Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – weer in de draaimolen

Draaiboek

Wouter Bos PvdA is de afgelopen jaren nogal eens weggezet als Draaikont.

Ook die Mark Rutte van de VVD kan er wat van. Echter ook het CDA draait behendig het kontje als het hun zo uitkomt. En zelfs die Arie Slob van de CU is een echte billedraaier geworden.

Maar zie ook:

Femke Halsema Groenlinks – Draaikont Moslimknuffelaar – deel 2

Femke Halsema Groenlinks – Draaikont Moslimknuffelaar – deel 1 

Ook GroenLinks doet aan Draaikontenpolitiek

En al eerder bleek ook  dat  Geert Wilders PVV de Draaikontenpolitiek aangrijpt om stemmers te winnen.

Zie: Geert Wilders PVV – draaien, draaien altijd maar draaien

zie ook: Wederom Draaikonterij van de PVV – toewijzing sociale huurwoning

en ook: Van Geert Wilders PVV, Breekpunten en Kiezersbedrog

verder: Ook de PVV doet aan Draaikontenpolitiek – deel 2

nog verder: Ook de PVV doet aan Draaikontenpolitiek – deel 1

Blog: Hoe de PVV-kiezer belazerd wordt (ja door de PVV)

De SP erkent dat meeregeren in Nederland betekent dat een partij compromissen moet sluiten en acht dat legitiem.

Maar anders dan Wilders zegt, komt de PVV lang niet altijd op voor de belangen van ‘Henk en Ingrid’. ‘Dat is geen mening, dat is een vaststelling’, aldus de SP-publicatie. ‘Ze houden hun kiezers voor de gek’, zegt SP-senator en directeur van het wetenschappelijk bureau Arjan Vliegenthart.

Wilders is een ‘veelpleger’ als het gaat om het breken van politieke beloftes, concludeert de SP op basis van een analyse van alle stemmingen in de Tweede Kamer tussen januari en juli 2011. In het rapport staan 120 voorbeelden van stemgedrag dat haaks zou staan op standpunten in het PVV-programma

Analyse SP: PVV breekt stelselmatig politieke beloftes uit eigen programma

VK 13.09.2011 De PVV lapt haar partijprogramma stelselmatig aan de laars om het minderheidskabinet van VVD en CDA in het zadel te houden. Dat zegt het wetenschappelijk bureau van de SP naar aanleiding van het stemgedrag van de PVV. Geert Wilders zegt in een reactie dat de SP-publicatie die vandaag verschijnt ‘een broddelwerkje’ is.

Wilders veelpleger bij het breken verkiezingsbeloften

SP 13.09.2011 Het Wetenschappelijk Bureau van de SP is benieuwd naar de reactie van de PVV op het rapport. Vliegenthart: ‘De PVV laat op veel terreinen haar kiezers in de kou staan.

Dat vraagt om een reactie. Of wij hebben ons werk niet goed gedaan, of Wilders draait. Dat laatste mag best, maar geef dat dan wel eerlijk toe. Anders misleid je mensen. Aan de PVV om aan te geven wat waar is.’

Zie ook: Het rapport: ‘Nog meer gebroken beloften van Geert Wilders’

Nog meer gedraai bij de PVV:

Hoe zat het ook al weer met die dubbele nationaliteit ??

Zie: Dubbele Nationaliteit Gelderse Statenlid PVV Petra Kouwenberg

En die dienstauto ?

Zie:  Geen dienstauto voor Gedeputeerden PVV Limburg

Uit een peiling bleek: Doe maar niet PVV Limburg.

De PVV Limburg weigert zich te laten rijden door een chauffeur. “Dat gedeputeerden voor een aantal tonnen per jaar worden rondgereden van borrel naar borrel, dat kan en wil ik niet verkopen”, aldus fractieleidster Stassen.

Van borrel naar borrel
Stassen eerder in een interview met De Pers in 2010: ‘Dat gedeputeerden voor een aantal tonnen per jaar worden rondgereden van borrel naar borrel, dat kan en wil ik niet verkopen’.

‘Ik garandeer dat áls wij een PVV-gedeputeerde mogen leveren, die niet in een dienstauto plaats zal nemen.’

Toch geen chauffeur voor PVV’ers

De pers 15.09.2011 Gedeputeerden van de PVV in Limburg krijgen geen dienstautomet chauffeur. Dat heeft de partij laten weten in een officiële verklaring.
Lees ook:

‘Gezichtsverlies voor PVV’

Depers 14.09.2011 Als PVV-gedeputeerden in Limburg toch een dienstauto met chauffeur krijgen, is dat gezichtsverlies voor de partij. Dat zijn de bezoekers van DePers.nl eens met fractieleidster Laurence Stassen, zo blijkt uit een poll op deze website.

Lees ook:

PVV’ers willen toch een auto met chauffeur

De Limburger 14.09.2011 De twee Limburgse PVV-gedeputeerden, Antoine Janssen en Theo Krebber, willen toch een auto met chauffeur. Ze verliezen zoveel tijd met reizen, dat het werk eronder lijdt.

Nu ze vier maanden op het pluche zitten, komen de gedeputeerden volgens de bronnen tot de conclusie dat reizen met eigen vervoer ten koste gaat van hun werk. Ze moeten na een dag vol werkbezoeken thuis tot in de nachtelijke uurtjes stapels stukken lezen, terwijl de collega’s van CDA en VVD het leeswerk op de achterbank kunnen doen.

De gedeputeerden hebben volgens meerdere betrouwbare bronnen binnen de partij en het provinciehuis aan hun fractie toestemming gevraagd om toch in een dienstauto plaats te nemen.

Zie ook:  Coalitieakkoord en protocol dwingen PVV’er in taxi

PVV’ers willen toch een auto met chauffeur

AD 14.09.2011  Of de PVV-Statenfractie toestemming geeft aan Krebber en Janssen om alsnog in een dienstauto te stappen, is onzeker, zo meldt het Limburgs Dagblad vandaag. Mocht de PVV voet bij stuk houden, dan overweegt de provincie de gedeputeerden minder vaak op pad te sturen.

Mensen die een gesprek met een PVV-bestuurder willen, moeten dan maar naar het provinciehuis komen. Dit staat echter haaks op het PVV-standpunt dat de politiek meer in contact met de kiezer moet staan.

PVV’ers willen toch een auto met chauffeur

VK 14.09.2011  De twee Limburgse PVV-gedeputeerden, Antoine Janssen en Theo Krebber, willen toch een dienstauto. Ze verliezen zoveel tijd met reizen, dat het werk eronder lijdt. Een opvallend verzoek, want het schrappen van de ‘dure dienstauto’s met chauffeur’ was een van de belangrijkste verkiezingsleuzes van de partij.

Omdat CDA en VVD weigerden de dienstauto in te leveren, staat in het coalitieakkoord dat alleen de PVV-gedeputeerden met eigen vervoer reizen.

PVV’ers willen dienstauto

Spits 14.09.2011 De PVV-gedeputeerden in Limburg zijn het na een paar maanden op het pluche zonder chauffeur zo zat, dat ze alsnog een dienstauto willen. Ze balen ervan dat hun CDA- en VVD-collega’s lekker op de achterbank stukken kunnen lezen en zij tot diep in de nacht in de studeerkamer zitten, zo meldt De Limburger.

‘PVV’ers willen toch chauffeur’
De Pers 14.09.2011  Het schrappen van dure dienstauto’s met chauffeur was een van de belangrijkste beloftes van de PVV bij de Provinciale Statenverkiezingen. Nu willen twee Limburgse PVV-gedeputeerden toch een auto met chauffeur.

PVV’ers willen toch een auto met chauffeur

AD 14.09.2011 De twee Limburgse PVV-gedeputeerden, Antoine Janssen en Theo Krebber, willen toch een dienstauto. Ze verliezen zoveel tijd met reizen, dat het werk eronder lijdt. Een opvallend verzoek, want het schrappen van de ‘dure dienstauto’s met chauffeur’ was een van de belangrijkste verkiezingsleuzes van de partij. Lees meer

september 13, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 reacties

  1. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – weer in de draaimolen […]

    Pingback door Geen dienstauto voor Gedeputeerden PVV Limburg « Debat in de Digitale Hofstad | september 16, 2011

  2. […] Maar zeker de PVV staat onder zware druk. De partij van Geert Wilders zou namelijk een sekte zijn. En er is nog steeds gedonder in de tent. En ook het begrip Gedoogregering is inmiddels een vies woord geworden. En zelfs zit Geert Wilders nogal eens in de draaimolen. […]

    Pingback door Kiesgedrag versus grillig gedrag partijen « Debat in de Digitale Hofstad | januari 23, 2012

  3. […] ook: Geert Wilders PVV – weer in de draaimolen – […]

    Pingback door Geert Wilders PVV – weer in de draaimolen –deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | april 5, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: