Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Kabinet VVD-SP in 2012 ?

SP-fractievoorzitter Emile Roemer ziet zijn partij in de toekomst best regeren met tegenpool de VVD.  Dat blijkt uit de woorden van de politicus in dagblad Trouw.

Marijnissen: ‘SP sluit geen enkele democratische partij uit’ (BNR Nieuwsradio: Bernard Hammelburg – Jan Marijnissen)

Twee jaar geleden kende niemand Emile Roemer nog, nu heeft hij zichzelf uitgeroepen tot leider van de oppositie. En trouwens: de SP wil ook graag meeregeren, liet hij maar vast weten. Een kabinet met SP is niet langer een hersenschim

Echter als de SP de mogelijkheid krijgt om te regeren ziet hij vooral kansen in een samenwerking met de PvdA, GroenLinks, D66 en CDA. Een heet en een rood Voorjaar komt eraan

Wordt Emile Roemer SP de nieuwe leider ?? Roemer ziet zichzelf overigens niet snel minister worden. “Ik ben harder nodig in de fractie”, zegt hij. Toch sluit hij zo’n functie niet helemaal uit. “Als de verkiezingen pas over drie jaar zijn, dan misschien weer wel.”

Twee werelden botsen, het contact ontbreekt.

In de politiek is het grote gelijk aan PVV en SP.

Zoveel ging er mis, zij hebben het gezegd maar ze zijn alleen maar tegengewerkt. Europa, inhalige bankiers, korten op het pensioen. Het is inderdaad gezegd, het gelijk is gehaald.

En nu? Wilders staat met één been in de regering. Roemer staat met één been in de volgende regering. Veel vertrouwen geeft het niet. Handen af van het pensioen, handen af van de hypotheekrenteaftrek, handen af van de zorg – daarmee komen we er niet.

Mij baart het vooruitzicht van de SP in de regering meer zorgen dan de huidige bemoeienis van de PVV. Wilders heeft immers geen klagen over weerwerk terwijl er een flinke intellectuele verleiding schuilt in die sympathieke Roemer.
Sommer: ‘Rutte gaat goednieuwsshow en vrome leugens niet volhouden’

VK 21.01.2012 Martin Sommer Dit minderheidskabinet beloofde iets meer waarheid over politieke problemen dan gebruikelijk. Dat valt tegen, stelt Volkskrant-redacteur Martin . Dit minderheidskabinet beloofde iets meer waarheid over politieke problemen dan gebruikelijk. Dat valt tegen, stelt Volkskrant-redacteur Martin Sommer. ‘De werkelijkheid buigt voor de stemmen in de Kamer.’

Samenwerking VVD en SP
Een kabinet met daarin de SP en de VVD is een station dat nog ver weg is zei Rutte zondag 15.01.2012 . ‘Op persoonlijk vlak lijkt het me enig om met Emile Roemer samen te werken, maar inhoudelijk zie ik het niet snel gebeuren,’ zei Rutte.

Hij reageerde op een opmerking van SP-leider Roemer die eerder liet weten best wel mogelijkheden te zien om te regeren met de VVD. Volgens Rutte werken beide partijen in diverse gemeenten en provincies heel goed samen. ‘In de landelijke politiek zal het een stuk lastiger zijn,’ zegt Rutte.

‘Op veel terreinen liggen de standpunten van de VVD en de SP mijlenver uit elkaar. Bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidszorg.’ Toch sluit de premier een toekomstige samenwerking niet uit. ‘Je moet nooit iemand uitsluiten.’

Rutte ziet samenwerking met SP niet snel gebeuren

Metro 15.01.2012 Rutte benadrukte niks tegen Roemer te hebben. “Als persoon lijkt het me enig om met hem te regeren, maar inhoudelijk is het nogal wat.” Dat de SP en de VVD al samen regeren in de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland, betekent volgens hem niet automatisch dat het landelijk ook gaat.

Hoewel het hem enig lijkt, vindt Rutte regeren met SP te ver gaan

NRC 15.0.2012 Mark Rutte ziet het niet snel gebeuren dat zijn partij samenwerkt met de SP. “Dat lijkt me een station ver weg”, zei hij vanmiddag in Buitenhof. De premier benadrukte niks tegen Emile Roemer te hebben. “Als persoon lijkt het me enig om met hem te regeren, maar inhoudelijk is het nogal wat.”

Rutte reageerde op onder meer uitspraken van de SP-leider. Die zei vorig weekend in Trouw niet te zien waarom de SP en de VVD landelijk niet zouden kunnen samenwerken.

Rutte sceptisch over regeren met SP

NU 15.01.2012 Premier Mark Rutte (VVD) ziet het niet snel gebeuren dat zijn partij samenwerkt met de SP. Rutte reageerde op uitspraken van SP-leider Emile Roemer. Hij zei vorige week zaterdag in Trouw niet te zien waarom de SP en de VVD landelijk niet zouden kunnen samenwerken.

Lees meer over dit onderwerp:

Waarom de SP bij verkiezingen nu wel de tweede partij wordt

VK 10.01.2012 Wanneer er nu verkiezingen zijn, wordt de Socialistische Partij (SP) de tweede partij van Nederland. In diverse opiniepeilingen moet de club van Emile Roemer alleen de VVD voor zich dulden. Dit keer kunnen die peilingen ook bij de ‘echte’ verkiezingen stand houden.

Volgens de laatste peiling van Maurice de Hond zou de SP nu 29 zetels halen, tegen 31 voor de VVD. Daarmee heeft de partij een voorsprong van vijf zetels op nummer drie, de PVV.

Roemer: Ik kan met bijna iedereen regeren

Trouw 07.01.2012 Van een onbekend Kamerlid groeide hij uit tot een immens populaire fractievoorzitter. In anderhalf jaar tijd klom Emile Roemer op tot politicus van het jaar, en zelfs tot Nederlander van het jaar volgens tijdschrift HP/De Tijd. Het zelfvertrouwen van de SP-politicus groeit met de dag. ‘Van mij mag 2012 het jaar van de verkiezingen worden. Ik ben er klaar voor.’

SP wil best met de VVD regeren

Telegraaf 07.01.2012 Minister denkt Roemer in een nieuw kabinet niet te worden, al sluit hij het niet echt uit: „Ik ben harder nodig in de fractie.”

SP ziet zich wel met de VVD regeren

De Pers 07.01.2012 SP-fractievoorzitter Emile Roemer ziet zijn partij in de toekomst best regeren met tegenpool de VVD. Dat blijkt uit woorden van de politicus zaterdag in het dagblad Trouw.

SP ziet zich wel met de VVD regeren

Trouw 07.01.2012 SP-fractievoorzitter Emile Roemer ziet zijn partij in de toekomst best regeren met tegenpool de VVD.

Dat blijkt uit woorden van de politicus in dagblad Trouw.

‘In mijn eigen gemeente Boxmeer zat ik ook met de VVD in het college. Natuurlijk buig je je op op lager niveau over andere problemen dan in Den Haag, maar ik zie niet in waarom we landelijk niet zouden kunnen samenwerken’, meldt Roemer.

SP ziet zich wel met de VVD regeren

VK 07.01.2012 SP-fractievoorzitter Emile Roemer ziet zijn partij in de toekomst best regeren met tegenpool de VVD. Dat blijkt uit woorden van de politicus in dagblad Trouw.

Roemer publiekslieveling politiek jaar 2011

Politicus van het Jaar: Dit zijn de kanshebbers

Jongerenpanel: Roemer beste politicus van 2011

Roemer wil ook met VVD regeren

De Pers 07.01.2012 Emile Roemer sluit niet uit dat hij in de toekomst met tegenpool VVD gaat regeren. Dat zegt de fractievoorzitter van de SP zaterdag in een interview in Trouw.

Roemer wil regeren met VVD

Spits 07.01.2012 SP-fractievoorzitter Emile Roemer ziet zijn linkse rakkers in de toekomst best regeren met tegenpool de VVD. Dat blijkt uit woorden van de politicus zaterdag in het dagblad Trouw.

SP ziet zich wel met de VVD  regeren

AD  07.01.2012  SP-fractievoorzitter Emile Roemer ziet zijn partij in de toekomst best regeren met tegenpool de VVD.  Dat blijkt uit de woorden van de politicus in dagblad Trouw.

SP ziet zich wel met de VVD regeren

NU 07.01.2012 SP-fractievoorzitter Emile Roemer ziet zijn partij in de toekomst best regeren met tegenpool de VVD. Dat blijkt uit woorden van de politicus zaterdag in het dagblad Trouw.

Minister denkt hij in een nieuw kabinet niet te worden, al sluit hij het niet echt uit: ”Ik ben harder nodig in de fractie.”

Lees meer over dit onderwerp:

Zie ook:

Emile Roemer SP de nieuwe (oppositie)leider ??

Peiling 2e kamer 19.02.2012 Maurice de Hond – SP 33 zetels PvdA zakt naar 14 zetels

Peiling 2e Kamer 12.02.2012 Maurice de Hond – SP 32 zetels

Peiling 2e kamer 09.02.2012 Synovate – SP en VVD stijgen

Peilingen 2e kamer 05.02.2012 Maurice de Hond – SP nog steeds aan kop

Peiling 2e kamer 29.01.2012 Maurice de Hond – SP breekt record met 34 zetels

Peilingen 2e Kamer 26.01.2012 Synovate – SP weer de grote winnaar

Peilingen 2e Kamer 22.01.2012 Maurice de Hond – SP de grootste partij

Peiling 2e Kamer 15.01.2012 Maurice de Hond – SP en VVD 30 zetels

Peilingen 2e Kamer 12.01.2012 Synovate – SP gelijk aan de PvdA

Peilingen 2e Kamer 08.01.2012 Maurice de Hond – SP met 29 zetels nog hoger

Peiling 2e kamer 25.12.2011 Maurice de Hond – SP 2e plaats

Peilingen 18.12.2011 Maurice de Hond – SP en D66 grote winnaars

Peilingen 2e kamer 20.11.2011 Maurice de Hond – Dieptepunt CDA en PvdA winst SP

Peilingen 2e kamer 04.11.2011 Maurice de Hond – SP is CDA plus PvdA

Zie ook: Een heet en een rood Voorjaar komt eraan

en: Geen Samenwerking PvdA, Groenlinks, SP en D66 ?

zie: Guusje ter Horst en Jolande Sap – PvdA, Groenlinks en D66 samen

Zie ook:Manifest Linkse oppositie SP, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en de FNV

ook: Guusje ter Horst en Jolande Sap – PvdA, Groenlinks en D66 samen

ook: PvdA mobiliseert Nederland in strijd tegen het Rechtse Kabinet Rutte 1- deel 3

en: PvdA mobiliseert Nederland in strijd tegen het Rechtse Kabinet Rutte 1- deel 2

En ook: De PvdA mobiliseert Nederland in strijd tegen het Rechtse Kabinet Rutte 1 deel 1

januari 7, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 reacties

 1. […] Komt er een Kabinet VVD-SP in 2012 ? […]

  Pingback door Emile Roemer SP de nieuwe (oppositie)leider ?? « Debat in de Digitale Hofstad | januari 22, 2012

 2. […] alvast naar de Historische winst van de SP. Emile Roemer sprak al eerder over het Kabinet VVD-SP in 2012 ? Wordt Emile Roemer SP de nieuwe leider […]

  Pingback door Kiesgedrag versus grillig gedrag partijen « Debat in de Digitale Hofstad | januari 23, 2012

 3. […] plek van de PvdA hierin uiterst twijfelachtig geworden. En zeker ook moeten we niet de combinatie VVD-SP vergeten […]

  Pingback door De lakmoesproef voor een nieuwe regeringscoalitie in 2012 « Debat in de Digitale Hofstad | april 27, 2012

 4. […] Kabinet VVD-SP in 2012 ? […]

  Pingback door Komt er een Kabinet VVD-SP in 2012 ? « Debat in de Digitale Hofstad | mei 26, 2012

 5. […] Komt er een Kabinet VVD-SP in 2012 ? […]

  Pingback door Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – SP « Debat in de Digitale Hofstad | mei 26, 2012

 6. […] Kabinet VVD-SP in 2012 ? […]

  Pingback door Verkiezingen 12.09.2012 – Premier Emile Roemer SP ?? « Debat in de Digitale Hofstad | juli 1, 2012

 7. […] Kabinet VVD-SP in 2012 ? […]

  Pingback door Kabinet VVD-SP ? « Debat in de Digitale Hofstad | juli 7, 2012

 8. […] Kabinet VVD-SP in 2012 ? […]

  Pingback door Emile Roemer SP – Premier van Nederland na 12.09.2012 Ja of Nee ?? « Debat in de Digitale Hofstad | juli 18, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: