Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6

 Einde partijdemocratie ??

 PVV geen ledenpartij

Dat laat oprichter Oege Bakker maandag weten. Hij hoopte samen met oud-televisieregisseur Geert Tomlow, die in een ‘PVV-klasje’ heeft gezeten voor de Tweede Kamerverkiezingen, de partij van Geert Wilders te democratiseren.

Discussie
Bakker, die ooit kandidaat was voor de Provinciale Staten in Noord-Holland en voor de Eerste Kamer, zegt dat de achterban van de PVV geen democratisering van de partij wil, meldt De Pers. Daarmee heeft de VvPVV geen bestaansrecht.

Ongelijk
Naast Bakker en Tomlow pleit ook PVV-Kamerlid Hero Brinkman voor democratisering van de partij. Bakker zegt tegen NRC Handelsblad dat de kleine animo voor de vereniging laat zien dat Brinkman ongelijk heeft.

‘Geert Wilders lijkt in het gelijk gesteld te worden met zijn beslissing om de PVV te handhaven als een partij met slechts een lid, namelijk Geert Wilders.’ Wilders is tegenstander van een vereniging of ledenbestand voor zijn partij, omdat hij ‘LPF-toestanden’ wil voorkomen.

Maar Hero Brinkman laat het er niet bij zitten en komt met een Petitie voor jongeren-PVV .

‘Eigen partij Brinkman is illusie – en dat weet hij ook’

VK 27.03.2012 Wilders kan, nu Brinkman uit de PVV is gestapt, niet meer alles eisen. Is dit het begin van het einde van de PVV? En in hoeverre is Brinkman een bedreiging voor Wilders? Vk.nl hield een interview met André Krouwel, politicoloog en verbonden aan de VU. ‘Wilders kon niet anders dan Brinkman te laten gaan.’

‘Kennis Brinkman over PVV bom onder kabinet’

Hero Brinkman op eigen benen

Brinkman: ‘De PVV is gewoon een soort Stasi’

VK 26.03.2012 De PVV is volgens de deze week opgestapte Hero Brinkman zo gesloten, dat je de partij bijna kunt vergelijken met de Stasi, de voormalige Oost-Duitse binnenlandse veiligheidsdienst.

Brinkman deed zijn uitspraken in het televisieprogramma Brandpunt.

PVV-jongerendag definitief van de baan

Elsevier 22.03.2012 De PVV-jongerendag die op 21 april zou plaatshebben in Hoofddorp, gaat niet door. Dat heeft een woordvoerder van Hero Brinkman donderdag gezegd.

Hoewel Brinkman dinsdag opstapte bij de PVV, heeft hij zijn ambities voor een jongerendag niet laten varen, aldus de woordvoerder.

Niet enthousiast
Brinkman kwam twee jaar geleden met het idee voor een jongerenafdeling, maar dit kon nooit op veel enthousiasme rekenen van partijleider Geert Wilders en de rest van de fractie in de Tweede Kamer.

Omdat de organisatie van een een jongerendag ook niet werd gesteund door de Kamerfractie, besloot Brinkman tot een jeugdbijeenkomst in Noord-Holland, waar hij in de Provinciale Staten zit. Deze is nu dus ook van de baan.

Brinkman verliest ‘medestander’

Dissidente PVV’er Bot stapt op als Statenlid

‘PVV-fractie Noord-Holland overweegt verlaten partij’

‘Besluit PVV Noord-Holland nog onduidelijk’

Zegen voor Geert en kabinet

Brinkman hoopt dat fractie hem blijft steunen

NU 21.03.2012 AMSTERDAM – De gehele PVV-Statenfractie van Noord-Holland stapt mogelijk uit de partij, uit solidariteit met hun fractievoorzitter Hero Brinkman.

PVV Almere en Den Haag achter Wilders

’11 provincies achter Wilders’

‘Ik ga mijn positie niet uitbuiten’

‘Wilders wilde dat ik mijn zetel zou opgeven, dat weiger ik natuurlijk’

Kabinet na actie Brinkman nauwelijks in staat tot antwoord op crisis

Reacties op vertrek Brinkman

Brinkman: PVV moet over eigen schaduw heenstappen

Trouw 20.03.2012 De PVV zou moet over zijn eigen schaduw heen moeten stappen. Dat zei Hero Brinkman, die gisteren opstapte als PVV-Kamerlid, gisteravond bij Pauw …

Zeven procent PVV-kiezers voor Brinkman

‘Lobbykantoren VS steunen PVV’

Hero Brinkman: alles om de PVV open te breken

VK 20.03,2012 De keuze van Hero Brinkman om alleen verder te gaan in de Tweede Kamer komt als een verrassing, maar is wel in lijn met zijn eerdere gedrag in de politiek. Brinkman zal alles doen om zijn doelen te bereiken, en provoceert daarbij voortdurend.

Hero Brinkman neemt afstand van PVV-standpunten

Kamer debatteert met Rutte over vertrek Brinkman

Geert Wilders: Opstappen Hero Brinkman onnodig

Brinkman had ‘heel veel’ PVV-punten liever niet verkondigd

‘Ongelooflijk met partijfinanciering in mijn maag gezeten.’

20.03.2012 DEN HAAG – Het dinsdag opgestapte PVV-Kamerlid Hero Brinkman had “heel veel” PVV-punten achteraf gezien liever niet verkondigd. Dat zegt hij in een interview met NU.nl.

Brinkman krijgt veel steun van PVV-stemmers

PVV Noord-Holland vergadert woensdag

Oppositie ruikt nieuwe verkiezingen

Brinkman stapt uit PVV-fractie

NU 20.03.2012 AMSTERDAM – Hero Brinkman stapt uit de PVV-fractie. Dit heeft hij dinsdagmiddag tijdens een persconferentie in Den Haag bekendgemaakt.

http://www.metronieuws.nl/_internal/gxml!0/4dntvuhh2yeo4npyb3igdet73odaolf$c202wjsmfla6l1oum7j97ixy24jo4g4/hero-brinkman.jpeg

Hero Brinkman: niet voor het eerst gesprek van de dag

Metro 19.03.2012 Hero Brinkman kan zich opmaken voor een stevig gesprek met Geert Wilders. Het PVV-Kamerlid liet zich vorige week ontvallen dat het Polenmeldpunt – door Wilders in het leven geroepen om misstanden bij Oost-Europese werknemers in Nederland te melden – zijn doel voorbij schiet. Bovendien uitte Brinkman in een interne mail, die in handen kwam van het tv-programma Eenvandaag, kritiek op het feit dat het meldpunt niet vooraf is besproken in de fractie. “Die hele uitvoering kwam mij nogal rauw op mijn dak.” Veel steun binnen zijn fractie krijgt hij echter niet.

Brinkman zoekt confrontatie: PVV zit ‘pervers’ in elkaar

Elsevier 17.03.2012  PVV-Kamerlid Hero Brinkman zoekt opnieuw de confrontatie met partijleider Geert Wilders. Nadat hij vrijdag kritiek uitte op het ‘Polenmeldpunt’, noemt hij in het Algemeen Dagblad de wijze waarop de partij in elkaar zit ‘pervers’.

Brinkman pleitte al eerder voor democratisering en zei vrijdag dat hij een lijsttrekkersverkiezing wil, zoals bij de PvdA.

In een interview met het AD gaat Brinkman daar verder op in. ‘Je weet wat er gebeurt als maar één iemand het voor het zeggen heeft. Mensen die niet stevig in hun schoenen staan, zullen diegene naar de mond praten om hun eigen toekomst veilig te stellen.’

Uitgelekte e-mail

Vrijdag lekte een e-mail van Brinkman uit waarin hij kritiek uit op het PVV-meldpunt voor overlast van Midden- en Oost-Europeanen.

Brinkman zei vrijdagavond in het WNL-programma Avondspits dat wanneer er binnen de partij verkiezingen komen voor lijsttrekker, hij zich kandidaat zou stellen.

Zie ook:

‘Hero Brinkman wil leider PVV worden’

NU 17.03.2012 AMSTERDAM – Tweede Kamerlid Hero Brinkman zal zich kandidaat stellen mocht er bij zijn partij de PVV net zo’n ledenstemming komen als bij de PvdA. Het bericht dat Brinkman de partijleider wil worden ontkende hij later via Twitter.

Brinkman zei dat hij de vraag van Joost Eerdmans, de presentator van het radioprogramma Avondspits waarin Brinkman zijn uitspraken deed, niet goed had gehoord.

Hero Brinkman wil na kritiek PVV-leider worden

AD 16.03.2012 Hero Brinkman zal zichzelf kandidaat stellen als partijleider en lijsttrekker van de PVV. Brinkman wil dat er, zoals bij de PvdA, wordt gestemd over het partijleiderschap. ‘Discussie over het beleid en debat over het partijleiderschap is prima’, zei Brinkman in het WNL-programma ‘Avondspits’. Hij zei dat na openlijke kritiek op het Polen-meldpunt van de PVV.

Brinkman wil PVV-leider worden

Spits 16.03.2012  Hero Brinkman ziet de functie van lijsttrekker bij de PVV wel zitten. Dat gaf hij vanavond te kennen in het WNL-radioprogramma Avondspits. Brinkman wil dat er net als bij de PvdA wordt gestemd over wie er partijleider en lijsttrekker wordt. Als dat gebeurt, zal hij zich kandiaat stellen.

Brinkman begint petitie voor meer democratie in PVV

Elsevier 15.12.2011 PVV-Kamerlid Hero Brinkman zet zijn strijd voor meer democratie binnen de partij voort. Zijn nieuwste initiatief is een handtekeningenactie.

 Brinkman wil met de petitie de Tweede Kamerfractie ervan overtuigen dat de aanhang actiever bij de partij betrokken wil zijn, meldt de Volkskrant donderdag.

De PVV’er start de actie op de PVV-jongerendag in april. Brinkman strijdt al langer voor meer democratie binnen de partij, maar fractieleider Geert Wilders is tegen. Van hem is bekend dat hij ‘LPF-toestanden’ koste wat kost wil voorkomen.

Noord-Holland
Een maand geleden werd het plan voor een landelijke jongerendag door de Kamerfractie afgewezen. De partij eiste een besloten bijeenkomst en maximaal tweehonderd aanwezigen.

Brinkman vindt dit ‘onacceptabel’. Daarom besloot het Kamerlid – tevens Statenlid in Noord-Holland – tot een dag speciaal voor jongeren uit die provincie.

Zie ook:

Brinkman verzamelt handtekeningen voor democratischer PVV

VK 15.12.2011 Kamerlid Hero Brinkman werkt aan een petitie om de Partij voor de Vrijheid democratischer te maken. Met het verzamelen van handtekeningen wil hij zijn fractie overtuigen dat de PVV-aanhang actiever bij de partij betrokken wil zijn.

Meer;

PVV’er Brinkman erkent saboteren eigen partij

PVV’er Brinkman ruziet weer met fractie over jongerendag

Petitie voor jongeren-PVV

Telegraaf 15.12.2011 Door jongeren bij de PVV te betrekken, hoopt Brinkman „meer democratie in de partij te krijgen”.

De handtekeningen wil Brinkman verzamelen op een door hem georganiseerde jongerendag onder de vlag van de PVV Noord-Holland begin april.

Petitie voor jongerenafdeling PVV

De pers 15.12.2011 Kamerlid Hero Brinkman wil de Tweede Kamerfractie van zijn partij de PVV via een petitie overtuigen om toch een jongerenafdeling op te richten. Brinkman bevestigde donderdag berichtgeving hierover in de Volkskrant.

Brinkman wil petitie voor jongerenafdeling PVV

NU 15.12.2011 Kamerlid Hero Brinkman wil de Tweede Kamerfractie van zijn partij de PVV via een petitie overtuigen om toch een jongerenafdeling op te richten.

Lees meer over dit onderwerp;

VvPVV stopt ermee

De Pers 12.12.2011 De Vereniging voor de PVV (VvPVV) is na een halfjaar alweer ontbonden. Minder dan dertig mensen hadden zich als lid aangemeld. Gehoopt werd op enkele duizenden leden, laat oprichter Oege Bakker maandag weten.

‘Achterban PVV wil geen democratisering’ – vereniging na half jaar weer ontbonden

NRC 12.12.2011 De achterban van de PVV lijkt weinig te voelen voor democratisering. De Vereniging voor de PVV (VvPVV) is na een halfjaar alweer ontbonden. Minder dan dertig mensen hadden zich als lid aangemeld. Gehoopt werd op enkele duizenden leden, laat oprichter Oege Bakker vandaag weten.

Vereniging voor PVV stopt vanwege lage opkomst

Elsevier 12.12.2011 De Vereniging voor de PVV (VvPVV) is ruim een halfjaar na de oprichting alweer ontbonden. Belangrijkste reden hiervoor is te weinig animo. Minder dan dertig PVV-stemmers hebben zich aangemeld bij de vereniging. Gehoopt werd op enkele duizenden.

Het wordt niks met de VvPVV

Telegraaf 12.12.2011 De Vereniging voor de PVV (VvPVV) heeft op dit moment geen bestaansrecht. Dat schrijft voorzitter Oege Bakker van de club waarmee hij de PVV wilde steunen en democratiseren.

Zie ook:

Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun 

Van Gedoogsteun, Minderheidskabinet en Gatenkaas.

Hero Brinkman PVV – Een zuipschuit maar zeker geen drankorgel

Hero Brinkman van de PVV slaat weer door 

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 5

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent deel 4

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent deel 3

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ! – deel 2

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent !!!!! – deel 1

december 12, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

14 reacties

 1. […] Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6 […]

  Pingback door Explosiegevaar in de fractiekamer van de Haagse PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 20, 2011

 2. […] Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6 […]

  Pingback door Gedonder bij de PVV in Den Haag « Debat in de Digitale Hofstad | december 20, 2011

 3. […] onder zware druk. De partij van Geert Wilders zou namelijk een sekte zijn. En er is nog steeds gedonder in de tent. En ook het begrip Gedoogregering is inmiddels een vies woord geworden. En zelfs zit Geert Wilders […]

  Pingback door Kiesgedrag versus grillig gedrag partijen « Debat in de Digitale Hofstad | januari 23, 2012

 4. […] Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad | april 8, 2012

 5. […] Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 8, 2012

 6. […] Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 9 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 30, 2012

 7. […] Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 12 « Debat in de Digitale Hofstad | december 14, 2013

 8. […] Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 13 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 8, 2014

 9. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6 […]

  Pingback door Is ex-PVVer Daniel van der Stoep echt een Seksbeest ?? « Debat in de Digitale Hofstad | november 23, 2015

 10. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6 […]

  Pingback door Gedonder met Michael Heemels van de PVV Limburg deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 26, 2016

 11. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ?? – deel 16 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 14, 2017

 12. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ?? – deel 18 « Debat in de Digitale Hofstad | september 9, 2017

 13. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6 […]

  Pingback door Debat in de Digitale Hofstad | januari 9, 2018

 14. […] en ook: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6 […]

  Pingback door Gedonder met Henk van Deún PVV « Debat in de Digitale Hofstad | januari 9, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: