Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

De PvdA heeft een Janushoofd

PvdA – Einde verhaal ?

“In heel Europa zijn de afgelopen jaren sociaal-democraten in gebreke gebleven om zich, op grond van hun principes, te weer te stellen tegen de aanvallen van extreem-rechts. Uit electorale angst, maar ook uit principeloosheid.

Overal in Europa is de afkeer van vreemdelingen in opmars. In Frankrijk, Oostenrijk, Finland. In Denemarken heerst het Deense model. Hetgeen inmiddels door ons is gekopieerd met een anti-islampartij  als de PVV die al gedogende aan de touwtjes trekt”, aldus Ed van Thijn PvdA.

Zie ook: PvdA’er Ed van Thijn bezorgd om gewenning PVV

en ook: PvdA-leider Job Cohen is bezorgd over de toekomst van Kabinet Rutte 1

‘Job, houd op met theedrinken met de regering’

VK 02.08.2011 Volgens politicoloog Gijs Schumacher is de huidige koers van de PvdA in potentie desastreus voor die partij en voor de maatschappij.

De PvdA gaat het kopje thee inruilen voor een honkbalknuppel. Er dient keihard opgetreden te worden tegen ontspoorde allochtonen. Althans, dit werd gesuggereerd in een uitgelekte e-mail van de campagneleider van de PvdA. Kortom, de PvdA moet meer op de regeringspartijen gaan lijken.

Zie ook: Martin Sommer: ‘Stevige rechtse praat verhult positieve tendens’

 

‘Om het stevig te verwoorden: we gaan niet terug naar de tijd van multiculti theedrinken.’

Pieter Paul Slikker, de campagnemanager van de partij van Job Cohen, zou maanden aan het plan hebben gewerkt. Daarin is speciale aandacht voor integratieproblematiek.

Dit standpunt moet de PvdA weer smoel geven en weerwoord bieden aan de regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV.

Januskop – Paul Lieben schreef al eens eerder over de  januskop die de PvdA opsteekt als het gaat over integratie. En weer werd dit tweekoppige, rode gelaat  (van opwinding, nooit van schaamte) weer eens in volle omvang getoond. à meer

Theedrinken – Eerst lekte een mail uit van  ‘PvdA-strateeg’ Pieter Paul Slikker die (na een jaar of tien debat) tot de conclusie komt dat de PvdA niet langer weg moet lopen voor het aanpakken van ontspoorde allochtone jongeren. ‘We gaan niet meer terug naar de tijd van multiculti theedrinken’. Nou okay, het kwartje, niet van Kok, is daar ook eens gevallen, denk je dan.

Populistischer – Toenmalig PvdA-leider Wouter Bos bepleitte in 2008 al een populistischere koers. Op bezoek bij de centrumlinkse denktank Policy Network zei hij indertijd: ‘We moeten populistischer worden en minder academisch.’ Policy Network wordt gedomineerd door sociaal-democraten die geloven dat zij de liberale markteconomie kunnen inzetten voor linkse idealen. ‘Datzelfde trucje moeten we nu uithalen met elementen van het populistisch gedachtegoed’, aldus Bos voor een gehoor met ook collega-partijleiders uit andere landen.

Verdeeld verleden, gedeelde toekomst – Eind 2008 kwamen Pvda-voorzitter Lilianne Ploumen, Kamerlid Jeroen Dijsselbloem en toenmalige wethouder Ahmed Aboutaleb met de integratienota ‘Verdeeld verleden, gedeelde toekomst’. Kern van de nota: Tolerantie heeft de integratie van migranten in Nederland geen goed gedaan. De PvdA heeft geleerd en kiest in het vervolg voor de confrontatie: nieuwkomers moeten zonder voorbehoud kiezen voor de Nederlandse samenleving. De overheid bewaakt de rechtsstaat, pakt misstanden aan en schept kansen.

De PvdA zou verder staan voor een compromisloze verdediging van het vrije debat, de vrijheids van meningsuiting zou buiten kijf staan. ‘Krenken mag, geloof bekritiseren ook’, zei Ploumen indertijd in een interview in de Volkskrant.

Maar blijkbaar was ‘Verdeeld verleden, gedeelde toekomst’  toch niet scherp genoeg. Of is de ‘strategiewijziging’ van vandaag oude wijn in nieuwe zakken, dat kan natuurlijk ook.

PvdA toont Januskop met multiculti-uitspraken

Elsevier 29.07.2011 Ik schreef al eens eerder over de Januskop die de PvdA opsteekt als het gaat over integratie. Vandaag werd dit tweekoppige, rode gelaat  (van opwinding, nooit van schaamte) weer eens in volle omvang getoond.

PvdA wil geen ‘multiculti-theedrinkpartij’ meer zijn

Trouw 29.07.2011 De PvdA moet stoppen met de aanpak van ‘multiculti-theedrinken’ en ontspoorde allochtonen hard aanpakken. Dat schrijft PvdA-strateeg Pieter Paul …

‘Nieuwe strategie’ PvdA is helemaal zo nieuw niet

VK 29.07.2011 Een primeur van de Telegraaf vanochtend. De Partij van de Arbeid komt met een ‘strategiewijziging’ als om het ontspoorde allochtonen gaat. De …

‘Strategiewijziging PvdA: ontspoorde allochtonen hard aanpakken’

VK 29.07.2011 De PvdA gaat voortaan inzetten op het hard aanpakken van ontspoorde allochtonen. Dat is volgens de Telegraaf de nieuwe strategie van de partij …

PvdA-strateeg: Tijd van multiculti theedrinken is voorbij

Elsevier 29.07.2011 De PvdA moet niet langer weglopen voor het hard aanpakken van ontspoorde allochtonen. ‘Om het stevig te verwoorden: we gaan…

Ook PvdA gaat ontspoorde allochtonen hard aanpakken

’Tijd van theedrinken is definitief voorbij’

AD 29.07.2011 De PvdA gooit het roer om. De partij van Job Cohen zet voortaan in op het keihard aanpakken van ontspoorde allochtonen. De nieuwe campagnestrategie komt uit de koker van strategisch leider Pieter Paul Slikker.

         Lees ook: Wilders: Cohen probeert slaatje te slaan uit aanslagen 

‘Bij de PvdA is het niet langer multiculti theedrinken’

NRC 29.07.2011 De campagnemanager van de PvdA vindt dat de partij af moet van het softe “multiculti theedrinken” en zich moet gaan inzetten op het keihard aanpakken van ontspoorde allochtonen. Dat schrijft De Telegraaf vanochtend althans op basis van een uitgelekte e-mail waar de krant de hand op heeft weten te leggen.

Ook PvdA gaat ontspoorde allochtonen hard aanpakken

Parool 29.07.2011 De PvdA gooit het roer om. De partij van Job Cohen zet voortaan in op het keihard aanpakken van ontspoorde allochtonen. De nieuwe campagnestrategie komt uit de koker van strategisch leider Pieter Paul Slikker.

PvdA flipflopt op integratie

Spits 29.07.2011 De Partij van de Arbeid gaat keihard afrekenen met het eigen imago van theedrinkerspartij en kiest in het vervolg voor een stevige lijn op integratie. De partij hoopt op die manier nog iets terug te krijgen van de zetels die ze sinds de afgelopen verkiezingen alweer verloor, zo meldt De Telegraaf.

PvdA gooit roer om

Telegraaf 29.07.2011 De koerswijziging is ontstaan omdat de grootste oppositiepartij er maar niet in slaagt om regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV het vuur na aan de schenen te leggen.

En juist dat baart Slikker zorgen. “We hebben het de afgelopen weken in alle gesprekken weer haarfijn te horen gekregen: dit kabinet is goed bezig”, schrijft hij. “Ze zetten goede stappen op de veiligheidsagenda.”

Geen thee meer voor PvdA

De Pers 29.07.2011 De PvdA gooit het roer om. De partij van Job Cohen wil af van het softe ‘multiculti theedrinken’ en gaat zich inzetten op het keihard aanpakken van ontspoorde allochtonen.

‘PvdA wil af van multiculti theedrinken’

Strategisch leider Pieter Paul Slikker heeft maanden aan het plan gewerkt

NU 29.07.2011  AMSTERDAM – De PvdA gooit het roer om. De partij van Job Cohen wil af van het softe ‘multiculti theedrinken’ en gaat zich inzetten op het keihard aanpakken van ontspoorde allochtonen.

juli 30, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 reacties

 1. […] De PvdA heeft een Janushoofd […]

  Pingback door Job Cohen PVDA gaat Kabinet Rutte 1 ontmaskeren « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 20, 2011

 2. […] PvdA heeft nog steeds wat problemen. Er werd al eens gezegd de PvdA heeft een: “Janushoofd“. Maar denk vooral ook aan de uitspraak van Job Cohen: “De PvdA gaat Kabinet Rutte 1 […]

  Pingback door Kiesgedrag versus grillig gedrag partijen « Debat in de Digitale Hofstad | januari 23, 2012

 3. […] De PvdA heeft een Janushoofd […]

  Pingback door PvdA – de zoektocht naar de nieuwe partijleider « Debat in de Digitale Hofstad | januari 23, 2012

 4. […] De PvdA heeft een Janushoofd […]

  Pingback door PvdA in een Najaarsdip ??? « Debat in de Digitale Hofstad | september 1, 2013

 5. […] zie ook: De PvdA heeft een Janushoofd […]

  Pingback door PvdA versus Code Rood « Debat in de Digitale Hofstad | juli 4, 2014

 6. […] zie ook: De PvdA heeft een Janushoofd […]

  Pingback door PvdA, GroenLinks en CDA – De neveneffecten van de slechte verkiezingsresultaten « Debat in de Digitale Hofstad | juli 7, 2014

 7. […] zie ook: De PvdA heeft een Janushoofd […]

  Pingback door Wethouder Rabin Baldewsingh PvdA luidt de noodklok | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 30, 2014

 8. […] zie ook: De PvdA heeft een Janushoofd […]

  Pingback door Wethouder Rabin Baldewsingh PvdA luidt de noodklok « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 30, 2014

 9. […] zie ook: De PvdA heeft een Janushoofd […]

  Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 14, 2014

 10. […] zie ook: De PvdA heeft een Janushoofd […]

  Pingback door Het einde van de PvdA ?? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | november 18, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: