Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – Referendum Moskee-verbod in Nederland

Referendum.

“Het kon in Zwitserland, dus dan kan het hier ook.” Job Cohen liet meteen weten dit voorstel niet te steunen, omdat voor hem de vrijheid van godsdienst een groot goed is.

Volgens Wilders heeft het verbod geen betrekking op de vrijheid van godsdienst, omdat minaretten waren bedoeld als symbool van dominantie van de islam. “Een imperialistisch teken van dominantie.”

”De minaretten doen pijn aan de ogen. Het zijn torens van een oprukkende woestijnideologie”, zei Wilders.

Zie ook: Geert Wilders – Don Quichot in strijd tegen de Torentjes

PVV: Minaret teken van imperialismeVideo

De Pers 23.09.2011 De PVV heeft tijdens de Algemene Beschouwingen een referendum over een verbod op minaretten voorgesteld. Een initiatiefwetsvoorstel voor zo’n verbod ligt klaar.

PVV-voorstel voor referendum over minarettenverbod ‘slim opgeschreven’

AD 22.09.2011 Het kabinet is tegen een door de PVV voorgesteld referendum over een bouwverbod voor minaretten. Premier Mark Rutte maakte dat vandaag duidelijk. De twee regeringspartijen VVD en CDA zijn principieel tegen referenda.

PVV-voorstel voor referendum over minarettenverbod ‘slim opgeschreven’

Trouw 22.09.2011 Het kabinet is tegen een door de PVV voorgesteld referendum over een bouwverbod voor minaretten. Premier Mark Rutte maakte dat vandaag duidelijk. …

Geen referendum minaretverbod

De pers 22.09.2011  Het kabinet is tegen een door de PVV voorgesteld referendum over een bouwverbod voor minaretten. Premier Mark Rutte maakte dat donderdag duidelijk. De twee regeringspartijen VVD en CDA zijn principieel tegen referenda.

Rutte tegen referendum over minarettenverbod

NU 22.09.2011 DEN HAAG – Het kabinet is tegen een door de PVV voorgesteld referendum over een bouwverbod voor minaretten.

PVV wil referendum over minarettenverbod

AD 21.09.2011 De PVV wil een referendum onder de bevolking houden over een verbod op de bouw van nieuwe minaretten. PVV-leider Geert Wilders diende daar vandaag tijdens de algemene beschouwingen een initiatiefwetsvoorstel voor in.

Referendum over minaretten’

Telegraaf 21.09.2011 De PVV wil een referendum onder de bevolking houden over een verbod op de bouw van nieuwe minaretten. PVV-leider Geert Wilders diende daar woensdag tijdens de algemene beschouwingen een initiatiefwetsvoorstel voor in.  

„De minaretten doen pijn aan de ogen. Het zijn torens van een oprukkende woestijnideologie”, zei Wilders. Hij verwees naar Zwitserland, waar een referendum is gehouden en een meerderheid zich achter een verbod op de bouw van nieuwe minaretten schaarde.

PVV wil referendum over minarettenverbod

Parool 21.09.2011 De PVV wil een referendum onder de bevolking houden over een verbod op de bouw van nieuwe minaretten. PVV-leider Geert Wilders diende daar vandaag tijdens de algemene beschouwingen een initiatiefwetsvoorstel voor in.

Wilders wil referendum minarettenverbod

NU 21.09.2011 DEN HAAG – Geert Wilders wil net als in Zwitserland een referendum houden over de vraag of er in Nederland een verbod op het bouwen van minaretten moet komen.

Dit zei de PVV-politicus woensdag tijdens de Algemene Beschouwingen. Wilders is een groot voorstander van een verbod op minaretten.

“Het kon in Zwitserland, dus dan kan het hier ook.” Cohen liet meteen weten dit voorstel niet te steunen, omdat voor hem de vrijheid van godsdienst een groot goed is.

Lees meer over dit onderwerp:

Wilders wil referendum minarettenverbodVideo

De Pers 21.09.2011 Het doet pijn aan zijn ogen. PVV-leider Geert Wilders wil in Nederland een minarettenverbod. Hij zegt zich te storen aan de torens van de islamitische gebedshuizen

PVV wil referendum over minaretverbod

De Pers 21.09.2011 De PVV wil een referendum onder de bevolking houden over een verbod op de bouw van nieuwe minaretten. PVV-leider Geert Wilders diende daar woensdag tijdens de algemene beschouwingen een initiatiefwetsvoorstel voor in.

september 21, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 reacties

 1. […] Zie ook:  Geert Wilders PVV – Referendum Moskee-verbod in Nederland […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – verbod bouw moskeeën binnen de bebouwde kom « Debat in de Digitale Hofstad | juni 29, 2012

 2. […] Geert Wilders PVV – Referendum Moskee-verbod in Nederland […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – De strijd tegen de Moskee « Debat in de Digitale Hofstad | november 30, 2012

 3. […] Geert Wilders PVV – Referendum Moskee-verbod in Nederland […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Islamisering van Scheveningen gaat niet door « Debat in de Digitale Hofstad | februari 1, 2013

 4. […] Geert Wilders PVV – Referendum Moskee-verbod in Nederland […]

  Pingback door Islamisering van Scheveningen gaat niet door | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | februari 1, 2013

 5. […] Geert Wilders PVV – Referendum Moskee-verbod in Nederland […]

  Pingback door PVV Den Haag – het lawaai van de Haagse Ehli Beyt Moskee « Debat in de Digitale Hofstad | februari 9, 2013

 6. […] Geert Wilders PVV – Referendum Moskee-verbod in Nederland […]

  Pingback door PVV Den Haag – het lawaai van de Haagse Ehli Beyt Moskee | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | februari 9, 2013

 7. […] Geert Wilders PVV – Referendum Moskee-verbod in Nederland […]

  Pingback door Geert Wilders PVV alvast in de Kerststemming « Debat in de Digitale Hofstad | december 6, 2013

 8. […] ook nog: Geert Wilders PVV – Referendum Moskee-verbod in Nederland […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – De strijd tegen de Moskee – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 3, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: