Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

De nieuwe Paarse Beweging te Amsterdam

Paarse partij.

Aanleiding voor het initiatief is volgens Teun Gautier, uitgever van het opinieblad De Groene Amsterdammer, het ‘miserabele verweer’ van progressieve politici tegen het door Geert Wilders gesteunde kabinet. ‘D66, GroenLinks, de PvdA of de VVD: het is allemaal om te huilen.’

De andere leden zijn Eddy Terstall, Arjen de Wolff, Thijs Kleinpaste, Marcel Duyvestijn en Maarten van der Meer. Een voorman is er nog niet.

De groep bestaat uit PvdA’ers Eddy Terstall en Marcel Duyvestijn, voormalig voorzitter van de Amsterdamse D66 en uitgever van de Groene Amsterdammer Teun Gautier, D66-raadslid Thijs Kleinpaste en voormalig politiek adviseur van diverse D66’ers Arjen de Wolff. Daarnaast heeft voormalig GroenLinks-raadslid Maarten van der Meer zich aangemeld.

PvdA’er Marcel Duyvestijn, eigenaar van het weblog liefdevollid, schreef eind november een kritisch opiniestuk over de PvdA in de Volkskrant. Volgens hem lijkt het er in de beeldvorming op dat de PvdA alleen opkomt voor ‘de zieke, de zwakke en de misselijke’. De partij moet volgens Duyvestijn niet te veel afbuigen naar links en ook de ‘hardwerkende Nederlander’ vertegenwoordigen.

Morrend links begint platform

Trouw 22.12.2011 Een groep van (oud-)leden van de PvdA, GroenLinks en D66 start een nieuw politiek platform. De club, die nog geen naam heeft, zou uit kunnen groeien tot een politieke partij. “Dat is een optie”, zegt initiatiefnemer Marcel Duyvestijn. “Maar dat is echt hele verre toekomstmuziek.”

Leden PvdA, D66 en GroenLinks beginnen eigen beweging  

Elsevier 21.12.2011 Enkele leden van PvdA, D66 en GroenLinks zijn uit onvrede over hun eigen partijen een nieuwe politieke beweging begonnen. Met de nieuwe ‘paarse’ partij wil de groep mogelijk meedoen aan de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Dat meldt Het Parool.

Nieuwe paarse beweging in Amsterdam

AD 21.12.2011 Een groep van zes teleurgestelde (oud-)leden van de PvdA, GroenLinks en D66 begint een nieuwe politieke beweging. Enkelen van hen willen met een progressief-liberale partij in 2014 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Dat meldt Het Parool vandaag.

Nieuwe paarse partij komt op

Parool 21.12.2011 Een groep van zes teleurgestelde (oud-)leden van de PvdA, GroenLinks en D66 start een nieuwe politieke beweging. Enkelen van hen willen met een progressief-liberale partij in 2014 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam.

Nieuwe paarse partij

Telegraaf 21.12.2011 Een groep van zes teleurgestelde (oud-)leden van de PvdA, GroenLinks en D66 begint een nieuwe politieke beweging.

Nieuwe paarse beweging in Amsterdam

VK 21.12.2011 Een groep van zes teleurgestelde (oud-)leden van de PvdA, GroenLinks en D66 begint een nieuwe politieke beweging. Enkelen van hen willen met een progressief-liberale partij in 2014 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Dat meldt Het Parool vandaag.

december 22, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 reacties

  1. […] Inmiddels is het Vertrouwen in Kabinet Rutte 1 wisselvalling en uit onvrede ontstaan er ook weer nieuwe Politieke Bewegingen. […]

    Pingback door Kiesgedrag versus grillig gedrag partijen « Debat in de Digitale Hofstad | januari 23, 2012

  2. […] ? Het vertrouwen in Kabinet Rutte 1 was al wisselvallig en uit onvrede ontstaan er ook weer nieuwe Politieke Bewegingen. Ook de jongeren van G 500 laten van zich […]

    Pingback door De lakmoesproef voor een nieuwe regeringscoalitie in 2012 « Debat in de Digitale Hofstad | april 27, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: