Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Prinsjesdag 2011 – miljoenennota versus rijksbegroting

 Prinsjesdag – Gehaktdag 2011.

Zie ook: 18.05.2011 Gehaktdag – Verantwoordingsdag – Debatdag 19.05.2011

De Jager ziet ‘donkere wolken’Video

Prinsjesdagstuk uitgelekt Video

Cijfers Prinsjesdag uitgelektVideo

Kabinet moet 5 miljard euro bezuinigen bij nieuwe crisis

Elsevier 14.09.2011 Bij een nieuwe economische crisis moet het kabinet-Rutte in het ergste geval 5 miljard euro extra bezuinigen. Dit bedrag zou komen bovenop de bezuinigingen van 18 miljard euro uit het Regeerakkoord.

Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken in het kader van Prinsjesdag, schrijft De Telegraaf.

Eurocrisis
Het kabinet houdt er rekening mee dat de Nederlandse economie vastloopt als gevolg van de eurocrisis en een eventuele nieuwe Amerikaanse recessie.

In de uitgelekte Macro Economische Verkenning stelt het CPB dat in de gepresenteerde variant de economische groei richting ‘het zwarte scenario’ gaat.

Zie ook:

‘Bij nieuwe crisis 5 miljard extra bezuinigen’

AD 14.09.2011  Als de Nederlandse economie te maken zou krijgen met een nieuwe forse crisis moet het kabinet 5 miljard euro extra bezuinigen, bovenop de al geplande 18 miljard van deze regeerperiode.

Crisisvariant CPB: 5 miljard extra bezuinigen

Parool 14.09.2011 Als de Nederlandse economie te maken zou krijgen met een nieuwe forse crisis moet het kabinet 5 miljard euro extra bezuinigen, bovenop de al geplande 18 miljard van deze regeerperiode

Bezuiniging bij nieuwe crisis

Telegraaf 14.09.2011  Het kabinet moet bij een nieuwe crisis vijf miljard extra bezuinigen. Dat blijkt uit nog vertrouwelijke stukken in het kader van Prinsjesdag, waar De Telegraaf de hand op heeft weten te leggen.

‘Nederland moet 5 miljard extra bezuinigen bij nieuwe crisis’

NRC 14.09.2011 Het kabinet moet bij het uitbreken van een nieuwe economische crisis vijf miljard euro extra bezuinigen. Dat meldt De Telegraaf vanavond op basis van vertrouwelijke Prinsjesdagstukken waarop het dagblad de hand heeft weten te leggen.

De vijf miljard aan extra ombuigingen zouden bovenop de 18 miljard komen die het kabinet eerder heeft aangekondigd. Volgens De Telegraaf blijkt uit de stukken dat het kabinet “ernstig rekening houdt” met nieuwe tegenslag voor de Nederlandse economie als gevolg van de eurocrisis en de Amerikaanse schuldencrisis. Het Centraal Planbureau heeft daarom een “crisisvariant” geschreven in het geval van verslechterende economische vooruitzichten.

Crisisvariant CPB: 5 miljard extra bezuinigen

DePers 14.09.2011 Als de Nederlandse economie te maken zou krijgen met een nieuwe forse crisis moet het kabinet 5 miljard euro extra bezuinigen, bovenop de al geplande 18 miljard van deze regeerperiode.

Dat blijkt uit een doorrekening van het Centraal Planbureau (CPB) waarover de Telegraaf woensdag bericht. Ingewijden hebben de berichtgeving bevestigd. De doorrekening staat in de Macro Economische Verkenningen met daarin de stand van de Nederlandse economie in 2012. Het stuk wordt vrijdag openbaar, in aanloop naar Prinsjesdag.

Vijf miljard extra bezuinigen volgens crisisvariant CPB

NU 14.09.2011 Als de Nederlandse economie te maken zou krijgen met een nieuwe forse crisis moet het kabinet vijf miljard euro extra bezuinigen, bovenop de al geplande 18 miljard van deze regeerperiode.

Het stuk wordt vrijdag openbaar, in aanloop naar Prinsjesdag.

Crisisvariant CPB: 5 miljard extra bezuinigen

14.09.2011 Als de Nederlandse economie te maken zou krijgen met een nieuwe forse crisis moet het kabinet 5 miljard euro extra bezuinigen, bovenop de al geplande 18 miljard van deze regeerperiode.

Dat blijkt uit een doorrekening van het Centraal Planbureau (CPB) waarover de Telegraaf woensdag bericht. Ingewijden hebben de berichtgeving bevestigd. De doorrekening staat in de Macro Economische Verkenningen met daarin de stand van de Nederlandse economie in 2012. Het stuk wordt vrijdag openbaar, in aanloop naar Prinsjesdag.

CBS: na herstel nu neergang economie

AD 14.09.2011 De Nederlandse economie is in augustus doorgeschoven van de fase herstel naar de fase ‘laagconjunctuur’. Dit stelde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag op basis van zijn conjunctuurbeeld, een weergave van de stand in de economie …

PVV: extra bezuinigingen niet aan de orde

Spits 12.09.2011 Volgens de PVV zijn extra bezuinigingen in 2012 niet aan de orde. Die aanname doet de gedoogpartner van het kabinet op basis van uitgelekte cijfers van de Macro-economische Verkenningen (MEV), die officieel op Prinsjesdag bekend worden.

Grens 

RTL Nieuws zegt al te beschikken over de cijfers. Uit de cijfers blijkt dat de Nederlandse economie groeit met 1 procent. In juni werd nog uitgegaan van een groei van 1,75 procent. De koopkracht van alle huishoudens zal dalen met gemiddeld 1 procent.

De inflatie is met 2 procent iets lager dan de verwachte 2,25 procent. Het werkloosheidspercentage blijft erg hoog, namelijk 4,25 procent. Het begrotingstekort komt met 2,9 procent net onder de 3 procent, de toegestane grens voor landen in de eurozone. In juni werd nog gedacht dat het begrotingstekort zou dalen tot 2,2 procent.

Prinsjesdag-stukken uitgelekt: economie groeit minder 

Elsevier 12.09.2011 De Nederlandse economie krijgt het de komende tijd zwaar. De economische groei is bijgesteld van 1,75 naar 1 procent. De koopkracht van alle huishoudens zal volgend jaar dalen en de werkloosheid blijft hoger dan verwacht. 

Zie ook: 

Prinsjesdagstukken uitgelekt – koopkracht Nederlandse huishoudens daalt 

NRC 12.09.2011 De koopkracht van alle Nederlandse huishoudens zal het komende jaar met gemiddeld 1 procent dalen. Dat blijkt uit de macro-economische verkenningen, een belangrijk deel van de stukken van Prinsjesdag, die al in handen zijn van RTL NieuwsLees verder›

Uitgelekte cijfers Prinsjesdag: Nederlandse economie zakt verder weg 

AD 12.09.2011 De Nederlandse economie groeit volgend jaar met slechts 1 procent, waar in juni nog werd uitgegaan van 1,75 procent. De werkloosheid is hoger dan verwacht: 4,25 procent. Vier maanden geleden werd uitgegaan van 4 procent. 

 Uitgelekte cijfers Prinsjesdag: Nederlandse economie zakt verder weg

Parool 12.09.2011 Prinsjesdag De Nederlandse economie groeit volgend jaar met slechts 1 procent, waar in juni nog werd uitgegaan van 1,75 procent. De werkloosheid is hoger dan verwacht: 4,25 procent. Vier maanden geleden werd uitgegaan van 4 procent. 

‘Koopkracht alle huishoudens omlaag’  

NU 12.09.2011 DEN HAAG – De De koopkracht van alle huishoudens zal komend jaar gaan dalen. Dat blijkt uit een uitgelekt Prinsjesdagstuk, de zogeheten Macro-Economische Verkenningen (MEV), dat in handen is van RTL.

Economie zakt verder weg  

Telegraaf 12.09.2011 Er komen lastige economische tijden aan in Nederland. De verwachte groei van de Nederlandse economie volgend jaar is neerwaarts bijgesteld naar 1 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Macro-economische Verkenningen (MEV) die op Prinsjesdag bekend worden. 

RTL Nieuws wist maandag de hand wist te leggen op de cijfers. Het Centraal Plan Bureau (CBP) ging bij de meest recente raming in juni nog uit van een groei van de economie in 2012 met 1,75 procent.

Uitgelekte cijfers Prinsjesdag: Nederlandse economie zakt verder weg

VK 12.09.2011 Binnenland De Nederlandse economie groeit volgend jaar met slechts 1 procent, waar in juni nog werd uitgegaan van 1,75 procent. De werkloosheid is hoger dan … 

  Afsluitingen vanwege Prinsjesdag 

Den HaagFM 12.09.2011 In het centrum van Den Haag zijn komende maandag en dinsdag wegen afgesloten in verband met Prinsjesdag. Ook geldt op sommige plaatsen een parkeerverbod.

De winkels in de Heulstraat en het Noordeinde zijn dinsdag tot 15 uur beperkt bereikbaar. Een aantal tram- en buslijnen van de HTM rijdt…Lees meer  

Den Haag dicht Prinsjesdag  

Telegraaf 12.09.2011 Het centrum van Den Haag is volgende week maandag en dinsdag deels afgesloten vanwege Prinsjesdag. In een groot deel van het centrum geldt op Prinsjesdag een parkeerverbod, zo meldde de gemeente maandag. Ook is een aantal grote parkeergarages niet bereikbaar.Kom naar de manifestatie 'Stop de Stapeling'

Kom naar de manifestatie ‘Stop de Stapeling’

door Job Cohen op 9 september 2011 Op Prinsjesdag presenteert het kabinet zijn begroting. Eén ding weten we al: de stapeling van bezuinigingen treft de lage en middeninkomens en de meest kwetsbare mensen onevenredig hard. Diverse maatschappelijke organisaties delen onze zorgen en organiseren op maandag 19 september om 14.00 uur de manifestatie ‘Stop de Stapeling’ op het Malieveld in Den Haag. Ik roep iedereen op om zich hierbij aan te sluiten en samen met mij, maatschappelijke organisaties en vele anderen een krachtig signaal af te geven over de stapeling van bezuinigingen door het kabinet.

Je kunt de actie nu al online steunen, door een twibbon van de actie aan je profielfoto op Facebook of Twitter toe te voegen.  » lees verder

‘Unieke’ actie tegen kabinet

Telegraaf 09.09.2011 Vakbonden en andere maatschappelijke organisaties voeren een dag voor Prinsjesdag actie tegen de bezuinigingsmaatregelen van het kabinet. De manifestatie op het Haagse Malieveld is mogelijk een opmaat naar grotere acties in het najaar. Dat meldden de organisaties vrijdag.

Wachten op Prinsjesdag…

BB 07.09.2011 De derde dinsdag van september, Prinsjesdag. Het is bijna weer zo ver. Een mooie dag. Vol pracht en praal. Vol tradities. Vol verwachting klopt ons hart. Want het is ook de dag van de nieuwe voornemens van het kabinet. De doelstellingen kennen we inmiddels wel, maar hoe gaat het kabinet deze doelstellingen realiseren? Daarover komt op Prinsjesdag meer duidelijkheid. Als het goed is….

Prinsjesdag valt dit jaar op vrijdag 16 september

AD 07.09.2011 Het is de belangrijkste politieke traditie van ons land. Op Prinsjesdag, de derde dinsdag van september, rijdt de koningin in de gouden koets, spreekt ze de troonrede uit, en biedt de minister van Financiën de miljoenennota aan de Tweede Kamer aan. Maar dit jaar gaat het allemaal net even anders.

Prinsjesdag valt dit jaar op vrijdag 16 september

VK 07.09.2011 Het is de belangrijkste politieke traditie van ons land. Op Prinsjesdag, de derde dinsdag van september, rijdt de koningin in de gouden koets, spreekt ze de troonrede uit, en biedt de minister van Financiën de miljoenennota aan de Tweede Kamer aan. Maar dit jaar gaat het allemaal net even anders.

Plannen pas op Prinsjesdag

Telegraaf 07.09.2011 Het kabinet wil volgend jaar zijn plannen voor het nieuwe jaar niet eerder dan op Prinsjesdag openbaar maken, ook niet vooraf onder embargo. Voor het kabinet is dat het logische gevolg van het besluit van de Tweede Kamer om parlementariërs volgende week toch de ruimte te geven meteen te reageren, als de Miljoenennota 4 dagen voor Prinsjesdag wordt gepubliceerd.

Kabinetsplannen in 2012 pas op Prinsjesdag

Metro 07.09.2011 DEN HAAG (ANP) – Het kabinet wil in 2012 zijn plannen voor het nieuwe jaar niet eerder dan op Prinsjesdag openbaar maken, ook niet vooraf onder embargo.

Voor het kabinet is dat het logische gevolg van het besluit van de Tweede Kamer om parlementariërs volgende week toch de ruimte te geven meteen te reageren, als de Miljoenennota 4 dagen voor Prinsjesdag wordt gepubliceerd.

‘Kabinetsplannen op Prinsjesdag’

De Pers 07.09.2011 Het kabinet wil volgend jaar zijn plannen voor het nieuwe jaar niet eerder dan op Prinsjesdag openbaar maken, ook niet vooraf onder embargo.

Voor het kabinet is dat het logische gevolg van het besluit van de Tweede Kamer om parlementariërs volgende week toch de ruimte te geven meteen te reageren, als de Miljoenennota 4 dagen voor Prinsjesdag wordt gepubliceerd.

Kabinetsplannen in 2012 pas op Prinsjesdag

NU 07.09.2011 Het kabinet wil in 2012 zijn plannen voor het nieuwe jaar niet eerder dan op Prinsjesdag openbaar maken, ook niet vooraf onder embargo.

Kamer mag meteen reageren op Prinsjesdagstukken

AD 06.09.2011 Kamerleden mogen meteen reageren op de Miljoenennota en andere stukken zodra die op de vrijdag voor Prinsjesdag door het kabinet zijn vrijgegeven. De fractievoorzitters in de Kamer hebben met Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet afgesproken dat …

Kamer mag meteen reageren op Prinsjesdagstukken

Parool 06.09.2011 Wel is afgesproken dat ze niet onderling in debat gaan. Dat bewaren ze voor de algemene politieke beschouwingen, op de woensdag en donderdag na Prinsjesdag. Voor Verbeet stond voorop dat alle Kamerleden tegelijk dezelfde informatie hebben.

Direct reageren op Miljoenennota

De Pers 06.09.2011 Kamerleden mogen meteen reageren op de Miljoenennota en andere stukken zodra die op de vrijdag voor Prinsjesdag door het kabinet zijn vrijgegeven. De fractievoorzitters in de Kamer hebben met Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet afgesproken dat het hun eigen verantwoordelijkheid is of ze willen reageren.

Kamer mag meteen reageren op Prinsjesdagstukken

VK 06.09.2011 Kamerleden mogen meteen reageren op de Miljoenennota en andere stukken zodra die op de vrijdag voor Prinsjesdag door het kabinet zijn vrijgegeven. De fractievoorzitters in de Kamer hebben met Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet afgesproken dat het hun eigen verantwoordelijkheid is of ze willen reageren.

Kamer mag snel reageren op stukken Prinsjesdag

Nu 06.09.2011 Kamerleden mogen meteen reageren op de Miljoenennota en andere stukken die op de vrijdag voor Prinsjesdag door het kabinet worden vrijgegeven.

De fractievoorzitters in de Kamer hebben met Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet afgesproken dat het hun eigen verantwoordelijkheid is of ze willen reageren. Wel is afgesproken dat ze niet onderling in debat gaan. Dat bewaren ze voor de algemene politieke beschouwingen, op de woensdag en donderdag na Prinsjesdag.

PvdA: Kleine groep draagt alle lasten

Trouw 02.09.2011 PvdA-leider Job Cohen heeft premier Rutte opnieuw gevraagd voor Prinsjesdag te komen met een overzicht van de gevolgen van alle bezuinigingen voor bepaalde groepen burgers. De stapeling van bezuinigingen die bepaalde groepen treft wordt dé aanvalslijn van de PvdA in de oppositie tegen het kabinet, en binnen de coalitie zijn al eerste tekenen van nervositeit zichtbaar.

De Jager: geen garantie

Telegraaf 02.09.2011 Dat het kabinet rekening houdt met extra bezuinigingen na 2012, is geen waarschuwing volgens minister Jan Kees de Jager (Financiën). Premier Mark Rutte en vicepremier Maxime Verhagen hebben volgens hem in hun interview met De Telegraaf alleen willen aangeven hoe onzeker de situatie is door economische ontwikkelingen en de internationale schuldencrisis en dat er geen garanties te geven zijn voor na 2012. 

De Jager geeft geen garanties voor 2012 door onzekerheid

NU 02.09.2011 DEN HAAG – Dat het kabinet rekening houdt met extra bezuinigingen na 2012, is geen waarschuwing volgens minister Jan Kees de Jager (Financiën).

Extra bezuinigingen niet uit te sluiten

Metro 02.09.2011 DEN HAAG (ANP) – De burger moet er rekening mee houden dat als de economie verder wegzakt het kabinet deze periode meer dan de al aangekondigde 18 miljard euro zal moeten bezuinigingen. Die boodschap droeg het kabinet vrijdag uit.

PvdA: Rutte veroorzaakt onrust

VK 02.09.2011 De PvdA verwijt premier Mark Rutte onrust te veroorzaken als hij spreekt over extra bezuinigingen, maar daarover verder geen duidelijkheid geeft.

PvdA: Rutte veroorzaakt onrust

Parool 02.09.2011 De PvdA verwijt premier Mark Rutte onrust te veroorzaken als hij spreekt over extra bezuinigingen, maar daarover verder geen duidelijkheid geeft.

Lees ook: ‘Wellicht nog meer dan 18 miljard bezuinigen’ (02-09-11)

PvdA: Rutte veroorzaakt onrust

Telegraaf 02.09.2011 De PvdA verwijt premier Mark Rutte onrust te veroorzaken als hij spreekt over extra bezuinigingen, maar daarover verder geen duidelijkheid geeft. Tweede Kamerlid Ronald Plasterk van de grootste oppositiepartij zei vrijdag opheldering te willen van de minister-president.

Gerelateerde artikelen

02-09: GL: kabinet trekt rookgordijn op

02-09: Bezuinigingen ook na 2012

‘Rutte veroorzaakt onrust met uitspraken extra bezuinigingen’

NU 02.09.2011 DEN HAAG – De PvdA verwijt premier Mark Rutte onrust te veroorzaken als hij spreekt over extra bezuinigingen, maar daarover verder geen duidelijkheid geeft.

‘Rutte veroorzaakt onrust’

De Pers 02.09.2011 De PvdA en GroenLinks zijn kritisch over de waarschuwing van minister-president Mark Rutte dat het kabinet in 2013 mogelijk extra moet bezuinigen.

Rutte: mogelijk extra bezuinigingen na 2012

Metro 02.09.2011 Het kabinet houdt er rekening mee dat er na 2012 extra bezuinigingen nodig zijn bovenop de 18 miljard euro die voor deze regeerperiode is gepland. Daarvoor waarschuwen premier Mark Rutte (VVD) en vicepremier Maxime Verhagen (CDA) in een interview in De Telegraaf.

Rutte en Verhagen sluiten extra bezuinigingen niet uit

Elsevier 02.09.2011 Premier Mark Rutte (VVD) en vice-premier Maxime Verhagen (CDA, Economische Zaken) sluiten niet uit dat er na volgend jaar nieuwe bezuinigingen nodig zijn.

Rutte en Verhagen zeggen in een interview met De Telegraaf dat er ‘geen garanties’ zijn dat de bezuinigingen onder dit kabinet zich beperken tot de overeengekomen 18 miljard euro uit het Regeerakkoord.

Zie ook:

‘Monster van de staatsschuld echt killen’ – Rutte wil extra bezuinigen

NRC 02.09.2011  Premier Mark Rutte en vicepremier Maxime Verhagen sluiten niet uit dat na 2012 extra bezuinigingsmaatregelen worden getroffen. Die komen dan bovenop de 18 miljard euro die het kabinet in het regeerakkoord reeds aangekondigde. Dat zegt het tweetal morgen in een interview met De Telegraaf.

Grote schuldige is volgens de landsbestuurders de eurocrisis. Deze heeft volgens hen de economische groei in Nederland zo goed als doen stilvallen. En dat heeft grote gevolgen voor de schatkist, aldus Rutte en Verhagen.

Kabinet houdt rekening met extra bezuinigingen

NU 02.09.2011 Het kabinet houdt er rekening mee dat na 2012 extra bezuinigingen nodig zijn. Die komen bovenop de 18 miljard euro die het kabinet al heeft aangekondigd.

Lees meer over dit onderwerp

Bezuinigingen ook na 2012

Telegraaf 02.09.2011 Het kabinet waarschuwt voor extra bezuinigingen na 2012, bovenop de 18 miljard euro van deze regeerperiode. Premier Mark Rutte en vicepremier Maxime Verhagen houden hier serieus rekening mee.

‘Wellicht nog meer dan 18 miljard bezuinigen’

VK 02.09.2011 Er bestaat een kans dat het kabinet-Rutte nog meer dan de geplande 18 miljard zal gaan bezuinigen. Dat zeggen premier Mark Rutte en vice-premier …

PvdA wil duidelijkheid

Telegraaf 01.09.2011 PvdA-leider Job Cohen wil dat premier Rutte nog voor Prinsjesdag duidelijkheid geeft over de gevolgen van de opeenstapeling van de bezuinigingen. Dat liet de partij donderdag weten.

PvdA wil duidelijkheid over bezuinigingen

NU 01.09.2011 PvdA-leider Job Cohen wil dat premier Mark Rutte nog voor Prinsjesdag duidelijkheid geeft over de gevolgen van de opeenstapeling van de bezuinigingen. Dat liet de partij donderdag weten.

PvdA eist nu opheldering over opeenstapeling bezuinigingen

PvdA eist nu opheldering over opeenstapeling bezuinigingen

door Job Cohen op 1 september 2011 – De PvdA wil dat premier Rutte nog voor Prinsjesdag duidelijkheid geeft over de gevolgen van de opeenstapeling van de bezuinigingen. Ik ben verontrust over de uitkomsten van een onderzoek van de gemeente Amsterdam waaruit blijkt dat de meest kwetsbaren hard worden getroffen. Dit is het zoveelste signaal dat de bezuinigingen telkens terechtkomen bij dezelfde groep. » lees verder

PVV: Hulp gehandicapten inkomensafhankelijk

Elsevier 31.08.2011 Het kabinet wil de tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten niet halveren, maar inkomensafhankelijk maken. Dat heeft PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema bekendgemaakt. De PVV is als gedoogpartij nauw betrokken bij de plannen voor Prinsjesdag.

Dinsdag werd duidelijk dat het kabinet het budget voor de regeling (nu 580 miljoen euro) wil halveren. Agema kreeg daarover veel verontruste mails en ze wil het beeld nu corrigeren, ook al mag ze eigenlijk niks verklappen van de Prinsjesdagstukken.

PVV: hulp chronisch zieke inkomensafhankelijk

31.08.2011 Het kabinet wil de tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten niet halveren, maar inkomensafhankelijk maken. Dat stelt PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema. De PVV is als gedoogpartij nauw betrokken bij de plannen voor Prinsjesdag.

PVV wil hulp chronisch zieke inkomensafhankelijk maken

NU 31.08.2011 DEN HAAG – Het kabinet wil de tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten niet halveren, maar inkomensafhankelijk maken.

PVV: hulp chronisch zieke inkomensafhankelijk

DePers 31.08.2011 Dinsdag werd duidelijk dat het kabinet het budget voor de regeling (nu 580 miljoen euro) wil halveren. Agema kreeg daarover veel verontruste mails en ze wil het beeld nu corrigeren, ook al mag ze eigenlijk niks verklappen van de Prinsjesdagstukken.

Tot nu toe was het recept bezuinigen, bezuinigen en nog eens bezuinigen. Daarmee moeten we de begrotingstekorten wegwerken en het vertrouwen van beleggers herstellen, zodat die weer geld willen uitlenen aan de zwakke eurolanden tegen normale rente. Zo zou de crisis weggaan. ‘We moeten snoeien om te groeien’, zei premier Mark Rutte (VVD).

Omdat de bezuinigingen lagere inkomensgroepen volgens het kabinet wel erg hard raken, gaan Rutte cum suis op Prinsjesdag zelfs zover de koopkracht van deze huishoudens deels te repareren. Zij krijgen een steuntje in de rug, betaald door een lastenverzwaring voor de hogere inkomens – de SP had het kunnen verzinnen.

Rutte klinkt stuk stoerder dan hij is

De Pers 29.08.2011 De eurocrisis gaat snel de volgende, beslissende ronde in. Dat wordt een dure grap, maar het kabinet gaat niet extra bezuinigen. Waar is de stoere praat gebleven? 

De Jager: Voorzichtig begroten voor miljoenennota

Parool 19.08.2011 De eurocrisis maakt dat minister Jan Kees de Jager (Financiën) naar een ‘voorzichtige Miljoenennota’ toewerkt voor Prinsjesdag. Dat zei de minister vandaag na afloop van de ministerraad en een eerste week aan kabinetsberaad over de …

Kabinet begroot voorzichtig

Telegraaf  19.08.2011 De eurocrisis maakt dat minister Jan Kees de Jager (Financiën) naar een „voorzichtige Miljoenennota” toewerkt voor Prinsjesdag. Dat zei de minister vrijdag na afloop van de ministerraad en een eerste week aan kabinetsberaad over de begroting voor volgend jaar.

Rutte voorziet sombere Prinsjesdag

NU 19.08.2011 AMSTERDAM – Het kabinet zal op Prinsjesdag komen met ‘stevige maatregelen’ om Nederland door de eurocrisis te helpen.

Kabinet begroot voorzichtig door eurocrisis

19.08.2011 De eurocrisis maakt dat minister Jan Kees de Jager (Financiën) naar een ,,voorzichtige Miljoenennota” toewerkt voor Prinsjesdag. Dat zei de minister vrijdag na afloop van de ministerraad en een eerste week aan kabinetsberaad over de begroting voor volgend jaar.

Op naar een sombere Prinsjesdag; waar slaat de pijn neer?

VK 10.08.2011 De Prinsjesdagbegroting wordt een somber stuk, met heel veel bezuinigingen. Vier vragen over de verwachtingen voor de derde dinsdag in september.

Prinsjesdag
‘We hebben er nog niet over besloten maar overwegen die optie,’ zegt Verbruggen. ‘We kijken wat mogelijk is binnen de tijd die ons nog rest.’ De ministerraad vergadert de komende twee weken over de rijksbegroting die op Prinsjesdag wordt gepresenteerd.

Deze week besluit het CPB of het een alternatief scenario zal uitwerken voor het kabinet-Rutte.

CPB overweegt crisis-scenario voor rijksbegroting

Elsevier 09.08.2011 Het Centraal Planbureau (CPB) overweegt de laatste weken voor Prinsjesdag alsnog een somberder scenario op te stellen voor de rijksbegroting. Reden hiervoor is de toenemende onzekerheid over de economische vooruitzichten. Dat zegt Johan Verbruggen, hoofd afdeling conjunctuur van het CPB, dinsdag tegen Het Financieele Dagblad.

Weer embargoregel Miljoenennota: niet pers moet zwijgen, maar politici

VK 08.07.2011  Politici moeten na de zomer ruim vier dagen hun mond houden over de nieuwe Miljoenennota, terwijl de parlementaire pers er al uitgebreid over publiceert en de koningin nog aan haar Troonrede schaaft. Dat is de kern van het voorstel van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dat vandaag in de ministerraad wordt besproken. Bronnen bevestigen dit.

GERELATEERDE BLOGS;

De PVDA kan het paniek zaaien zelf niet laten maar betichten anderen daar wel van

Quasi Mundo

Het valt allemaal wel mee met Prinsjesdag

zeernuttig

Dek u vast in voor de naderende storm

PLUSPOST

Ontmaskeren is een vak, meneer Cohen

MAARTEN VAN ROSSUM

augustus 10, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , ,

22 reacties

 1. Best Links 2011…

  We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website provided us with valuable info to work on. You’ve done a formidable job and our whole community will be thankful to you….

  Trackback door Subliminal Advertising | september 2, 2011

 2. Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, superb blog!

  Reactie door antique | september 3, 2011

 3. Admiring the persistence you put into your blog and in depth information you present. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Great read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

  Reactie door home office furniture | september 3, 2011

 4. This is the appropriate blog for anyone who needs to seek out out about this topic. You understand so much its virtually exhausting to argue with you (not that I really would want…HaHa). You undoubtedly put a new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, just nice!

  Reactie door worry free vacations | september 3, 2011

 5. Best Links 2011…

  It is really a great and useful piece of info. I’m glad that you shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing….

  Trackback door diet pills that work fast | september 3, 2011

 6. Best Links 2011…

  Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you aided me….

  Trackback door weight loss supplements | september 3, 2011

 7. Hey there just wanted to give you a quick heads up. The words in your content seem to be running off the screen in Ie. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the issue fixed soon. Kudos

  Reactie door vacation spots | september 3, 2011

 8. Best Links 2011…

  This is a topic close to my heart cheers, where are your contact details though?…

  Trackback door hcg for weight loss | september 3, 2011

 9. Best Links 2011…

  Good – I should definitely pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs as well as related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably …

  Trackback door blog design | september 3, 2011

 10. Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your theme. Thanks a lot

  Reactie door free erotic romance novels | september 4, 2011

 11. Hello my loved one! I want to say that this post is amazing, nice written and include almost all significant infos. I would like to look extra posts like this .

  Reactie door market research | september 4, 2011

 12. Best Links 2011…

  Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely useful information specially the last part 🙂 I care for such information much. I was seeking this certain info for a very long time. Thank you and best of luck….

  Trackback door Affiliate Products | september 4, 2011

 13. […] ook:  Prinsjesdag 2011 – miljoenennota versus rijksbegroting – deel […]

  Pingback door Prinsjesdag 20 september 2011 – miljoenennota versus rijksbegroting – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | september 16, 2011

 14. […] Prinsjesdag 2011 – miljoenennota versus rijksbegroting – deel 1 […]

  Pingback door De aanloop naar de 3e Dinsdag van September 2011 « Debat in de Digitale Hofstad | september 19, 2011

 15. […] Prinsjesdag 2011 – miljoenennota versus rijksbegroting – deel 1 […]

  Pingback door De aanloop naar de 3e Dinsdag in September 2011 « Debat in de Digitale Hofstad | september 19, 2011

 16. […] Prinsjesdag 2011 – miljoenennota versus rijksbegroting – deel 1 […]

  Pingback door Demonsteren tegen de bezuinigingen op het Malieveld | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | september 19, 2011

 17. […] Prinsjesdag 2011 – miljoenennota versus rijksbegroting – deel 1 […]

  Pingback door Prinsjesdag 20.09.2011 in Den Haag – De nabeschouwingen « Debat in de Digitale Hofstad | september 21, 2011

 18. Democrats have said they will continue to oppose any offsets to counter the emergency spending for earthquakes

  Reactie door Zachariah Hanifan | september 27, 2011

 19. nice posts and nice site Great post man! Keep it up!

  Reactie door gutter cleaning sydney | september 27, 2011

 20. Wspaniale artykuly w siecie dla kazdego rodzaju czytelnika. Serdecznie zapraszamy od odwiedzin naszego portalu poswieconego roznorodnej tematyce.

  Reactie door Artykuly | september 27, 2011

 21. Extra top Deutsche geschichten im netz.

  Reactie door Geschichten im netz | september 27, 2011

 22. I like Your Article about Prinsjesdag 2011 – miljoenennota versus rijksbegroting Debat in de Digitale Hofstad Perfect just what I was looking for! .

  Reactie door House Training A Puppy | september 30, 2011


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: