Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 2e kamer 30.10.2011 Maurice de Hond – CDA zakt dramatisch naar 11 zetels

Mauro-effect.

 

peil 30.10.2011

peil 30.10.2011

 

 

Zetelverdeling

In de peiling van zondag krijgt regeringspartij VVD er in vergelijking met vorige week een zetel bij en komt op 32, een meer dan nu in de Kamer. Gedoogpartij PVV levert een zetel in en staat op 29. Dat betekent nog steeds een winst van5 invergelijking met het huidige zetelaantal.

De PvdA krabbelt iets op en komt zondag uit op 18 zetels, een meer dan vorige week. In de Kamer heeft de PvdA nu 30 zetels. De SP raakt een zetel kwijt en staat op 24, dat is 9 meer dan bij de laatste verkiezingen.

D66 blijft onveranderd op grote winst staan: 18 zetels, 8 meer dan nu in de Kamer. In de peiling staat GroenLinks op 7 (10 nu in de Kamer) en de ChristenUnie op 6 (5). De SGP en de Partij voor de Dieren staan stabiel op 2, net als hun huidige zetelaantal. 50PLUS is niet vertegenwoordigd in het parlement maar scoort in de peiling wel een zetel.

CDA historisch slecht in peiling

Spits 30.10.2011 Regeringspartij CDA is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zondag gezakt naar 11 zetels. Nog nooit stonden de christendemocraten in deze peiling zo laag. Lees meer >

CDA naar dieptepunt  – Video

Telegraaf 30.10.2011  Regeringspartij CDA is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zondag gezakt naar 11 zetels. Nog nooit stonden de christendemocraten in deze peiling zo laag.

‘CDA zakt naar laagste aantal zetels ooit’

AD 30.10.2011 Regeringspartij CDA is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zondag gezakt naar 11 zetels. Nog nooit stonden de christendemocraten in deze peiling zo laag.

Peiling De Hond: CDA zakt naar 11 zetels, laagste ooit

VK 30.10.2011 Regeringspartij CDA is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond vandaag gezakt naar 11 zetels. Nog nooit stonden de christendemocraten in deze peiling zo laag.

CDA zakt naar elf zetels in peiling

NU 30.10.2011  Regeringspartij CDA is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zondag gezakt naar 11 zetels. Nog nooit stonden de christendemocraten in deze peiling zo laag.

Lees meer over dit onderwerp;

CDA zakt naar 11 zetels

De Pers 30.10.2011 Regeringspartij CDA is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zondag gezakt naar 11 zetels. Nog nooit stonden de christendemocraten in deze peiling zo laag.

CDA op dieptepunt in peiling door kwestie-Mauro

Elsevier 30.10.2011  Het CDA zakt na de onenigheid over de achttienjarige asielzoeker Mauro Manuel naar een dieptepunt in de peiling. De christen-democraten halen als er nu verkiezingen zouden zijn, slechts 11 zetels. Nog nooit heeft de partij zo laag in de peiling gestaan.

Dat blijkt uit het wekelijkse onderzoek van Maurice de Hond. Deze is uitgevoerd na het Tweede Kamerdebat over de Angolese jongeman en voor het partijcongres van zaterdag.

Maurodebat doet CDA pijn, nog nooit stond partij zo laag in peilingen

NRC 30.10.2011 Door het debat rond de Angolese asielzoeker Mauro Manuel is het CDA naar een nieuw dieptepunt van 11 zetels gezakt. De partij heeft nog nooit zo laag in de zetelpeiling van Maurice de Hond gestaan als nu, zo blijkt vanochtend. Gisteren werd op het CDA-najaarscongres een resolutie aangenomen waarin een humaan beleid voor minderjarige asielzoekers wordt bepleit.

Verder vindt 28 procent dat negentien fractieleden tegen moeten stemmen en de ‘dissidente’ CDA-Kamerleden Kathleen Ferrier en Ad Koppejan voor. Als zij voor stemmen, is dat waarschijnlijk precies genoeg voor een Kamermeerderheid die een verblijfsvergunning wil.

Peiling: CDA zakt naar 11 zetels

Metro 30.10.2011 DEN HAAG (ANP) – Regeringspartij CDA is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zondag gezakt naar 11 zetels. Nog nooit stonden de christendemocraten in deze peiling zo laag. De peiling is gehouden op vrijdag, de dag na het Tweede Kamerdebat over de jonge Angolees Mauro Manuel en voor het partijcongres van het CDA.

‘CDA zakt naar laagste aantal zetels ooit’

Parool 30.10.2011 Regeringspartij CDA is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zondag gezakt naar 11 zetels. Nog nooit stonden de christendemocraten in deze peiling zo laag.

oktober 30, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 reactie

 1. HET CDA HEEFT GEEN MENSELIJK GEVOEL
  DIE KRIJGEN ONZE STEM NOOIT MEER
  HET CDA LAAT NU ZIEN WAT VOOR EEN PARTIJ ZE ZIJN
  DIE HOEVEN NIET ZO AFTEGEVEN OP WILDERS WANT ZIJ ZIJN NOG EEN GRAAD ERGER
  fam.Nouwens

  Reactie door FAM.NOUWENS VAN HOOFF | oktober 30, 2011


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: