Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peiling 16.09.2011 Synovate – Vertrouwen in Kabinet Rutte 1 wisselvalling

“Het is geen bevlogen kabinet met nieuwe denkbeelden over de toekomst.” aldus VVD-lid Ben Verwaayen.

Vertrouwen.

Ondanks dat een ruime meerderheid van de Nederlanders denkt dat het kabinet niet voortijdig zal vallen, haalt het maar krap een voldoende: de regering krijgt als rapportcijfer van de bevolking een 5,6.

Maximale spreidstand.
Crises kunnen een kabinet sterker maken. Maar of dat geldt voor dit kabinet is maar zeer de vraag.

2012 jaar van de waarheid
PVV-leider Geert Wilders noemt de samenwerking met VVD en CDA een verstandshuwelijk. Volgend jaar moet blijken of het de moeite waard is de samenwerking voort te zetten. Volgens hem wordt het volgend jaar op een aantal punten ,,het jaar van de waarheid”.

‘Amsterdammers willen af van kabinet’

De Pers 25.09.2011  huidige kabinet is niet erg populair onder inwoners van de hoofdstad. De meeste Amsterdammers, zo’n 52 procent, hopen dat het huidige kabinet zo snel mogelijk valt. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau ‘Onderzoek en Statistiek’ in opdracht van AT5.

Slechts 38 procent wil dat het kabinet zijn regeerperiode afmaakt, de rest weet het niet of heeft geen mening. Amsterdammers zien kabinet graag vallen A’dammers willen val kabinet

Amsterdammers hopen op val kabinet

Parool 25.09.2011 Het merendeel van de Amsterdammers hoopt dat het huidige kabinet zo snel mogelijk valt. Bijna twee derde van de Amsterdammers vindt dat de huidige regering niet goed is voor de stad.

Het komt allemaal goed !!

Het komt allemaal goed !!

Bijna een jaar premier: Rutte redt zichzelf

VK 17.09.2011 We moeten onszelf redden, is sinds een jaar het motto van premier Rutte. Maar hoe redt hij zichzelf? Hoe trekt hij aan de touwtjes? En bij wie gaat hij te rade? Een portret van een eigengereide minister-president.

De politiek assistent als mannetjesmaker van de minister-president is niet meer. Ze is gewoon weer assistent, zoals het woord zegt. Annelies Pleyte (41) trekt onzichtbaar aan de touwtjes. Ze doet zich graag bescheiden voor, maar ondertussen is zij de spin in het web van de premier. Zij ziet Mark Rutte vaker dan wie ook….

Als die drie partijen aan zouden schuiven in het kabinet, is de gedoogsteun van de PVV niet meer nodig. Terlouw noemt het ‘pervers’ dat de PVV alleen verantwoordelijkheid draagt op het moment dat het haar uitkomt.

Terlouw: PvdA in kabinet

Telegraaf 18.09.2011 Oud-politicus Jan Terlouw heeft zich in het regionale televisieprogramma Gelderland Live van Omroep Gelderland uitgelaten over het kabinet. Hij vindt dat premier Rutte het kabinet moet aanvullen met de PvdA, D66 en GroenLinks.

Het roer moet om

door Job Cohen op 17 september 2011 – Dit kabinet is slecht voor Nederland. Nog geen jaar geleden sprak Mark Rutte grote woorden over Nederland sterker maken – maar in werkelijkheid maakt het kabinet Nederland zwakker. Door het wankelmoedige optreden van Rutte en zijn Europese collega’s wordt de crisis niet afgeremd maar krijgen we het volle pond.

De werkloosheid stijgt en onze economie stokt. De rekening van dit falende beleid komt op het bordje van gewone gezinnen. Zorgbehoevende ouderen en gehandicapten worden uit hun huis naar het verpleegtehuis gejaagd omdat het geld op is. Geld dat wel beschikbaar is voor villasubsidie voor de duurste huizenbezitters, geld dat dit kabinet niet durft te vragen van banken en financiële instellingen die ons in deze ellende hebben gestort.

In mijn speech (pdf) op onze Politieke Ledenraad zaterdagmiddag heb ik gezegd dat het roer om moet. In plaats van de samenleving te verwaarlozen, moeten we de samenleving versterken. Klik op ‘lees verder’ voor de hele speech. » lees verder 

Samen werkt beter dan ieder voor zich

door Lilianne Ploumen op 17 september 2011 – ‘Koersvast in onzekere tijden’, zo luidt de aanhef van de Miljoenennota. Onzekere tijden zijn het zeker, maar koersvast? Het kabinet is maar op twee dingen koersvast. Eén: de rekening van de crisis oneerlijk verdelen; en twee: van de daken schreeuwen dat zij die het even niet op eigen kracht redden, hun eigen hoofd maar lekker boven water moeten zien te houden. Koersvast is het zeker, maar het is wel een ramkoers.

De Partij van de Arbeid zal laten zien dat het anders kan. Dat de lasten eerlijk verdeeld kunnen worden en dat samen beter werkt dan ‘ieder voor zich’. » lees verder

Wat vindt u ervan

Miljoenennota

Rutte sloopt economie en samenleving

17.09.2011 ‘De maatregelen van dit kabinet pakken desastreus uit voor het land. Rutte sloopt én de economie én de samenleving. De banken en de landen die er een potje van hebben gemaakt, krijgen alle steun, terwijl de mensen die het toch al niet komt aanwaaien de rekening betalen.’ Dat zegt SP-leider Emile Roemer in reactie op de Miljoenennota, die vandaag op knullige wijze is uitgelekt. Roemer: ‘De coalitie toont zijn gezicht: de tweedeling in Nederland groeit. De toegang tot goede zorg, het onderwijs en het recht wordt voor gewone mensen steeds verder beperkt. VVD, PVV en CDA breken de solidariteit af. Hun motto is ‘ieder voor zich.’ Dat is niet de samenleving die ik voor ogen heb.’

‘Kabinet is totaal de weg kwijt’

De Pers 17.09.2011 Het kabinet is volgens PvdA-leider Job Cohen ,,totaal de weg kwijt”. Premier Mark Rutte toont geen lef en geen leiderschap en zijn kabinet zit als ,,een bang konijn in de koplampen van de PVV te staren”.

Lees ook:

Hoewel de burger een sombere boodschap kreeg met de uitgelekte miljoenennota, denken zes op de tien Nederlanders dat het kabinet de regeerperiode gewoon uit zal dienen. Dat is een toename ten opzichte van januari, want toen zag 54 procent de coalitie nog vroegtijdig stranden.

De Jager populairste minister

Telegraaf 17.09.2011 Jan Kees de Jager mag zich de populairste minster noemen van dit kabinet. Kiezers geven de minister van Financiën in een onderzoek van bureau Synovate een 6,3. Daarmee doet de CDA’er het beduidend beter dan Hans Hillen, die zich het minst populaire lid van het kabinet mag noemen.

Nederlanders hebben vertrouwen in stabiliteit kabinet

Elsevier 16.09.2011 Een groeiend aantal Nederlanders denkt dat het kabinet-Rutte zijn regeerperiode zal uitdienen. Begin dit jaar rekende nog 46 procent van de bevolking daarop, nu is dat gestegen tot 60 procent.

Ondanks dat een ruime meerderheid van de Nederlanders denkt dat het kabinet niet voortijdig zal vallen, haalt het maar krap een voldoende: de regering krijgt als rapportcijfer van de bevolking een 5,6.

Dat blijkt uit onderzoek (pdf) van Synovate.

Populariteit kabinet neemt af

NU 16.09.2011 De populariteit van de ministers in het kabinet-Rutte is afgenomen, blijkt uit onderzoek van Synovate.

Met name minister Hans Hillen (Defensie) heeft flink wat van zijn populariteit moeten inleveren. Kreeg hij in januari nog rapportcijfer 5,7, in september daalde deze beoordeling naar 4,7.

Ook scoort Hillen het slechts op geschiktheid en betrouwbaarheid als minister, zo blijkt uit het onderzoek.

En verder

VVD-prominent Verwaayen in NRC: kabinet-Rutte is ‘niet bevlogen’

NRC 17.09.2011 De regering is “niet bevlogen” en kan in de huidige situatie geen “vernieuwend beleid” voeren. Dat zegt het prominente VVD-lid Ben Verwaayen vandaag in een interview met NRC Handelsblad.

Volgens Verwaayen, een van Ruttes belangrijkste vertrouwelingen is een “bevlogen” beleid pas mogelijk bij een tweede kabinet-Rutte. Na afloop daarvan moet premier Mark Rutte dan wel “wegwezen”, aldus Verwaayen in een vraaggesprek met onze politiek redacteuren Freek Staps en Derk Stokmans.

‘Rutte nog niet vernieuwend bezig’

De Pers 17.09.2011 Premier Mark Rutte zal pas in een tweede kabinet onder zijn leiding vernieuwingen kunnen gaan doorvoeren. Met zijn huidige kabinet is hij nog niet vernieuwend bezig. ,,Het is geen bevlogen kabinet met nieuwe denkbeelden over de toekomst.” Dat zegt VVD-prominent Ben Verwaayen zaterdag in een vraaggesprek met NRC Handelsblad.

Verwaayen was bestuurslid van de VVD en schreef in 2006 het verkiezingsprogramma van de partij van Mark Rutte. Tegenwoordig is hij de topman van Alcatel-Lucent. Hij vindt dat de premier nu vooral bezig is orde op zaken te stellen. Dat is nodig om in een volgend kabinet bijvoorbeeld de arbeidsmarkt te kunnen vernieuwen. Daarna moet Rutte opstappen omdat zijn houdbaarheidsdatum dan is verstreken.

‘Rutte nog niet vernieuwend bezig’

AD 17.09.2011 Premier Mark Rutte zal pas in een tweede kabinet onder zijn leiding vernieuwingen kunnen gaan doorvoeren. Met zijn huidige kabinet is hij nog niet vernieuwend bezig.

‘Rutte nog niet vernieuwend bezig’

NU 17.09.2011 DEN HAAG – Premier Mark Rutte zal pas in een tweede kabinet onder zijn leiding vernieuwingen kunnen gaan doorvoeren. Met zijn huidige kabinet is hij nog niet vernieuwend bezig. ”Het is geen bevlogen kabinet met nieuwe denkbeelden over de toekomst.” Dat zegt VVD-prominent Ben Verwaayen zaterdag in een vraaggesprek met NRC Handelsblad.

Verwaayen was bestuurslid van de VVD en schreef in 2006 het verkiezingsprogramma van de partij van Mark Rutte. Tegenwoordig is hij de topman van Alcatel-Lucent.

Grieken

PVV-leider Wilders is volgens Verwaayen ook aan het veranderen. “Voor hem zijn Grieken de nieuwe moslims.” Terecht is dat overigens niet. “Natuurlijk is alles wat de Grieken gedaan hebben fout. Maar het essentiële is dat we erbij stonden en niets gedaan hebben.”

‘Het is geen bevlogen kabinet met nieuwe denkbeelden over de toekomst.’ Dat zegt VVD-prominent Ben Verwaayen zaterdag in een vraaggesprek met NRC Handelsblad.

Premier Mark Rutte zal pas in een tweede kabinet onder zijn leiding vernieuwingen kunnen gaan doorvoeren. Met zijn huidige kabinet is hij nog niet vernieuwend bezig.

‘Rutte nog niet vernieuwend bezig’

Parool 17.09.2011 Premier Mark Rutte zal pas in een tweede kabinet onder zijn leiding vernieuwingen kunnen gaan doorvoeren. Met zijn huidige kabinet is hij nog niet vernieuwend bezig.

‘Hype over moslims is over’

NU 17.09.2011 AMSTERDAM – Integratie is geen belangrijk thema meer in de politiek. “Het onderwerp is een beetje uitgepieterd”, zegt VVD-prominent en voormalig KPN-topman Ben Verwaayen zaterdag in een interview met NRC Handelsblad.

“Goede mensen in de politiek hebben er een neus voor en weten: de hype is voorbij”, stelt Verwaayen, doelend op de discussie over de integratie van moslims.

Beperkt houdbaar

Verwaayen voorspelt dat het tweede kabinet-Rutte het beter zal doen “Want Mark is geen premier voor vier jaar. Hij is er voor acht jaar. En na acht jaar moet Rutte dan wegwezen. Leiderschap is beperkt houdbaar.”

Nieuwe moslims

Over de schuldencrisis zegt hij dat het te gemakkelijk is om Griekenland de schuld te geven. „Natuurlijk is alles wat de Grieken gedaan hebben, fout. Maar het essentiële is dat we erbij stonden en niets gedaan hebben.” Dat Geert Wilders zich tegen steun aan de Grieken keert, ziet Verwaayen als een teken dat hij minder met de islam bezig is. „Voor hem zijn Grieken de nieuwe moslims.”

”Moslim-hype’ is voorbij’

Telegraaf 17.09.2011 Volgens VVD-prominent en voormalig KPN-topman Ben Verwaayen is integratie geen belangrijk thema meer in de Nederlandse politiek. “Het onderwerp is een beetje uitgepieterd.”

‘Rutte nog niet vernieuwend bezig’

Spits 17.09.2011 Premier Mark Rutte zal pas in een tweede kabinet onder zijn leiding vernieuwingen kunnen gaan doorvoeren. Met zijn huidige kabinet is hij nog niet vernieuwend bezig. “Het is geen bevlogen kabinet met nieuwe denkbeelden over de toekomst.” Dat zegt VVD-prominent Ben Verwaayen in een interview met NRC Handelsblad.

‘Rutte nog niet vernieuwend bezig’

Metro 17.09.2011 DEN HAAG (ANP) – Met zijn huidige kabinet is hij nog niet vernieuwend bezig. ,,Het is geen bevlogen kabinet met nieuwe denkbeelden over de toekomst.” Dat zegt VVD-prominent Ben Verwaayen zaterdag in een vraaggesprek met NRC Handelsblad.

‘Rutte nog niet vernieuwend bezig’

17.09.2011 Premier Mark Rutte zal pas in een tweede kabinet onder zijn leiding vernieuwingen kunnen gaan doorvoeren. Met zijn huidige kabinet is hij nog niet vernieuwend bezig. ,,Het is geen bevlogen kabinet met nieuwe denkbeelden over de toekomst.” Dat zegt VVD-prominent Ben Verwaayen zaterdag in een vraaggesprek met NRC Handelsblad.

Verwaayen was bestuurslid van de VVD en schreef in 2006 het verkiezingsprogramma van de partij van Mark Rutte. Hij vindt dat de premier nu vooral bezig is orde op zaken te stellen.

september 17, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 reacties

 1. […] Peiling 16.09.2011 Synovate – Vertrouwen in Kabinet wisselvalling […]

  Pingback door Pagina niet gevonden « Debat in de Digitale Hofstad | september 17, 2011

 2. […] was er al de dreiging met het voortijdig vertrek van Kabinet Rutte 1. Is er nog wel vertrouwen in Kabinet Rutte 1 […]

  Pingback door Job Cohen PvdA – Geert Wilder PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 « Debat in de Digitale Hofstad | september 17, 2011

 3. […] was er al de dreiging met het voortijdig vertrek van Kabinet Rutte 1. Is er nog wel vertrouwen in Kabinet Rutte 1 […]

  Pingback door Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 « Debat in de Digitale Hofstad | september 17, 2011

 4. […] Peiling 16.09.2011 Synovate – Vertrouwen in Kabinet Rutte 1 wisselvalling […]

  Pingback door De aanloop naar de 3e Dinsdag van September 2011 « Debat in de Digitale Hofstad | september 19, 2011

 5. […] Peiling 16.09.2011 Synovate – Vertrouwen in Kabinet Rutte 1 wisselvalling […]

  Pingback door De aanloop naar de 3e Dinsdag in September 2011 « Debat in de Digitale Hofstad | september 19, 2011

 6. […] Peiling 16.09.2011 Synovate – Vertrouwen in Kabinet Rutte 1 wisselvalling […]

  Pingback door Demonsteren tegen de bezuinigingen op het Malieveld | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | september 19, 2011

 7. […] Peiling 16.09.2011 Synovate – Vertrouwen in Kabinet Rutte 1 wisselvalling […]

  Pingback door Prinsjesdag 20.09.2011 in Den Haag – De nabeschouwingen « Debat in de Digitale Hofstad | september 21, 2011

 8. I truly enjoy examining on this site, it contains fantastic articles .

  Reactie door Broń myśliwska | september 30, 2011

 9. […] Inmiddels is het Vertrouwen in Kabinet Rutte 1 wisselvalling en uit onvrede ontstaan er ook weer nieuwe Politieke Bewegingen. […]

  Pingback door Kiesgedrag versus grillig gedrag partijen « Debat in de Digitale Hofstad | januari 23, 2012

 10. […] we deze keer dus een Paars kabinet ? Het vertrouwen in Kabinet Rutte 1 was al wisselvallig en uit onvrede ontstaan er ook weer nieuwe Politieke Bewegingen. Ook de […]

  Pingback door De lakmoesproef voor een nieuwe regeringscoalitie in 2012 « Debat in de Digitale Hofstad | april 27, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: