Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peilingen 2e Kamer 20.10.2011 Synovate – PvdA verliest PVV wint VVD de grootste

VVD nog steeds de grootste.

In de jongste peiling staat de VVD op 37 zetels, terwijl de liberalen er 31 behaalden bij de verkiezingen in juni vorig jaar. De andere regeringspartij, het CDA, leed juist veel zetelverlies. Het CDA, dat in de Tweede Kamer 21 zetels heeft, staat in de peiling op 15 zetels.

Samen met het CDA is de PvdA de grote verliezer van het afgelopen jaar. In deze periode daalde de partij van 30 naar 21 zetels. Gedoogpartner PVV staat op 26 zetels, tegen 24 zetels nu in de Tweede Kamer.

De Politieke Barometer van Synovate

PvdA verliest twee zetels in peiling, PVV wint twee

Elsevier 20.10.2011  De PvdA verliest deze week in de Politieke Barometer twee zetels en komt uit op 21 zetels. De PVV wint twee zetels en staat op 26 zetels in de tweewekelijkse peiling.

De Politieke Barometer van Synovate maakt de balans op na een jaar kabinet-Rutte

VVD – Het onderzoeksbureau constateert dat de VVD in het afgelopen jaar constant de grootste partij is gebleven. De partij van VVD-premier Mark Rutte weet volgens Synovate kiezers aan zich te binden die achter het kabinetsbeleid staan. De VVD staat met 36 zetels ‘op eenzame hoogte’.

CDA – Coalitiegenoot CDA lijkt voor deelname aan het kabinet te betalen met zetelverlies. De partij staat op 15 zetels, terwijl ze bij de Tweede Kamerverkiezingen nog 21 zetels haalden.

PVV – Gedoogpartij PVV van Geert Wilders profiteert van zijn rol. De partij handhaaft zich rond de 26 zetels. Het gedoogkabinet staat in de peiling op 77 zetels.

PvdA – Oppositiepartij PvdA is samen met het CDA de grote verliezer van het afgelopen jaar. De partij daalt van 27 naar 21 zetels. Fractievoorzitter Job Cohen heeft veel volgens Synovate moeite met de rol van oppositieleider. PvdA-kiezers wijken uit naar de SP en D66.

SP – De SP is momenteel met 19 zetels bijna even groot als de PvdA.

Zie ook: CDA verliest in peiling na immigratie-debat minister Leers

Lees de weblog van Afshin Ellian: Minderheidskabinet Rutte is zegen voor de politiek 

VVD jubileert als grootste partij

Spits 20.10.2011 De VVD is al een jaar lang in elke achtereenvolgende peiling de grootste partij. Dat melden de beroepshoaxers van bureau Synovate vandaag. Het jubileum valt samen met het aantreden van kabinet Rutte I.

VVD grootste in peiling

Telegraaf 20.10.2011 De VVD is in een jaar tijd constant de grootste partij geweest in de peiling van Synovate, zo meldt dit bureau donderdag. Vorige week zat het kabinet-Rutte precies één jaar.

oktober 20, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: