Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 04.03.2012 Maurice de Hond – PvdA stijgt 2 zetels

PvdA in de lift.

De PvdA is in de peilingen met  twee zetels gestegen tot 18 zetels. In de peiling van zondag verliest het CDA in vergelijking met vorige week 1 zetel en komt uit op 11, 10 minder dan het huidige zetelaantal. Ook GroenLinks levert 1 zetel in: de 6 zetels nu zijn er 4 minder dan bij de laatste verkiezingen.

Verder zijn er geen wijzigingen. VVD en SP zijn de grootste partijen met allebei 32 zetels. In vergelijking met het huidige zetelaantal is dat voor de VVD een winst van 1 zetel, voor de SP 17. De PVV staat op 22 zetels, 2 minder dan nu in de Kamer.

In de peiling scoort D66 17 zetels (10 inde Kamer), ChristenUnie 5 (5), De Partij voor de Dieren 3 (2) en de SGP 3 (2). 50PLUS, nu niet vertegenwoordigd in het parlement, zou volgens de peiling 1 zetel krijgen.

De actuele Thermometer.

PvdA wint in peiling door strijd om leiderschap

Parool 04.03.2012 De PvdA heeft er vandaag in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond 2 zetels bij gekregen in vergelijking met vorige week. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PvdA volgens de peiling uitkomen op 18 zetels. Dat zijn er nog altijd 12 …

Nieuwe aandacht laat PvdA stijgen

Telegraaf 04.03.2012 De PvdA is in de peilingen twee zetels gestegen tot 18. Dat lijkt samen te hangen met de media-aandacht rond de verkiezingen van de nieuwe partijleider.

PvdA stijgt in peilingen door verkiezing

Spits 04.03.2012 Het vertrek van Job Cohen en de daarop losgebarsten strijd om het leiderschap lijkt voor de PvdA een positieve uitwerking te hebben. De partij heeft er vandaag in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond 2 zetels bij gekregen in vergelijking met vorige week en komt daarmee op 18 zetels. De winst is waarschijnlijk te danken aan de publiciteit die de interne… Lees meer >

PvdA blijft stijgen in peiling

Metro 04.03.2012 De PvdA blijft stijgen in de peiling van Maurice de Hond. Vorige week won de partij na het aftreden van Job Cohen als partijleider al twee zetels. Deze week stijgt de partij opnieuw met twee zetels om uit te komen op achttien.

Strijd om leiderschap helpt PvdA

De Pers 04.03.2012 De PvdA heeft er zondag in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond 2 zetels bij gekregen in vergelijking met vorige week. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PvdA volgens de peiling uitkomen op 18 zetels.  

PvdA blijft stijgen in peiling – Video

De Pers 04.03.2012 De PvdA blijft stijgen in de peiling van Maurice de Hond. Vorige week won de partij na het aftreden van Job Cohen al twee zetels. Deze week stijgt de partij met twee zetels en komt uit op achttien.

Strijd om leiderschap helpt PvdA in peiling

NU 04.03.2012 DEN HAAG – De PvdA heeft er zondag in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond 2 zetels bij gekregen in vergelijking met vorige week. 

Bekijk video – Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PvdA volgens de peiling uitkomen op 18 zetels. Dat zijn er nog altijd 12 minder dan nu in de Tweede Kamer.

PvdA stijgt in peiling door strijd om leiderschap

Elsevier 04.03.2012 Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Daarmee is de oppositiepartij terug op het niveau van voor de uitspraken van partijvoorzitter Hans Spekman en voormalig fractievoorzitter Job Cohen.

Cohen zei dat de SP ‘alles overziende staat zij wat uitgangspunten betreft waar wij staan’. De flirt met de SP zorgde binnen de partij voor veel kritiek en de PvdA verloor drie zetels in de peiling van Maurice de Hond. Cohen trad enkele dagen later af.

maart 4, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: