Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1

De stekker eruit !!

De PVV-leider ziet het jaar 2012 als cruciaal.

‘Ik zit niet te speculeren om de boel te stoppen, maar het wordt wel een heel belangrijk jaar en als het gaat om Europa en hoe extra te bezuinigen is het nog geen 31 december 2012.’

Cohen vroeg Geert Wilders dan ook om een gunst. Hij riep de PVV-leider op om nu eindelijk de stekker uit het kabinet te trekken. In de aanloop naar de volgende verkiezingen deelt Job Cohen PvdA alvast roosjes  uit.

Na het uitlekken van de Miljoenennota gaat het spannend worden !!!

Hoe zit het met o.a. de kwesties Griekenland en Afghanistan. Het vorige kabinet struikelde notabene over die laatste kwestie. Vlak daarna was er al de dreiging met het voortijdig vertrek van Kabinet Rutte 1. Is er nog wel vertrouwen in Kabinet Rutte 1 ?? 

Het Gedoogkabinet in Nederland is afgekeken van Denemarken. Het hield aldaar slechts 10 jaar stand. Hoe lang nog zal het Nederlandse gedoogkabinet overeind blijven ? De Rode Herfst is reeds begonnen !   

Blijft het kabinet in het zadel in 2011 ??  Of moeten we alvast onze plannen voor de  Voorjaarsvakantie 2012 alvast aanpassen ???  Liggen de stembiljetten al bij de drukker ??

Wie het weet mag het zeggen !!!

Interview Job Cohen: ‘Wat heeft Wilders voor Henk en Ingrid gedaan? Helemaal niets!’

VK 19.09.2011 PvdA-leider Job Cohen vindt zichzelf helemaal niet de ‘Grote Gedoger’ van het kabinet. ‘Wat heeft Wilders voor Henk en Ingrid gedaan?’

PvdA-leider Job Cohen vindt zichzelf helemaal niet de ‘Grote Gedoger’ van het kabinet. ‘Wat heeft Wilders voor Henk en Ingrid gedaan?’

Een grote demonstratie tegen het kabinetsbeleid gaat vandaag aan Prinsjesdag vooraf. Maatschappelijke organisaties betogen tegen de ‘sociale afbraak’ van Nederland. PvdA-leider Job Cohen sympathiseert met de demonstranten. Hij opponeert later deze week tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen tegen het kabinet.

Cohen: Met alleen kabinetje pesten schieten we niets op

Elsevier 19.09.2011 PvdA-leider Job Cohen ontkent dat hij het kabinet van VVD en CDA, dat wordt gedoogd door de PVV, in het zadel houdt door de regering bij het pensioenakkoord en de eurocrisis te steunen. ‘Als wij alleen maar aan “kabinetje pesten” zouden doen, vallen we in ons eigen zwaard op een manier die slecht is voor Nederland.’

De PvdA’er beweert dat alle eisen van de PvdA zijn meegenomen door premier Mark Rutte (VVD) en minister Henk Kamp (Sociale Zaken, VVD) in hun overleg met de bonden. Dat PVV-leider Geert Wilders zegt dat de PvdA alleen kruimels heeft gekregen, maakt Cohen woest. ‘Kruimels, voor zijn Henk en Ingrid? Wat heeft hij gedaan? Helemaal niets!’

Volgens Wilders is Cohen de ‘grote gedoger’ van het kabinet. Cohen ontkent dat. ‘De PVV zegt dat ze het op een aantal dossiers fundamenteel met het kabinet oneens is, maar ze laat het wel zitten.’ De PvdA-leider riep de gedoogpartij al eerder op het kabinet te laten vallen.

Volgens de PvdA’er zou het kabinet niet zijn gevallen als het geen steun had gekregen van de PvdA. In dat geval zou de coalitie, volgens Cohen, hebben teruggegrepen op het Gedoogakkoord.

Dat zegt Cohen in een interview met de Volkskrant (niet gratis).

Volgens bronnen in de coalitie is het rapport (CPB-brief) een ‘bewuste poging om het kabinet te destabiliseren’. Een anoniem Kamerlid van het CDA noemt het CPB in de krant ‘partijdig’. “De honden lusten er geen brood van wat hier gebeurt.” Dat schrijft De Telegraaf maandag. Bronnen in Den Haag bevestigen de berichtgeving.

Aanvaring kabinet en CPB over pgb

NU 19.09.2011 Het kabinet en het Centraal Planbureau (CPB) liggen met elkaar in de clinch. De coalitie beschuldigt het door PvdA-prominent Coen Teulings geleide planbureau van partijdigheid en broddelwerk.

Maximale spreidstand
Crises kunnen een kabinet sterker maken. Maar of dat geldt voor dit kabinet is maar zeer de vraag.

2012 jaar van de waarheid
PVV-leider Geert Wilders noemt de samenwerking met VVD en CDA een verstandshuwelijk. Volgend jaar moet blijken of het de moeite waard is de samenwerking voort te zetten. Volgens hem wordt het volgend jaar op een aantal punten ,,het jaar van de waarheid”.

‘Kabinet is totaal de weg kwijt’

De Pers 17.09.2011 Het kabinet is volgens PvdA-leider Job Cohen ,,totaal de weg kwijt”. Premier Mark Rutte toont geen lef en geen leiderschap en zijn kabinet zit als ,,een bang konijn in de koplampen van de PVV te staren”.
Lees ook:

‘Wilders moet stekker uit het kabinet trekken’

Spits 17.09.2011 Het kabinet is totaal de weg kwijt. Dat zei PvdA-leider Job Cohen vandaag op de PvdA-ledenraad in Amsterdam. “Premier Mark Rutte toont geen lef en geen leiderschap en zijn kabinet zit als een bang konijn in de koplampen van de PVV te staren.”

Cohen: kabinet is totaal de weg kwijt

Parool 17.09.2011 Het kabinet is volgens PvdA-leider Job Cohen ‘totaal de weg kwijt’. Premier Mark Rutte toont geen lef en geen leiderschap en zijn kabinet zit als ‘een bang konijn in de koplampen van de PVV te staren’.

Het roer moet om

door Job Cohen op 17 september 2011 – Dit kabinet is slecht voor Nederland. Nog geen jaar geleden sprak Mark Rutte grote woorden over Nederland sterker maken – maar in werkelijkheid maakt het kabinet Nederland zwakker. Door het wankelmoedige optreden van Rutte en zijn Europese collega’s wordt de crisis niet afgeremd maar krijgen we het volle pond.

De werkloosheid stijgt en onze economie stokt. De rekening van dit falende beleid komt op het bordje van gewone gezinnen. Zorgbehoevende ouderen en gehandicapten worden uit hun huis naar het verpleegtehuis gejaagd omdat het geld op is. Geld dat wel beschikbaar is voor villasubsidie voor de duurste huizenbezitters, geld dat dit kabinet niet durft te vragen van banken en financiële instellingen die ons in deze ellende hebben gestort.

In mijn speech (pdf) op onze Politieke Ledenraad zaterdagmiddag heb ik gezegd dat het roer om moet. In plaats van de samenleving te verwaarlozen, moeten we de samenleving versterken. Klik op ‘lees verder’ voor de hele speech. » lees verder 

Samen werkt beter dan ieder voor zich

door Lilianne Ploumen op 17 september 2011 – ‘Koersvast in onzekere tijden’, zo luidt de aanhef van de Miljoenennota. Onzekere tijden zijn het zeker, maar koersvast? Het kabinet is maar op twee dingen koersvast. Eén: de rekening van de crisis oneerlijk verdelen; en twee: van de daken schreeuwen dat zij die het even niet op eigen kracht redden, hun eigen hoofd maar lekker boven water moeten zien te houden. Koersvast is het zeker, maar het is wel een ramkoers.

De Partij van de Arbeid zal laten zien dat het anders kan. Dat de lasten eerlijk verdeeld kunnen worden en dat samen beter werkt dan ‘ieder voor zich’. » lees verder

Job Cohen: Premier Rutte is bang voor de PVV

Elsevier 17.09.2011 PvdA-leider Job Cohen heeft zaterdag uitgehaald naar het kabinet dat volgens hem ‘totaal de weg kwijt’ is. Premier Mark Rutte (VVD) toont…

Cohen: kabinet is weg kwijt

Telegraaf 17.09.2011 Zijn kritiek ging over de opstelling van Rutte in de eurocrisis en over de stapeling van bezuinigingsmaatregelen die volgens Cohen allemaal bij de zwakkeren in de maatschappij terechtkomen.

Volgens Cohen maakt de gedoger van het kabinet, PVV-leider Geert Wilders, nu terugtrekkende bewegingen omdat hij merkt dat Henk en Ingrid het kabinetsbeleid niet langer pikken. Cohen riep Wilders daarom op de stekker uit het kabinet te trekken. ‘Tegen Wilders zeg ik: doe het dan! Trek die stekker er dan uit!’

‘Wilders leidt de aandacht af van de rekening die Henk en Ingrid gepresenteerd krijgen,’ aldus Cohen. De PvdA-leider daagt Wilders uit het kabinet te laten vallen. ‘Maar als er echt iets gebeurt wat hem niet zint, zegt Wilders: ‘Ach, laat het kabinet maar zitten’.

‘2012 is het jaar van de waarheid. Er liggen beren op de weg als het gaat om Europa en de ombuigingen. Daar wind ik geen doekjes om. We hebben de intentie dit kabinet de rit te laten uitzitten, maar niet tegen elke prijs. We gaan niet alles pikken,’ zei Wilders gisteren. De samenwerking met de regeringspartijen noemde hij ‘een verstandshuwelijk’.

Cohen: PVV dupeert gewone man

AD 17.09.2011 Geert Wilders laat de middeninkomens opdraaien voor de bezuinigingen van dit kabinet. Hij verdoezelt de harde klappen voor doorsnee Nederlanders met zijn tirade tegen de redding van de euro. Dat zegt PvdA-leider Job Cohen in een interview met het AD.

Cohen: Wilders dupeert Nederlander

Telegraaf 17.09.2011 Terwijl Geert Wilders zegt op te komen voor de gewone man dupeert hij juist de doorsnee Nederlander. Volgens Cohen probeert Wilders te verdoezelen dat zijn kiezers, de middeninkomens – Henk en Ingrid – opdraaien voor de kabinetsbezuinigingen.

Wilders zou het kabinet moeten laten vallen, maar dat doet hij niet, zegt Cohen.

Cohen: PVV dupeert gewone man

AD 17.09.2011 ‘Wilders leidt de aandacht af van de rekening die Henk en Ingrid gepresenteerd krijgen,’ aldus Cohen. De PvdA-leider daagt Wilders uit het kabinet te laten vallen. ‘Maar als er echt iets gebeurt wat hem niet zint, zegt Wilders: ‘Ach, laat het kabinet maar zitten’.’

Geert Wilders laat de middeninkomens opdraaien voor de bezuinigingen van dit kabinet. Hij verdoezelt de harde klappen voor doorsnee Nederlanders met zijn tirade tegen de redding van de euro. Dat zegt PvdA-leider Job Cohen in een interview met het AD.

Kritiek op Wilders

Telegraaf 17.09.2011 PVV-leider Geert Wilders pleegt verraad aan zijn kiezers en heeft hun ziel verkocht aan de hoogste bieder, alleen maar om zelf met de regeringspartijen VVD en CDA aan tafel te kunnen zitten. Dat zei PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen zaterdag op een ledenraad van de PvdA in Amsterdam.

Cohen en Ploumen uiten kritiek op Wilders en Rutte

NU 17.09.2011 PVV-leider Geert Wilders pleegt verraad aan zijn kiezers en heeft hun ziel verkocht aan de hoogste bieder, alleen maar om zelf met de regeringspartijen VVD en CDA aan tafel te kunnen zitten.

Dat zei PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen zaterdag op een ledenraad van de PvdA in Amsterdam.

Cohen: PVV dupeert gewone man

NU JIJ 17.09.2011 Geert Wilders laat de middeninkomens opdraaien voor de bezuinigingen van dit kabinet. Hij verdoezelt de harde klappen voor doorsnee Nederlanders met zijn tirade tegen de redding van de euro. Dat zegt PvdA-leider Job Cohen.

‘Wilders verkoopt ziel van zijn kiezer’

Spits 17.09.2011 PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen heeft vandaag tijdens de PvdA-ledenraad pittige kritiek geuit op PVV-leider Geert Wilders. Volgens Ploumen pleegt Wilders verraad aan zijn kiezers en heeft hij hun ziel verkocht aan de hoogste bieder, alleen maar om zelf met de regeringspartijen VVD en CDA aan tafel te kunnen zitten.

Wilders verkoopt ziel van zijn kiezer’

17.09.2011 PVV-leider Geert Wilders pleegt verraad aan zijn kiezers en heeft hun ziel verkocht aan de hoogste bieder, alleen maar om zelf met de regeringspartijen VVD en CDA aan tafel te kunnen zitten. Dat zei PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen zaterdag op een ledenraad van de PvdA in Amsterdam.

Ploumen koppelde haar kritiek op Wilders aan de kabinetsplannen. Volgens haar gaat de huur voor de PVV-kiezer omhoog, wordt de zorg duurder, net als de kinderopvang, en gaat er geen cent naar onderwijs.

‘Wilders verkoopt ziel van zijn kiezer’

De Pers 17.09.2011 PVV-leider Geert Wilders pleegt verraad aan zijn kiezers en heeft hun ziel verkocht aan de hoogste bieder, alleen maar om zelf met de regeringspartijen VVD en CDA aan tafel te kunnen zitten. Dat zei PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen zaterdag op een ledenraad van de PvdA in Amsterdam.

‘Wilders verkoopt ziel van zijn kiezer’

Metro 17.09.2011 AMSTERDAM (ANP) – PVV-leider Geert Wilders pleegt verraad aan zijn kiezers en heeft hun ziel verkocht aan de hoogste bieder. Dat zei PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen zaterdag op een ledenraad van de PvdA in Amsterdam.

Ploumen koppelde haar kritiek op Wilders aan de kabinetsplannen. Volgens haar gaat de huur voor de PVV-kiezer omhoog, wordt de zorg duurder, net als de kinderopvang, en gaat er geen cent naar onderwijs.

september 17, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 reacties

 1. Geachte heer Job Cohen,
  Ik begrijp dat de pvda het kabinet steunt in belangen die de partijen overstijgen, bijvoorbeeld Europese crisis.
  Maar wat ik niet begrijp, hoe kan de PVDA het kabinet steunen met het pensioenakkoord.
  Terwijl 2 grote bonden dit akkoord niet steunen. De PVDA houdt het kabinet hiermede
  op de been.

  Reactie door fj burg | september 19, 2011

 2. […] Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 […]

  Pingback door De aanloop naar de 3e Dinsdag van September 2011 « Debat in de Digitale Hofstad | september 19, 2011

 3. […] Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 […]

  Pingback door De aanloop naar de 3e Dinsdag in September 2011 « Debat in de Digitale Hofstad | september 19, 2011

 4. […] Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 […]

  Pingback door Demonsteren tegen de bezuinigingen op het Malieveld | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | september 19, 2011

 5. […] Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 […]

  Pingback door Prinsjesdag 20.09.2011 in Den Haag – De nabeschouwingen « Debat in de Digitale Hofstad | september 21, 2011

 6. […] Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 – deel 1 Geert Wilders PVV Gedoogregering – gedoogrelatie versus open latrelatie […]

  Pingback door Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | september 22, 2011

 7. I am glad to be a visitant of this unadulterated weblog ! , appreciate it for this rare info ! .

  Reactie door Kabiny prysznicowe | september 30, 2011

 8. […] Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 deel  1  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – het keffertje van Kabinet Rutte 1 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 14, 2011

 9. […] Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 – deel 1 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – De Stekker eruit ?? « Debat in de Digitale Hofstad | november 25, 2011

 10. […] Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 – deel 1 […]

  Pingback door Een heet en een rood Voorjaar komt eraan « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012

 11. […] Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 – deel 1 […]

  Pingback door Job Cohen PvdA verklaart de Oorlog aan Geert Wilders PVV « Debat in de Digitale Hofstad | januari 25, 2012

 12. […] Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 – deel 1 […]

  Pingback door Na de val van kabinet Rutte 1 op weg naar de 2e kamerverkiezingen 2012 « Debat in de Digitale Hofstad | april 23, 2012

 13. […] Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 deel  1  […]

  Pingback door Emile Roemer SP – De gedoogconstructie Ja/Nee ?? « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 7, 2012

 14. […] Job Cohen PvdA – Geert Wilders PVV trek de stekker uit kabinet Rutte 1 – deel 1 […]

  Pingback door Hoe Geert Wilders PVV de stekker eruit trok « Debat in de Digitale Hofstad | februari 22, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: