Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Job Cohen PvdA verklaart de Oorlog aan Geert Wilders PVV

Oorlogsverklaring PvdA versus PVV.

Zal het kabinet vallen in 2012? Of valt het kabinet in 2013 ??

Er gaat volgens Job Cohen in 2012 door extra bezuinigingen “een nieuwe fase” in die Wilders dwingt om te gaan “kiezen tussen de macht en zijn achterban” .

“Wilders schreeuwt om te maskeren”, zegt de PvdA-voorman tegen de krant. “Hij maskeert wat er allemaal gebeurt en waar hij allemaal verantwoordelijkheid voor moet nemen.”

Cohen, die zegt te hopen dat de coalitie van VVD, CDA en gedoogpartner PVV snel uiteen valt, noemt Wilders “een pure machtspoliticus”.

‘Hoe eerder dit kabinet valt, hoe beter’

Cohen zegt over zijn eigen partij dat de PvdA “een moeilijk jaar” achter de rug heeft omdat de sociaal-democraten volgens hem in dossiers als de eurocrisis en het pensioenakkoord hun verantwoordelijkheid hebben genomen door het kabinet te steunen.

De op dit moment zo populaire SP voert volgens Cohen “gemakkelijke oppositie”. Over het kabinet zegt hij dat het maar beter zo snel mogelijk kan vallen. “Hoe eerder dit kabinet weg is, hoe beter”, aldus Cohen.

,,Geweldig, wat een humor zegt Geert Wilders. Cohen op voorpagina Telegraaf in paniek. Bangig voor eigen positie als ”leider” PvdArabieren”, twitterde Wilders vrijdag in reactie op een voorpublicatie van een interview met Cohen dat zaterdag in De Telegraaf verschijnt.

De PvdA wil de gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV destabiliseren en weggelopen kiezers terugwinnen. Volgens Cohen moeten ook de PVV-kiezers weten waar hun belangen liggen. ,,En die liggen eerder bij de PvdA dan bij de PVV”, stelt de fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij in de Tweede Kamer. Meer

 

Lees verder in De Telegraaf.

De plaszak van Rutte
Geert heeft het kabinet niks meer te bieden. De PVV is al lang en breed uitgeregeerd. De dierenpolitie loopt rond, wakend over cavia’s en konijnen, en de immigratie gaat gewoon op de oude voet verder. Geert doet net alsof zijn moment nog moet komen, maar hij vergeet dat zijn gedoogsteun nergens meer voor nodig is.

Hij wil graag dat we zijn tweet als een dreigement beschouwen, maar het is geen dreigement, beste Geertje. Iedereen leest hier een lullige, volstrekt slappe reactie die perfect aangeeft wat er van de PVV geworden is. Het is de volstrekt krachteloze, slap-gedogende, bungelende pispaal van het Kabinet-Rutte.

De plaszak waar iedereen aan boord van de voortdenderende trein zo nu dan stoer gebruik van maakt. Om duidelijk te maken hoe de verhoudingen liggen.(Column Marcel Hulspas)

Opeens hadden ze het. Een urenlange brainstorm van PvdA-leider Job Cohen met zijn favoriete spindoctors en adviseurs over de tactiek in 2012 leek lang niets op te leveren.

Totdat iemand zei: ‘Weet je wat, Job, we gaan de PVV aanpakken. En dat kondigen we aan in een interview in de laatste Telegraaf van het jaar.’

Vuurpijlen
D66 van Alexander Pechtold is groot – in de peillingen – door zijn vuurpijlen permanent op PVV-leider Geert Wilders te richten. 

De SP groeit – in de peilingen – door onder meer een rapport over de gebroken beloftes van Geert Wilders (pdf) uit te geven en door Wilders als een rechtse politicus af te schilderen. Wat hij niet is – hij is sociaal-economisch net zo links als de SP.

Dus wat gaat de PvdA doen? Eureka! Wilders bashen!

Vorige week zei Cohen dat de PvdA dit jaar nadrukkelijk de confrontatie wil zoeken met de PVV. ‘Ook de PVV-kiezers moeten weten waar hun belangen liggen en die liggen eerder bij de PvdA dan bij de PVV.’

Cohen gaat negatieve pijlen op PVV richten. Hij kan beter eens laten zien dat zijn PvdA een positieve, progressieve bestuurderspartij is die met heldere ideeën streeft naar een sterker Nederland

Lees het commentaar van René van Rijckevorsel: Ideeënarmoede PvdA bereikt treurig dieptepunt

Column: Dank aan de oppositieleider

De Pers 24.01.2012 Fractievoorzitter Cohen van de PvdA vertelde een maand geleden in De Telegraaf (een krant, die door nogal wat van zijn vroegere kiezers wordt gelezen) dat hij de PVV van Wilders hard gaat aanvallen. Aldus Hans Wiegel

Cohen gaat door: Ook SP en D66 doen het niet goed

Elsevier 04.01.2012 Niet alleen de PVV, maar ook D66 en de SP zitten volgens Job Cohen op de verkeerde koers. De partijen richten zich te veel op één groep, terwijl de PvdA verschillende groepen samenbrengt.

Dat zegt Cohen in een nieuwjaarsinterview op de website van de PvdA. Hij noemt het kabinet-Rutte ‘het meest politieke kabinet ooit’.

Levensgevoel
Volgens Cohen baseert de PvdA zich op het idee van solidariteit door Nederlanders die het ‘goed en minder goed hebben’ met elkaar te verbinden. De partij van Alexander Pechtold doet dat volgens de sociaal-democraat niet.

‘D66’ers hebben dat moderne levensgevoel dat ik herken en wat ik mooi vind, maar ze hebben een totale blinde vlek voor al die mensen die dat niet hebben, die dat niet herkennen en die daar alleen maar bang voor worden.’

Hetzelfde geldt voor de SP, zegt Cohen. ‘Maar dan de andere kant op. De SP kiest net als D66 voor maar een groep, in dit geval de laagopgeleiden. Met een blik die achterwaarts kijkt, onderwijl niet accepterend dat de wereld veranderd is.’

Hetzelfde geldt voor de SP, zegt Cohen. ‘Maar dan de andere kant op. De SP kiest net als D66 voor maar een groep, in dit geval de laagopgeleiden. Met een blik die achterwaarts kijkt, onderwijl niet accepterend dat de wereld veranderd is.’

Zie ook:

PvdA is echt de weg kwijt. Het gaat om de euro!

Elsevier 02.01.2012 Job gaat de PVV aanpakken. Wow! Jeetje Job, ga je echt de concurrentie aan met Alexander de Grote? Het wordt druk bij interruptiemicrofoon. Ik wens je veel succes.

Wilders is volgens Job Cohen een machtspoliticus. Lieve Job, je vertelt weer warrige verhalen: Geert zit niet in het kabinet en heeft geen ministers. Geert heeft invloed, hij is nodig. En Job, ik hoef jou toch niet uit te leggen dat in de politiek om de macht gaat?

Heeft Job nog iets anders te vertellen? Jawel. Job Cohen zegt tegen De Telegraaf: ‘Ook de PVV-kiezers moeten weten waar hun belangen liggen en die liggen eerder bij de PvdA dan bij de PVV.’


Is dat zo? Kan Cohen sociaal-economisch linkser worden dan Geert? Nee toch? De PvdA is echt de weg kwijt. Het gaat om de euro! De kiezer is boos, heel boos. Geld dat Nederlanders verdienen, gaat naar landen waarmee zij niet solidair willen zijn. Bovendien kost deze solidariteit geld, veel geld. Job, jij mag het zeggen: welke partijen zijn tegen deze vorm van solidariteit met Griekenland, Italië en andere zuidelijke landen? Inderdaad, de PVV en de SP.

Ideeënarmoede PvdA bereikt treurig dieptepunt

Elsevier 30.12.2011 Job Cohen gaat negatieve pijlen op PVV richten. Hij kan beter eens laten zien dat zijn PvdA een positieve, progressieve bestuurderspartij is die met heldere ideeën streeft naar een sterker Nederland.

Wilders lacht om waarschuwing ‘leider PvdArabieren’

AD 12.2011 PVV-leider Geert Wilders maakt zich niet druk over de aankondiging van PvdA-leider Job Cohen dat de sociaaldemocraten volgend jaar de confrontatie met de PVV willen zoeken.

Wilders lacht om Cohen

Telegraaf 30.12.2011 PVV-leider Geert Wilders maakt zich niet druk over de aankondiging van PvdA-leider Job Cohen dat de sociaaldemocraten volgend jaar de confrontatie met de PVV willen zoeken. „Geweldig, wat een humor. Cohen op voorpagina Telegraaf in paniek.

Bangig voor eigen positie als “leider” PvdArabieren”, twitterde Wilders vrijdag in reactie op een voorpublicatie van een interview met Cohen dat zaterdag in De Telegraaf verschijnt. De PvdA wil de gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV destabiliseren en weggelopen kiezers terugwinnen.

Wilders lacht om waarschuwing ‘leider PvdArabieren’

VK 30.12.2011 PVV-leider Geert Wilders maakt zich niet druk over de aankondiging van PvdA-leider Job Cohen dat de sociaaldemocraten volgend jaar de confrontatie met de PVV willen zoeken.

‘Geweldig, wat een humor. Cohen op voorpagina Telegraaf in paniek. Bangig voor eigen positie als ‘leider’ PvdArabieren’, twitterde Wilders vandaag in reactie op een voorpublicatie van een interview met Cohen dat morgen in De Telegraaf verschijnt.

Wilders lacht om Cohen

De pers 30.12.2011 PVV-leider Geert Wilders maakt zich niet druk over de aankondiging van PvdA-leider Job Cohen dat de sociaaldemocraten volgend jaar de confrontatie met de PVV willen zoeken.

Volgens Job Cohen gaat er in 2012 door de extra bezuinigingen „een nieuwe fase” in, waarbij Wilders moet kiezen tussen de macht en zijn eigen achterban. ,,Wilders schreeuwt om te maskeren. Hij maskeert wat er allemaal gebeurt en waar hij allemaal verantwoordelijkheid voor moet nemen”, aldus Cohen, die Wilders ,,een pure machtspoliticus” noemt.

‘Bedrijfspoedel’ Cohen zet vol de aanval in op de PVV

AD 30.12.2011 De PvdA is van plan vol in de aanval te gaan tegen de PVV in 2012. De sociaaldemocraten willen nadrukkelijk de confrontatie zoeken met de partij van Geert Wilders om zo de coalitie aan het wankelen te brengen en weggelopen kiezers terug te winnen.

Cohen opent aanval: Wilders is pure machtspoliticus

Elsevier 30.12.2011 DDe PvdA wil volgend jaar nadrukkelijk de confrontatie zoeken met de PVV. De sociaal-democraten hopen zo de coalitie te destabiliseren en weggelopen kiezers terug te winnen.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van een interview met Cohen dat zaterdag in de krant verschijnt.

Problemen
Volgens Cohen moet Wilders volgend jaar kiezen tussen de macht en zijn eigen achterban omdat er door extra bezuinigingen ‘een nieuwe fase’ ingaat. ‘Wilders schreeuwt om te maskeren. Hij maskeert wat er allemaal gebeurt en waar hij allemaal verantwoordelijkheid voor moet nemen.’

Cohen zegt dat Wilders ‘een pure machtspoliticus’ is die het weinig interesseert wat er van zijn verkiezingsbeloften terechtkomt. Hij erkent dat de problemen binnen zijn eigen partij niet direct zijn opgelost door naar de PVV te wijzen.

‘We hebben een moeilijk jaar gehad,’ zegt de sociaal-democraat. Hij ziet de steun van de PvdA bij de eurocrisis en het pensioenakkoord als oorzaak hiervoor. Cohen is zelf niet het probleem en wil bij volgende verkiezingen weer lijsttrekker worden van de PvdA.

Cohen gaat strijd met PVV aan

Spits 30.12.2011 PvdA-opperhoofd Job Cohen opent de aanval op de PVV. Volgens de partijleider wil in 2012 nadrukkelijk de confrontatie zoeken met de partij van Geert Wilders. Hiermee hoopt hij de coalitie te destabiliseren en weggelopen kiezers terug te winnen.

Dat vertelt hij in een interview met de Telegraaf dat morgen verschijnt. “Ook de PVV-kiezers moeten weten waar hun belangen liggen. En die liggen eerder bij de PvdA dan bij de PVV”, stelt Cohen. Volgens de PvdA’er begint er in 2012 door de extra bezuinigingen een nieuwe fase, waarbij de blonde PVV-leider moet kiezen tussen de macht en zijn achterban.

Cohen pakt PVV aan

Telegraaf 30.12.2011 De PvdA opent de aanval op de PVV. De sociaaldemocraten willen in 2012 nadrukkelijk de confrontatie zoeken met de partij van Geert Wilders in een poging de coalitie te destabiliseren en weggelopen kiezers terug te winnen.

Dat zegt PvdA-leider Job Cohen in een interview met De Telegraaf dat morgen verschijnt. „Ook de PVV-kiezers moeten weten waar hun belangen liggen. En die liggen eerder bij de PvdA dan bij de PVV.”

Cohen zet ‘vol de aanval in’ op PVV; Wilders lacht hem uit

VK 30.12.2011 De PvdA is van plan vol in de aanval te gaan tegen de PVV in 2012. De sociaaldemocraten willen nadrukkelijk de confrontatie zoeken met de partij. Volgens Cohen moeten PVV-stemmers inzien dat de hun belangen eerder bij de PvdA liggen dan bij de PVV. ‘Ook de PVV-kiezers moeten weten waar hun belangen liggen. En die liggen eerder bij de PvdA dan bij de PVV’, stelt Cohen.

Cohen verwacht dat Wilders in een penibele situatie terecht komt als de aangekondigde bezuinigingen van dit kabinet, daadwerkelijk van kracht worden. PvdA: Wij willen alleen práten over afschaffing aftrek .

Cohen haalt uit naar PVV

‘Wilders is een machtspoliticus die schreeuwt om te maskeren’

NU 30.12.2011 AMSTERDAM – De PvdA is van plan om komend jaar nadrukkelijk de confrontatie te zoeken met de PVV van Geert Wilders. “Hoe eerder dit kabinet weg is hoe beter”, zegt partijleider Job Cohen vrijdag in De Telegraaf.

Cohen: Wilders is een schreeuwende machtspoliticus

NRC 30.12.2011 Het kan Wilders niet veel schelen of hij zijn verkiezingsbeloften waarmaakt, want hij is enkel een “pure machtspoliticus”. Die beschuldiging uit PvdA-leider Cohen vanochtend in de richting van de PVV-leider in een interview met De Telegraaf.

Cohen voorspelt dat Wilders volgend jaar zal moeten gaan kiezen tussen vasthouden aan de macht of het beschermen van de belangen van zijn achterban.

Cohen zoekt confrontatie met PVV om gedoogcoalitie te laten wankelen

Trouw 30.12.2011 De PvdA is van plan vol in de aanval te gaan tegen de PVV in 2012. De sociaaldemocraten willen nadrukkelijk de confrontatie zoeken met de partij van Geert Wilders om zo de coalitie aan het wankelen te brengen en weggelopen kiezers terug te winnen. PvdA-leider Job Cohen zegt dat in een interview met De Telegraaf dat morgen verschijnt.

Cohen opent jacht op kiezers PVV

De Pers 30.12.2011 PvdA-leider Job Cohen zoekt de confrontatie met Geert Wilders. Kiezers van de PVV kunnen volgens Cohen beter terecht bij de PvdA dan bij de partij van Wilders, zegt hij in een interview in De Telegraaf dat zaterdag wordt gepubliceerd. Wilders zou een machtspoliticus zijn die geen interesse heeft in het nakomen van verkiezingsbeloften.

Cohen opent jacht op kiezers PVV

Metro 30.12.2011 PvdA-leider Job Cohen zoekt de confrontatie met Geert Wilders. Kiezers van de PVV kunnen volgens Cohen beter terecht bij de PvdA dan bij de partij van Wilders, zegt hij in een interview in De Telegraaf dat zaterdag wordt gepubliceerd. Wilders zou een machtspoliticus zijn die geen interesse heeft in het nakomen van verkiezingsbeloften. Zie ook: ‘PvdA moet breed en internationaal blijven’

Zie verder:

Verdere bezuinigingen en het krakende kabinet Rutte 1

Ruth Peetoom CDA – de stekker uit kabinet Rutte 1 ?

Emile Roemer SP de nieuwe (oppositie)leider ??

Geert Wilders PVV – De Stekker eruit ??

Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 – deel 2

Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 – deel 1

Geert Wilders PVV – het keffertje van Kabinet Rutte 1 ???

Geert Wilders PVV Gedoogregering – gedoogrelatie versus open latrelatie

PvdA – de zoektocht naar de nieuwe partijleider

De PvdA en de grote verandering

Adri Duivesteijn PvdA – Laat het kabinet Rutte 1 toch vallen !

Weblogs:

Henk en Ingrid niet blij met begroting Prinsjesdag

Cohen Bashen doe je hier

Cohen zoekt confrontatie – zien is geloven

Cohen: Belangen PVV kiezer liggen bij de PVDA

U heeft nog maar een paar dagen om uw oude zorgverzekering op te zeggen en over te stappen

Roemer streeft Wilders voorbij, gedoogregering op schamele 69 zetels

december 30, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] Een heet en een rood Voorjaar komt eraan. De PvdA nam al een voorschot want Job Cohen PvdA verklaarde de Oorlog aan Geert Wilders PVV. […]

  Pingback door Kiesgedrag versus grillig gedrag partijen « Debat in de Digitale Hofstad | januari 23, 2012

 2. […] Job Cohen PvdA verklaart de Oorlog aan Geert Wilders PVV […]

  Pingback door PvdA-SP-GroenLinks-D66 versus een Hete en Rode Lente !?!?!? « Debat in de Digitale Hofstad | februari 17, 2012

 3. […] Job Cohen PvdA verklaart de Oorlog aan Geert Wilders PVV […]

  Pingback door De SP-light van Job Cohen viel verkeerd bij de PvdA-achterban « Debat in de Digitale Hofstad | februari 20, 2012

 4. […] Job Cohen PvdA verklaart de Oorlog aan Geert Wilders PVV […]

  Pingback door PvdA-SP-GroenLinks-D66 versus een Hete en Rode Lente – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 25, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: