongewijzigd. Lees verder›

PVV leverde kunstbezuinigingen niet aan bij CPB

Elsevier 30.08.2012  AMSTERDAM – De PVV heeft het plan om alle subsidies op kunst te schrappen niet laten doorrekenen bij het Centraal Planbureau (CPB).  PVV-Kamerlid Roland van Vliet zegt dat hij vergeten is om aan het CPB door te geven dat de PVV achthonderd miljoen euro wil bezuinigen. Maar volgens partijgenoot Martin Bosma weigert het CPB de korting door te rekenen, zo meldt NRC Handelsblad donderdag.

PVV vergeet bezuinigingen cultuur in te dienen bij CPB

Parool 30.08.2012 ‘ ‘Kunstsubsidies, daar stoppen we mee’. Een niet mis te verstaan punt uit het verkiezingsprogramma van de PVV. Alleen heeft de partij verzuimd dat dan ook door te geven bij het indienen van de cijfers bij het Centraal Planbureau (CPB). Dat schrijft NRC vandaag. Afgelopen maandag presenteerde de CPB alle doorrekeningen van de verkiezingsprogramma’s. Hierbij werd gebruikt gemaakt van alle voorstellen die de partijen dienden in te leveren.

‘PVV trekt Hindostanen uit alle sociale klassen’

Trouw 30.08.2012 Succes en hindoe-nationalisme zijn voor Surinaamse Hindostanen in Nederland de belangrijkste redenen om op de PVV te stemmen. Dat blijkt uit onderzoek van de Surinaams-Hindostaanse antropoloog Shashi Roopram aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, dat hij vanavond tijdens de verkiezingsconferentie ‘Kieskleurig’ in Den Haag presenteert. Hij interviewde tientallen Hindostanen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.

Opperrabijn: stuur Graus de laan uit

Spits 30.08.2012 De Israëlische opperrabijn Yona Metzger heeft er in een brief aan PVV-leider Geert Wilders op aangedrongen dat deze zijn fractielid Dion Graus eruit gooit. Volgens de rabijn gebruikt Graus ‘klassieke methoden’ om de joodse riten te demoniseren. Dit schrijft De Limburger.

Wilders zegt debat met Pechtold af – ‘twee debatten is te veel eer voor Pechtold’

NRC 29.08.2012 PVV-leider Geert Wilders doet toch niet mee met het debat dat hij zaterdag met D66-voorman Alexander Pechtold zou voeren in het televisieprogramma Nieuwsuur. Lees verder›

‘Wilders zegt debat met Pechtold af’

VK 29.08.2012 PVV-leider Geert Wilders heeft woensdag een debat met Alexander Pechtold (D66) in het tv-programma Nieuwsuur afgezegd. Dat heeft het programma laten weten. De twee lijsttrekkers zouden aanstaande zaterdag met elkaar debatteren in Nieuwsuur Politiek vanuit restaurant Dudok in Den Haag.

Wilders zegt debat af

Telegraaf 29.08.2012 PVV-leider Geert Wilders heeft woensdag een debat met Alexander Pechtold (D66) in het tv programma Nieuwsuur afgezegd. Dat heeft het programma laten weten. De twee lijsttrekkers zouden aanstaande zaterdag met elkaar debatteren in Nieuwsuur Politiek vanuit restaurant Dudok in Den Haag.

Gerelateerde artikelen

29-08: ‘Boze brief aan Wilders’

Urk hoopt op redder Geert Wilders, al zakt ‘ie op de werkvloer

Metro 28.08.2012 “Hij heeft wel mooie praatjes, maar vis selecteren kan ‘ie niet”, gniffelen twee medewerkers van de Visafslag op Urk. Voor hun neus probeert PVV-voorman Geert Wilders platvis in de juiste bakken te werpen, maar makkelijk vindt de politicus het allerminst. Toch zijn er weinig mensen die hem er hardop om uitlachen. Sterker nog: kort daarvoor werd de gebronsde Limburger met luid gejuich ontvangen toen hij – gekleed in een plastic jasje en voorzien van een pet op zijn hoofd – de werkvloer betrad. Wilders is populair in 

De europlannen? Die had Wilders niet doorgegeven aan het CPB

Trouw 28.08.2012 Of CPB-directeur Coen Teulings het zich kon voorstellen dat Twan Huys diens cijfers incompleet en onbegrijpelijk vond. Nee, dat kon hij niet, maar ook weer wel. Het was maar hoe je naar die cijfers keek. Kritiek op de cijfers van het CPB bestaat al sinds het planbureau in 1986 voor de eerste keer de keuzes in kaart bracht. Directeur Coen Teulings is dan ook wel wat gewend, maar had het gisteravond bij Nieuwsuur zichtbaar lastig de geloofwaardigheid van zijn rapport te verdedigen. 

PVV wil Roemenen en Bulgaren blijven weren

VK 28.08.2012 Als het aan Geert Wilders ligt blijven de Nederlandse grenzen voor Roemenen en Bulgaren ook na 1 januari 2014 dicht. Dat meldt de NOS. De PVV-leider is bang dat vanaf 2014 honderdduizenden Roemenen en Bulgaren naar Nederland komen. Volgens Wilders zorgen deze groepen voor verdringing op de arbeidsmarkt en veroorzaken ze vaak overlast.

Geert Wilders: houd grens dicht voor Roemenen en Bulgaren

Metro 28.08.2012 PVV-leider Geert Wilders wil dat de Nederlandse grenzen de komende jaren gesloten blijven voor Roemenen en Bulgaren. Henk Kamp, minister van Sociale Zaken moet daarvoor gaan zorgen, zo zei Geert Wilders dinsdag tegen de NOS. Vanaf 1 januari 2014 hebben Roemenen en Bulgaren geen vergunning meer nodig om in Nederland te gaan werken. Volgens Wilders zullen er dan honderdduizenden mensen uit Roemenië en Bulgarije naar Nederland komen. 

Wilders op Urk

Telegraaf 27.08.2012 De visserijsector op Urk redt zich prima zonder Europese subsidie. Dat zei Geert Wilders maandagochtend tijdens zijn bezoek aan het vissersdorp. De PVV-leider was daar op verkiezingscampagne.

Wilders ‘reuze trots’

Telegraaf 27.08.2012 Geert Wilders van de PVV is ‘reuze trots’ op de effecten die zijn verkiezingsprogramma volgens het Centraal Planbureau heeft, ook al zijn die alleen op korte termijn goed. „De mensen zitten niet te wachten op verbeteringen in 2040”, benadrukt de PVV-leider. „We zitten nu in een crisis”, constateert de politicus, die zei niet te geloven in het verhaal dat we eerst door het zuur moeten om dan weer het zoet te laten volgen.

Wilders ‘reuze trots’ op CPB-doorrekeningen

VK 27.08.2012 Geert Wilders van de PVV is ‘reuze trots’ op de effecten die zijn verkiezingsprogramma volgens het Centraal Planbureau heeft, ook al zijn die alleen op korte termijn goed. ‘De mensen zitten niet te wachten op verbeteringen in 2040’, benadrukt de PVV-leider. ‘We zitten nu in een crisis’, constateert de politicus, die zei niet te geloven in het verhaal dat we eerst door het zuur moeten om dan weer het zoet te laten volgen.

Wilders ‘reuze trots’ op CPB-doorrekeningen

Trouw 27.08.2012 Geert Wilders van de PVV is ‘reuze trots’ op de effecten die zijn verkiezingsprogramma volgens het Centraal Planbureau heeft, ook al zijn die alleen op korte termijn goed. ‘De mensen zitten niet te wachten op verbeteringen in 2040’, benadrukt de PVV-leider. ‘We zitten nu in een crisis’, constateert de politicus, die zei niet te geloven in het verhaal dat we eerst door het zuur moeten om dan weer het zoet te laten volgen.

Alleen onderwijsbeleid PVV op lange termijn slecht voor economie

Trouw 27.08.2012 De maatregelen op het gebied van onderwijs uit het verkiezingsprogramma van de PVV hebben op lange termijn een negatief effect op het bruto binnenlands product. Volgens het CPB is de voornaamste reden hiervoor de voorgestelde grotere klassen waardoor de arbeidsproductiviteit op lange termijn zal afnemen.

GroenLinks meeste groene, PVV meest grijze partij

TROUW 27.08.2012 De tegenpolen op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid zijn GroenLinks en de PVV. Ook de PvdA en D66 mogen een groene rand rond hun verkiezingsprogramma trekken. Het CDA komt met haar magere scores in het CPB-rapport Keuzes in Kaart nog het dichtst in de buurt van de asgrijze PVV.

Wilders komt met EU-ganzenbord

Metro 27.08.2012 Met een ganzenbordspel heeft PVV-leider Geert Wilders maandag in De Telegraaf zijn visie op de rol van Nederland in de Europese Unie uitgebeeld. Spelers beginnen met tien munten die ze regelmatig moeten afstaan aan andere spelers.

Wilders komt met EU-ganzenbord

NU 27.08.2012 Met een ganzenbordspel heeft PVV-leider Geert Wilders maandag in De Telegraaf zijn visie op de rol van Nederland in de Europese Unie uitgebeeld.

Gerelateerde artikelen;

Wilders’ plannen laten andere partijen en kiezers koud

Trouw 25.08.2012  PVV-leider Geert Wilders heeft een naam hoog te houden. In de zeven jaar dat zijn beweging nu bestaat, heeft de Partij voor de Vrijheid geen enkele verkiezing verloren. Integendeel: de PVV had tijdenlang de kiezers op haar hand. Zo ging ze bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen van negen naar 24 Kamerleden en behaalde ze bij de provinciale stembusgang uit het niets 69 zetels.

Wilders: Zet Pechtold in roze broek bij grens

Telegraaf 25.08.2012 PVV-leider Geert Wilders denkt immigranten bij de grens af te kunnen schrikken met D66-leider Alexander Pechtold in zijn roze geruite kniebroek. Wilders heeft het verkiezingsdebat van de NOS gemist omdat hij op vakantie was. Op de vraag van de interviewer die vroeg of hij blij was dat hij weg was, antwoordde Wilders gekscherend: ‘Het trieste hoogtepunt was geloof ik een foto van de leider van D66 in een roze kniebroek. 

Wilders trapt anti-Europese campagne af in Rotterdam

Elsevier 24.08.2012 Ook Geert Wilders heeft zich in het verkiezingsgeweld gegooid. Met de bekende euro-sceptische toon viel de PVV-leider vooral de SP van Emile Roemer aan. De lancering van de PVV-campagne begon in het Rotterdamse Ahoy met het voorstellen van de vijfentwintig kandidaten voor de verkiezingen van 12 september. In de zaal waren weinig verrassende gezichten te zien toen Fleur Agema de vijfentwintig namen voorlas. Zoals verwacht staat Agema op plek twee na Geert Wilders zelf.

Zie ook: Wilders aast op kiezers SP maar wil ook samenwerking

Aftrap PVV-campagne vol hindernissen – Wilders opent aanval op ‘ome Emile’

NRC 24.08.2012 PVV-leider Geert Wilders opent vol de aanval op SP-leider Emile Roemer, en wel in een toespraak die hij vanavond houdt voor zijn aanhangers in de Rotterdamse Ahoy. De PVV start vanavond de campagne met een aftrap die verre van vlekkeloos… Lees verder›

Wilders opent aanval op Roemer

NOS 24.08.2012 PVV-lijsttrekker Wilders heeft de aanval op SP-leider Emile Roemer geopend. Hij deed dat in een toespraak in Rotterdam, waar de PVV-verkiezingscampagne begon. Als Roemer minister-president wordt, zet die de geldpersen aan en de sluizen van de massa-immigratie open, zei Wilders. Ook zal Roemer miljarden aan ontwikkelingshulp doneren.

‘Wilders wil storen tussen Rutte en Roemer’ – Video

Bekijk ook…

Wilders gaat ‘niet lief zijn voor Rutte en Roemer’

RTL 24.08.2012 Ook Geert Wilders is begonnen aan zijn campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september. Ruim een uur later dan gepland begon de campagne van de PVV in een zaal van Ahoy in Rotterdam. De veiligheidscheck duurde zo lang, dat sommige mensen afhaakten voordat Wilders het podium betrad. “We hopen dat er een moment komt dat we met normale maatregelen campagne kunnen voeren”, zei Wilders.

‘Betaal boete in geen 100.000 jaar’

Telegraaf  24.08.2012 PVV-leider Geert Wilders zou een boete van Brussel voor het overschrijden van het maximaal toegestane begrotingstekort „in geen 100.000 jaar” betalen. Dat zei hij vrijdagavond op een campagnebijeenkomst in Rotterdam.

Ook Wilders betaalt EU-boete niet

Metro 24.08.2012 Ook PVV-leider Geert Wilders is niet van plan om een boete te betalen als Nederland zich niet aan Europese begrotingsregels houdt. “In geen honderdduizend jaar”, zei hij vrijdagavond op een PVV-bijeenkomst die plaatsvond in Rotterdam. SP-leider Emile Roemer oogstte vorige week forse kritiek toen hij aangaf niet van plan te zijn een boete aan Brussel te betalen.

Wilders gaat Rutte en Roemer ‘de maat nemen’

Trouw 24.08.2012 PVV-leider Geert Wilders zal tijdens de campagne ‘niet lief zijn voor Rutte en Roemer’. ‘Ik ga ze de maat nemen’, kondigde hij vrijdagavond aan tijdens een campagnebijeenkomst in Rotterdam, waar hij ook hard uithaalde naar Europa.

‘Iedereen die zegt niet met ons te willen regeren, zal na de verkiezingen een toontje lager moeten zingen. We verwachten een hele goede uitslag’, aldus Wilders. Hij gaat de kiezer de waarheid vertellen over VVD-leider Mark Rutte en SP-leider Emile Roemer, die ‘ons land in de uitverkoop zullen doen’.

Lees ook: Wilders haalt weer hard uit naar Europa – 24/08/12

Wilders haalt uit naar Roemer en Rutte

Telegraaf 24.08.2012  VVD-leider Mark Rutte en SP-leider Emile Roemer „zullen ons land rennend in de uitverkoop doen.” Met deze uithaal begon Geert Wilders vrijdagavond in Rotterdam aan zijn verkiezingscampagne. Rutte is de man van de blanco cheques, Roemer geeft gratis geld weg, betoogt de PVV-leider. „Ome Emile lijkt een gezellige oom die op verjaardagen moppen vertelt, maar hij is een geharde multiculturalist.”

Wilders betaalt boete in geen 100.000 jaar

VK 24.08.2012 PVV-leider Geert Wilders zou een boete van Brussel voor het overschrijden van het maximaal toegestane begrotingstekort ‘in geen 100.000 jaar” betalen. Dat zei hij vrijdagavond op een campagnebijeenkomst in Rotterdam.

Lees ook ‘Het is weer tijd voor baas in eigen huis’, zal Wilders zeggen, maar hij laat nog op zich wachten – 24/08/12

Lees ook Wilders haalt weer hard uit naar Europa – 24/08/12

‘Er mag gedanst worden’ bij de aftrap van PVV-campagne

VK 24.08.2012 Een tienkoppige band vult het podium, discolichten knipperen. ‘Let me entertain you!’, zingt de zanger terwijl hij over het podium huppelt. Zo’n tweehonderd genodigden zwaaien met Nederlandse vlaggetjes. ‘Er mag gedanst worden!’, maar eigenlijk wacht iedereen op de komst van Wilders. Dit is geen bruiloft, maar de aftrap van de PVV-campagne in Ahoy.

Lees ook Wilders betaalt boete in geen 100.000 jaar – 24/08/12

Lees ook ‘Tijd voor baas in eigen huis’, zal Wilders zeggen, maar hij laat op zich wachten – 24/08/12

Lees ook Wilders haalt weer hard uit naar Europa – 24/08/12

Ook PVV trapt campagne af – Wilders opent vol de aanval op ‘ome Emile’

NRC 24.08.2012 PVV-leider Geert Wilders opent de aanval op SP-leider Emile Roemer, en wel in een toespraak voor zijn aanhangers in de Rotterdamse Ahoy. Wilders spreekt over de SP-leider als een “geharde multiculturalist die als premier miljarden over de balk zal smijten.”… De toespraak van Wilders was onder embargo aan de pers verstrekt, maar Weblog Geenstijl schond het embargo door de tekst voortijdig te publiceren. Lees verder›

Wilders zet Roemer weg als ‘geharde multiculturalist’

NU 24.08.2012 ROTTERDAM – SP-lijsttrekker Emile Roemer is een “geharde multiculturalist die niet zal rusten voordat wij in de minderheid zijn”. Dat zal PVV-lijsttrekker Geert Wilders in zijn speech zeggen vrijdagavond. De speech is onder embargo vrijgegeven, maar dat werd gebroken door geenstijl.nl.

Wilders haalt weer hard uit naar Europa

VK 24.08.2012 ‘Brussel is een ondemocratisch monster- een vampier die ons leegzuigt tot we slechts een onbetekenende provincie zijn van het Groot-Europese Rijk.’ Met deze snoeiharde uithaal begon Geert Wilders vrijdagavond in Rotterdam aan zijn verkiezingscampagne.

Lees ook Leers: PVV maakte Nederland verdacht in EU – 24/08/12

Lees ook Eerste televisiedebat: ‘Geen breekpunten, maar samenwerken’ – 22/08/12

Leers: PVV maakte Nederland verdacht in Europa

Elsevier 24.08.2012 De mislukte poging om de Europese regels voor gezinshereniging aan te scherpen is grotendeels te wijten aan de PVV. De toon van de partij van Geert Wilders en het Polenmeldpunt hebben de strijd voor strengere regels in de wielen gereden. Dat zegt demissionair minister Gerd Leers(CDA, Immigratie) vrijdag tegen dagbladTrouw. ‘Ik ben er maar heel eerlijk in: de toon van de PVV heeft mij niet geholpen. De scherpe toon van Wilders maakte de bedoelingen van Nederland in Europa verdacht.’

Richtlijn
Leers heeft verschillende Europese lidstaten bezocht om de regels voor gezinshereniging te verscherpen. Hij wilde de gemiddelde leeftijd voor huwelijkskandidaten verhogen van 21 naar 24 jaar en de inkomenseis verhogen naar 120 procent van het minimumloon. De Europese Commissie besloot in maart de richtlijn niet aan te passen. Leers zegt zich te hebben vergist in ‘het gebrek aan ontvankelijkheid over en weer’. Hij denkt als de Europese discussie op een minder wantrouwende manier was gevoerd, er veel meer uit had kunnen komen.

Ruimte
Leers heeft zich naar eigen zeggen ook verkeken op het vreemdelingendebat. ‘Als ik eerlijk ben dan heb ik me misschien vergist in de ruimte die er was om het debat open te voeren. Ik dacht: “nou, als je een dilemma hebt, kun je dat met elkaar bespreken en zoeken naar een weg om het op te lossen”.’ Volgens Leers was er ‘door de polarisatie’ bij rechts noch links ontvankelijkheid om met elkaar mee te denken.

Commentaar Gertjan van Schoonhoven: Wil de echte minister Gerd Leers opstaan?

Zie ook:

Gerd Leers: ‘Heel eerlijk? De toon van de PVV heeft mij niet geholpen’›

 NRC 24.08.2012 Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) wijt de mislukte poging om de Europese regels voor gezinshereniging aan te scherpen voor een belangrijk deel aan de PVV. De scherpe toon van toenmalig gedoogpartner Geert Wilders maakte de bedoelingen van Nederland ‘verdacht’ in Europa, zegt Leers vandaag in Trouw.

‘PVV maakte NL verdacht in EU’

Telegraaf  24.08.2012 Volgens Gerd Leers is zijn mislukte poging om de Europese regels voor gezinshereniging aan te scherpen voor een belangrijk deel te wijten aan de PVV. De demissionair minister van Immigratie zegt dat vrijdag in Trouw.

‘PVV maakte Nederland verdacht in EU’

NU 24.08.2012 Volgens Gerd Leers is zijn mislukte poging om de Europese regels voor gezinshereniging aan te scherpen voor een belangrijk deel te wijten aan de PVV. De demissionair minister van Immigratie zegt dat vrijdag in Trouw. De toon van de PVV heeft hem niet geholpen, zegt Leers in de krant. ”Wilders maakte de bedoelingen van Nederland in Europa verdacht.”

Oefening in Kamer voor aanslag Wilders

Spits 21.08.2012 In de Tweede Kamer is afgelopen zaterdag een zeer serieuze oefening gehouden voor een eventuele aanslag op PVV-leider Geert Wilders. Dat zeggen bezoekers die toevallig in het gebouw waren. Op zaterdag is er doorgaans nauwelijks iemand in het Kamergebouw te vinden.

VVD sluit als enige PVV niet uit – ‘cordon sanitaire tegen SP’

NRC 21.08.2012 De VVD sluit nieuwe samenwerking met de PVV niet uit. Dat heeft VVD-Kamerlid Mark Harbers vandaag gezegd tijdens een verkiezingsdebat op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Harbers tekende er wel bij aan dat zijn partij grote problemen heeft met de PVV. LEES VERDER›

Ex-PVV’er Kortenoeven: Joodse sponsors woest op PVV

Elsevier 21.08.2012 Joodse organisaties en particulieren in de Verenigde Staten zijn woedend op de PVV omdat in het verkiezingsprogramma een verbod op ritueel slachten is opgenomen.

Dat zegt voormalig PVV-Tweede Kamerlid Wim Kortenoeven dinsdag tegen De Telegraaf, nadat hij vorige week een reis langs de PVV-sympathisanten maakte.

Fondsenwerving
Het gaat om organisaties die Geert Wildershielpen bij fondsenwerving. Volgens Kortenoeven trapt Wilders zijn sympathisanten hard op de ziel met het verbod op ritueel slachten.

Lees het hele Elsevier-commentaar van Arendo Joustra: Verbod rituele slacht: gelovigen op offerblok

Zie ook: Kamermeerderheid stemt voor verbod ritueel slachten

Sponsors woest op Wilders

Telegraaf 21.08.2012  Vooraanstaande Joodse organisaties en rijke Joodse particulieren in de Verenigde Staten zijn woedend op Geert Wilders omdat in het nieuwe PVV-partijprogramma een algeheel verbod op de rituele slacht is opgenomen.

Joden woest op Wilders

Spits 21.08.2012 PVV-leider Geert Wilders heeft zich de woede op de hals gehaald van Joodse organisaties en rijke particulieren uit de Verenigde Staten die de clubkas van de PVV spekken. Het algeheel verbod op rituele slacht is voor de Joden tegen het zere been.

‘Joodse geldschieters razend op PVV’

Metro 21.08.2012 Joodse organisaties en rijke joodse particulieren die de PVV sponsoren zijn woedend over een verbod op de rituele slacht dat in het partijprogramma is opgenomen. Dat zegt het uit frustratie uitgetreden PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven dinsdag in De Telegraaf. Partijleider Geert Wilders doet het verhaal volgens de krant af als onzin.

‘PVV stelt joodse aanhang teleur’

NU 21.08.2012 Joodse organisaties en particulieren in de Verenigde Staten zijn zeer teleurgesteld in de PVV omdat in het verkiezingsprogramma een verbod op ritueel slachten is opgenomen.

Gerelateerde artikelen;

PVV wil koopkracht ouderen opvijzelen

Trouw 14.08.2012 De PVV wil de koopkracht van AOW’ers vanaf volgend jaar opvijzelen door de ouderenkorting te verhogen. Lijsttrekker Geert Wilders heeft dat dinsdag bekendgemaakt. De ouderenkorting moet omhoog van 760 euro naar 970 euro en de alleenstaande ouderenkorting van 429 euro naar 609 euro in 2013. De belastingmaatregel is gunstig voor de koopkracht van AOW’ers met een inkomen tot 35.000 euro.

PVV wil koopkracht ouderen opvijzelen

Parool 14.08.2012 De PVV wil de koopkracht van AOW’ers vanaf volgend jaar opvijzelen door de ouderenkorting te verhogen. Lijsttrekker Geert Wilders heeft dat dinsdag bekendgemaakt. De ouderenkorting moet omhoog van 760 euro naar 970 euro en de alleenstaande ouderenkorting van 429 euro naar 609 euro in 2013. De belastingmaatregel is gunstig voor de koopkracht van AOW’ers met een inkomen tot 35.000 euro.

PVV: meer koopkracht ouderen

Telegraaf 14.08.2012  De PVV wil de koopkracht van AOW’ers vanaf volgend jaar opvijzelen door de ouderenkorting te verhogen. Lijsttrekker Geert Wilders heeft dat dinsdag bekendgemaakt. De ouderenkorting moet omhoog van 760 euro naar 970 euro en de alleenstaande ouderenkorting van 429 euro naar 609 euro in 2013. De belastingmaatregel is gunstig voor de koopkracht van AOW’ers met een inkomen tot 35.000 euro.

‘PVV-kiezer verwacht geen oplossingen van Wilders’

RTVWEST 14.08.2012 DEN HAAG – “De PVV-kiezer verwacht geen oplossingen van Geert Wilders. Ze stemmen op hem omdat hij signalen afgeeft en onderwerpen op de politieke agenda plaatst”. Dat stelt onderzoeker Chris Aalberts van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

‘Meeste PVV-stemmers zien niets in voorstellen Wilders’

NRC 09.08.2012 De meeste PVV-stemmers vinden de plannen van de PVV veel te ver gaan. Ze zien ze zelfs niet eens als serieuze voorstellen, maar als signaal dat er problemen zijn rondom bijvoorbeeld de multiculturele samenleving. Dat is de voornaamste conclusie van een boek van de publicist Chris Aalberts, dat volgende week verschijnt. Lees verder›

PVV-stemmers vinden PVV te radicaal

Metro 09.08.2012 De meeste PVV-stemmers vinden de plannen van de PVV veel te ver gaan. Ze zien ze zelfs niet eens als serieuze voorstellen, maar als signaal dat er problemen zijn rondom bijvoorbeeld de multiculturele samenleving.

‘Aanhang Wilders neemt voorstellen PVV niet serieus’

NU 09.08.2012 De meeste PVV-stemmers vinden de plannen van de PVV veel te ver gaan. Ze zien ze zelfs niet eens als serieuze voorstellen, maar als signaal dat er problemen zijn rondom bijvoorbeeld de multiculturele samenleving. Dat is de voornaamste conclusie van een boek van de publicist Chris Aalberts, dat volgende week verschijnt.

Wilders, Berlusconi en Le Pen bij ‘de tien gevaarlijkste politici van Europa’

NRC 08.08.2012 Geert Wilders staat samen met de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi en de Franse extreem-rechtse Marine Le Pen in de lijst die de Duitse krant Der Spiegel heeft opgesteld van ‘De tien gevaarlijkste politici van Europa.’ Dat heeft de PVV-leider te danken aan zijn anti-Europabeleid volgens de krant. De krant omschrijft de Nederlandse politicus als rolmodel voor anti-Europese populisten. Lees verder›

‘Söder en Wilders zijn profiteurs van de crisis’

Trouw 08.08.2012  Welke Europese politicus brengt de euro het meest in gevaar? Het Duitse weekblad Der Spiegel zocht het antwoord en selecteerde tien politici. ‘Profiteurs van de crisis’, noemt Der Spiegel ze. De Duitser Markus Söder is de ‘winnaar’. De CSU-politicus is minister van financiën van de Duitse deelstaat Beieren. Hij pleit al tijden voor een Grieks vertrek uit de eurozone. Vorige week wekte hij opnieuw de irritatie van de Duitse regering toen hij in een interview zei dat “Europa nu zijn tanden moet laten zien. Duitsland kan niet langer de betaalmeester zijn van de Grieken.”

‘Zakkenvullerij eurocraten’

Telegraaf 26.07.2012 De PVV is in alle staten na een volgens haar „uitermate schokkende” Belgische televisie-uitzending (‘Terzake’ op Canvas) over de salarissen, pensioenen en vergoedingen voor europolitici en -ambtenaren, eerder deze week.

Slechts 132.000 kijkers voor WNL Half 8 Live! met Wilders

Trouw 24.07.2012 De eerste uitzending van het nieuwe actuele zomerprogramma WNL Half 8 Live! heeft gisteravond slechts 132.000 kijkers aan zich weten te binden. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). PVV-leider Geert Wilders was te gast in de eerste editie. Hij sprak met presentatrice Merel Westrik over onder meer Europa en de financiële situatie van Griekenland.

Wilders verwacht minstens 25 zetels

NU 23.07.2012 PVV-leider Geert Wilders denkt bij de verkiezingen op 12 september minstens 25 zetels te behalen.

Gerelateerde artikelen;

Next checkt drie beweringen uit het PVV-campagnefilmpje over Europa

NRC 23.07.2012  In aanloop naar de verkiezingen op 12 september komen steeds meer partijen met hun verkiezingsspotjes. Zoals gebruikelijk trok die van de PVV tot nu toe de meeste aandacht. Daarin worden dan ook de meest boude beweringen gedaan. Sterker nog, in de spotjes van de andere partijen zijn de stellingen zo algemeen geformuleerd – en daardoor vaak onderling inwisselbaar – dat er niets te checken valt. Dat geldt vooral voor die van de ChristenUnie, het CDAen D66, en in iets mindere mate voor de SP. In het spotje van de PvdA speelt lijsttrekker Diederik Samsom een centrale rol. 

Wilders verwacht minstens 25 zetels

Trouw 23.07.2012 PVV-leider Geert Wilders denkt bij de verkiezingen op 12 september minstens 25 zetels te behalen. Hij zei dat vanavond in het tv-programma Half acht live van omroep WNL. In de laatste peiling van Maurice de Hond stond de PVV op 19 zetels.

Merel Westrik voelt Geert Wilders aan de tand

Parool 23.07.2012 Merel Westrik presenteert vanaf vanavond zes weken lang het nieuwe actualiteitenprogramma Half Acht live! van WNL. Het is voor het eerst dat Westrik een eigen programma in de avond presenteert op landelijke televisie. In de eerste aflevering ontvangt ze Geert Wilders. Dat maakte omroep WNL vandaag bekend. Met Geert Wilders praat ze over Europa, de financiële positie van Griekenland en over integratie. Het is algemeen bekend dat Wilders niet graag tv-interviews geeft en steevast weigert als gast bij De Wereld Draait Door aan te schuiven. 

Geert Wilders bij WNL

Telegraaf 23.07.2012  PVV-leider Geert Wilders is vanavond hoofdgast in de eerste aflevering van het nieuwe WNL-programma half 8 Live op Nederland 3.

‘Wat heeft de PVV met het Afrikaans?’

VK 20.07.2012 De PVV wil het Afrikaans beschermen, zo blijkt uit het verkiezingsprogramma van de partij. Gerrit Dusseldorp vraagt zich af waarom. ‘Is het slechts een chauvinistische frase, waarmee men aandacht wil schenken aan de VOC-mentaliteit – kennelijk populair bij politici?’

Dat de PVV het Afrikaans wil behouden omdat deze taal nauw verwant is aan het Nederlands, vind ik opmerkelijk. Tenslotte zijn er dichter bij huis ook mogelijkheden om de vaderlandse cultuur te beschermen. Men zou bijvoorbeeld de bezuiniging op het Rijksmuseum van Oudheden – het instituut dat (naar tijdsduur) 99,2 procent van de Nederlandse cultuur hoedt – kunnen terugdraaien. 

‘Het debat over de eurocrisis is fact-free. Wen er maar aan’

VK 20.07.2012 Deze week kwam het partijspotje van de PVV uit. Johan Fretz schreef op Volkskrant.nl dat Geert Wilders een infantiele video de wereld instuurt. ‘Hoe weet Fretz dat zo zeker?’, vraagt Chris Aalberts zich af.

Johan Fretz schreef een bijna stereotype reactie op de PVV-spot. Wilders zou zelf niet geloven dat het goed is dat Nederland uit de Europese Unie stapt, Wilders zou weten dat Nederland niet welvarender wordt als de gulden terugkomt, en hij zou negeren hoeveel geld Nederland aan Europa verdient. De logische vraag aan Fretz – en aan alle andere criticasters van de PVV-standpunten over Europa – moet zijn: wilt u dat even voor ons uitrekenen?

Johan Fretz: ‘Waarom stuurt Geert z’n zoveelste infantiele video de wereld in? Omdat het werkt’

VK 18.07.2012 Geert Wilders weet dondersgoed dat het een belachelijk idee is om uit de Europese Unie te stappen. ‘Geert wil dat zelf helemaal niet, hij is namelijk niet op zijn achterhoofd gevallen’, schrijft columnist Johan Fretz.

Bij het zien van de nieuwe campagnefilm van de PVV ontdekken we dat Geert Wilders niet alleen tegen Europa is, hij is ook tegen het gebruik van een fatsoenlijk camerastatief. Het shot waarin de Grote Leider op zijn, inmiddels fameuze, chronisch verontwaardigde toon hoekige kneuterigheden op de camera afvuurt, lijkt te zijn gefilmd door het motorisch gestoorde achterneefje van Jhim van Bemmel. 

PVV wil marktwerking in de zorg op pauze zetten

‘Alle zorgvisies tot nu toe achterhaald’

NU 18.07.2012 DEN HAAG – De PVV wil pas op de plaats maken met het doorvoeren van marktwerking in de zorg. De stijgende zorgkosten wil de PVV bestrijden door de zorg kleinschaliger in te richten. De partij vindt niet, in tegenstelling tot minister Edith Schippers (Volksgezondheid), dat een hoger eigen risico en het uitkleden van de AWBZ onafwendbare maatregelen zijn.

Lees het hele interview: ‘Staatssecretaris Van Zanten heeft haar best gedaan’

Lees Twitterberichten over dit nieuws via NUlive

PVV: pauze in marktwerking zorg

Telegraaf 18.07.2012 De PVV wil een pauze in de marktwerking in de zorg. Dat zegt fractiespecialist Fleur Agema woensdag. Maar ze wil het systeem ook niet afschaffen. „Teruggaan naar het vorige systeem zoals de SP wil, het budgetmodel, betekent maandenlange wachtlijsten en geen enkele prikkel om te verbeteren en te innoveren”, aldus Agema.

Geert Wilders valt Mark Rutte aan in campagnespot

Elsevier 16.07.2012 PVV-leider Geert Wilders benadrukt in zijn nieuwe campagnespot dat de Kamerverkiezingen over de Europese Unie (EU) gaan. Volgens de PVV komen door de Unie jaarlijks meer immigranten naar Nederland en kost Europa ons te veel geld. Wilders zegt dat Europa blij is met demissionair premier Mark Rutte (VVD). Hij tekent ‘elke blanco cheque’. Ook bedankt hij de VVD voor de komst van de forensentaks. ‘De Europese Unie is een ramp voor Nederland. Geen eigen valuta meer, geen eigen immigratiebeleid, geen onafhankelijkheid. Maar wel miljarden moeten betalen voor failliete landen en failliete banken,’ zegt Wilders.

Immigranten
Hij noemt verder de euro een mislukt project: ‘De euro is geen geld. De euro kost ons geld.’ Wilders waarschuwt dat binnenkort wellicht ook Cyprus en Italië moeten worden gered. Ook zouden dankzij Europa op Schiphol ‘vliegtuigladingen nieuwe kansloze immigranten’ arriveren. ‘Nederland heeft nauwelijks nog iets te zeggen over haar eigen immigratiebeleid. Brussel is de baas over onze grenzen en Rutte steunt dat.’

Zie ook:

Wilders richt pijlen op Rutte

NU 16.07.2012 Premier Mark Rutte (VVD) moet het ontgelden in het campagnespotje van de PVV, dat sinds maandag is te zien op de website van de partij van Geert Wilders. Zoals verwacht gaat Wilders tekeer tegen Europa.

PVV’er wilde lagere plek op lijst

Telegraaf 08.07.2012 Terwijl de kandidatenlijst van de PVV bij veel partijleden voor nerveuze momenten zorgde, heeft Raymond de Roon er zelf voor gekozen om tien plaatsen te zakken op de lijst.

Dit is de volledige kandidatenlijst van de PVV – ‘weinig vernieuwing’

NRC 07.07.2012 Alle PVV-Kamerleden waarvan nog niet bekend was of ze mogen terugkeren in de Tweede Kamer staan in de nieuwe kandidatenlijst op een verkiesbare positie. Dat blijkt uit de kandidatenlijst die de Partij voor de Vrijheid online heeft gezet.

In vergelijking met 2010 ontbreken zeven namen op de lijst. James Sharpe en Hero Brinkman stapten eerder zelf al op. Afgelopen week maakten ook Wim Kortenoeven en Marcial Hernandez bekend de partij te verlaten. Gisteravond werd bekend dat er voor Richard de Mos, Jhim van Bemmel en Eric Lucassen geen plek was op de lijstLees verder

PVV publiceert kandidatenlijst

NOS 07.07.2012 De PVV heeft de kandidatenlijst bekendgemaakt voor de Tweede Kamerverkiezingen in september. Bij de eerste tien staan alleen bekende namen, geen opvallende nieuwkomers. Barry Madlener, de laatste tijd Europarlementariër, staat op nummer 9. Ronald Sörensen, vooral bekend van Leefbaar Rotterdam, staat 49ste en sluit daarmee de kandidatenlijst.

Volgens politiek verslaggever Michiel Breedveld valt het wel mee met de ‘grote schoonmaak’ die PVV-leider Wilders eerder aankondigde. “Op de kandidatenlijst van het CDA staan veel meer vernieuwingen.”

Alsnog gestraft

Enkele PVV’ers keren niet terug in het nieuwe parlement. Onder hen zijn de Kamerleden Lucassen, De Mos, Van Bemmel, Hernandez en Kortenoeven.

Bekijk ook…

Kandidatenlijst PVV bekend

Telegraaf 07.07.2012 PVV-leider Geert Wilders is ervan overtuigd dat hij met zijn programma en kandidaten een fantastisch resultaat gaat behalen op 12 september. Eerder deze week kwam de Partij voor de Vrijheid met het nieuwe verkiezingsprogramma. Zaterdag presenteert het de kandidatenlijst:

Weinig verrassingen in top kandidatenlijst PVV

AD 07.07.2012  De top-10 van de kandidatenlijst van de PVV voor de verkiezingen kent weinig verrassingen. Barry Madlener stijgt met stip naar plek 8 op de lijst. De kandidatenlijst is vandaag even na 12.00 uur bekendgemaakt. 

Overige PVV-Kamerleden op verkiesbare positie

PVV-Kamerlid Willie Dille staat het laagst op plaats 23

NU 07.07.2012 AMSTERDAM – Alle PVV-Kamerleden waarvan nog niet bekend was of ze mogen terugkeren in de Tweede Kamer staan in de nieuwe kandidatenlijst op een verkiesbare positie.  

Overige PVV-Kamerleden op verkiesbare positie

Metro 07.07.2012 Alle PVV-Kamerleden waarvan nog niet bekend was of ze mogen terugkeren in de Tweede Kamer staan in de nieuwe kandidatenlijst op een verkiesbare positie. PVV-Kamerlid Willie Dille staat het laagst op plaats 23.

Wilders hakt flink in PVV-kandidatenlijst

RTL 06.07.2012 Richard de Mos en Eric Lucassen keren na de verkiezingen van 12 september niet voor de PVV terug in de Tweede Kamer. PVV-Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel is per direct uit de fractie gestapt.  De PVV kiest voor vernieuwing, zegt De Mos tegen RTL Nieuws. Verder wil hij weinig toelichting geven. Lucassen wenst in een tweet de nieuwkomers op de lijst veel succes en dankt lijsttrekker Geert Wilders en de fractie. Lucassen wenst in een tweet de nieuwkomers op de lijst veel succes en dankt lijsttrekker Geert Wilders en de fractie.

Van Bemmel splitst zich af van PVV – Lucassen niet terug in Kamer

NRC 06.07.2012 PVV-Kamerleden Richard de Mos en Jhim van Bemmel staan niet op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Van Bemmel splitst zich per direct af van de partij. PVV-Kamerlid Eric Lucassen maakte vrijdagavond op Twitter bekend dat hij na de verkiezingen niet terugkeert in de Kamer. Morgen maakt de PVV officieel pas zijn verkiezingslijst bekend. Lees verder›

Ook PVV-Kamerlid Van Bemmel splitst zich af van fractie

Elsevier 06.07.2012  Voor de derde keer deze week heeft de PVV een Kamerlid verloren. Jhim van Bemmel heeft zich afgesplitst van de fractie, nadat hij te horen had gekregen dat hij niet of niet hoog genoeg op de kandidatenlijst terechtkomt.

‘Twee jaar hard werken in de Tweede Kamer niet voldoende gewaardeerd door PVV,’ meldt hij op Twitter. ‘Inmiddels heb ik me ook afgesplitst.’

Richard de Mos, in 2010 nog nummer tien op de kieslijst, krijgt ook geen nieuwe kans van de partij. Hij staat niet op de kandidatenlijst. De Mos spreekt van een ‘gigantische mokerslag’. Ook Eric Lucassen verdwijnt na de verkiezingen uit de Tweede Kamer, laat hij vrijdag weten.

Nog twintig zetels
Eerder deze week stapten de PVV’ers Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven uit de fractie. Ze gaan als groep verder. Volgens PVV-leider Geert Wilders waren ze bang laag op de kieslijst terecht te komen. Zelf ontkennen ze dit.

Het eerste Kamerlid dat de PVV verliet, was Hero Brinkman in maart. Nu vier PVV’ers zijn opgestapt, heeft de PVV nog twintig zetels over. Veel maakt dit niet meer uit, omdat het zomerreces vandaag is begonnen.

De kandidatenlijst van de PVV voor de verkiezingen van 12 september wordt zaterdag bekendgemaakt.

Zij komen niet terug 
Welke politici verdwijnen, gewild of ongewild, ook uit het parlement? Een overzicht

Zie ook:

Van Bemmel stapt uit fractie

Telegraaf 06.07.2012 In de PVV-fractie is vrijdagavond opnieuw onrust ontstaan. Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel stapte eruit, nadat hij te horen had gekregen dat hij niet of niet hoog genoeg op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen staat.

PVV-Kamerlid Van Bemmel stapt uit fractie

Parool 06.07.2012 PVV-Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel is uit de fractie gestapt. Hij heeft dat vanavond via Twitter gemeld, nadat hij te horen had gekregen dat hij niet of niet hoog genoeg op de kandidatenlijst terechtkomt.

Richard de Mos staat niet op de kandidatenlijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen, zo vertelde hij persbureau ANP. De Mos stond in 2010 nog op de tiende plaats van de kieslijst van de PVV. Hij spreekt van een ‘gigantische mokerslag’. Hij zegt met ‘veel vraagtekens te zitten’. In een kort telefoongesprek liet lijsttrekker Geert Wilders hem weten dat de partij wil vernieuwen en verjongen en dat De Mos (36) daar niet bij past.

Ook De Mos niet op PVV-lijst

Telegraaf  06.07,2012   Richard de Mos staat niet op de kandidatenlijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat zei hij vrijdagavond tegen het ANP. De Mos stond in 2010 nog op de tiende plaats van de kieslijst van de PVV.

PVV-Kamerlid Van Bemmel stapt uit fractie

NU 06.07.2012 DEN HAAG – PVV-Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel is uit de fractie gestapt. Hij heeft dat vrijdagavond via Twitter gemeld, nadat hij te horen had gekregen dat hij niet of niet hoog genoeg op de kandidatenlijst terechtkomt. ”Twee jaar hard werken in de Tweede Kamer niet voldoende gewaardeerd door PVV. Inmiddels heb ik me ook afgesplitst”, schrijft hij. Eerder deze week stapten de PVV’ers Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven uit de fractie. Ze gingen als groep verder.

Gerelateerde artikelen;

PVV-Kamerlid Van Bemmel stapt uit fractie

VK 06.07.2012 Video – In de PVV-fractie is vrijdagavond opnieuw onrust ontstaan. Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel stapte eruit, nadat hij te horen had gekregen dat hij niet of niet hoog genoeg op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen staat.

PVV-Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel is uit de fractie gestapt. Hij heeft dat vanavond via Twitter gemeld, nadat hij te horen had gekregen dat hij niet of niet hoog genoeg op de kandidatenlijst terechtkomt.

Eric Lucassen keert na de verkiezingen van 12 september niet voor de PVV terug in de Tweede Kamer liet ook hij via Twitter weten. Lucassen wenst in de tweet de nieuwkomers op de lijst veel succes en dankt lijsttrekker Geert Wilders en de fractie.

De PVV maakte vanavond bekend aan de fractieleden op welke plaats zij komen op de kandidatenlijst. Ino van den Besselaar liet weten op een verkiesbare plek te staan. Hij zei ‘absoluut tevreden te zijn’. Ook Roland van Vliet is op een verkiesbare plek gekomen.

‘Wilders heeft in al die jaren niets veranderd’

Trouw 06.07.2012 Na een week vol ophef wordt vandaag of morgen de kandidatenlijst van de Partij voor de Vrijheid bekend. Onder kiezers in het Noord-Brabantse dorp Sint-Willebrord, in de gemeente Rucphen, lijkt de steun voor Geert Wilders en zijn partij nauwelijks aangetast. Bij de vorige verkiezingen stemde bijna 40 procent op hem.

‘Wilders wilde Turkije dwingen zich op te splitsen’

Parool 05.07.2012 Turkije zou het Europese deel van het land moeten afstaan aan een Europese staat. Dat voorstel stond in de eerste versie van het verkiezingsprogramma van de PVV. Wim Kortenoeven, een van de twee Kamerleden die dinsdag uit de PVV stapte, zei dat vanavond in het EO-programma De Vijfde Dag. Zou Turkije aanspraak blijven maken op het stuk ten westen van de Bosporus, dan zou Nederland Turkije niet meer moeten erkennen, aldus het voorstel.

Wilders wil alleen bekenden op lijst

Metro 05.07.2012 De PVV is ditmaal ‘extra voorzichtig’ met het samenstellen van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. PVV-leider Geert Wilders heeft het liefst mensen die al bekend zijn bij de partij, zegt hij in een interview met het weekblad Elsevier. De PVV maakt vrijdag intern bekend wie op welke plaats op de kandidatenlijst staat. De lijst moet zaterdag openbaar worden.

Next checkt vier beweringen uit het PVV-verkiezingsprogramma

NRC 04.07.2012 Bij alle consternatie over twee PVV-Kamerleden  die hun vertrek aankondigden, zou je bijna vergeten dat de partij van Geert Wilders gisteren ook het verkiezingsprogramma presenteerde. Hún Brussel, óns Nederland luidt de titel. Daar staan een aantal boud geformuleerde beweringen in, waarvan next.checkt er vier controleert: twee over Europa, twee over immigratie – de voornaamste onderwerpen voor de PVV tijdens deze verkiezingen.

Wilders aast op kiezers SP maar wil ook samenwerking

Elsevier 04.07.2012   Wilders wil opnieuw regeringsverantwoordelijkheid dragen en sluit zelfs de SP als partner niet uit. Dat zegt hij in een interview in het dubbeldikke zomernummer van weekblad Elsevier. Weliswaar zal hij niet in de beginfase van de kabinetsformatie mogen aantreden, maar ‘naderhand komen ze toch weer bij de PVV uit,’ zegt Wilders.  

De PVV-leider denkt kiezers van de SP te kunnen overhalen op de PVV te stemmen. ‘Er valt voor mij wat te halen. Daarom ga ik Emile Roemer harder aanpakken.’ Toch denkt Wilders te kunnen samenwerken met de socialisten. ‘De blokkade ligt bij Roemer, niet bij ons. Ik sluit samenwerking zeker niet uit.’

Zie ook: Geschoffeerde Kamerleden uit fractie

VVD kan Europa gebruiken als wapen tegen de PVV

Trouw 04.07.2012  Hún Europa, óns Nederland. De titel van het verkiezingsprogramma van Geert Wilders is mooi. Let vooral op de leestekens op de twee bezittelijke voornaamwoorden. Het geeft de titel iets onmiskenbaar dreigends. Alsof Wilders ons laat weten dat alleen hun inkeer (van de grachtengordelelite, naar mag worden aangenomen) kan voorkomen dat de toorn van hét volk hén onheil zal brengen.

‘Wilders plaatst zich op voorhand buiten elke coalitie’

VK04.07.2012 Met haar verkiezingsprogramma maakt de PVV duidelijk geen regeringsverantwoordelijkheid te ambiëren, schrijft Sander van Walsum. Geert Wilders en zijn partij-ideoloog Martin Bosma hebben de parlementaire taal consequent gemeden in het verkiezingsprogramma van de PVV. De titel, Hún Brussel, óns Nederland, zet meteen de toon van het ruim 50 pagina’s tellende manifest. Hierop volgen de soundbites die de opmars van de PVV altijd hebben begeleid: ‘Multiculti-eurocraten’, ‘we zijn gast in eigen land’, ‘bye, bye vrijheid’, ‘knettergekke CO2-maatregelen’, ‘holle bolle EU’, ‘zij de lusten, wij de lasten’, ‘Nederlandse vrijheid of Brusselse slavernij’, ‘onze vlag is rood-wit-blauw’, ‘milieugekkies’, en ga zo maar door.

‘Immigratie belangrijkst’

Telegraaf 03,07.2012  PVV-stemmers vinden immigratie belangrijker dan Europa. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag in samenwerking met ProDemos. In het onderzoek werd gevraagd welke onderwerpen kiezers het zwaarst laten wegen bij het bepalen van hun stem.

Hoofdpunten PVV-programma

Telegraaf 03.07.2012 Een overzicht van de hoofdpunten uit het verkiezingsprogramma van de PVV.

Koffiehuisinspecties en kievitseieren zoeken. Bloemlezing PVV-programma

NRC 03.07.2012 ‘Uit de EU en de euro’ is slechts een tussenstation voor Geert Wilders. Eenmaal los van Europa kan de rest van zijn verkiezingsprogramma ongehinderd uitgevoerd worden. Een plan voor een monoculturele samenleving waarin allochtonen het zwaar te verduren krijgen.

Hier een schets van Wilders’ voornemens. Lees verder›

‘In de praktijk zijn politieke partijen vóór Europese integratie – ook de PVV’

VK 03.07.2012 Onder de kiezers is euroscepsis beduidend couranter dan onder de volksvertegenwoordigers, constateert Adriaan Schout. De verkiezingsstrijd lijkt over, of beter ‘tegen’ Europa te gaan. Ruttes terughoudendheid om over vergezichten en verdiepte integratie te praten is breed uitgemeten als het wegduiken voor gevoelige Europese thema’s. In binnen- en buitenland heerst het beeld dat de regering en de meeste politieke partijen anti-EU of althans intern sterk verdeeld over Europa zijn. Met de onvermijdelijke verdieping van Europese integratie lijkt Europees vuurwerk in de verkiezingsstrijd gegarandeerd.

Wilders: uit de EU stappen

Telegraaf 03,07.2012 Nederland moet weer onafhankelijk worden van Brussel en uit de Europese Unie stappen. Dat betoogde PVV-leider Geert Wilders dinsdag in een toelichting op het verkiezingsprogramma van de PVV, dat de titel ‘Hún Brussel, óns Nederland’ heeft gekregen.

Programma PVV: Nederland uit EU en 140 op de snelweg

Elsevier 03.07.2012 PVV-leider Geert Wilders heeft dinsdag in perscentrum Nieuwspoort zijn verkiezingsprogramma gepresenteerd. De partij wil dat Nederland uit de Europese Unie stapt en noemt het programma een ‘onafhankelijkheidsverklaring’. Dat Europa het belangrijkste thema van de PVV voor de verkiezingen wordt, blijkt ook uit de titel van het programma: hun Brussel óns Nederland. De PVV-leider wil bovendien de euro inruilen voor de gulden, maakte hij al eerder bekend.

Zie ook: 130 kilometer per uur op snelwegen

Verkiezingsprogramma PVV: Nederland moet uit de EU

NRC 03.07.2012 Nederland moet uit de Europese Unie en geen cent meer naar Brussel overmaken. Dat staat in het vandaag verschenen verkiezingsprogramma van de PVV. Nederland moet weer ‘baas in eigen land’ worden, vindt de partij van Geert Wilders.

Paragrafen over ‘minder islam’ ontbreken niet in het verkiezingsprogramma. Zo wil de PVV een wettelijk verbod op ‘generale pardons’ invoeren en wil de partij niet meer dan duizend asielzoekers per jaar toelaten. Ook mogen er geen moskeeën worden gebouwd in de bebouwde kom en komt er een minarettenverbod.

Ook de ‘kopvoddentaks’ staat nog steeds in het programma. Verder wil Wilders de koran en de boerka verbieden en wordt mensen met een dubbele nationaliteit het stemrecht ontnomen. Alleen mensen die goed Nederlands spreken en geen boerka dragen, krijgen een uitkering. Wilders wil een verbod op islamitische scholen.

Wilders: programma onuitvoerbaar door EU

Spits 03.07.2012 Geert Wilders is het niet eens met de uitspraken van de opgestapte Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven. Die verklaren dat de helft van het PVV-verkiezingsprogamma hoe dan ook niet uitvoerbaar is.

Programma PVV: ‘Hún Brussel, Óns Nederland’

Metro 03.06.2012 Wilders zegt al maanden dat de verkiezingen op 12 september wat hem betreft ‘een groot referendum over Europa’ worden. De titel van zijn programma sluit aan bij deze wens. Wilders is fel tegenstander van de Europese Unie. Hij wil dat Nederland uit de EU stapt en de gulden opnieuw invoert.

Verkiezingen draaien voor PVV alleen om EU

NU 03.07.2012  De PVV richt zich voor de Tweede Kamerverkiezingen op “alles wat met de Europese Unie te maken heeft”.

Gerelateerde artikelen;

PVV: “Geen cent meer naar Brussel”

Metro 03.07.2012 Het anti-EU-programma van de PVV is bekend. Nederland moet uit de Europese Unie en geen cent meer naar Brussel overmaken. Dat staat in het dinsdag verschenen verkiezingsprogramma van de PVV. Nederland moet weer ‘baas in eigen land’ worden, vindt de partij van Geert Wilders.

Programma PVV: ‘Hún Brussel, Óns Nederland’

Metro 02.06.2012 Geert Wilders heeft maandag bekend gemaakt dat het verkiezingsprogramma van de PVV ‘Hún Brussel, Óns Nederland’ heet. Het programma wordt dinsdagochtend in Den Haag gepresenteerd.  Wilders is fel tegenstander van de Europese Unie. Hij wil dat Nederland uit de EU stapt en de gulden opnieuw invoert.

‘Provocaties Wilders doen ons niets’

Telegraaf 29.06.2012 De Raad Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) is niet verbaasd over het plan van de PVV om een verbod van moskeeën binnen de bebouwde kom in te stellen. Dat zei een woordvoerder vrijdag.

‘Wij reageren niet op PVV-provocaties’

Spits 29.06.2012 “Het zijn provocaties en daar gaan we verder niet op in”, aldus de Raad Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN). De raad reageert niet verbaasd op de plannen van de PVV voor een verbod op moskeeën binnen de bebouwde kom. De woordvoerder: “Het is een belemmering van de vrijheid van godsdienst.”

‘Provocaties Wilders doen ons niets’

Parool 29.06.2012 De Raad Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) is niet verbaasd over het plan van de PVV om een verbod van moskeeën binnen de bebouwde kom in te stellen. Dat zei een woordvoerder vandaag.

‘Het is een belemmering van de vrijheid van godsdienst’, aldus de woordvoerder. ‘Het zijn provocaties en daar gaan we verder niet op in. We hebben Wilders al een paar keer uitgenodigd voor een inhoudelijk debat, maar dat weigert hij steeds. Naarmate de verkiezingen dichterbij komen, zullen we nog wel meer van dit soort voorbeelden krijgen.’

PVV wil moskee uit bebouwde kom

NU 29.06.2012 DEN HAAG – Binnen de bebouwde kom mogen geen nieuwe moskeeën meer gebouwd worden.  Dinsdag wordt het verkiezingsprogramma van de PVV gepresenteerd.

PVV: Politici en koningin Beatrix moeten salaris inleveren

Elsevier 25.06.2012 De salarissen van politici en leden van het Koninklijk Huis moeten met 20 procent worden verlaagd. Dat zet de PVV in haar verkiezingsprogramma dat over twee weken verschijnt. ‘Het levert geen miljarden op, dat snap ik,’ zegt PVV-leider Geert Wilders tegen het AD. ‘Maar de kiezer kan zo zien dat politici en bestuurders eerst naar zichzelf kijken en fors in hun eigen riante salaris snijden. Zo hoort het.’

Vooral de VVD zou zijn oproep moeten steunen, vindt de PVV’er. ‘Als premier Rutte echt de premier is van alle Nederlanders en niet alleen van de patsers uit Wassenaar en Aerdenhout, dan omarmt hij dit voorstel en is het zo geregeld.’ Het plan van de PVV heeft betrekking op de salarissen van ministers, Kamerleden, europarlementariërs en leden van het Koninklijk Huis.

‘Ministers verdienen nog altijd te weinig, ook in tijden van crisis.’

Lees het commentaar uit 2008 van Arthur van Leeuwen: Geef ministers die 10 procent salarisverhoging!

‘Geef kwartje van Kok terug’

Telegraaf  23.06.2012Om de torenhoge benzineprijzen te drukken, dient de overheid het ’kwartje van Kok’ na ruim twintig jaar te schrappen. Dat wil de PVV, die het plan tot thema maakt bij de komende verkiezingen. Zie ook: ‘Kwartje van Kok’ was werk van CDA

PVV wil kwartje van Kok terug naar burger en forenzentaks terugdraaien

NRC 23.06.2012 De PVV wil dat het ‘kwartje van Kok’ teruggaat naar de burger. Ook moeten de plannen rond de forenzentaks worden teruggedraaid. Die maatregelen staan in het verkiezingsprogramma van de partij van Geert Wilders, zo meldt De Telegraaf vanochtend. Lees verder›

Wilders wil ‘kwartje van Kok’ terug

NU 23.06.2012 AMSTERDAM – De PVV wil het zogeheten kwartje van Kok aan automobilisten teruggeven. Het onderwerp komt in het verkiezingsprogramma van de PVV te staan, maakte partijleider Geert Wilders zaterdag bekend. Ook wil hij de maatregel om de onbelaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer af te schaffen, terugdraaien. Volgens Wilders schelen de twee maatregelen samen ‘drie miljard voor werkend Nederland’.

Wilders presenteert verkiezingsposter: geen slogan, wel een vlag

VK 22.06.2012 De PVV heeft nog geen verkiezingsprogramma of een kandidatenlijst gepresenteerd – dat gebeurt binnenkort – maar de poster is klaar. Op de poster zien we Wilders, losjes met een hand in de zak, met op de achtergrond een wapperende Nederlandse vlag. De partij heeft in tegenstelling tot de meeste andere partijen geen verkiezingsslogan.

 Wilders toont PVV-campagneposter

Telegraaf  22.06.2012 PVV-partijleider Geert Wilders heeft vrijdagochtend de campagneposter onthuld voor de Tweede Kamer-verkiezingen van 12 september. Het pamflet rolt vandaag van de drukpers, aldus Wilders.

Wilders reorganiseert PVV

Spits 04.06.2012 Geert Wilders heeft de eerste voorbereidingen getroffen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september. De leider van de Partij voor de Vrijheid kondigde zaterdag aan dat Barry Madlener terugkeert naar Den Haag. De voormalige makelaar is momenteel fractievoorzitter van de PVV in het Europees Parlement.

Madlener terug in Kamer

Telegraaf 02.06.2012 De delegatieleider van de PVV in het Europees Parlement, Barry Madlener, keert na de verkiezingen van 12 september terug naar de Tweede Kamer. Laurence Stassen volgt hem op als delegatieleider in Brussel, waar ze al namens de PVV een zetel had. Dat zei PVV-leider Geert Wilders zaterdag tegen persbureau ANP.

PVV’er Barry Madlener keert terug naar Tweede Kamer

Elsevier 02.06.2012 PVV-europarlementariër Barry Madlener komt na de verkiezingen van 12 september terug in de Tweede Kamer. Hij is sinds drie jaar delegatieleider voor de partij in het Europees Parlement. Laurence Stassen, die eerder vandaag liet weten te stoppen als leider van de PVV in Limburg, volgt Madlener op als delegatieleider in Brussel. Stassen zat al voor de partij in het Europees Parlement.

PVV-leider Geert Wilders maakte de overstap van Madlener zaterdag bekend. Hij wil zo voorkomen dat de indruk ontstaat dat Stassen het veld moet ruimen vanwege de mislukte coalitie in Limburg.

Zie ook: Stassen weg bij PVV Limburg

Madlener voor PVV naar Tweede Kamer

Parool 02.06.2012 De delegatieleider van de PVV in het Europees Parlement, Barry Madlener, keert na de verkiezingen van 12 september terug naar de Tweede Kamer. Laurence Stassen volgt hem op als delegatieleider in Brussel, waar ze al namens de PVV een zetel had. Dat zei PVV-leider Geert Wilders vandaag tegen persbureau ANP.

PVV Madlener terug naar Den Haag

Spits 02.06.2012 Het wordt weer een beetje gezelliger in de Tweede Kamer. Barry Madlener, delegatieleider van de PVV in het Europees Parlement, komt na de verkiezingen van 12 september namelijk terug naar de landelijke politiek. Limburgse PVV-dominatrix Laurance Stassen neemt het stokje van Madlener in Brussel over, waar ze al namens de PVV een zetel had. Wat ze precies met dat stokje gaat doen is niet duidelijk.

Barry Madlener voor PVV naar Tweede Kamer

NU 02.06.2012 DEN HAAG – De delegatieleider van de PVV in het Europees Parlement, Barry Madlener, keert na de verkiezingen van 12 september terug naar de Tweede Kamer. Laurence Stassen volgt hem op als delegatieleider in Brussel, waar ze al namens de PVV een zetel had. Dat zei PVV-leider Geert Wilders zaterdag.

Geert Wilders groeit bij elke geleden nederlaag

Trouw 24.05.2012 Acties tegen het Europese noodfonds zijn kansloos, maar de PVV-verkiezingscampagne krijgt alle aandacht.

Een rechtszaak, drie keer hoofdelijke stemming afgedwongen, vandaag wellicht nog één of twee keer. De verkiezingscampagne van Geert Wilders met, zoals aangekondigd, als thema Europa, is begonnen.

De oude Wilders is terug: campagnevoeren en provoceren

VK 23.05.2012 PVV-leider Geert Wilders weet de schijnwerpers weer als vanouds op zich gericht door zijn protesten – binnen en buiten het parlement – tegen het EU-noodfonds. Campagnevoeren zit hem in het bloed.

Bij aanvang van het debat over het permanente EU-noodfonds ESM was het gisteravond wederom PVV-leider Geert Wilders die een stunt liet zien. Hoewel hij in principe niets te zoeken had bij het debat – fractiegenoot Tony van Dijk voerde het woord – kwam Wilders als fractievoorzitter onverwachts opdagen om een hoofdelijke stemming aan te vragen om het debat uit te stellen.

PVV begint met keuren kandidaten

Metro 15.05.2012 Geert Wilders gaat zich deze week samen met Tweede Kamerlid Sietse Fritsma en vicevoorzitter van de PVV-fractie in de Eerste Kamer Reinette Klever buigen over nieuwe kandidaten voor de PVV. Dat laat de PVV-leider dinsdag weten.

De gesprekken met de sollicitanten beginnen woensdag. Ook zittende Kamerleden die opnieuw op de lijst willen, worden meegenomen in de sollicitatieprocedure. Begin juli hoopt Wilders zijn lijst met kandidaten voor de verkiezingen van 12 september te kunnen presenteren.

Wilders begint met keuren kandidaten verkiezingen

NU 15.05.2012 AMSTERDAM – Geert Wilders gaat zich deze week samen met Tweede Kamerlid Sietse Fritsma en vicevoorzitter van de PVV-fractie in de Eerste Kamer Reinette Klever buigen over nieuwe kandidaten voor de PVV.

Lees meer over dit onderwerp:

‘Mark Rutte is een bullebak’

VK 14.05.2012 Anderhalf jaar lang heeft Geert Wilders gezwegen, in stilte geleden, binnenskamerse mishandelingen lijdzaam ondergaan, in een nachtmerrie geleefd. Zaterdag hield hij het niet langer en meldde zich bij het tv-programma EénVandaag voor een therapeutische sessie. ‘Daar kwam het hoge woord eruit. Mark Rutte is een bullebak’, schrijft columnist Sheila Sitaling.

Wilders: PVV wordt grootste partij op 12 september

AD 12.05.2012  PVV-leider Geert Wilders liet ook in de uitzending van EenVandaag weten dat premier Rutte hem tijdens het Catshuisoverleg heeft bedreigd en geïntimideerd. Hij is het zeker niet eens met de woorden van de huidig demissionair premier dat ‘een stem op de PVV een verloren stem is’ en kodigde aan dat zijn partij bij de verkiezingen op 12 september de grootste zal worden.

Wilders: ‘Wij worden de grootste op 12 september’

’Door Rutte geïntimideerd in Catshuis’

VK 12.05.2012  Geert Wilders denkt dat zijn PVV bij de verkiezingen op 12 september aanstaande ‘de grootste, zo niet één van de grootste partijen’ zal worden. Hij zei dat vanavond in een interview met EenVandaag.

Wilders reageerde op opmerkingen van Rutte in Pauw & Witteman van gisteren (‘een stem op de PVV is een verloren stem’), maar ook op uitgelekte uitspraken die werden gedaan tijdens het Catshuisoverleg. De huidig demissionair premier zei volgens Wilders tijdens een woedeuitbarsting dat hij ‘zin had om dat partijtje van jou tot op de laatste zetel af te breken’. Rutte gaf gisteren bij P&W toe ‘uit boosheid iets dergelijks te hebben gezegd’.

‘Goede tijd’
Wilders zei tot slot ‘niet met een slecht gevoel’ terug te kijken op de gedoogconstructie met het CDA en de VVD. ‘Het was een goede tijd, waarin het niet altijd makkelijk ging. Maar we hebben verantwoordelijkheid genomen.’ Bekijk het interview hier

Lees ook Wilders: ‘Rutte gedraagt zich als een wildebras’ – 12/05/12

Lees ook Ad Koppejan over samenwerking PVV: ‘Het doet pijn erover te praten’ – 12/05/12

Lees ook CDA-kandidaten bijna allemaal klaar met PVV – 11/05/12

Wilders beschuldigt Rutte van bedreiging en intimidatie

NRC 12.05.2012 Geert Wilders vindt de opmerking van premier Rutte tijdens de Catshuisonderhandelingen dat hij de PVV in zetelaantal wil decimeren “zeer intimiderend”. Dat zei de PVV-leider vanavond in actualiteitenrubriek EénVandaag. Lees verder›

Terugkijken: premier Mark Rutte schoof aan bij Pauw & Witteman

NRC 12.05.2012 Zelfs al ben je Mr. Tefal en lach je alles makkelijk weg, moet je campagne voeren met het oog op de nieuwe verkiezingen. En dus zat de minister-president gisteravond bij ‘s lands grootste talkshow.   Lees verder›

Wilders: ‘Rutte gedraagt zich als een wildebras’

Parool 12.05.2012 Premier Mark Rutte ‘slaat als een wildebras om zich heen door te zeggen dat een stem op PVV een verloren stem is’. Dat liet PVV-leider Geert Wilders vanmorgen weten in een reactie op uitspraken van Rutte. Rutte heeft volgens Wilders in het Catshuis gezegd dat hij uiterst gemotiveerd is de PVV af te breken tot de laatste zetel. ‘Dat zal hem niet lukken. Maar wat Rutte wel afbreekt is Nederland, met een onverantwoord en snoeihard bezuinigingspakket voor 2013 dat werkgelegenheid, koopkracht en economische groei kost en het land overlevert aan Brusselse wolven’, aldus Wilders.

Wilders: Rutte wildebras

Telegraaf 12.05.2012 Premier Mark Rutte ,,slaat als een wildebras om zich heen door te zeggen dat een stem op PVV een verloren stem is”. Dat liet PVV-leider Geert Wilders zaterdag weten in een reactie op uitspraken van Rutte, die vrijdagavond te gast was in het tv-programma Pauw&Witteman.

‘Rutte gedraagt zich als wildebras’

NU 12.05.2012 DEN HAAG – Premier Mark Rutte ”slaat als een wildebras om zich heen door te zeggen dat een stem op PVV een verloren stem is”.  Dat liet PVV-leider Geert Wilders zaterdag weten in een reactie op uitspraken van Rutte, die vrijdagavond te gast was in het tv-programma Pauw&Witteman.

Lees meer over dit onderwerp;

‘Stem op PVV is verloren stem’

Telegraaf 12.05.2012 Een stem op de PVV is een verloren stem, omdat die partij wegloopt voor zijn verantwoordelijkheid. Dat vindt premier en VVD-lijsttrekker Mark Rutte.  Dat bleek vrijdagavond in het tv-programma Pauw&Witteman waar Rutte een uur lang te gast was. De VVD zal zich in de campagne volgens Rutte niet speciaal tegen de PVV richten.

Rutte: stem op PVV is verloren stem

Spits 12.05.2012 Een stem op de PVV is een verloren stem. Dat zei premier en VVD-lijsttrekker Mark Rutte gisteravond in het programma Pauw & Witteman. Volgens hem loopt de partij weg voor zijn verantwoordelijkheid, waardoor je net zo goed niet op die partij kunt stemmen.

Wilders: ‘Straf Kunduz-coalitie hard af’

Spits 07.05.2012 PVV-leider Geert Wilders hoopt dat de Kunduz-coalitie bij de Tweede Kamer-verkiezingen van 12 september “hard wordt afgestraft”. Zie ook: Eurozone op barsten

Wilders wil dat Nederland uit de Europese Unie stapt

NRC 01.05.2012 PVV-leider Wilders wil dat Nederland uit de Europese Unie stapt. Dat heeft hij vanochtend in New York gezegd tegen de NOS. Wilders beloofde uittreding van Nederland tot kernpunt van de komende verkiezingscampagne te maken.

Wilders heeft zin in campagne

Trouw  01.05.2012 Geert Wilders van de PVV gaat ‘met heel veel enthousiasme en goeie zin’ campagne voeren voor de verkiezingen op 12 september. Dat zei hij in New York voor de microfoon van Radio 1.

Wilders wil dat Nederland uit de EU stapt

NU 01.05.2012 PVV-leider Geert Wilders wil dat Nederland uit de Europese Unie stapt. Wat Wilders betreft wordt het behoud van de nationale soevereiniteit van Nederland het hoofdthema van de campagne voor de verkiezingen van 12 september. ”Zonder kunnen we onze identiteit niet verdedigen en niet vechten tegen de islamisering”.

Geert Wilders: Nederland moet uit de EU stappen

Elsevier 01.05.2012 PVV-leider Geert Wilders wil dat Nederland uit de Europese Unie (EU) stapt. Wilders zegt dat een vertrek van Nederland uit de EU een kernpunt wordt in de verkiezingscampagne van zijn partij.

Verder:

Hirsi Ali kritisch op rol Wilders

NRC 13.05.2012 PVV-leider Geert Wilders slaagt er niet in de dingen die hij zegt te vertalen in beleid. Dat zei voormalig VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali in een vandaag uitgezonden interview in het tv-programma Eva Jinek op Zondag. Lees verder›

Hirsi Ali: Wilders biedt geen oplossingen

Elsevier 13.05.2012 PVV-leider Geert Wilders is niet in staat om zijn beloftes aan de kiezer om te zetten in beleid. Dat heeft de in de VS woonachtige Nederlandse publiciste en ex-politica Ayaan Hirsi Ali gezegd in het televisieprogramma Eva Jinek op zondag.

‘Wilders biedt geen oplossingen’

Geert Wilders volgens Ayaan Hirsi Al niet in staat om beloftes om te zetten in beleid

NU 13.05.2012 AMSTERDAM – PVV-leider Geert Wilders is niet in staat om zijn beloftes aan de kiezer om te zetten in beleid.

Lees meer over dit onderwerp;

Hirsi Ali: Wilders biedt geen oplossingen

AD 13.05.2012 ‘Hij heeft een goed gevoel voor wat er leeft. Maar als je niet in staat bent om een coalitie te vormen, niet in staat bent om met partijen samen te werken en niet in staat bent om compromissen te sluiten dan wordt wat je zegt niet tot beleid vertaald’, aldus Hirsi Ali.

De oud-politica denkt dat de kiezers de populistische partij links zullen laten liggen. Ze vindt het goed dat het kabinet is gevallen, ‘maar in Nederland krijgen we bijna Italiaanse toestanden’, stelt Hirsi Ali.

Hirsi Ali: Wilders lost niks op

Telegraaf 12.05.2012 Volgens Ayaan Hirsi Ali moet onder andere de VVD zich uitspreken over de problemen rond de islam en Europa, en dat niet overlaten aan de PVV. „Geert Wilders heeft een goed gevoel voor wat er leeft. Alleen hij doet het op een populistische manier die in ieder geval niet vertaald kan worden naar beleid.”

‘De PVV is op sterven na dood’

Spits 05.05.2012 De PVV wordt zo goed als doodverklaard in een artikel van BBC News. Niemand luistert meer naar Geert Wilders en zijn partij neemt een duik in de peilingen. “Niemand geeft meer iets om wat hij te zeggen heeft. Hij heeft alles weggegooid”, aldus voormalige PVV-lijstkandidaat Geert Tomlow.

Verhofstadt: ‘Einde Wilders nabij’

Wilders staat voor de keuze: macht of Pietje Bell

PVV-filippica blijft kabinet schaden

Wilders haalt uit naar VVD en CDA

NU 04.05.2012 AMSTERDAM – Het CDA en de VVD zijn volgens PVV-leider Geert Wilders met een hetze tegen zijn partij. Dat laat Wilders vrijdag op Twitter weten. “Minister Spies en Opstelten zijn ongeloofwaardige opportunisten”, haalt de PVV-leider uit.

Lees meer over dit onderwerp

Opstelten: Kiezer decimeert PVV

Spits 04.05.2012 Demissionair minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) vindt dat PVV-leider Geert Wilders het landsbelang niet heeft gediend, toen hij het kabinet met VVD en CDA liet vallen. De VVD-bewindsman neemt het Wilders kwalijk. “De kiezer zal daar een oordeel over vellen”, aldus Opstelten.

‘Kiezer oordeelt over afhaken PVV’

NU 04.05.2012 DEN HAAG – VVD-minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) neemt het Geert Wilders kwalijk dat hij het kabinet met VVD en CDA heeft laten vallen.

‘Samenwerking met PVV niet voor herhaling vatbaar’

NU 03.05.2012 Het experiment van de samenwerking met de PVV is ”niet voor herhaling vatbaar”. Dat zei CDA-kandidaatlijsttrekker Liesbeth Spies donderdag in Nieuwsuur.

Brinkman: Wilders wil PVV’ers kwijt door kabinetscrisis

Elsevier 24.04.2012 Voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman zegt dat Geert Wilders nooit van plan is geweest de onderhandelingen in het Catshuis tot een goed einde te brengen. Brinkman zegt dat Wilders een aantal PVV-Kamerleden kwijt wil.

Volgens Brinkman kon de PVV ‘zijn vingers aflikken’ bij het akkoord dat er lag. Dat zegt hij dinsdag in het 3FM-programma Giel. ‘Ik kan me echt niet voorstellen, ook niet op de inhoud, dat Geert hier geen “ja” tegen kon zeggen.’

Vervangers
Brinkman zegt dat Wilders van het begin af aan geen akkoord wilde bereiken. Door toch zeven weken te onderhandelen, deed de PVV-leider alsof er hij er alles aan heeft gedaan om de onderhandelingen te laten slagen, zegt de ex-PVV’er.

Volgens Brinkman, die zich sinds zijn vertrek bij de PVV tegen de partij keert, is Wilders van plan een aantal Kamerleden op een ‘onverkiesbare plek’ te zetten. Wilders zou al een aantal vervangers hebben klaarstaan. Om wie het gaat, weet Brinkman niet.

Commentaar René van Rijckevorsel: Houd verkiezingen zo snel mogelijk: 27 juni dus

Commentaar Eric Vrijsen: Geloofwaardigheid van Wilders is nu weg

Zie ook:

‘Deel PVV-fractie wordt ontslagen’

Spits 24.04.2012 Grote kans dat we een aantal PVV’ers na de verkiezingen niet meer terug zien in de Tweede Kamer. Geert Wilders zal flink gaan huishouden in de fractie. Saillant detail: de PVV’ers die in de gevarenzone zitten, weten dat zelf nog niet. Dat schrijft De Dagelijkse Standaard.

‘Wilders zo weer vergeten’

Spits 23.04.2012 Dat de PVV na de verkiezingen grote kans maakt in de oppositie te belanden, is niet goed voor de partij van Wilders, denkt hij. “Kiezers gaan de PVV daardoor zien als eeuwige oppositiepartij en daar heb je als burger weinig aan.

‘Voor Wilders is de gedoogconstructie altijd een tussenfase geweest’

VK 24.04.2012  Als er één Nederlandse politicus is die in machtstermen en eigenbelang denkt, is dat Geert Wilders, vindt Philip van Praag. Dus zodra de gedoogconstructie hem niet langer profijt op leverde, liet Wilders het minderheidskabinet vallen.

 ‘Wat heerlijk dat Geert Wilders weer lekker zichzelf is’

‘Wilders vertrekt waarschijnlijk – net als Ayaan – naar Amerika’

mei 5, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 reacties

  1. […] Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – PVV […]

    Pingback door Verkiezingen 12.08.2012 beloven een hete Herfst « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 25, 2012

  2. […] Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – PVV […]

    Pingback door Verkiezingen 12.09.2012 beloven een hete Herfst « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 25, 2012

  3. […] Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – PVV […]

    Pingback door Campagne 2e kamerverkiezing 12.09.2012 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | september 2, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: