Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peilingen 2e kamer 20.11.2011 Maurice de Hond – Dieptepunt CDA en PvdA winst SP

Grootste winst: SP
Van de oppositiepartijen staat de SP op de grootste winst. De socialisten staan op 27 zetels, 12 meer dan nu in de Tweede Kamer.

De PvdA is de grote verliezer: de sociaaldemocraten houden virtueel nog maar 17 zetels over van de 30 stoelen die ze nu bezetten in de Kamer. 

20-11-2011: VVD en coalitie op laagste punt sinds aantreden kabinet. Ontwikkelingshulp dreigende splijtzwam.

De actuele Thermometer beschikbaar.

Deze week zien we wel een aantal verschuivingen. De zogenaamde overgangstabellen (winst en verlies van partijen) laten een aantal bijzondere gegevens zien.

Sinds het aantreden van het kabinet heeft de VVD op dat punt niet zo laag gescoord. (70% van de VVD-kiezers geeft aan weer VVD te stemmen. Dat was steeds hoger).

Ook bij het CDA zien we een bijzonder cijfer. Nog maar 40% van de CDA-kiezers uit 2010 geeft aan weer CDA te zullen stemmen, het laagste percentage sinds de Tweede Kamerverkiezingen.

En daardoor daalt het CDA naar 10 zetels, een nieuw dieptepunt. De VVD is 2 zetels kwijt geraakt, waarbij enerzijds het onderwerp “weigerambtenaren” een rol speelt en anderzijds toch ook het onderwerp “Europa” bij de VVD-kiezers niet echt gelukkig maakt.

De zetels zijn terecht gekomen bij de SP -de grootste winnaar van dit moment, D66 en Groen Links. Die laatste partij doet het wat beter als het onderwerp “Kunduz” niet in de publiciteit is.  Zie ook: SP bewijst ongelijk van Gerdi Verbeet: ook doctorandus kan taal van het volk spreken

Nederland is een overwegend seculier land geworden en dat werd CDA, ChristenUnie en SGP hardhandig onder de neus gewreven. Volgens de jongste peilingen is de omvang geslonken tot krap twintig zetels.

Meer nog dan deze cijfers onderstreepte de Kamer deze week de veranderde verhoudingen met de uitspraak ambtenaren die om geloofsredenen geen huwelijk tussen homo’s willen voltrekken niet langer te gedogen.

Zie: Het seculiere Nederland is hard en radicaal

CDA haalt 10 zetels en bereikt dieptepunt in peiling

Elsevier 20.11.2011 Regeringspartij CDA daalt in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond af naar een nieuw dieptepunt. Als er vandaag verkiezingen zouden zijn, halen de christen-democraten slechts 10 zetels. De coalitie zakt hierdoor naar 67 zetels, het laagste punt sinds het aantreden van het kabinet.

Dat blijkt zondag uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Het CDA verliest in de peiling de helft van het huidige aantal zetels (21) in de Tweede Kamer.

Zie ook:

‘CDA door verzet Bleker naar 4 zetels’

NU 20.11.2011 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders heeft zondag in een twitter-bericht uitgehaald naar CDA-staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken).

Zie: Wilders kraakt Bleker af

Peiling: dieptepunt voor coalitie, CDA naar 10 zetels

Parool 20.11.2011 De gedoogcoalitie is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond gezakt naar 67 zetels, het laagste punt sinds het aantreden van het kabinet. Regeringspartij CDA daalt af naar 10 zetels, een nieuw dieptepunt voor de christendemocraten.

Coalitie op dieptepunt

Telegraaf 20.11.2011 De gedoogcoalitie is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zondag gezakt naar 67 zetels, het laagste punt sinds het aantreden van het kabinet. Regeringspartij CDA daalt af naar 10 zetels, een nieuw dieptepunt voor de christendemocraten.

CDA naar nieuw dieptepunt van tien zetels

NU 20.11.2011 Gedoogcoalitie in peiling gezakt naar 67 zetels. De gedoogcoalitie is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zondag gezakt naar 67 zetels, het laagste punt sinds het aantreden van het kabinet. 

Coalitie zakt naar 67 zetels

Spits 20.11.2011 De gedoogcoalitie is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond vandaag gezakt naar 67 zetels, het laagste punt sinds het aantreden van het kabinet. Regeringspartij CDA daalt af naar 10 zetels, een nieuw dieptepunt voor de christendemocraten.

 
Dieptepunt coalitie, CDA 10 zetels
De Pers 20.11.2011 De gedoogcoalitie is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zondag gezakt naar 67 zetels, het laagste punt sinds het aantreden van het kabinet.

Coalitie op dieptepunt, CDA naar 10 zetels

20.11.2011 De gedoogcoalitie is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zondag gezakt naar 67 zetels, het laagste punt sinds het aantreden van het kabinet. Regeringspartij CDA daalt af naar 10 zetels, een nieuw dieptepunt voor de christendemocraten.

Advertenties

november 20, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , ,

3 reacties

  1. […] Peilingen 2e kamer 20.11.2011 Maurice de Hond – Dieptepunt CDA en PvdA winst SP […]

    Pingback door Emile Roemer SP de nieuwe oppositieleider ?? « Debat in de Digitale Hofstad | november 28, 2011

  2. […] Peilingen 2e kamer 20.11.2011 Maurice de Hond – Dieptepunt CDA en PvdA winst SP […]

    Pingback door Kabinet VVD-SP in 2012 ? « Debat in de Digitale Hofstad | januari 7, 2012

  3. […] Peilingen 2e kamer 20.11.2011 Maurice de Hond – Dieptepunt CDA en PvdA winst SP […]

    Pingback door Een heet en een rood Voorjaar komt eraan « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: