Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Herman Wijffels CDA maakt zich zorgen over de Partij

Wanneer is het CDA uit de Steigers ???

Onlangs nog zei Van Haersma Buma: CDA is verder dan vooraf gedacht !!!

Hoe dat zo dan ???

De oud-voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER) vindt dat de politieke steun voor belangrijke dossiers als de eurocrisis en het pensioenakkoord op problematische wijze tot stand is gekomen. ‘Vanuit het CDA is dit een garantie om zo goed als onzichtbaar te worden.’

Zonder de gedoogconstructie hadden VVD en CDA elke keer breed in de Tweede Kamer moeten zoeken naar meerderheden voor hun voorstellen. Echter, Door de binding met de PVV zit het kabinet opgesloten in veel te defensief en conserverend beleid, aldus Wijffels.

Hij denkt dat het kabinet snel zal vallen. De CDA-prominent, die als informateur aan de basis van het kabinet Balkenende IV stond, is een gewezen tegenstander van de coalitie met de PVV.

Lees ook het Elsevier-commentaar van Eric Vrijsen: Herman Wijffels heeft geen recht van spreken

Zie ook: CDA nog steeds in de steigers !!!!

Wijffels gaat toch voor CDA

Trouw 22.05.2014 CDA-prominent Herman Wijffels stemt vandaag toch op het CDA. Hij liet vorige week doorschemeren dat hij D66 zou gaan stemmen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement, aangezien het CDA volgens hem is ‘afgedreven naar een rechts-conservatieve partij’ en omdat hij wilde stemmen ‘tegen al dat eurosceptische gedoe’. Op die voorgenomen keuze is hij teruggekomen, zo liet hij aan het CDA weten.

Wijffels stemt toch op CDA

NU 22.05.2014 CDA-prominent Herman Wijffels stemt donderdag toch op het CDA. Hij liet vorige week doorschemeren dat hij D66 zou gaan stemmen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Het CDA is volgens hem is ”afgedreven naar een rechts-conservatieve partij”. Bovendien wilde hij stemmen ”tegen al dat eurosceptische gedoe”. Op die voorgenomen keuze is hij teruggekomen, zo liet hij aan het CDA weten.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Herman Wijffels

Wijffels denkt nog eens goed na en besluit toch CDA te stemmen

Elsevier 22.05.2014 CDA’er Herman Wijffels stemt donderdag toch op zijn eigen partij, nadat hij vorige week kenbaar maakte dat hij D66 zou gaan stemmen bij de Europese parlementsverkiezingen.

Nu is hij op die eerdere keuze teruggekomen, liet hij het CDA weten. De partij is volgens een woordvoerder blij met het ‘positieve nieuws’. Woensdagavond riep hij de Nederlandse burger op juist nu te gaan stemmen voor het Europees parlement, omdat de Europese Unie zich volgens hem op een ‘kantelmoment’ bevindt. We zijn over het ‘dooie punt’ heen, zei hij.

zie ook;

CDA-prominent Wijffels gaat pro-EU stemmen op 22 mei

Het CDA moet af van politieke zombies als Herman Wijffels

Elsevier 18.05.2014 Partijprominent Herman Wijffels, daar is hij weer, verwijt het CDA rechts-conservatisme. Maar zelfs in het succesvolste land van Europa staan rechts-conservatieven aan het roer. Verkiezingscampagnes leveren altijd onthullingen op.

Zombies

In verkiezingstijd wordt de ontwikkeling van een politicus of een politieke partij duidelijk. Soms metamorfoseert iemand tot een politieke zombie.

Onwaarschijnlijke zaken zijn de wereld nog niet uit. Sterker nog: ze worden steeds normaler. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft, schrijft elsevier.nl, al sinds 2011 een strijdplan klaarliggen voor een eventuele zombieaanval.

Elsevier.nl melde dat CDA-prominent Herman Wijffels pro-Europese Unie gaat stemmen. Dat is niet erg onverwacht; we schrikken er niet van.

Topman

Wijffels was ooit topman van Rabobank – geen onomstreden bank meer. Daarna kwam hij in opstand tegen zijn eigen partij het CDA, toen die partij toetrad tot het kabinet-Rutte I. Dat wil zeggen: hij kwam in Hilversum in opstand, en niet in zijn partij.

Integer

Het is kennelijk beneden zijn waardigheid om de leden van het CDA te overtuigen van zijn opvattingen. Ik zei toen dat zulke politici het CDA beschadigen. De partij interesseert ze niet. Verwar mensen als Wijffels niet met integere CDA’ers als Ernst Hirsch Ballin. Hij is een integere politicus, over hem had ik het niet.

Wijffels is van mening dat het CDA zijn relevantie heeft verloren. Waarom en hoe, dat legt hij niet uit. Maar uit zijn woorden kan ik opmaken dat het met de Europese Unie te maken heeft. Herman Wijffels gaat bij de Europese verkiezingen niet op zijn eigen partij stemmen. Hij stapt van het CDA over naar D66. Een vreemde overgang is dat niet.

Afgedreven

‘Het CDA is afgedreven naar een rechts-conservatieve partij. Daarom is het steeds minder relevant geworden met ideeën voor de toekomst van het land,’ beweert Wijffels.

Weblog Afshin Ellian

De eerwraak van Wijffels en de grijze olifanten

Prominente CDA’er Herman Wijffels wil D66 stemmen

Trouw 15.05.2014 CDA-prominent Herman Wijffels stemt volgende week bij de Europese verkiezingen zo goed als zeker op D66. Dat zei hij vandaag in een gesprek met BNR Nieuwsradio.

Volgens Wijffels is het CDA de laatste 10 à 15 jaar ‘afgedreven naar een rechts conservatieve partij’ en is de partij ‘steeds minder relevant geworden’ met ideeën voor de toekomst van het land. Het CDA heeft zijn natuurlijke positie in het midden van het politieke veld in belangrijke mate ontruimd en D66 neemt dat over, aldus Wijffels. D66 zegt volgens hem gewoon heel duidelijk dat we in een wereld leven ‘die helemaal met elkaar verbonden is’ en dat we niet alles kunnen oplossen binnen de landsgrenzen.

HERMAN WIJFFELS

CDA-prominent Wijffels gaat pro-EU stemmen op 22 mei

Elsevier 15.05.2014 CDA-prominent en voormalig Rabobank-topman Herman Wijffels gaat volgende week donderdag bij de Europese Verkiezingen niet op zijn eigen partij stemmen. De CDA’er stapt over naar het pro-Europese D66. Dat zegt Wijffels donderdag tegen BNR Nieuwsradio.

Euforie

Wijffels, die hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering aan de Universiteit Utrecht is, liet zich ook uit over de misplaatste ‘euforie’ rond het einde van de crisis. ‘Ik heb de euforie over “de crisis is voorbij” de laatste week overdreven gevonden. Wij zijn er nog lang niet doorheen. We zitten in een langjarige economische slump. Ik denk dat het nog jaren zo blijft gaan.’

CDA’er Wijffels stemt op D66

NU 15.05.2014 CDA-prominent Herman Wijffels stemt volgende week bij de Europese verkiezingen zo goed als zeker op D66.  Dat zei hij donderdag in een gesprek met BNR. Volgens Wijffels is het CDA de laatste tien à vijftien jaar ”afgedreven naar een rechts conservatieve partij” en is de partij ”steeds minder relevant geworden” met ideeën voor de toekomst van het land.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Herman Wijffels

Liefde PvdA en CDA is slecht voor het land

Trouw 11.05.2014 Het moois dat opbloeit tussen CDA en PvdA wil hij niet verstoren, betoogt Patrick van Schie, directeur van de Teldersstichting. Maar een coalitie van CDA en PvdA lijkt hem niks. Indien tussen twee partijen iets moois opbloeit, dient een derde zich daarbuiten te houden

Er bloeit liefde voor het CDA op in het wetenschappelijk instituut van de PvdA. Liever samen regeren met het CDA dan met de VVD, luidde de hartekreet van René Cuperus en Bert Ummelen op 12 april in deze krant. Het vreemde aan deze liefdesverklaring was alleen wel dat het verlangen niet uitgaat naar het CDA van Buma maar naar een CDA ‘van de dominees’. En die dominees, zo voegen de auteurs zelf toe, zijn de afgelopen decennia ‘vrijwel helemaal’ uit het CDA verdwenen.

Verwant nieuws;

Wijffels: CDA is onzichtbaar geworden in gedoogcoalitie

Elsevier 25.09.2011 CDA-prominent Herman Wijffels vindt dat zijn partij onzichtbaar is geworden in de politieke samenwerking met VVD en PVV. Omdat de regering steeds steun moet zoeken bij oppositiepartijen, kan het CDA zich niet profileren. Dat zei Wijffels in VPRO-programma Buitenhof.

‘CDA is onzichtbaar’

Telegraaf 25.09.2011 Hij had liever gezien dat het kabinet van VVD en CDA zich verder had ontwikkeld tot een echt minderheidskabinet, zonder vaste gedoogpartner PVV.

Wijffels: CDA onzichtbaar in gedoogconstructie

Parool 25.09.2011 Het CDA is in het huidige minderheidskabinet en in de samenwerking met gedoogpartner PVV onzichtbaar geworden. Dat stelde CDA-prominent Herman Wijffels zondag in Buitenhof.

CDA-prominent bekritiseert eigen partij

Spits 25.09.2011 CDA-prominent Herman Wijffels vindt dat het CDA onzichtbaar is geworden in het huidige minderheidskabinet. Dat zei hij vandaag in Buitenhof.

Met name de samenwerking met de PVV is daar debet aan, volgens Wijffels. Het CDA zou daardoor te defensief en conserverend zijn. Ondanks deze kritiek lijkt een val van het kabinet en nieuwe verkiezingen Wijffels op dit moment… Lees meer > 

‘CDA is onzichtbaar’

NU 25.09.2011 AMSTERDAM – Het CDA is in het huidige minderheidskabinet en in de samenwerking met gedoogpartner PVV onzichtbaar geworden. Dat stelde CDA-prominent Herman Wijffels zondag in Buitenhof.

‘Het CDA is onzichtbaar’

De Pers  25.09.2011 Het CDA is in het huidige minderheidskabinet en in de samenwerking met gedoogpartner PVV onzichtbaar geworden. Dat stelde CDA-prominent Herman Wijffels zondag in Buitenhof.

Onvrede.

Van Huijgevoort heeft per direct het lidmaatschap van het CDA opgezegd. Het raadslid is tot zijn besluit gekomen uit onvrede over de koers van de partij, zowel op lokaal als op landelijk niveau.

,,We profileren ons te weinig en schuiven, mede onder invloed van Wilders, veel te veel op naar de rechterkant’’, stelt Van Huijgevoort. ,,We gedragen ons als een marionet in zijn handen. Dat is niet mijn manier van politiek bedrijven.’’

Raadslid keert ‘rechtse’ CDA de rug toe

De Pers 25.09.2011 Het Tilburgse raadslid Joost van Huijgevoort heeft zich afgescheiden van de CDA-fractie. Hij liet zondag weten door te gaan als de eenmansfractie Democratisch Appel Tilburg.

Zie ook: Tilburgs CDA-raadslid splitst zich af CDA-raadslid solo verder

“Het CDA is onzichtbaar”

Metro 25.09.2011  Het CDA is in het huidige minderheidskabinet en in de samenwerking met gedoogpartner PVV onzichtbaar geworden. Dat stelde CDA-prominent Herman Wijffels zondag in Buitenhof.

Advertenties

september 25, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties »

 1. […] Een interne groep die de koers van de PvdA wil veranderen. Dat hebben we  vaker gehoord? Juist, bij de PvdA en overigens ook bij het CDA. […]

  Pingback door De PVDA en de grote verandering « Debat in de Digitale Hofstad | september 29, 2011 | Beantwoorden

 2. I am glad for commenting to make you know of the fabulous experience my cousin’s girl gained checking your web site. She mastered several issues, including what it’s like to have a marvelous helping spirit to have the rest smoothly have an understanding of several hard to do issues. You actually did more than people’s desires. Thank you for offering the practical, safe, informative and also cool thoughts on your topic to Tanya.

  Reactie door przewóz osób | september 30, 2011 | Beantwoorden

 3. […] en: Herman Wijffels CDA maakt zich zorgen over de Partij […]

  Pingback door CDA nog steeds in de steigers !!!! deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 2, 2011 | Beantwoorden

 4. […] en: Herman Wijffels CDA maakt zich zorgen over de Partij […]

  Pingback door CDA nog steeds in de steigers – deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 6, 2012 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: