Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peilingen 2e kamer 08.04.2012 Maurice de Hond – PvdA gestegen naar 23 zetels

PvdA gestegen.

De PvdA wint opnieuw twee zetels en komt daarmee uit op 23.

De PVV daarentegen levert twee zetels in komt daarmee op de laagste score (19) sinds de Tweede Kamerverkiezingen in 2010.

De SP daalt 1 zetel, net als de ChristenUnie. Sinds de PvdA weer aan het terugkomen is, is de SP 4 zetels gedaald en staat nu op 29 zetels.

Het CDA en VVD zijn ten opzichte van vorige week juist een zetel gestegen.

De actuele Thermometer.

PVV op laagste punt in peiling sinds verkiezingen

Elsevier 08.04.2012 Als er nu verkiezingen zouden zijn, krijgt de PVV negentien zetels. Dat is twee minder dan vorige week en het laagste niveau sinds de Tweede Kamerverkiezingen in juni 2010.

Dat blijkt uit de peiling van Maurice de Hond. De opiniepeiler voorspelt grote verschuivingen als bekend wordt gemaakt waar VVD, CDA en PVV miljarden op zullen bezuinigen en wat de partijen hebben binnengehaald.

Winst is er deze week voor de VVD, die van 31 naar 32 zetels stijgt. Ook het CDA wint een zetel en stijgt naar 14. Volgens de geruchten uit het Catshuis lukt het de regeringspartijen flinke hervormingen door te voeren, waar gedoogpartner PVV zich eerder tegen verzette. Zou zou er fors worden bezuinigd op de ww en gaat de verhoging van de AOW-leeftijd mogelijk eerder in.

Herstel PvdA
De PvdA wint eveneens. Sinds fractievoorzitter Job Cohen werd vervangen voor Diederik Samsom is de partij negen zetels gestegen. Deze week is de winst twee zetels, de partij staat op 23. De blunders van het inmiddels opgestapte Kamerlid John Leerdam hebben dus geen effect op de peilingen.

De SP verliest een zetel en komt uit op 29. Sinds het beter gaat met de PvdA is de socialistische partij vier zetels kwijtgeraakt en D66 twee. De ChristenUnie staat deze week op 5 zetels, een minder dan vorige week.

Zie ook:

Winst PvdA, verlies PVV

Telegraaf 08.04.2012  De afgelopen weken hebben zowel binnen de links als de rechts politieke partijen interne verschuivingen plaats gevonden en dat is goed te zien als de uitslag van de wekelijkse politieke barometer van Maurice de Hond vergeleken wordt met de uitslag van 7 weken geleden. De PVV is deze week 2 zetels gedaald naar 19, de laagste score sinds de verkiezingen van 2010 en daarmee 5 zetels lager dan 7 weken geleden. VVD en CDA zijn beiden 1 zetel gestegen.

PVV daalt verder in peiling

Parool 08.04.2012 De PVV zou, als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, 19 zetels halen, 2 minder nog dan wanneer ze vorige week waren geweest. De partij haalde er bij de laatste verkiezingen 24.

PVV daalt verder in peiling

VK 08.04.2012 Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. De PvdA zou 23 halen, 2 meer dan vorige week, maar nog altijd 7 minder dan bij de laatste verkiezingen.

http://static1.ad.nl/static/photo/2012/15/16/12/20120408110933/media_xll_1171707.jpg

PVV daalt verder in peiling

AD 08.04.2012  De PVV zou, als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, 19 zetels halen, 2 minder nog dan wanneer ze vorige week waren geweest. De partij haalde er bij de laatste verkiezingen 24.

Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. De PvdA zou 23 halen, 2 meer dan vorige week, maar nog altijd 7 minder dan bij de laatste verkiezingen.

Herstel PvdA zet door in peiling

NU 08.04.2012 – Het herstel van de PvdA blijft ook deze week doorgaan. De partij van leider Diederik Samsom wint opnieuw twee zetels en komt daarmee uit op 23.

Dat blijkt uit de laatste peiling van Maurice de Hond.

PVV in de min, PvdA in de plus

Spits 08.04.2012 Maurice de Hond heeft vandaag weer zijn wekelijkse peilingscijfertjes gepubliceerd. De grootste veranderingen ten opzichte van vorige week zijn de +2 van de PvdA (dat echter nog steeds op een verlies van 7 zetels staat ten opzichte van de laatste verkiezingen) en de -2 van de PVV (dat daardoor op -5 staat).

Advertenties

april 8, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: