Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7

Zo verklaarde parlementair historicus Peter van der Heiden van de Radboud Universiteit in Nijmegen donderdag het ‘afbrokkelen’ van de PVV. „Het is ook een kwestie van: als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Kamerlid Hero Brinkman heeft laten zien dat opstappen bij de PVV niet meteen betekent dat je een paria wordt en nu durven provinciale PVV’ers ook van zich te laten horen.”

‘Hakken werkt tegen Wilders’

Telegraaf 19.04.2012 „Voortdurend hakken op alles en iedereen en geen enkel compromis willen sluiten, gaat tegen Wilders werken. De PVV-fractieleden in de lokale en provinciale politiek krijgen er genoeg van om als kleine jongens aan zijn leiband te lopen.”

Verder:

Zeeuws PVV-Statenlid weg vanwege salaris medewerker

Elsevier 16.05.2012 Het hele budget van de Zeeuwse PVV-fractie gaat op aan het salaris van de stiefdochter van fractievoorzitter Peter van Dijk, zegt Statenlid Ruud Muste. Hij verlaat de fractie.

Volgens Muste gaat al het geld van de partij, 18.000 euro per jaar, naar de stiefdochter van Van Dijk die als medewerker voor de partij actief is. De fractie zou hier niet mee hebben ingestemd en ook niet over zijn ingelicht.

De voormalig PVV’er gaat alleen verder onder de naam Helder Zeeland. Muste is niet het eerste statenlid van de PVV dat de partij verlaat. Ook in Noord-Holland, Drenthe, Limburg, Noord-Brabant en Friesland verloor de partij Statenleden die uit onvrede voor zichzelf begonnen.

‘Al het Zeeuwse PVV-geld naar medewerkster’

Trouw 16.05.2012 De stiefdochter van de Zeeuwse PVV-fractievoorzitter Peter van Dijk krijgt voor haar werk als fractiemedewerker zo’n riant salaris, dat Statenlid Ruud Muste niet meer genoeg krijgt om zijn werk te doen. Muste stapt daarom uit de PVV-fractie, zo liet hij woensdag per brief weten.

Zeeuwse PVV’er stapt op

Telegraaf 16.05.2012 stiefdochter van de Zeeuwse PVV-fractievoorzitter Peter van Dijk krijgt voor haar werk als fractiemedewerker zo’n riant salaris, dat Statenlid Ruud Muste niet meer genoeg krijgt om zijn werk te doen. Muste stapt daarom uit de PVV-fractie, zo liet hij woensdag per brief weten.

Statenlid verlaat PVV uit ‘schaamte voor uitspraken Wilders’

Hero Brinkman: het rommelt in de PVV achter de schermen

NRC 08.04.2012 Het rommelt in de PVV achter de schermen. Dat zei Hero Brinkman vanochtend in het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag. Brinkman verwacht dat meer PVV’ers zich de komende tijd zullen uitspreken en “zich proberen los te worstelen” uit de partij.

Brinkman: Ook andere PVV’ers gaan zich los worstelen

Trouw 08.04.2012 Hero Brinkman verwacht dat ook andere PVV’ers zich los zullen worstelen. ‘Voor de buitenwereld lijkt de partijdiscipline groot, maar ik weet dat intern het een en ander rommelt. Daar zijn dingen gaande, achter de schermen. Ik verwacht dat mensen zich binnenkort gaan uiten en zich gaan proberen los te worstelen’, zei de afvallige PVV’er in het televisieprogramma Eva Jinek op zondag.

Brinkman: Ook andere PVV’ers gaan zich los worstelen

Vertrek Hero BrinkmanAD 08.04.2012 Hero Brinkman verwacht dat ook andere PVV’ers zich los zullen worstelen. ‘Voor de buitenwereld lijkt de partijdiscipline groot. Brinkman benadrukte dat hij niet met modder wil gooien naar zijn oude partij, maar herhaalde tegelijkertijd dat ‘het onacceptabel is wat Geert doet’ en dat de PVV volgens ‘een pervers systeem’ opereert. ‘Maar ik ben niet boos en ik koester geen wrok’, aldus Brinkman. 

Dubbel gevoel – Brinkman zei verder dat het ‘rommelt’ binnen de PVV. De politicus heeft nog altijd een dubbel gevoel over zijn vertrek: ”Teleurstelling en opluchting, maar de teleurstelling weegt zwaarder. Zes jaar poets je niet zomaar weg.”

Hero Brinkman wil zich richten op ouderen en Antillen

NU 08.04.2012 Voormalig PVV-lid Hero Brinkman wil zich in zijn toekomstige politieke werk onder meer gaan toeleggen op ouderen.

Brinkman: ‘De PVV is gewoon een soort Stasi’

VK 26.03.2012 De PVV is volgens de deze week opgestapte Hero Brinkman zo gesloten, dat je de partij bijna kunt vergelijken met de Stasi, de voormalige Oost-Duitse binnenlandse veiligheidsdienst. Brinkman deed zijn uitspraken in het televisieprogramma Brandpunt.

Zie: ‘Kennis Brinkman over PVV bom onder kabinet’

Zie: Hero Brinkman op eigen benen

en ook: 

NRC 18.04.2012 Het Drentse Statenlid Frans van Rhee stapt uit de PVV, zo meldt de NOS vanmiddag. In een verklaring laat Van Rhee weten dat hij zich schaamt voor het landelijke beleid van de partij.

Drents Statenlid PVV schaamt zich en stapt op

Trouw 18.04.2012 Het Drentse Statenlid Frans van Rhee stapt uit de PVV en gaat verder als eenmansfractie Groep Van Rhee. In een verklaring die vandaag door de provincie Drenthe naar buiten werd gebracht, zegt hij dat hij zich steeds meer schaamt voor de uitspraken en het beleid van de landelijke PVV.

Statenlid stapt uit PVV

Telegraaf  18.04.2012 Het Drentse Statenlid Frans van Rhee stapt uit de PVV en gaat verder als eenmansfractie Groep Van Rhee. In een verklaring die woensdag door de provincie Drenthe naar buiten werd gebracht, zegt hij dat hij zich steeds meer schaamt voor de uitspraken en het beleid van de landelijke PVV.

PVV-Statenlid stapt ‘uit schaamte’ op

Spits 18.04.2012 Opnieuw raakt de PVV een Statenlid kwijt. Frans van Rhee stapt uit de partij in Drenthe en gaat verder als eenmansfractie Groep Van Rhee. Saillant: de Drent werd nog geen maand geleden beëdigd.

In een verklaring die vandaag door de provincie Drenthe naar buiten werd gebracht, zegt hij dat hij zich steeds meer schaamt voor de uitspraken en het beleid van de landelijke PVV.

Zie ook:

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6

Gedonder bij de PVV in Den Haag

Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun 

Van Gedoogsteun, Minderheidskabinet en Gatenkaas.

Hero Brinkman PVV – Een zuipschuit maar zeker geen drankorgel

Hero Brinkman van de PVV slaat weer door 

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 5

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent deel 4

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent deel 3

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ! – deel 2

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent !!!!!deel 1

april 8, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 reacties

 1. […] PVV middels de gewraakte gedoogconstructie een heet hangijzer te zijn. Menig binnenbrandje 1, binnenbrandje 2 moest geblust worden bij de PVV. Het beloofde dus al in 2011 en in 2012  een hete Lente te […]

  Pingback door Na de val van kabinet Rutte 1 op weg naar de 2e kamerverkiezingen 2012 « Debat in de Digitale Hofstad | april 23, 2012

 2. […] PVV middels de gewraakte gedoogconstructie een heet hangijzer te zijn. Menig binnenbrandje 1, binnenbrandje 2 moest geblust worden bij de PVV. Het beloofde dus al in 2011 en in 2012  een hete Lente te […]

  Pingback door De lakmoesproef voor een nieuwe regeringscoalitie in 2012 « Debat in de Digitale Hofstad | april 27, 2012

 3. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 8, 2012

 4. […] Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 9 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 30, 2012

 5. […] Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 12 « Debat in de Digitale Hofstad | december 14, 2013

 6. […] Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 13 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 8, 2014

 7. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7 […]

  Pingback door Is ex-PVVer Daniel van der Stoep echt een Seksbeest ?? « Debat in de Digitale Hofstad | november 23, 2015

 8. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7 […]

  Pingback door Gedonder met Michael Heemels van de PVV Limburg deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 26, 2016

 9. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ?? – deel 16 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 14, 2017

 10. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ?? – deel 18 « Debat in de Digitale Hofstad | september 9, 2017

 11. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7 […]

  Pingback door Debat in de Digitale Hofstad | januari 9, 2018

 12. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7 […]

  Pingback door Gedonder met Henk van Deún PVV « Debat in de Digitale Hofstad | januari 9, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: