Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – De Stekker eruit ??

Geert Wilders PVV zei onlangs dat 2012 het jaar van de waarheid wordt.

”Dat zal een spannend politiek jaar worden”, blikte Wilders toen vooruit. ”Voor alle helderheid: onze intentie is het om het kabinet en deze politieke gedoogsamenwerking de rit uit te laten zitten, maar niet tegen elke prijs.”

Volgens insiders liggen de drukproeven van de stembiljetten al bij de drukkerij !!! alleen het de datum ontbreekt nog !!

Het belooft een Rode en zeer hete Winter te worden. 

Wilders: samenwerking is verstandshuwelijkvideo

Maximale spreidstand
Crises kunnen een kabinet sterker maken. Maar of dat geldt voor dit kabinet is maar zeer de vraag.

2012 jaar van de waarheid
PVV-leider Geert Wilders noemt de samenwerking met VVD en CDA een verstandshuwelijk. Volgend jaar moet blijken of het de moeite waard is de samenwerking voort te zetten. Volgens hem wordt het volgend jaar op een aantal punten ,,het jaar van de waarheid”.

‘Klink had gelijk’ – Voormalig minister Ab Klink (CDA) had gelijk toen hij vorig jaar per brief de CDA-top waarschuwde om niet met de PVV in zee te gaan in de vorm van een gedoogconstructie. Dat zei fractievoorzitter Jolande Sap.

Zie ook:

Geert Wilders PVV – het keffertje van Kabinet Rutte 1 ???

Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 – deel 2

Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 – deel 1

Geert Wilders PVV Gedoogregering – gedoogrelatie versus open latrelatie

Wilders: We willen er uit komenVideo

Wilders: SP wolf in schaapskleren, 50 procent kans dat kabinet valt

NRC 24.01.2012 Er is vijftig procent kans dat het huidige kabinet valt. Dat heeft Geert Wilders vandaag gezegd in gesprek met Frits Wester bij RTL-Z. Ook opende de PVV-leider de aanval op de SP, de partij die in de opiniepeilingen momenteel de grootste is.

Wilders: kans op akkoord extra bezuinigingen 50/50

VK 24.01.2012 PVV-leider Geert Wilders schat de kans dat VVD, CDA en PVV een akkoord bereiken over extra bezuinigingen op ‘fifty-fifty’. Dat zei hij vanmiddag in een interview op RTLZ.

‘De inzet is om eruit te komen, maar het worden keiharde onderhandelingen’, zei Wilders. ‘Misschien lukt het niet, dat kan heel goed.’ Wilders zei te hopen dat de partijen tot een akkoord komen, al is het maar omdat er anders een kans bestaat dat SP en PvdA aan de macht komen. ‘Dan wordt Nederland een land waar je eigenlijk niet zou willen wonen.’

‘Kans 50/50 dat kabinet overleeft’Video

24.01.2012 De PVV-leider schat de kans dat hij een akkoord bereikt met het CDA en de VVD over de extra bezuinigen op 50%.

2012: adieu PVV
De Pers 12.12.2011 Nederland zinkt weg in een recessie. Als we binnen de EU het braafste jongetje van de klas willen blijven (en dat moet, anders zakken we nóg verder weg), moet het kabinet nog tien miljard extra bezuinigen.

Tien pijnlijke miljarden. Een beetje minder bezuinigen, bijvoorbeeld omdat een tweede bezuinigingsronde zo snel na de eerste de economie meer schaadt dan helpt, is onbespreekbaar. Het maakt ook eigenlijk niet uit wat voor kabinet er zit; het enige dat telt, is dat Nederland bereid moet zijn om te bezuinigen.

PVV’er Bosma hekelt ‘verkeerd citeren’ NRC Handelsblad

Elsevier 10.12.2011 PVV-Kamerlid Martin Bosma is boos op NRC Handelsblad omdat de krant hem verkeerd zou citeren. Volgens Bosma bedrijft het blad ‘feitenvrije journalistiek’.

Hij reageert op NRC-commentator Folkert Jensma, die in zijn column van 26 november meldde dat Bosma in zijn boek ‘lijsten bepleit van mensen die de verkeerde mening aanhangen of die het

Zie ook:

Lees ook…
Oud-PvdA-stemmer Bosma: Partij kan worden opgeheven

Ruzie Brinkman en Bosma over democratisering PVV

Het is zeer de vraag of het vertrouwen tussen VVD, CDA en PVV nog voldoende is om straks, voorjaar 2012, afspraken te maken over extra ombuigingen in de overheidsfinanciën. Wilders heeft zijn inzet nu al op tafel gelegd: de ontwikkelingshulp kan zo goed als geheel worden opgedoekt.

Voor premier Rutte is de moeilijkheidsgraad nog wat hoger, nu de gedoogpartner de ruimte is gegeven op een aantal terreinen, zelfs de meest cruciale (de redding van de euro), een vechthouding tegenover het kabinet aan te nemen. Na ruim een jaar kan worden geconstateerd dat de PVV van Wilders van die ruimte voluit gebruikt heeft gemaakt.

Rutte heeft dat steeds vergoelijkt met de bezwering ‘dat we wisten waar we aan begonnen’. Maar hij kan er als premier, hoe lichtvoetig en luchthartig ook, niet aan voorbij dat de keiharde machtsstrijd die de PVV pal onder zijn ogen voert de vertrouwensrelatie onder zware druk zet.

Rutte kan niet zomaar door na afhaken PVV

 Trouw 03.12.2011  Volgens een Haagse wijsheid is een regeerakkoord al verouderd, zodra de inkt droog is. Daaruit volgt dat eigenlijk al vanaf dag één het vertrouwen tussen coalitiepartijen bepalend is voor het voortbestaan van een kabinet.

Anders gezegd, naarmate de betekenis van de afspraken die vooraf zijn gemaakt relatiever wordt, neemt het gewicht van het vertrouwen toe. Hoe moeten in dit perspectief de overlevingskansen van het kabinet-Rutte worden gewogen?

PVV behandelt het CDA als oud vuil

Trouw 29.11.2011  PVV-leider Wilders heeft twee schoten voor de boeg afgevuurd. Hij wil dat het kabinet zich losmaakt van het migratiebeleid van de EU, als het niet lukt dat beleid te veranderen. En hij wil dat het kabinet de begroting voor ontwikkelingssamenwerking wegbezuinigt. Anders weigert de PVV mee te werken aan extra ombuigingen die vanwege de eurocrisis noodzakelijk zouden kunnen zijn.

Gisteren erkenden premier Rutte en fractievoorzitter Blok voor het eerst impliciet  dat de zwakte van het CDA gevaarlijk kan worden voor het voortbestaan van het kabinet. Rutte wenste zijn coalitiegenoten „alle goeds” toe, zoals  bij een zieke. Hij riep Wilders op zijn toon te matigen. Deze woorden markeren de afgrond waarin zijn gedoogconstructie dreigt te zakken.

Wordt Nederland het volgende land met een politieke crisiswissel?

NRC 26.11.2011 Het achterdoek van de verhevigde schermutselingen is – binnen de kabinetsvisie – de groeiende noodzaak extra te bezuinigen, boven op de al afgesproken 18 miljard euro. Partijen zijn het oneens over alles waarover ze geen afspraken  hebben. Vorige week schoot Geert Wilders al voor de boeg – dan maar voor 4 miljard euro aan ontwikkelingshulp schrappen. Vier op de vijf VVD-kiezers zijn het daar mee eens, peilde Maurice de Hond.

‘Spanningen gedoogcoalitie voorbode naderende ontploffing’

NRC 26.11.2011 Een coalitie die het fundamenteel oneens is over zo veel én over de grootste crisis van onze tijd, kan niet lang regeren, schrijft onze politiek columnist Marc Chavannes vandaag. Lees verder›

‘Voor PVV is rechtsstaat maar lastig’

NRC 26.11.2011  Wie onwelgevallige meningen heeft is de volksvijand en moet ophoepelen. Deze manier van denken past naadloos in het goed-foutschema waarin de beweging van Geert Wilders andersdenkenden plaatst, schrijft onze columnist Folkert Jensma. Lees verder›

Over die geluksmachine hoor je Mark Rutte niet meer. Die zal inmiddels wel uitstaan. Regeren is na een dik jaar aanzienlijk minder leuk geworden. Vanwege de ellende in Europa, omdat coalitiepartner CDA kermend op de grond ligt, en omdat gedoger Wilders vol overgave zout in allerlei wonden wrijft.

‘Wilders zei: ‘Moet je huilen? Wil je een zakdoekje? Het is gewoon politiek.”

VK 26.11.2011 De geruchtenmolen in politiek Den Haag draait op volle toeren. Wil Rutte Wilders inruilen voor nieuwe gedogers? Als de gedoogconstructie strandt, dan is het bij de Voorjaarsnota, meent Martin Sommer.

De afgelopen week is veel gespeculeerd over het einde van het kabinet. Zie de desastreuze afbrokkeling van het CDA. Zie de dwarse PVV die bonje om extra bezuinigingen aankondigt. Zie de VVD die permanent beschuldigd wordt de crisis destructief te lijf te gaan. Het einde zou in zicht zijn.

‘D66: drukdoenerij in de wereld, wereldvreemd in eigen land’

VK 25.11.2011 Vanzelfsprekend is D66 een kansrijke nieuwe coalitiepartner. Maar durft de partij zijn weldenkende consensus te toetsen aan de werkelijkheid, vraagt Volkskrant-columniste Nausicaa Marbe.

Partnerruil een optie voor het kabinet?

Trouw 24.11.2011 Meerdere gedoogpartners of zelfs de PVV inruilen voor andere gedoogpartners, het klinkt allemaal erg theoretisch. Het minderheidskabinet Rutte/Verhagen is echter uniek in de parlementaire geschiedenis.

We moesten er van premier Rutte maar aan wennen, dat dingen niet meer zo lopen als tot nu toe normaal was. Betekent dat dat we ook maar moeten wennen aan het inwisselen van een gedoogpartner?

Wilders: Kabinet, CDA en VVD spelen met vuur

Elsevier 24.11.2011 Het kabinet wijkt niet af van de internationale afspraak om minimaal 0,7 procent van het bruto nationaal product (bnp) te besteden aan ontwikkelingshulp. PVV-leider Geert Wilders reageert boos.

Het minderheidskabinet van CDA en VVD houdt de hele regeerperiode vast aan het budget voor ontwikkelingshulp.

Dat viel donderdag op te maken uit de woorden van CDA-staatssecretaris Ben Knapen (Ontwikkelingssamenwerking) in het debat over zijn begroting voor volgend jaar.

Zie ook:

Wilders: Kabinet, CDA en VVD spelen met vuur

Parool 24.11.2011 ‘Het kabinet en het CDA en de VVD spelen met vuur.’ Die waarschuwing uitte PVV-leider Geert Wilders vandaag nadat staatssecretaris Ben Knapen (Ontwikkelingssamenwerking) had bevestigd dat het kabinet deze regeerperiode niet tornt aan de …

‘Kabinet speelt met vuur’

Telegraaf 24.11.2011 „Het kabinet en het CDA en de VVD spelen met vuur.” Die waarschuwing uitte PVV-leider Geert Wilders donderdag nadat staatssecretaris Ben Knapen (Ontwikkelingssamenwerking) had bevestigd dat het kabinet deze regeerperiode niet tornt aan de internationale afspraak om minimaal 0,7 procent van het bruto nationaal product (bnp) te besteden aan ontwikkelingshulp.

Wilders waarschuwt kabinet

De Pers 24.11.2011  ,,Het kabinet en het CDA en de VVD spelen met vuur,” waarschuwt PVV-leider Wilders donderdag nadat het kabinet aankondigde niet te korten op ontwikkelingssamenwerking.  (32)

Cohen en Klink misten hun kans

Trouw 24.11.2011  Het was de afgelopen weken weer raak op het Binnenhof. Geert Wilders bracht de VVD in het nauw met zijn verzet tegen de weigerambtenaar. Hij bracht het CDA in het nauw door alvast 4 miljard euro bezuiniging op ontwikkelingssamenwerking te eisen. En hij bracht het voltallige kabinet in het nauw door zijn voortdurende oppositie tegen de euro.   

‘VVD’ers willen liever met D66 regeren dan met PVV’

Elsevier 24.11.2011 VVD-bestuurders willen bij een eventueel volgend kabinet liever samenwerken met D66 dan met de PVV. Bijna de helft vindt dat de VVD-fractie zich meer moet onderscheiden van de PVV.

Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van onderzoek onder 670 VVD-bestuurders.

Zie ook:

Enquête NRC: VVD’ers tevreden, behalve over de PVV

NRC 24.11.2011 De VVD maakt zich zorgen over de groeiende invloed van de PVV en de SGP op het kabinetsbeleid. VVD-bestuurders willen in een eventueel volgend kabinet liever met D66 samenwerken dan met de huidige gedoogpartner.

Bijna de helft van premier Rutte’s partij vindt dat de VVD zich meer zou moeten onderscheiden van Geert Wilders’ PVV. En een enorm percentage van de partij vindt het merkbaar dat Nederland een liberale premier heeft: 92 procent.

Dat zijn de belangrijkste resultaten uit een enquête die onderzoeksbureau OverheidInNederland.nl en NRC Handelsblad hebben gehouden onder bijna tweeduizend VVD-bestuurders, aan de vooravond van het VVD-congres van komende zaterdag.

‘VVD’ers willen liever met D66 dan met PVV’

Trouw 24.11.2011 VVD-bestuurders vinden dat de partij zich meer zou moeten onderscheiden van de PVV van Geert Wilders. De partij maakt zich zorgen over de groeiende invloed van de PVV en de SGP op het kabinetsbeleid, en zou in een eventueel volgend kabinet liever samen willen werken met D66.

Dat zou blijken uit een enquête van NRC Handelsblad en OverheidInNederland.nl onder bijna tweeduizend VVD-bestuurders.

 
VVD’ers liever met D66 dan met PVV

Derde van bestuurders maakt zich zorgen over invloed van PVV en SGP

NU 24.11.2011 DEN HAAG – VVD-bestuurders werken in een volgend kabinet liever samen met D66 dan met de huidige gedoogpartner PVV.

november 25, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] wat dan van de vraag van de PVV-voorman himself  “De Stekker eruit” […]

  Pingback door Kiesgedrag versus grillig gedrag partijen « Debat in de Digitale Hofstad | januari 23, 2012

 2. […] Geert Wilders PVV – De Stekker eruit ?? […]

  Pingback door Na de val van kabinet Rutte 1 op weg naar de 2e kamerverkiezingen 2012 « Debat in de Digitale Hofstad | april 23, 2012

 3. […] dus al in 2011 en in 2012  een hete Lente te worden. Er werd nogal eens gedreigd met de Stekker eruit en het stopcontact. Tot zeer recent liepen de gemoederen ook in Den Haag nogal eens hoog op. […]

  Pingback door De lakmoesproef voor een nieuwe regeringscoalitie in 2012 « Debat in de Digitale Hofstad | april 27, 2012

 4. […] Geert Wilders PVV – De Stekker eruit ?? […]

  Pingback door Hoe Geert Wilders PVV de stekker eruit trok « Debat in de Digitale Hofstad | februari 22, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: