Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me

Het boek van Geert Wilders over de Islam ‘Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me’

Het boek gaat over ‘de ware aard en de gevaren van de islam’ en over hoe de islamisering wereldwijd bestreden kan worden, laat de PVV-leider weten.

„We kunnen in Nederland een hoop doen, maar we willen ook internationaal een signaal afgeven aan de Arabische wereld dat er stevig wordt teruggevochten door een partij die hier veel te vertellen heeft”, aldus Geert Wilders PVV.

Op 1 mei presenteert Wilders in New York het boek Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me (uitgever Regnery). Volgens Wilders gaat het over een aanklacht tegen de islam en de profeet Mohammed.

Zie ook: Het boek van Geert Wilders over de Islamdeel 1

Duitse uitgever ziet af van ‘onwettig’ boek Wilders

Elsevier 29.01.2013 De Duitse uitgever HJB heeft op het laatste moment besloten om het boek ‘Zum Abschuss freigegeben’ van Geert Wilders niet te publiceren. Volgens de uitgever is het boek ‘niet met het Duitse recht te verenigen’. Dat schrijft de Süddeutsche Zeitung dinsdag.

Het boek, dat eerder al in de Verenigde Staten onder de naam Marked for Death werd uitgegeven gaat over de strijd van Wilders tegen de islam.

Uitgever schrapt boek Wilders in Duitsland

Trouw 29.01.2013 De Duitse uitgever HJB ziet af van het publiceren van een boek van Geert Wilders. Zaterdag zou de presentatie zijn van ‘Zum Abschuss freigegeben’ (Vrijgegeven om te worden afgeschoten) maar die is afgeblazen, zo laat de uitgeven dinsdag weten via de website.

Meer over: Geert Wilders Duitsland Europa

Boek Wilders geschrapt

Telegraaf 29.01.2013 De Duitse uitgever HJB ziet af van het publiceren van een boek van Geert Wilders. Zaterdag zou de presentatie zijn van „Zum Abschuss freigegeben” (Vrijgegeven om te worden afgeschoten) maar die is afgeblazen, zo laat de uitgeven dinsdag weten via de website.

Gerelateerde artikelen;

29-01: ‘Nu geen discussie monarchie’

28-01: PVV: bel het Torentje over koopkracht

25-01: WUZmail: PVV heeft lak aan grondwet

25-01: Wilders lanceert website MoskNee

Wilders op anti-islam tournee in VS

Spits 03.09.2012 Geert Wilders gaat begin volgend jaar met de Republikeinse politica Michele Bachmann door Amerika touren en samen met haar spreken over de islam. Dat zegt Wilders in een interview met deze krant.

Turkse minister weigert boek Wilders

Metro 13.06.2012 PVV-Europarlementariër Barry Madlener heeft woensdag de Turkse minister Egemen Bagis het boek van Geert Wilders over de islam aangeboden. De Turkse bewindsman weigerde Marked for Death: Islam’s War against the West and Me in ontvangst te nemen. Een Turkse delegatie bracht woensdag een bezoek aan het Europees Parlement.

In boek is Wilders genuanceerd over moslims

Elsevier 25.05.2012 Marked for Death. Islam’s War Against the West and Me’ is in New Yorkgepresenteerd. Geert Wilders is zijn belofte nagekomen en heeft een boek geschreven over zijn opvattingen. Het is een interessant boek, dat opent met een inleiding van de wereldberoemde Canadese opiniemaker Mark Steyn.

Wie dit boek van Wilders leest en het vergelijkt met dat onzinnige manifest van Anders Breivik, ziet meteen dat Anders Breivik niets aan Wilders heeft. In het boek van Wilders staat niet om de haverklap ‘links’, ‘multiculturalisten’ of ‘cultureel marxisten’, alsof zij de bron zouden zijn van alle ellende zijn in de westerse wereld. Temeer nu hij ook zijn voormalige partij VVD en de hele elite onder vuur neemt. En die zijn echt niet links.

Hier is Wilders zelfs bijna politiek correct genuanceerd. Immers, 7 procent van 1,5 miljard – dat zijn nog steeds bijna 90 miljoen mensen. Wilders citeert uitvoerig Amerikaanse presidenten en politici over de islam. De zesde president van Amerika, John Quincy Adams, schreef en dacht in dezelfde bewoordingen als Geert Wilders: ‘The precept of the Koran is, perpetual war against all who deny, that Mohamet is the prophet of God.’

Ik wist ook niet dat Karl Barth (1886-1968), een van de grootste protestante theologen in de jaren dertig van de vorige eeuw, het naziregime had vergeleken met de islam en Hitler met de profeet Mohammed. Maar ook zijn scherpe en kritische analyse van de Caïro-toespraak van de Amerikaanse president Barack Obama behoort tot de goed beargumenteerde delen van zijn boek.

Nu moeten de tegenstanders van Wilders met zijn boek in debat. Ze moeten laten zien dat Wilders’ analyse en feiten niet kloppen. Treedt de opvattingen van Wilders tegemoet, maar niet hem als persoon.

Alleen Fox biedt Wilders primetime

Trouw 03.05.2012 Met gasten aan een aantal ronde lunchtafels in het Four Seasons Hotel in Midtown Manhattan en hijzelf speechend achter het presentatieblok presenteerde PVV-politicus Geert Wilders (48) deze week zijn boek ‘Marked for Death’ in de Verenigde Staten. ’24 mediaoptredens.

Geweldig!’, zette de man die in de VS qua uiterlijk vaak met Mozart wordt vergeleken op zijn twitteraccount. Maar wie goed zocht, kon Wilders de afgelopen dagen slechts bij een enkel programma zien. Primetime weliswaar, bij Sean Hannity op Fox News.

Moslims ontsteld door boek Wilders

VK 03.05.2012 De Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) is verbijsterd over het nieuwe boek van PVV-leider Geert Wilders. Volgens het grootste samenwerkingsverband van moslimlanden is het boek niets anders dan een herhaling van de haatcampagne van Wilders tegen de islam waarmee hij volgens de OIC zijn vrijheid van meningsuiting misbruikt. Dat heeft de organisatie in een verklaring laten weten.

Moslims ontsteld door boek Wilders

Telegraaf 03.05.2012 De Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) is verbijsterd over het nieuwe boek van PVV-leider Geert Wilders. Volgens het grootste samenwerkingsverband van moslimlanden is het boek niets anders dan een herhaling van de haatcampagne van Wilders tegen de islam waarmee hij volgens de OIC zijn vrijheid van meningsuiting misbruikt.

Moslims verbijsterd over boek Wilders

Spits 03.05.2012 De Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) heeft met verbijstering gereageerd op het boek van PVV-leider Geert Wilders. Volgens hen is het boek een herhaling van de haatcampagne van Wilders tegen de islam. Hij misbruikt volgens het OIC hiermee zijn vrijheid van meningsuiting. Dit meldt de organisatie in een verklaring.

Moslims ontsteld door boek Wilders

NU 03.05.2012 De Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) is verbijsterd over het nieuwe boek van PVV-leider Geert Wilders.

Volgens het grootste samenwerkingsverband van moslimlanden is het boek niets anders dan een herhaling van de haatcampagne van Wilders tegen de islam waarmee hij volgens de OIC zijn vrijheid van meningsuiting misbruikt.

Wilders ontkent plannen voor vertrek naar Amerika

Elsevier 01.05.2012 PVV-leider Geert Wilders ontkent met klem dat hij in de Verenigde Staten is om te solliciteren naar een baan bij een conservatieve denktank. Hij is in New York om een boek over de islam te promoten. Dat meldt de NOS. Wilders’ promotietour door Amerika wordt door sommigen gezien als een open sollicitatie naar een baan bij een conservatieve denktank. Zijn politieke rol in Nederland lijkt uitgespeeld en in Amerika zou hij in veel meer vrijheid kunnen leven.

Vrijheid
Islamcriticus Ayaan Hirsi Ali vertrok eerder ook naar de Verenigde Staten om te gaan werken voor een denktank in Washington. Zij schreef eveneens een boek over de islam voor ze Nederland verliet. Wilders bestrijdt het idee dat hij in Amerika is om zijn verhuizing voor te bereiden. ‘Ik blijf echt in Nederland. Ik ga met heel veel enthousiasme en goede zin de campagne voeren. Na de verkiezingen zullen wij een grote partij worden.’

Maandagavond presenteert hij het boek bij het Gatestone Institute in New York. Daarbij riep Wilders moslims op de islam te verlaten en te kiezen voor ‘vrijheid en welvaart’. Volgens het Algemeen Dagblad hebben Amerikaanse media weinig belangstelling voor het bezoek van de Nederlandse politicus. 

Lees ook de weblog van Afshin Ellian: Geert Wilders is klaar voor vertrek naar Amerika

Wilders verhuist niet naar VS Video

Telegraaf 01.05.2012 Geert Wilders zegt dat hij geen plannen heeft om naar de Verenigde Staten te verhuizen. De PVV-leider gaat ‘met heel veel enthousiasme en goeie zin’ campagne voeren voor de verkiezingen op 12 september.

Wilders: ‘Ik verhuis niet naar Verenigde Staten’

Trouw 01.05.2012 PVV-leider Geert Wilders zegt dat hij geen plannen heeft om naar de Verenigde Staten te verhuizen. ‘Ik blijf echt in Nederland en ga met heel veel enthousiasme en veel goeie zin campagne voeren.’

Wilders: ik blijf in Nederland – ‘boek maakt nog weinig los in VS’

NRC 01.05.2012  PVV-leider Geert Wilders is niet van plan naar de Verenigde Staten te verhuizen. “Ik blijf echt in Nederland. Ik ga met heel veel enthousiasme en heel veel goede zin campagne voeren voor de verkiezingen”, zei hij desgevraagd op Radio 1.

Wilders is in de VS voor de promotie van zijn boek Marked for Death. Voormalig VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali kreeg in de VS ook bekendheid als critica van de islam en ging daar uiteindelijk aan de slag bij de conservatieve denktank American Enterprise Institute.

Wilders ontkent emigratieplannen

NU 01.05.2012 PVV-leider Geert Wilders is niet van plan naar de Verenigde Staten te verhuizen. “Ik blijf echt in Nederland. Bekijk video – Ik ga met heel veel enthousiasme en heel veel goede zin campagne voeren voor de verkiezingen”, zei hij dinsdag desgevraagd op Radio 1.

Wilders in Nederland anti-Europa, in de VS anti-islam

VK 01.05.2012 Terwijl PVV-leider Geert Wilders in Nederland spreekt over de verkiezingen als een ‘referendum over Europa’, predikt hij in Amerika weer zijn anti-islamverhaal, iets wat in Nederland aan belang lijkt te hebben verloren. Hij is in de Verenigde Staten ter gelegenheid van het verschijnen van zijn boek Marked for Death over zijn persoonlijke strijd tegen de islam. Maandag vertelde hij zijn Amerikaanse publiek dat hij gaat campagnevoeren voor Nederlandse soevereiniteit, want ‘zonder soevereiniteit kunnen we onze identiteit niet verdedigen en niet strijden tegen de islamisering’.

Geert Wilders: Nederland moet uit de EU stappen

Elsevier 01.05.2012 Wilders bevestigt berichtgeving hierover van de NOS. Hij is in New York voor de presentatie van zijn boek Marked for Death, over zijn strijd tegen de islam.

Wilders roept in New York opnieuw moslims op om islam te verlaten

Trouw 30.04.2012  PVV-leider Geert Wilders roept moslims in de hele wereld op de islam te verlaten. Hij doet dat vandaag in een speech in New York, ter promotie van zijn boek Marked for Death.

Wilders stelt dat zijn boek geschreven is om mensen te informeren over de ‘totalitaire ideologie’ die de islam volgens hem is. Maar het boek is volgens hem ook een aanmoediging aan vrijheidslievende moslims om de islam de rug toe te keren.

Uitgever: geen presentatie boek Wilders

Trouw 26.04.2012  De PVV-leider wekte eerder de indruk zijn werk over de islam in New York te presenteren. Volgens uitgever Regnery is dat niet het geval. Wilders zal op 1 mei alleen Amerikaanse tv- en radiostations te woord staan. Op 24 maart twitterde de PVV-leider dat het boek bij de drukker lag. ‘Presentatie op dinsdag 1 mei in New York’, schreef hij toen.

Boek Wilders niet gepresenteerd

Telegraaf 26.04.2012 De officiële publicatie van het boek van Geert Wilders in de Verenigde Staten gaat dinsdag niet vergezeld van een boekpresentatie. De PVV-leider wekte eerder de indruk zijn werk over de islam in New York te presenteren.

‘Geen presentatie boek Wilders in VS’

NU 26.04.2012 NEW YORK – De officiële publicatie van het boek van Geert Wilders in de Verenigde Staten gaat dinsdag niet vergezeld van een boekpresentatie. De PVV-leider wekte eerder de indruk zijn werk over de islam in New York te presenteren. Volgens uitgever Regnery is dat niet het geval. Wilders zal op 1 mei alleen Amerikaanse tv- en radiostations te woord staan. Op 24 maart twitterde de PVV-leider dat het boek bij de drukker lag. ”Presentatie op dinsdag 1 mei in New York”, schreef hij

Lees meer over dit onderwerp;

Het boek ligt klaar. Amerika wacht op de nieuwe Ayaan Hirsi Ali. De eenzame moederziel van Wilders zegt: eindelijk een normaal leven op deze aarde. Vaarwel Holland. Het ga je goed. Ik gun hem dit van harte. Wilders heeft te veel geleden in deze moerasdelta.

Geert Wilders is klaar voor vertrek naar Amerika

Elsevier 24.04.2012 Kamerlid Geert Wilders valt niet meer te volgen. Dit is de mening van de meeste mensen die ik sprak. En dat zijn niet alleen tegenstanders van Wilders. De vraag waarmee iedereen worstelt, luidt: waarom heeft Wilders Nederland en zijn eigen politieke beweging in een crisis gestort? Waarom?

‘Wilders vertrekt waarschijnlijk – net als Ayaan – naar Amerika’

VK 23.04.2012  Het anti-islam boek van Wilders dat binnenkort officieel uitkomt, dient volgens jurist Sander Terphuis gezien te worden als een sollicitatiebrief voor een topfunctie in de VS. ‘Het is wel heel erg pijnlijk voor Henk, Ingrid, de AOW’ers en in feite voor het hele land dat Wilders ons gebruikt als springplank voor zijn eigen succes en positie.’

Wilders: ‘Obama is dhimmi’

Telegraaf 20.04.2012 Geert Wilders noemt de Amerikaanse president Barack Obama minachtend een ‘dhimmi’. Die term voor een onderdanige niet-moslim in een moslimstaat gebruikt Wilders in zijn boek Marked for Death, dat op 1 mei wordt gepresenteerd in New York, maar via Amerikaanse boekensites al te koop is.

Inhoud boek Wilders bekend – ‘slechts één keer toont hij zijn emoties’

AD 20.04.2012 Op 1 mei presenteert Wilders in New York het boek ‘Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me’. De inhoud van het boek is echter vandaag door een aantal journalisten ingezien, onder wie journalisten van Nieuwsuur en Vrij Nederland.

Volgens Wilders is zijn boek een aanklacht tegen de islam en de profeet Mohammed. Ook al schrijft hij ‘mij’ in de titel van zijn boek, zitten er volgens Vrij Nederland  weinig persoonlijke passages in het boek.

Boek Wilders duikt op in VS

Telegraaf 20.04.2012 Het nieuwe boek van Geert Wilders, dat 1 mei verschijnt, is opgedoken in de VS. Correspondent Erik Mouthaan van RTL Nieuws liet een exemplaar zien van Marked for Death, zoals de titel in het Engels luidt.

Inhoud boek Wilders bekend – ‘slechts één keer toont hij zijn emoties’

VK 20.04.2012 Op 1 mei presenteert Wilders in New York het boek ‘Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me’. De inhoud van het boek is echter vandaag door een aantal journalisten ingezien, onder wie journalisten van Nieuwsuur en Vrij Nederland.

Het is een bijna academische opsomming van hoe Geert Wilders is geworden zoals hij is geworden, zegt verslaggever Tom Kleijn van Nieuwsuur in het NOS Journaal. ‘Het boek is enorm op de Amerikaanse markt gericht. Hij heeft alleen maar goede woorden voor Israël over en haalt enorm uit naar president Obama.’

Volgens Wilders is zijn boek een aanklacht tegen de islam en de profeet Mohammed. Ook al schrijft hij ‘mij’ in de titel van zijn boek, zitten er volgens Vrij Nederland  weinig persoonlijke passages in het boek.

Inhoud boek Wilders bekend

Trouw 20.04.2012  Het is een bijna academische opsomming van hoe Geert Wilders is geworden zoals hij is geworden, zegt verslaggever Tom Kleijn van Nieuwsuur in het NOS Journaal. Het boek bevat zelfs een bronnenregister en een index.

Slechts één keer toont hij zijn emoties, schrijft Freke Vuijst van Vrij Nederland. Dit was bij de dood van zijn vader in augustus 2005. Wilders kan niet in zijn ouderlijk huis blijven als zijn vader overlijdt omdat hij naar zijn schuilplaats terug moet. Op de weg daar naartoe brak Wilders. ‘Ik moest zo huilen. Er zat geen rem meer op. De bodyguards voelden zich ongemakkelijk en in verlegenheid gebracht. Het zijn goede, geschikte kerels, maar ze zijn vreemden.’

Inhoud boek Wilders bekend – ‘slechts één keer toont hij zijn emoties’

Parool 20.04.2012 Volgens Wilders is zijn boek een aanklacht tegen de islam en de profeet Mohammed. Ook al schrijft hij ‘mij’ in de titel van zijn boek, zitten er volgens Vrij Nederland  weinig persoonlijke passages in het boek.

PVV-filippica blijft kabinet schaden

Trouw 15.04.2012  Op 1 mei zal Geert Wilders in de Verenigde Staten een boek van zijn hand presenteren onder de titel ‘Marked for death: Islam’s war against the West and me’. De titel laat zien dat de strijd tegen wat hij noemt de ‘islamisering’ nog altijd zijn eerste en voornaamste politieke programpunt is. Het kan geen kwaad dat vast te stellen, nu een Catshuisakkoord in zicht lijkt. Mocht dat er komen, dan is de politieke betekenis vooral dat de coalitiepartijen zich, meer nog dan in de eerste periode, aan elkaar verplichten.   

Rutte: boek Wilders boeit me niks

Spits 13.04.2012 Rutte zei niet veel tijd aan het boek te zullen besteden. Wel kondigde de premier aan dat hij afstand zal nemen van het boek als de inhoud ervan “te ver” gaat. Wilders geeft met zijn PVV gedoogsteun aan het minderheidskabinet van Rutte.

Islamboek Wilders interesseert Rutte weinig

VK 13.04.2012  Op 1 mei presenteert Wilders in New York het boek ‘Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me’. Volgens Wilders gaat het over een aanklacht tegen de islam en de profeet Mohammed. Islamboek Wilders interesseert Rutte weinig

Geen interesse Rutte in boek Wilders

Telegraaf 13.04.2012 Op 1 mei presenteert Wilders in New York het boek ‘Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me’. Volgens Wilders is het een aanklacht tegen de islam en de profeet Mohammed.

Rutte zei niet veel tijd aan het boek te zullen besteden. Wel kondigde de premier aan dat hij afstand zal nemen van het boek als de inhoud ervan „te ver” gaat. Wilders geeft met zijn PVV gedoogsteun aan het minderheidskabinet van Rutte.

Islamboek Wilders interesseert Rutte weinig

NU 13.04.2012 DEN HAAG – Premier Mark Rutte heeft weinig behoefte om het boek van PVV-leider Geert Wilders over de islam te lezen. ”Ik weet wat de PVV vindt van de islam”, aldus Rutte vrijdag na afloop van de ministerraad.

Op 1 mei presenteert Wilders in New York het boek Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me. Volgens Wilders gaat het over een aanklacht tegen de islam en de profeet Mohammed.

april 13, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 reacties

 1. Komt het boek ook uit nederland geschreven zal het graag willen lezen

  Reactie door corolna herblot | mei 1, 2012

 2. […] Geert Wilders PVV – Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me […]

  Pingback door Geert Wilders PVV versus anti-islamfilm Innocence of Muslims Islam « Debat in de Digitale Hofstad | september 16, 2012

 3. […] Geert Wilders PVV – Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me […]

  Pingback door Geert Wilders PVV en de anti-de-islamisering van Nederland « Debat in de Digitale Hofstad | november 9, 2012

 4. […] Geert Wilders PVV – Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me […]

  Pingback door Geert Wilders PVV alvast in de Kerststemming « Debat in de Digitale Hofstad | december 6, 2013

 5. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me […]

  Pingback door 11 jaar bedreiging Geert Wilders PVV « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 24, 2015

 6. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me […]

  Pingback door Nog steeds vreest Geert Wilders voor zijn leven ! « Debat in de Digitale Hofstad | november 12, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: