Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – het keffertje van Kabinet Rutte 1 ???

Keffertje van Kabinet Rutte 1

Veel PVV-stemmers zijn teleurgesteld in Geert Wilders. Zij hebben op Wilders gestemd omdat hij onomwonden zegt waar het op staat en niet van achterkamertjes politiek houdt.

Wilders houdt zich in hun ogen te veel in om op goede voet te blijven met het kabinet ‘Als je praat over Job Cohen als het poedeltje van Mark Rutte, dan is hij het Keffertje van Mark Rutte. Hij blaft wel, maar hij bijt niet.’, aldus één van de ondervraagden.

Van de PVV-stemmers vindt 41 procent dat de partij van Geert Wilders de gedoogsteun aan het minderheidskabinet van VVD en CDA moet intrekken wegens het besluit het Europese noodfonds voor de euro te versterken.

Vertrouwen
Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerde peiling van tv-programma EenVandaag onder vierduizend PVV-kiezers.

Het vertrouwen van de PVV-achterban in het kabinet blijkt na een jaar gedogen flink gedaald.  Vorig jaar oktober had nog 80 procent vertrouwen in de kersverse ploeg van premier Mark Rutte, tegen 59 procent nu, een jaar later.

Verzet
Ook zegt 39 procent van de PVV-aanhangers niet achter de bezuinigingen van het kabinet te staan.

De partij van Wilders zou zich meer moeten verzetten tegen ingrepen in de zorg en meer aandacht moeten vestigen op de onderwerpen immigratie en veiligheid.

Elsevier schreef vorige maand al dat PVV-aanhangers veel minder positief oordelen over het kabinet dan D66-stemmers.

Zie ook:

Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 – deel 2

Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 deel  1 

Geert Wilders PVV Gedoogregering – gedoogrelatie versus open latrelatie

 Bedrijfspoedels en keffertjes in de Kamer – audio

Wilders verwacht zwaar tweede jaar voor kabinet Video

Alles over de uitdagingen voor de gedoogcoalitie VVD, CDA en PVV

PVV-leider Wilders blijkt inderdaad goed voor zijn woord. Maar het is de vraag hoe lang het kabinet zo stabiel blijft. Het afgelopen jaar zal nog geen schaduw zijn van wat er komen gaat, waarschuwde Wilders. Zelfs met het positivisme van premier Rutte valt niet te ontkennen dat het kabinet de komende maanden een mijnenveld betreedt.

Het gaat erom spannen

Spits 17.10.2011 Na een redelijk gemakkelijk eerste jaar gaat het kabinet vandaag verder met deel twee. Dat zal een stuk ingewikkelder worden, PVV-leider Wilders waarschuwde vrijdag al voor beren op de weg. 

Geert en waterstofperoxide
De Pers 14.10.2011 Geert Wilders heeft 500 ml blondeerlotion met 6% waterstofperoxide en 250 ml blondeerlotion met 12% waterstofperoxide. Hij giet de twee lotions bij elkaar. Wat is het percentage waterstofperoxide van het mengsel?

Bekijk video “Ik richt me nu minder op Wilders, maar veel meer op degene die zich laten besmetten met het gevoel van dat het allemaal zo zwart-wit en extreem moet”, zegt hij in het vraaggesprek.

Pechtold erkent dat de invloed van Wilders groter is geworden. Toch is hij niet pessimistisch. “In Denemarken hebben ze negen jaar een gedoogconstructie op de rechterflank gehad en daar zit nu een kabinet waar de Deense zusterpartij van D66 een belangrijke rol in heeft gespeeld. Hun leidster heeft tegen me gezegd: ‘Zorg dat extremisme geen mainstream wordt’. Daar let ik op in het debat.”

‘VVD en CDA zijn besmet met PVV-virus’

NU 15.10.2011 Regeringspartijen VVD en CDA varen onder invloed van gedoogpartner PVV een steeds extremistischere koers en verliezen hun eigen agenda uit het oog. Dat zegt D66-leider Alexander Pechtold in een interview met NU.nl.

Besmet met PVV-virus TIP

Telegraaf 15.10.2011 D66-leider Alexander Pechtold heeft hard uitgehaald naar de regeringspartijen CDA en VVD. Volgens Pechtold zijn ze besmet met het PVV-virus. Ze varen onder invloed van de gedoogpartner een steeds extremistischer koers en verliezen hun eigen agenda uit het oog, zegt hij in een interview met NU.nl.

Pechtold: VVD en CDA besmet met PVV-virus

VK 15.10.2011 D66-leider Alexander Pechtold heeft hard uitgehaald naar de regeringspartijen CDA en VVD. Volgens Pechtold zijn ze besmet met het PVV-virus. Ze varen onder invloed van de gedoogpartner een steeds extremistischer koers en verliezen hun eigen agenda uit het oog.

Dat zegt hij vandaag een interview met NU.nl.

Minderheidskabinet Rutte is zegen voor de politiek

Elsevier 14.10.2011 Het kabinet-Rutte is één jaar aan de macht. Moord en brand werd er geschreeuwd bij de oprichting van dit kabinet. ‘Bruin I’ werd het genoemd. De nazi’s kwamen aan de macht.

Bekijk video In de publieke opinie lijkt het alsof de oppositie het kabinet op de impopulaire dossiers in het zadel houdt. Wilders spint er garen bij.

“Het lijkt alsof de oppositie het kabinet in zadel houdt. Maar zo zie ik dat niet. Ik laat me niet in een rol drukken.” NU.nl blikt met Pechtold terug op 1 jaar minderheidskabinet VVD-CDA met gedoogsteun van de PVV.

‘Rutte moet snel leren van zijn fouten’

NU 15.10.2011 D66-voorman Alexander Pechtold vindt het geen probleem om het kabinet in het zadel te houden op impopulaire dossiers, ook als dat betekent dat de PVV van Geert Wilders er in de peilingen beter van wordt.

Wilders verwacht zwaar tweede jaar

De Pers 14.10.2011 Geert Wilders verwacht dat het kabinet een zwaar jaar te wachten staat. De samenwerking tussen regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV kan vanwege Europese immigratieplannen, mogelijke extra bezuinigingen en de instabiliteit binnen het CDA onder hoogspanning komen te staan.

Als het aan Blok ligt, regeert hij acht jaar met coalitiepartner CDA en gedoogpartner PVV, zo zegt hij in een interview met nieuwssite Nu.nl.

Eerder op de dag bleek dat Wilders minder tevreden is over de samenwerking met CDA en VVD.

De PVV-leider voorspelt dat de samenwerking met regeringspartijen volgend jaar meer onder druk komt te staan.

Blok wil nog een termijn regeren met gedoogsteun PVV

Elsevier 14.10.2011 Terwijl PVV-leider Geert Wilders steeds meer problemen ziet in de gedoogconstructie, geeft VVD-fractieleider Stef Blok juist aan nog wel een termijn te willen regeren met gedoogsteun van de PVV.

Zie ook: Wilders: Samenwerking wordt moeilijk

 
Wilders: Samenwerking sommige dossiers knaagt

VK 14.10.2011  PVV-leider Wilders ziet ‘veel beren op de weg’ als hij met VVD en CDA moet onderhandelen over extra bezuinigingen die waarschijnlijk nodig zijn door de eurocrisis. Hij erkent dat het gedoogakkoord hem daartoe verplicht. ‘Maar dat wil niet zeggen dat we het over de invulling eens worden.’ Dit zegt Wilders tegen de Volkskrant.

In beeld: Het eerste jaar van het kabinet-Rutte›

Eén jaar kabinet-Rutte: de zeven opmerkelijkste momenten

NRC 14.10.2011 Het kabinet-Rutte zit vandaag precies een jaar in het zadel. nrc.nl zet de zeven opmerkelijkste politieke momenten rond de coalitie op een rij. Lees verder›  

Wilders: Rutte krijgt het nóg zwaarder

PVV-leider waarschuwt coalitie op 1e verjaardag kabinet

AD 14.10.2011 PVV-leider Geert Wilders waarschuwt dat de samenwerking tussen de coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartij PVV volgend jaar onder veel grotere druk komt te staan dan in het afgelopen jaar. Dat zegt hij in een interview met het AD, precies een …

Gideonsbende wordt normale fractie

Trouw 14.10.2011  Het eerste minderheids-kabinet met een apart gedoog-akkoord is jarig. Een wangedrocht, meent de oppositie. Een wonderlijk goed samenwerkings-verband, vinden VVD, PVV en CDA zelf. Maar, zeggen beide partijen: niet voor herhaling vatbaar.

PVV’er Richard de Mos komt de bus niet meer in. “Als ik aan kom lopen, doen ze voor mijn neus de deuren dicht….

Wilders: Samenwerken met regering wordt moeilijker

Elsevier 14.10.2011 PVV-leider Geert Wilders voorspelt dat de samenwerking met regeringspartijen VVD en CDA volgend jaar meer onder druk komt te staan. Europese immigratieplannen, mogelijke extra bezuinigingen en onenigheid binnen het CDA kunnen voor problemen zorgen in de coalitie.

Dat zegt Wilders tegen het Algemeen Dagblad. Het kabinet van VVD en CDA dat wordt gedoogd door de PVV is precies een jaar aan de macht.

Wantrouwen
Tegenover de Volkskrant sluit Wilders een motie van wantrouwen tegen het kabinet niet uit. ‘Als Europa onze financiële plaat straks nog harder raakt, als we over extra bezuinigingen moeten gaan spreken, is er natuurlijk altijd een kans dat we er niet uitkomen. Dan houdt het op. Als het ooit nodig zou zijn, hebben we wel degelijk de handen vrij voor een motie van wantrouwen.’

Zie ook:

Gedoger
Het blijft een minderheidskabinet. Zonder de PVV van Geert Wilders zou dit kabinet niet tot stand zijn gekomen. Wilders ontpopte zich, als gedoger, tot een betrouwbare partner. Maar sinds de laatste Algemene Beschouwingen begint hij zich als een oppositieleider te gedragen. Dat is verwarrend en vreemd, omdat zonder hem dit kabinet niet zou kunnen bestaan.

Afgesproken
Het blijft een minderheidskabinet. Geert Wilders is slechts gehouden aan wat hij in het gedoogakkoord heeft afgesproken. Hij tekende niet voor hulp aan Griekenland en niet voor de missie in Kunduz. Toch wist Rutte in het parlement een meerderheid achter zijn plannen te krijgen. Is dat erg? Integendeel, het is zelfs goed voor onze democratie.

Hoe lang nog? Dat is afhankelijk van één persoon: Geert Wilders. Tot nu toe durfde hij zich te onderscheiden van de SP, de eeuwige oppositiepartij. Wilders vluchtte niet voor het nemen van verantwoordelijkheid. En dat is niets anders dan compromisbereidheid.

Minderheidskabinet Rutte is zegen voor de politiek

Elsevier 14.10.2011 Het kabinet-Rutte is één jaar aan de macht. Moord en brand werd er geschreeuwd bij de oprichting van dit kabinet. ‘Bruin I’ werd het genoemd. De nazi’s kwamen aan de macht.

180 gebroken verkiezingsbeloften
Inhoudelijk heeft Wilders moeten bloeden. Het patroon van de verkiezingsavond, waar hij nog dezelfde avond zijn ‘breekpunt’ – 65 is 65 – weggaf , zette zich door. Liefst 180 verkiezingsbeloften heeft hij al gebroken, berekende concurrent SP.

1 jaar kabinet-Rutte: De PVV komt overal mee weg

VK 14.10.2011 Vandaag is het een jaar geleden dat het kabinet Rutte werd geïnstalleerd. Tijd voor een tussenrapport. Vk.nl zet heel de dag op een rijtje hoe de coalitiepartijen het doen, welke beloftes zijn gehaald en gebroken en of de oppositie potten weet te breken.

De Volkskrant schreef het op de dag van de bordesscène: dit is het Wilderskabinet. Niet eens vanwege het beleid, maar vooral vanwege de uitstraling.  

Wilders verwacht zwaar tweede jaar kabinet

NU 14.10.2011 Geert Wilders verwacht dat het kabinet een zwaar jaar te wachten staat. Bekijk video De samenwerking tussen regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV kan vanwege Europese immigratieplannen, mogelijke extra bezuinigingen en de instabiliteit binnen het CDA onder hoogspanning komen te staan. Dat zegt hij vrijdag in een interview met het AD,

Lees meer over dit onderwerp:

PVV-stemmer: ‘Wilders is het keffertje van Rutte’

HP 13.10.2011 “Als je praat over Job Cohen als het poedeltje van Mark Rutte, dan is Geert Wilders het keffertje van Mark Rutte. Hij blaft wel, maar hij bijt niet.” Aldus een PVV-stemmer in een onderzoek van EenVandaag onder 26.000 mensen, onder wie vierduizend PVV-stemmers. Het PVV-electoraat is ontevreden over het gedoogvehikel.

PVV-aanhang wantrouwt kabinet

Telegraaf 13.10.2011 Van de PVV-stemmers vindt 41 procent dat de partij van Geert Wilders de gedoogsteun aan het minderheidskabinet van VVD en CDA moet intrekken wegens het besluit het Europese noodfonds voor de euro te versterken. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van tv-programma EenVandaag onder 4000 PVV-kiezers.

Vier op tien PVV-kiezers wil stoppen met gedogen

NU 13.10.2011 Van de PVV-stemmers vindt 41 procent dat de partij van Geert Wilders de gedoogsteun aan het minderheidskabinet van VVD en CDA moet intrekken wegens het besluit het Europese noodfonds voor de euro te versterken. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van tv-programma EenVandaag onder 4000 PVV-kiezers.

4 op 10 PVV’ers tegen gedogen

De Pers 13.10.2011 Van de PVV-stemmers vindt 41 procent dat de partij van Geert Wilders de gedoogsteun aan het minderheidskabinet van VVD en CDA moet intrekken wegens het besluit het Europese noodfonds voor de euro te versterken. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van tv-programma EenVandaag onder 4000 PVV-kiezers.

‘Veel PVV-stemmers willen eind aan gedoogsteun’

Elsevier 13.10.2011 Een peiling onder vierduizend PVV-kiezers wijst uit dat veel kiezers genoeg hebben van de gedoogsteun aan het kabinet-Rutte.

Zie ook:

Vier op de tien PVV-kiezers: stop met gedogen

13.10.2011 Van de PVV-stemmers vindt 41 procent dat de partij van Geert Wilders de gedoogsteun aan het minderheidskabinet van VVD en CDA moet intrekken wegens het besluit het Europese noodfonds voor de euro te versterken. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van tv-programma EenVandaag onder 4000 PVV-kiezers.

oktober 14, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 reacties

 1. het kan me geen reet schelen! wat de linkse landveraders er van vinden!!.ik en andere pvv,ers weten dat geert de immigratie en asiel wetgeving door de eerste kamer laat komen!! en dan de boel laat klappen op democratische gronden (inzake steunfonds griekenland) referendum technisch gezien! hebben de multi-culti eurofielen nu al verloren!!!!!

  Reactie door dave | oktober 14, 2011

 2. […] Geert Wilders PVV – het keffertje van Kabinet Rutte 1 ??? […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – De Stekker eruit ?? « Debat in de Digitale Hofstad | november 25, 2011

 3. […] blijft Geert Wilders PVV het keffertje van Kabinet Rutte 1  tot 2014 ??? […]

  Pingback door Kiesgedrag versus grillig gedrag partijen « Debat in de Digitale Hofstad | januari 23, 2012

 4. […] Geert Wilders PVV – het keffertje van Kabinet Rutte 1 ??? […]

  Pingback door Job Cohen PvdA verklaart de Oorlog aan Geert Wilders PVV « Debat in de Digitale Hofstad | januari 25, 2012

 5. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – het keffertje van Kabinet Rutte 1 ??? […]

  Pingback door Emile Roemer SP – De gedoogconstructie Ja/Nee ?? « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 7, 2012

 6. […] Geert Wilders PVV – het keffertje van Kabinet Rutte 1 ??? […]

  Pingback door Hoe Geert Wilders PVV de stekker eruit trok « Debat in de Digitale Hofstad | februari 22, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: