Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peilingen 2e kamer 27.04.2012 Maurice de Hond – PvdA en PVV zakken

Peil 27.04.2012

De actuele Thermometer.

Een peiling van EenVandaag wijst op een vergelijkbare trend. EenVandaag peilt veel onvrede onder het PvdA-electoraat. Bijna twee derde van de PvdA-kiezers steunt het akkoord dat VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie gisteren sloten. Bijna één op de drie PvdA-stemmers (31 procent) vindt zelfs dat de PvdA-fractie het partijbelang boven het landsbelang heeft gesteld.

En hoe ziet de nieuwe Politieke Barometer van Ipsos Synovate eruit?

Synovate: winst voor D66, PVV lijdt geen schade

Trouw 27.04.2012 D66 profiteert het meest van het ‘wandelgangenakkoord’ dat gisteren door VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie werd gesloten. De partij wint drie zetels en komt daarmee uit op 16. De PVV blijft hangen op 18 zetels.

Dat blijkt uit een peiling die Ipsos Synovate heeft uitgevoerd in opdracht van Nieuwsuur. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de peiling deels is uitgevoerd voordat het nieuwe akkoord gisteren bekend werd gemaakt.

Peiling: PvdA verliest vijf zetels, winst voor gelegenheidscoalitie

Parool 27.04.2012 De PvdA heeft sinds afgelopen zondag vijf zetels verloren, terwijl GroenLinks, D66 en ChristenUnie, de drie partijen die gisteren samen met VVD en CDA tot het ‘wandelgangenakkoord’ kwamen, juist winst pakken. Dat blijkt uit de nieuwste peiling van Maurice de Hond.

GroenLinks stijgt 3 zetels naar 8, D66 2 zetels naar 17 en de ChristenUnie 1 zetel naar 7, aldus peil.nl. Het CDA verliest nu acht zetels, terwijl dat er afgelopen zondag nog tien waren. De VVD verliest twee zetels.

Peiling: PvdA verliest vijf zetels, winst voor gelegenheidscoalitie

Trouw 27.04.2012 De PvdA heeft sinds afgelopen zondag vijf zetels verloren, terwijl GroenLinks, D66 en ChristenUnie, de drie partijen die gisteren samen met VVD en CDA tot het ‘wandelgangenakkoord’ kwamen, juist winst pakken. Dat blijkt uit de nieuwste peiling van Maurice de Hond.

Groen Links stijgt 3 zetels naar 8, D66 2 zetels naar 17 en de ChristenUnie 1 zetel naar 7, aldus peil.nl. Het CDA verliest nu acht zetels, terwijl dat er afgelopen zondag nog tien waren. De VVD verliest twee zetels.

PvdA afgestraft in peilingen

NU 27.04.2012 De PvdA verliest maar liefst 5 zetels na het aannemen van het begrotingsakkoord waarbij de partij niet betrokken was.

Dat blijkt uit een peiling die Maurice de Hond vrijdag hield onder 5000 kiezers.

Afgelopen zondag stond de partij onder leiding van Diederik Samsom nog op 24 zetels, dat waren er zes minder dan bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2010. Nu houdt de partij nog 19 zetels over.

PvdA verliest fors in nieuwe peiling; PVV daalt verder

Elsevier 27.04.2012  De weigering van de PvdA om mee te doen aan het begrotingsakkoord, heeft de partij vijf zetels gekost in de peiling van Maurice de Hond. Stonden de sociaaldemocraten vorige week nog op 24 zetels, nu zijn dat er negentien.

De negentien zetels voor de PvdA zijn er elf minder dan de partij nu heeft in de Tweede Kamer. Daarmee heeft de PvdA sinds de verkiezingen van 2010 van alle partijen de meeste zetels verloren. Uit onderzoek van EenVandaag bleek al dat veel PvdA-kiezers ontevreden zijn over het optreden van partijleider Diederik Samsom.

Zie ook:

PvdA verliest fors in peiling – achterban kritisch over Samsom

NRC 27.04.2012 De PvdA lijkt electoraal te worden gestraft voor het feit dat de partij deze week niet aan tafel zat bij de onderhandelingen over het begrotingsakkoord en dat akkoord ook niet wilde steunen. In een peiling van Maurice de Hond verliest de partij vijf zetels ten opzichte van afgelopen zondag. Lees verder›  

Peilingen: PvdA-leden steunen akkoord, kritiek op Samsom

Trouw 27.04.2012 De PvdA mag er dan graag op wijzen dat het wandelgangenakkoord een onbelangrijk papiertje is met een houdbaarheidsdatum tot 12 september, haar potentiële kiezers denken daar anders over. In de peiling van Maurice de Hond zakt de partij met maar liefst vijf zetels.In de laatste peiling van De Hond zakken de sociaaldemocraten van 24 naar 19 zetels.

GroenLinks profiteert juist van haar deelname aan het wandelgangakkoord en stijgt van vijf naar acht zetels. D66 klimt van vijftien naar zeventien zetels en de ChristenUnie van vijf naar zes. Samen met VVD en CDA komt de christelijk-liberale combinatie uit op 76 zetels.

Advertenties

april 27, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , ,

1 reactie »

  1. Peilingen zeggen niet zoveel. PVV zal fors gaan steigen.

    Reactie door J.Crama | mei 5, 2012 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: