Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 25.12.2011 Maurice de Hond – SP 2e plaats

25-12-2011: SP hoogste score sinds zomer 2007. Verwachtingen over 2012 naar partij

De actuele Thermometer.

SP na VVD grootste partij van Nederland in peiling

Elsevier 25.12.2011  In de laatste peiling van het jaar stijgt het aantal zetels van de SP waardoor de partij na de VVD eindigt als grootste partij in de Tweede Kamer. Als er nu verkiezingen zouden zijn, haalt de SP 28 zetels. Zestien zetels meer dan regeringspartij CDA en twee zetels meer dan de PVV van Geert Wilders.

Dat blijkt zondag uit de laatste peiling van dit jaar van Maurice de Hond. De coalitie komt volgens het onderzoek van De Hond uit op 69 zetels, 7 minder dan momenteel in de Tweede Kamer.

Zetels
Hoewel de SP volgens de peiling flink in het aantal zetels stijgt, blijft regeringspartij VVD met 31 de grootste partij van Nederland. Het CDA zakt naar 12 zetels en de PVV daalt virtueel een zetel. De partij van Wilders krijgt in de peiling nog steeds 2 zetels meer dan in de Tweede Kamer (24).

Oppositiepartij PvdA zakt in de peiling met 13 zetels en komt uit op 17. De partij van Job Cohen zou daarmee even groot worden als D66. Verder wint de ChristenUnie een zetel en komt uit op 6. GroenLinks verliest 2 zetels ten opzichte van het huidige zetelaantal (10).

Lees het commentaar van Eric Vrijsen: Rutte kan botte bijl van SP en PvdA negeren

Zie ook:

De Hond peilt: SP nu tweede partij, failliet euroland goed mogelijk

NRC 25.12.2011 Zestig procent van de Nederlanders verwacht dat er volgend jaar een Europees land failliet gaat. Vooral PVV-kiezers zien dat gebeuren, terwijl CDA’ers er het minst in geloven. Dat zijn de resultaten van een vooruitblikkende peiling van Maurice de Hond.

Van de PVV-kiezers denkt 83 procent dat er in 2012 een Europees land bankroet gaat, terwijl onder de CDA-stemmers slechts 37 procent dat scenario voorziet.

SP tweede partij achter VVD

In de zetelpeilingen behaalt de SP de hoogste score sinds de zomer van 2007: met 28 zetels is het volgens De Hond nu de tweede partij van Nederland achter de VVD (31 zetels). Daarna volgt de PVV met 26 zetels. De gedoogcoalitie zou nu 69 zetels behalen, schat de opiniepeiler.

De Hond: SP tweede partij van Nederland

AD 25.12.2011 Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, komt de SP uit op 28 zetels in de Tweede Kamer. De partij zou hiermee de tweede partij van Nederland worden, achter de VVD. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond waarvan de resultaten …

De Hond: SP tweede partij van Nederland

VK 25.12.2011 Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, komt de SP uit op 28 zetels in de Tweede Kamer. De partij zou hiermee de tweede partij van Nederland worden, achter de VVD. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond waarvan de resultaten vandaag bekend zijn gemaakt. De SP heeft sinds de verkiezingen vorig jaar juni 15 zetels in het parlement.

Lees ook Roemer publiekslieveling politiek jaar 2011 – 19/12/11

Lees ook Premier Rutte wederom politicus van het jaar – 18/12/11

De Hond: SP tweede partij van Nederland

Parool 25.12.2011 Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, komt de SP uit op 28 zetels in de Tweede Kamer. De partij zou hiermee de tweede partij van Nederland worden, achter de VVD. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond waarvan de resultaten vandaag bekend zijn gemaakt. De SP heeft sinds de verkiezingen vorig jaar juni 15 zetels in het parlement.

SP tweede partij

Telegraaf 25.12.2011  Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, komt de SP uit op 28 zetels in de Tweede Kamer. De partij zou hiermee de tweede partij van Nederland worden, achter de VVD. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond waarvan de resultaten zondag bekend zijn gemaakt. De SP heeft sinds de verkiezingen vorig jaar juni 15 zetels in het parlement.

SP tweede partij van NL

Spits 25.12.2011 Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, komt de SP uit op 28 zetels in de Tweede Kamer. De partij zou hiermee de tweede partij van Nederland worden, achter de VVD. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. De SP heeft sinds de verkiezingen vorig jaar juni 15 zetels in het parlement.

‘SP tweede partij van Nederland’

Metro 25.12.2011  Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, komt de SP uit op 28 zetels in de Tweede Kamer. De partij zou hiermee de tweede partij van Nederland worden, achter de VVD. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond waarvan de resultaten zondag bekend zijn gemaakt. De SP heeft sinds de verkiezingen vorig jaar juni 15 zetels in het parlement.

SP tweede partij van Nederland

Nu 25.12.2011  Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, komt de SP uit op 28 zetels in de Tweede Kamer. De partij zou hiermee de tweede partij van Nederland worden, achter de VVD. 

‘SP tweede partij van Nederland’

25.12.2011 Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, komt de SP uit op 28 zetels in de Tweede Kamer. De partij zou hiermee de tweede partij van Nederland worden, achter de VVD.

Lees meer over dit onderwerp:

Advertenties

december 25, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

1 reactie

  1. […] Peiling 2e kamer 25.12.2011 Maurice de Hond – SP 2e plaats […]

    Pingback door Kabinet VVD-SP in 2012 ? « Debat in de Digitale Hofstad | januari 7, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: