Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Toespraak Geert Wilders 03.09.2011 in Berlijn

Toespraak.

De organisatie is in handen van DIE FREIHEIT, een Duitse partij die lijkt op de PVV in Nederland.

De locatie van de lezing van Wilders wordt om veiligheidsredenen geheim gehouden tot zaterdagochtend.

Als een wereldster wordt Geert Wilders door de Duitse rechts-populisten in Berlijn onthaald. De Nederlandse Politstar is hun held. ‘Ons aller idool,’ dweept Stefan Herre, de beheerder van de populaire, islamofobe blog Politically Incorrect Politically Incorrect – English Version Politically Incorrect (Blog) – Wikipedia.

De organiserende partij Die Freiheit vraagt voor Wilders’ optreden entreeprijzen die oplopen tot honderd euro. Voor dat bedrag mag de held van dichtbij worden toegejuicht. Vanaf de eerste rij op een – om veiligheidsredenen – nog onbekende plek. Wilders’ optreden moet voor de zusterpartij van de PVV het begin worden van een rechts-conservatieve zegetocht door de Duitse politiek.

Al eerder was er een klein probleemtje met een eerdere toespraak van Geert Wilders in Berlijn. En wat vond minister Verhagen van die  Toespraak ?

Toespraak van Wilders – 02.10.2010

Klik hier voor de Engelse versie
Klik hier voor de Duitse versie

Klik hier om de video te bekijken

Wilders speecht in Berlijn (video) 02.10.2010

Zie ook: Ruzie in de CDU Berlijn om Speech Geert Wilders PVV 

Zusterpartij PVV faalt in Berlijn

Telegraaf 18.09.2011 Ondanks twee bezoeken van Geert Wilders is ‘Die Freiheit’, de Duitse zusterpartij van de PVV, er niet in geslaagd een zetel in het stadsparlement van Berlijn te veroveren. De kiesdrempel van vijf procent bleek gisteren te hoog.

,,Dit was te verwachten”, erkende lijsttrekker René Stadtkewitz. ,,We zijn nog te onbekend.” De voormalige christen-democraat gaf de media de schuld van het magere resultaat, terwijl de scepsis tegen de islam en de euro in Duitsland toch breed gedragen worden, zoals de islamkritische bestseller van Thilo Sarrazin en de weerwil tegen de peperdure reddingspakketten voor Griekenland & Co aantonen.

Speech Geert Wilders in Berlijn, 3 september 2011

Die Bedrohung durch Europäisierung und die Notwendigkeit, den Nationalstaat zu verteidigen

Danke, dass Sie mich nach Berlin eingeladen haben. Es ist eine Ehre, hier in dieser wundervollen Stadt Berlin zu sein. Als ich das letzte Jahr hier war, betonte ich, wie wichtig Deutschland für uns alle ist. Wir haben alle einen Nutzen von einem gesunden, demokratischen, selbstbewussten Deutschland.

Speech Wilders verstoord

De Pers 03.09.2011  De speech van Geert Wilders in Berlijn is zaterdagmiddag korte tijd verstoord door een demonstrant. Hij werd meteen afgevoerd door de beveiliging. Dat bevestigt een woordvoerder van de PVV. De partijleider hield een toespraak bij de Duitse anti-islampartij Die Freiheit.

Tegenvallende interesse voor Wilders in Berlijn

Parool 03.09.2011 De fractieleider van de PVV, Geert Wilders, heeft onder zeer strenge veiligheidsmaatregelen vandaag in Berlijn een toespraak gehouden op een bijeenkomst van de kleine, rechtse partij Die Freiheit van René Stadtkewitz. Die Freiheit geldt als een Duitse versie van Wilders’ PVV. Volgens Stadtkewitz ,,verkoopt bondskanselier Angela Merkel Duitsland aan Europa” en zijn de meeste werklozen in Duitsland afkomstig uit moslimlanden

Wilders in Berlijn

Telegraaf 03.09.2011 Wilders keerde zich opnieuw tegen de Europese superstaat en de islam, die hij ziet als grootste bedreigingen. Hij beklemtoonde ook dat „Breivik geen van ons is”, verwijzend naar de Noorse, ultrarechtse extremist Anders Behring Breivik, die in juli een bomaanslag in Oslo en een massamoord ten noordwesten van de stad pleegde.

Wilders spreekt bij Die Freiheit in Berlijn

De Pers 03.09.2011 De fractieleider van de PVV, Geert Wilders, heeft onder zeer strenge veiligheidsmaatregelen zaterdag in Berlijn een toespraak gehouden op een bijeenkomst van de kleine, rechtse partij Die Freiheit van René Stadtkewitz.

Die Freiheit geldt als een Duitse versie van Wilders’ PVV. Volgens Stadtkewitz ,,verkoopt bondskanselier Angela Merkel Duitsland aan Europa” en zijn de meeste werklozen in Duitsland afkomstig uit moslimlanden.

Wilders spreekt bij Die Freiheit in Berlijn

Metro 03.09.2011 De fractieleider van de PVV, Geert Wilders, heeft onder zeer strenge veiligheidsmaatregelen zaterdag in Berlijn een toespraak gehouden op een bijeenkomst van de kleine, rechtse partij Die Freiheit van René Stadtkewitz. Die Freiheit geldt als een Duitse versie van Wilders’ PVV. Volgens Stadtkewitz ,,verkoopt bondskanselier Angela Merkel Duitsland aan Europa” en zijn de meeste werklozen in Duitsland afkomstig uit moslimlanden.

Wilders babbelt in Berlijn

Spits 03.09.2011  Onze grote blonde gedoger van de PVV, Geert Wilders, heeft onder zeer strenge veiligheidsmaatregelen vandaag in Berlijn een toespraak gehouden op een bijeenkomst van de kleine, rechtse partij Die Freiheit van René Stadtkewitz. Die Freiheit geldt als de Duitse versie van Wilders’ PVV.

Wilders spreekt bij Die Freiheit in Berlijn

03.09.2011 De fractieleider van de PVV, Geert Wilders, heeft onder zeer strenge veiligheidsmaatregelen zaterdag in Berlijn een toespraak gehouden op een bijeenkomst van de kleine, rechtse partij Die Freiheit van René Stadtkewitz.

Die Freiheit geldt als een Duitse versie van Wilders’ PVV. Volgens Stadtkewitz ,,verkoopt bondskanselier Angela Merkel Duitsland aan Europa” en zijn de meeste werklozen in Duitsland afkomstig uit moslimlanden.

Toespraak Wilders van 100 naar 5 euro en nog niet uitverkocht

VK 02.09.2011 Een sterk verlaagde toegangsprijs heeft ervoor gezorgd dat een toespraak van Geert Wilders zaterdag in Berlijn, toch wat beter wordt bezocht. Aanvankelijk werden bedragen tot 100 euro gevraagd en leek er weinig animo te zijn. Toen de zaal akelig leeg dreigde te blijven, verlaagde de organisatie de prijs met 95 procent tot 5 euro.

Prijs rede Wilders verlaagd

Telegraaf 02.09.2011 Een sterk verlaagde toegangsprijs heeft ervoor gezorgd dat een toespraak van Geert Wilders zaterdag in Berlijn, toch goed wordt bezocht. Aanvankelijk werden bedragen tot 100 euro gevraagd en leek er weinig animo te zijn.

Wilders’ Duitse bondgenoten

25.08.2011 NUJIJ Geert Wilders bezoekt in Berlijn DIE FREIHEIT, de zusterpartij van de PVV. Het begin van een zegetocht voor de Freiheit-leider?

Wilders weer naar Berlijn

25.08.2011 NUJIJ  PVV-leider Geert Wilders brengt begin volgende maand opnieuw een bezoek aan Berlijn. Hij spreekt op 3 september op een bijeenkomst van de anti-islampartij Die Freiheit.

Er waren geen onlusten tussen extreem rechts en links in Berlijn. Echter wel elders;

Demonstraties extreemrechts lopen uit de hand

NU 04.09.2011 De politie heeft op verschillende plaatsen in Europa moeten ingrijpen tijdens protestacties van extreemrechtse betogers en extreemlinkse tegendemonstranten.

Demonstraties extreemrechts lopen uit de hand

Metro 04.09.2011 De politie heeft op verschillende plaatsen in Europa moeten ingrijpen tijdens protestacties van extreemrechtse betogers en extreemlinkse tegendemonstranten. Demonstranten en ordediensten raakten zaterdag slaags in Dortmund, Londen en het Tsjechische dorp Varnsdorf.

Rellen tussen links en rechts in Dortmund en Londen

Parool 03.09.2011 Ongeveer 700 neonazi’s demonstreerden in een wijk van Dortmund waar veel buitenlanders wonen. De linkse tegendemonstratie bracht ongeveer 1500 mensen op de been.

Ook in Londen gingen nationalisten en hun tegenstanders zaterdag de straat op. Een manifestatie van ongeveer 1000 aanhangers van de rechtse English Defence League (EDL) bracht circa 1500 tegendemonstranten op de been.

Rellen tussen links en rechts  – Video

Telegraaf 03.09.2011 In de Duitse stad Dortmund zijn zaterdag rellen uitgebroken bij een nationalistische betoging en een ultralinkse tegendemonstratie. Enkele honderden linkse betogers gooiden stenen en flessen naar agenten en probeerden politiebarricades te doorbreken. Een onbekend aantal mensen is gearresteerd.

Rellen tussen links en rechts in Dortmund

NU 03.09.2011 DORTMUND – In de Duitse stad Dortmund zijn zaterdag rellen uitgebroken bij een nationalistische betoging en een ultralinkse tegendemonstratie.

Rellen tussen links en rechts in Dortmund

De Pers 03.09.2011 In de Duitse stad Dortmund zijn zaterdag rellen uitgebroken bij een nationalistische betoging en een ultralinkse tegendemonstratie. Enkele honderden linkse betogers gooiden stenen en flessen naar agenten en probeerden politiebarricades te doorbreken. Een onbekend aantal mensen is gearresteerd.

Politie slaags met extreem rechts in Londen

NU 03.09.2011 LONDEN – Britse extreemrechtse betogers zijn zaterdag slaags geraakt met de politie in Londen.

Politie knokt met extreemrechts in Londen

Spits 03.09.2011 Britse extreemrechtse betogers zijn vandaag slaags geraakt met de politie in Londen. De Britse minister van binnenlandse zaken Theresa May had vorige maand nog een verbod van dertig dagen op demonstraties afgekondigd.

september 3, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: