Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peilingen 2e Kamer 26.01.2012 Synovate – SP weer de grote winnaar

SP zet opmars voort.

De SP zet haar opmars voort. In de Politieke Barometer van deze week staat de partij op 29 zetels. Een stijging van maar liefst zeven zetels ten opzichte van de vorige peiling. Alleen in maart 2007 was de partij met 30 zetels groter in de Politieke Barometer.

De jongste winst komt voor een belangrijk deel van terugkerende kiezers die in 2010 SP hebben gestemd, maar waren uitgeweken naar andere partijen of niet wisten waarop ze zouden stemmen. Daarnaast zien we dat kiezers van de PVV en GroenLinks overstappen naar de SP. De PvdA verliest al veel langer kiezers aan de SP en dat is ook in deze peiling zo.

De winst heeft te maken met de populariteit van Emile Roemer. Hij is de best beoordeelde fractieleider en scoort met een 7,1. Eind 2011 scoorde hij nog een 6,8.

De gedoogcoalitie verliest deze week fors, de VVD verliest drie zetels en de PVV vier. De gedoogcoalitie komt hiermee uit op 68 zetels; een laagterecord.

Peilingen de Politieke Barometer – 26.01.2012 Synovate

Wie zijn de mensen die zowel sympathie hebben voor de SP als de PVV?

Roemer universeel gewaardeerd  

Emile Roemer moet op zijn hoede zijn

Trouw 30.01.2012  SP-leider Emile Roemer zal ongetwijfeld met enige verwondering naar de diverse opiniepeilingen kijken, waarin zijn partij record na record breekt. In de gisteren bekendgemaakte peiling van Maurice de Hond behaalde de SP met 34 zetels een nieuw hoogtepunt.

In de politieke barometer van Ipsos Synovate van afgelopen donderdag scoorde de partij 29 zetels. In de Kamer beschikken de socialisten over 15 zetels.

 

‘Premier Roemer mag het proberen – maar dat linkse feest komt er niet’

VK 28.01.2012 Wordt Roemer straks premier? Martin Sommer is van mening dat de goedlachse Roemer het mag proberen. Maar hoe gaat premier Roemer straks de schuldencrisis te lijf? 

Opkomst SP toont dat democratie nog niet af is

Trouw 28.01.2012 Vanaf 1917 kwam in de westerse wereld de democratische staatsvorm als ideaal op. Dat was te danken aan de Amerikanen, die zich in dat jaar in de Eerste Wereldoorlog mengden onder het motto ‘making the world safe for democracy’.

Next checkt: de zes beweringen van Wilders over de SP

NRC 27.01.2012 Kloppen de uitspraken die de PVV-leider deze week deed over de SP van Emile Roemer?  Afgelopen dinsdag vroeg Frits Wester op RTL Z aan PVV-leider Geert Wilders of hij snapte dat de Socialistische Partij in de peiling van Maurice de Hond de grootste van het land is.

Wilders noemde SP-leider Emile Roemer een “sympathieke man”, die het goed doet in de peilingen. Maar, vervolgde hij toen:  ”Als je kijkt naar de inhoud waar de SP voor staat, dan snap ik daar helemaal niets van.” Daarop deed Wilders zes beweringen over de doelstellingen van de SP. next.checkt elk van zijn zes beweringen.

 
Angst voor eurocrisis stuwt SP naar grote hoogten

Trouw 26.01.2012 Hoewel de SP al jaren hetzelfde verhaal vertelt en ook alweer een tijdje Emile Roemer als voorman heeft, vlogen de socialisten afgelopen weekend opeens naar de virtuele koppositie. Als er nu verkiezingen zouden zijn, komt de SP op 32 zetels uit, zo peilde Maurice de Hond.

Waar komen die zetels vandaan? Is de kiezer teleurgesteld in Geert Wilders? Ging de PVV-leider met zijn kritiek omtrent het bezoek van koningin Beatrix aan Oman te ver? Of is het succes helemaal toe te schrijven aan Roemer? Het speelt allemaal mee, zegt opiniepeiler De Hond, maar de belangrijkste oorzaak is volgens hem toch een andere. Namelijk: de angst voor de crisis

Als de SP de grootste wordt…

Trouw 26.01.2012 Lokale SP-politici hebben veel, heel veel vertrouwen in Emile Roemer. Ook zij menen dat hun partij klaar is om te regeren. Hoe zien ze dat voor zich? Lokaal bevalt samenwerken met de VVD vaak goed. Kan dat landelijk ook?

‘Alles hangt af van de verkiezingsuitslag, maar stel dat we de eerste of tweede partij van Nederland worden, dan kunnen we zelf het initiatief nemen. Dan is het geen kwestie meer van worden gevraagd”, weet Vincent Mulder, voorzitter van de SP-afdeling in Hengelo en gemeenteraadslid. Grootste van het land, dat klinkt als een droom. “Wel een droom die leeft bij steeds meer mensen.”

SP ook grote winnaar in peiling politieke barometer

Elsevier 26.01.2012 De opmars van de SP zet ook door in de Politieke Barometer van onderzoeksbureau Synovate. Twee weken geleden stond de SP in de Barometer nog op 22 zetels. Deze week staat de partij op 29 zetels. Het is daarmee in de peiling de tweede partij van Nederland.

De VVD is in de peiling goed voor 32 zetels. De liberalen hebben nu 31 zetels in de Tweede Kamer.

Populaire leider
Afgelopen weekend was de SP in de peiling van Maurice de Hond voor de eerste keer de grootste partij met 32 zetels. In het parlement bezetten de socialisten 15 zetels.

De 29 zetels in de barometer van donderdag betekenen net geen record voor de SP. Alleen in het voorjaar van 2007 was de partij met 30 zetels nog iets groter. De huidige stijging wordt vooral toegeschreven aan de populariteit van SP-leider Emile Roemer

Opnieuw duidelijke opmars voor SP in peiling 

AD 26.01.2012 De opmars van de SP zet ook in de politieke barometer van onderzoeksbureau Ipsos Synovate door. Afgelopen weekeinde was de SP in de peiling van Maurice de Hond voor de eerste keer de grootste partij met 32 zetels. Vandaag is de SP in de barometer met 29 zetels de tweede partij, na de VVD met 32. De liberalen hebben nu 31 zetels in de Tweede Kamer.

Opnieuw duidelijke opmars voor SP in peiling

Parool 26.01.2012 De opmars van de SP zet ook in de politieke barometer van onderzoeksbureau Ipsos Synovate door. Afgelopen weekeinde was de SP in de peiling van Maurice de Hond voor de eerste keer de grootste partij met 32 zetels. Vandaag is de SP in de barometer met 29 zetels de tweede partij, na de VVD met 32. De liberalen hebben nu 31 zetels in de Tweede Kamer.

Ook opmars SP in barometer

Telegraaf 26.01.2012 De opmars van de SP zet ook in de politieke barometer van onderzoeksbureau Ipsos Synovate door. Afgelopen weekeinde was de SP in de peiling van Maurice de Hond voor de eerste keer de grootste partij met 32 zetels. Donderdag is de SP in de barometer met 29 zetels de tweede partij, na de VVD met 32.

Opmars SP zet door

De Pers 26.01.2012 De opmars van de SP zet ook in de politieke barometer van onderzoeksbureau Ipsos Synovate door. Afgelopen weekeinde was de SP in de peiling van Maurice de Hond voor de eerste keer de grootste partij met 32 zetels. Donderdag is de SP in de barometer met 29 zetels de tweede partij, na de VVD met 32.

Megasprong SP in peiling Synovate

Coalitie verliest populariteit

NU 26.01.2012  – De SP is in rap tempo de coalitie in populariteit aan het bijhalen, blijkens de recentste peiling van Ipsos Synovate.

SP wint zeven zetels in Politieke Barometer

De Pers 26.01.2012  De SP stijgt steeds verder in populariteit. In de Politieke Barometer van Ipsos Synovate boeken de socialisten zeven zetels winst en komen op 29. De VVD blijft ondanks drie zetels verlies de grootste partij met 32 zetels.

Dit in tegenstelling tot de peiling van Maurice de Hond, waarin de SP met 32 zetels de grootste partij is. De SP was alleen in maart 2007 groter in de Politieke Barometer. Toen haalde de partij dertig virtuele zetels, twee keer zo veel als het aantal huidige SP-Kamerleden.

Ook duidelijke opmars SP in barometer

26.01.2012 De opmars van de SP zet ook in de politieke barometer van onderzoeksbureau Ipsos Synovate door. Afgelopen weekeinde was de SP in de peiling van Maurice de Hond voor de eerste keer de grootste partij met 32 zetels. Donderdag is de SP in de barometer met 29 zetels de tweede partij, na de VVD met 32.

januari 28, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] Peilingen 2e Kamer 26.01.2012 Synovate – SP weer de grote winnaar […]

  Pingback door Kabinet VVD-SP in 2012 ? « Debat in de Digitale Hofstad | januari 28, 2012

 2. […] Peilingen 2e Kamer 26.01.2012 Synovate – SP weer de grote winnaar […]

  Pingback door Een heet en een rood Voorjaar komt eraan « Debat in de Digitale Hofstad | januari 28, 2012

 3. […] Peilingen 2e Kamer 26.01.2012 Synovate – SP weer de grote winnaar […]

  Pingback door Emile Roemer SP de nieuwe (oppositie)leider ?? « Debat in de Digitale Hofstad | januari 28, 2012

 4. […] lees ook: Peilingen 2e Kamer 26.01.2012 Synovate – SP weer de grote winnaar […]

  Pingback door Klimt de SP in 2018 uit het diepe dal ???? « Debat in de Digitale Hofstad | december 14, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: